הבלוג של תמי והחבר'ה

או מיי גוד

עדכונים:

פוסטים: 108

החל ממרץ 2013

קרה לכם פעם שבישלתם אוכל מסוים רק כי הוא התאים בול ללחם שרציתם לאכול?

03/05/2013

יום שישי בבוקר.

ערכתי את הקניות לשבת במכולת השכונתית ליד הבית שלנו.

המוכר החביב והקבוע, הציע לי לחם גרוזיני שהכינה אישתו.

לקחתי, בטח שלקחתי. עוד בחנות התחלתי לפנטז ולתכנן מה אני אכין לצד הלחם הזה.

בסוף התקבלה ההחלטה - שקשוקה.

לא סתם שקשוקה, כזאת עם חצילים ומוצרלה.

המתכון לא שלי. קיים ברשת ובשלל בתי קפה. רק הביצוע הנוכחי שלי.

מתחילים.

אני מזכירה שהמטרה העומדת לנגד עיניי היא משהו שהולך טוב עם הלחם.

מצרכים:

אין טעם לרשום כמויות כי בכל זאת, מדובר בשקשוקה והכל בר גיוון ושינוי.

אז יש לנו:

בצל ושום (ככה מתחיל מתכון של כל רומניה)

פלפל חריף

עגבניות מגוררות וחתוכות (ללא קליפה)

פלפל אדום רגיל, חתוך לרצועות

רבעים של עיגולי חציל, אחרי ששהו מעט עם מלח עליהם ונסחטו להוצאת הנוזלים

ביצים

מוצרלה

שמן זית (כזה שלא מתים ממנו)

תבלינים (מלח, פלפל שחור, צ’ילי גרוס)

כף קטשופ

ולהכנה (בקצרה. בכל זאת – כולה שקשוקה).

שמים את הבצל שיזהיב, מוסיפים את הפלפל החריף והחצילים עד שכולם תופסים צבע.

מוסיפים את השום

ואז את רצועות הפלפל והעגבניות החתוכות.

נותנים להכל להתרכך.

מוסיפים את העגבניות המגוררות ואת התבלינים.

ובסוף: הביצים וחתיכות המוצרלה.

מכסים ומבשלים על אש קטנה עד שהביצים מוכנות אך רכות.

מגישים לשולחן עם בירה קרה, זיתים והלחם הגרוזיני (שאת המתכון שלו אין לי).

והתוצאה לפניכם:

לא טעמתי, אני מודה.

הגשתי את המנה שבתמונה לבעלי אהובי.

ושלחתי טעימה גם לבעל המכולת, שבזכותו נבנתה ה”מוזה” למנה.

בתיאבון

בואו לעקוב אחרי סלונה אוכל בפייסבוק

עוד מהבלוג של תמי והחבר'ה

תצוגה מקדימה

מפי נורית גפן: "המראה העליבה אותי"

נורית גפן! אמא של, גרושתו של ובעיקר אישה מדהימה, מצחיקה ומרתקת בזכות עצמה, היא חברה שלי. איזה כיף לי! . בעודי מנסה לשכנע אותה לפתוח בלוג כאן בסלונה (תאמינו לי, יש לה מספיק סיפורים להחזיק בעצמה את האתר למשך תקופה לא...

תגובות

פורסם לפני 7 years
תצוגה מקדימה

עוגת גבינה דור שלישי

אני, הכי רחוק שהגעתי בעוגות גבינה זה ביסקויטים ופודינג, מ ק ס י מ ו ם  גבינה פירורים. כל עניין ההקצפות, הפרדות וקיפולים עדינים לא עושה לי את זה.   את עוגת הגבינה של אמא שלי (שתהיה בריאה עד 120. האמא), אני אוהבת.  מה...

תגובות

פורסם לפני 7 years
תצוגה מקדימה

על חרדות, דכאונות ושאר ירקות

מי שעקב אחרי בפוסטים הקודמים (בעיקר אלה נטולי המתכונים) בוודאי ראה או יותר נכון קרא בין השורות שמדובר כאן בבחורה עם חרדות.  מהצד: אשת חייל כל יכולה, אמא למופת, בת זוג נהדרת, עובדת מוכשרת, תותחית במטבח ולא רעה גם בכתיבה.  כל...

תגובות

תגיות:

פורסם לפני 7 years

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה