הבלוג של תמי והחבר'ה

או מיי גוד

עדכונים:

פוסטים: 107

החל ממרץ 2013

שלוש עוגות. הבסיס זהה. ההכנה מהירה. טעמים שונים לחלוטין. והשוס: עוגת פיצוץ של טעמים – מתוק, מלוח, חריף וקצת אלכוהולי.

26/04/2013

שעה לפני שבת. שוב התעורר בי החשק להכין עוגה “לכבוד שבת”.

נכנסתי למטבח, שמתי מוזיקה קצבית ברקע ולעבודה.

שלוש העוגות מבוססות על אותו עיקרון והוא: עוגת שוקולד במיקרוגל, עפ”י שלל מתכוני הבסיס שניתן למצוא ברשת.

עוגת שוקולד לילדים.

עוגת תפוחים, סילאן ואגוזים.

עוגת שוקולד עם צ’ילי חריף, בייגלה, בוטנים וודקה דאבל אספרסו.

מתחילים:

1. עוגת שוקולד לילדים בקישוט מהיר:

מערבבים בקערה:

1 כוס קמח תופח (או קמח רגיל + כפית שתיים אבקת אפיה)

1 כוס סוכר

1 שקית סוכר וניל

3 כפות קקאו

2/3 כוס שמן

2 ביצים

אחרי שכל העיסה מעורבבת מוסיפים עליה כוס מים רותחים. מערבבים היטב.

שופכים לקערה שמתאימה למקרוגל, משומנת קלות.

זמן ההכנה – בסביבות 7 דקות אבל משתנה בהתאם למיקרוגל.

מומלץ לעשות בשלבים ולהוסיף זמן במידת הצורך.

כשמוכן, אפשר לשים סירופ שוקולד מעל.

במקרה שלי ויתרתי כי קישטתי בשוקולדים קטנים מעוטרי סוכריות (ככה קונים אותם).

אחרי שקישטתי, הכנסתי למקרוגל ל15 שניות כשעיטור ימס מעט.

וזהו.

ריבועים ריבועים, בכל ריבוע עיגול אחד. הילדים מרוצים עד הגג.

2. עוגת תפוחים, סילאן ואגוזים

נקח את המתכון המקורי, בשינוי קל (אשתדל לדייק כי קצת אילתרתי תוך כדי).

1 כוס קמח תופח (או קמח רגיל + כפית שתיים אבקת אפיה)

1 כוס סוכר חום

2 תפוחי עץ (אדומים במקרה שלי), מגוררים בפומפיה בגירור גס – ללא קליפה.

2/3 כוס שמן

2 ביצים

אחרי שכל העיסה מעורבבת מוסיפים עליה כוס מים רותחים. מערבבים היטב.

שופכים לקערה שמתאימה למקרוגל, משומנת קלות.

זמן ההכנה – בסביבות 7 דקות אבל משתנה בהתאם למיקרוגל.

בזמן שהעוגה במיקרוגל, מרסקים בפטיש שניצלים חופן אגוזי מלך ומקפיצים אותם קלות במחבת עם כף-שתיים סילאן, כפית סוכר וכף מים.

כשהעוגה מוכנה, שופכים עליה את התערובת ומכניסים לעוד חצי דקה למיקרוגל.

מוכן.

3. עוגת שוקולד עם צ’ילי חריף, בוטנים, בייגלה וודקה דאבל אספרסו

הבסיס זהה לעוגת השוקולד של הילדים:

1 כוס קמח תופח (או קמח רגיל + כפית שתיים אבקת אפיה)

1 כוס סוכר

1 סוכר וניל

3 כפות קקאו

2/3 כוס שמן

2 ביצים

כאן מוסיפים כף צ’ילי חריף גרוס!(אפשר פחות, אפשר יותר – תלוי בכם)

אחרי שכל העיסה מעורבבת מוסיפים עליה כוס מים רותחים. מערבבים היטב.

במקרה של העוגה הזאת, העדפתי לעשות אותה נמוכה ולכן הכמות הזאת מספיקה מבחינתי לשתי עוגות.

בזמן שהעוגה במקרוגל, דופקים בפטיש השניצלים בייגלה, בוטנים אמריקאים (או רק בוטנים) ומוסיפים כחצי כפית מלח גס.

כשהעוגה מוכנה, שופכים את התערובת עליה וכדי ש”תדבק”, שופכים מעל שוט של וודקה דאבל אספרסו.

מכניסים לחצי דקה נוספת למיקרגול וזהו.

כאחת שנשואה לבעל שאוהב מאוד שילוב של מתוק ומלוח. ואם אפשר אז גם חריף וקצת אלכוהול – זאת העוגה בשבילו.

הוא טעם. תגובתו “ידעתי שהתחתנתי נכון”

בתיאבון.

ושבת שלום.

בואו לעקוב אחרי סלונה אוכל בפייסבוק.

עוד מהבלוג של תמי והחבר'ה

תצוגה מקדימה

מפי נורית גפן: "המראה העליבה אותי"

נורית גפן! אמא של, גרושתו של ובעיקר אישה מדהימה, מצחיקה ומרתקת בזכות עצמה, היא חברה שלי. איזה כיף לי! . בעודי מנסה לשכנע אותה לפתוח בלוג כאן בסלונה (תאמינו לי, יש לה מספיק סיפורים להחזיק בעצמה את האתר למשך תקופה לא...

תגובות

פורסם לפני 6 years
תצוגה מקדימה

עוגת גבינה דור שלישי

אני, הכי רחוק שהגעתי בעוגות גבינה זה ביסקויטים ופודינג, מ ק ס י מ ו ם  גבינה פירורים. כל עניין ההקצפות, הפרדות וקיפולים עדינים לא עושה לי את זה.   את עוגת הגבינה של אמא שלי (שתהיה בריאה עד 120. האמא), אני אוהבת.  מה...

תגובות

פורסם לפני 6 years
תצוגה מקדימה

על חרדות, דכאונות ושאר ירקות

מי שעקב אחרי בפוסטים הקודמים (בעיקר אלה נטולי המתכונים) בוודאי ראה או יותר נכון קרא בין השורות שמדובר כאן בבחורה עם חרדות.  מהצד: אשת חייל כל יכולה, אמא למופת, בת זוג נהדרת, עובדת מוכשרת, תותחית במטבח ולא רעה גם בכתיבה.  כל...

תגובות

תגיות:

פורסם לפני 6 years

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה