הבלוג של תמי והחבר'ה

או מיי גוד

עדכונים:

פוסטים: 107

החל ממרץ 2013

סופגניות אשל מ-3 רכיבים. המתכון שנוצר במקרה.

16/12/2017

נכון שעוד רגע נגמר החג אבל תמיד יש איזו הדלקת נרות שצצה בהפתעה או הבטחה לילדים שכבר צריך לממש.

מתכון מינימלי, כמות קטנה. נראה אתכם לא מכינים אחר כך מנה נוספת.

איך מכינים סופגניות מ-3 רכיבים ובלי ביצים? בטעות!

לקחתי את מתכון הסופגיות הבסיסי שמופיע בכל אתרי האנטרנט והכנתי בלילה.

יצא טעים. אפילו לחברה הספקנית שהתנגדה מלכתחילה לרעיון (ובצדק, כי מה נסגר עם הטיגונים).

מכיוון שהיינו בדרכנו לבקר זוג חברים עייף וילדתם המתוקה, הוחלט שאכין מנה נוספת וכך היה.

אמרה החברה ״טעים! תכיני עוד. אני אוציא את המצרכים״:
קמח? יש
סוכר? יש
אשל? בטח! חובה
ביצה? אההה היתה ביצה?
יש קליפות בכיור?
מה מסתבר? לא היתה. אבל טעים!
אז הכנו גם את הכמות השניה בלי ביצה.
היתרון: אם בטעות לא מטוגן מספיק ונשאר נוזלי באמצע, אף אחד לפחות לא יחטוף סלמונלה.
ויקרא שמן: סופגניות ״רק״ אשל.

המתכון מינימלי ולכמות קטנה. כזה שמכינים קצת לילדים / לאורחים / לעצמנו, בלי למצוא את עצמנו יושבים על קערה שלמה.

2

המתכון:
1 אשל
1.5 כוס חד פעמית קמח תופח
2 כפות סוכר (גמיש, זורם. יותר/פחות)
לערבב היטב.

שמן חם על להבה קטנה.
לוקחים מהעיסה בכף אחד ומחליקים לתוך הסיר באמצעות כף שניה.

השמנמנות הקטנות צפות ומתהפכות. כששחום בשני הצדדים – מוכן.

מילוי מקוצר כשאין מזרק בהישג יד?

ממרח שוקולד בשפופרת (אם מהמקרר, לרכך את השפופרת מעט במים חמים (לא רותחים).

לעשות חור בסופגיה עם קש ולמלא את החור עם השפופרת.

 

ואם אין לי אשל? אפשר יוגורט (לא 0% שומן. אל תגזימו) ומנגד מניחה שאפשר גם שמנת.

מקסימום לשחק מעט עם כמות הקמח והסוכר.

 

פרסמתי את הסיפור בקבוצת הפייסבוק האהובה עלי.

ומה שהתחיל כדאחקה על עצמי התגלה כמתכון מבוקש ואפילו הועלו תמונות של נסיונות מוצלחים נוספים.

מבחן הטועמים ומצב הצבירה?

טעים ישר מהשמן

טעים עם שוקולד ואבקת סוכר

טעים עם ריבה

טעים גם בלי כלום

מבוגרים וגם ילדים

ומה התברר למחרת? עדיין טעים.
וזהו!

בתיאבון

 

עוד מהבלוג של תמי והחבר'ה

תצוגה מקדימה

מפי נורית גפן: "המראה העליבה אותי"

נורית גפן! אמא של, גרושתו של ובעיקר אישה מדהימה, מצחיקה ומרתקת בזכות עצמה, היא חברה שלי. איזה כיף לי! . בעודי מנסה לשכנע אותה לפתוח בלוג כאן בסלונה (תאמינו לי, יש לה מספיק סיפורים להחזיק בעצמה את האתר למשך תקופה לא...

תגובות

פורסם לפני 6 years
תצוגה מקדימה

עוגת גבינה דור שלישי

אני, הכי רחוק שהגעתי בעוגות גבינה זה ביסקויטים ופודינג, מ ק ס י מ ו ם  גבינה פירורים. כל עניין ההקצפות, הפרדות וקיפולים עדינים לא עושה לי את זה.   את עוגת הגבינה של אמא שלי (שתהיה בריאה עד 120. האמא), אני אוהבת.  מה...

תגובות

פורסם לפני 6 years
תצוגה מקדימה

על חרדות, דכאונות ושאר ירקות

מי שעקב אחרי בפוסטים הקודמים (בעיקר אלה נטולי המתכונים) בוודאי ראה או יותר נכון קרא בין השורות שמדובר כאן בבחורה עם חרדות.  מהצד: אשת חייל כל יכולה, אמא למופת, בת זוג נהדרת, עובדת מוכשרת, תותחית במטבח ולא רעה גם בכתיבה.  כל...

תגובות

תגיות:

פורסם לפני 6 years

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה