הבלוג של תמי והחבר'ה

או מיי גוד

עדכונים:

פוסטים: 108

החל ממרץ 2013

הילדים לא רוצים כריך לבית הספר? מחפשים משהו מהיר, טעים, שאפשר לאכול גם קר בהמשך היום? קבלו את ה”חביתיצה”.

10/02/2016

בוקר, מוקדם.

התעוררתי כבר מזמן. סיימתי את הפעילות הגופנית שלי – לגוף ולנשמה.

עכשיו הגיע הזמן להעיר את הילדים.

את מתחילה בהכי רגוע שלך ולאט לאט מאבדת את זה.

“אמא, עוד דקה, עוד שתי דקות, עוד חמש. טוב אימוש?”

הם גם מעצבנים כי לא קמים אבל בו זמנית הם חמימים ומנומנמים וממש חמודים.

אז מעירה והולכת למטבח, עם גיחות קלות לשאגות.

מה נכין להם לאכול?

יש ימים של כריך בשקית, ימים של קופסא מחולקת.

ויש ימים של אילתורים – כמו היום.

מה צריך?

מחבת ומכסה

ביצים

זיתים שחורים או ירוקים ו/או כל תוספת אחרת שתרצו (בצל, תירס, פטריות וכו’).

מעט חמאה/שמן למחבת.

מלח פלפל וכו’.
חביתיצה

מתחילים.

אנחנו רוצים חביתה עם מעט גובה אז לא ביצה אחת במחבת גדולה אלא כמה ביצים במחבת בינונית.

מקשקשים את הביצים בקערה ומתבלים.

מחממים את המחבת, משומנת קלות.

שופכים את הביצים לתוך המחבת.

אש לא גבוהה, אנחנו לא רוצים שיהיה שרוף מבחוץ ורטוב מבפנים.

כשהחלק התחתון מתחיל להתייצב, מנמיכים את האש ומכסים, ככה הכל יהיה עשוי במידה שווה.

כשהחלק התחתון מוכן והחלק העליון כבר מתחיל להתגבש ולא נוזל, מרימים את המכסה ובעזרת תרווד ותפילות נסתרות – הופכים את החביתה, בשלמותה.

עכשיו השלב שבו החביתה משתדרגת לפיצה!

כזכור – אש נמוכה – הכי נמוכה עכשיו.

מעל החביתה (שהחלק העליון שלה כבר עשוי), מניחים גבינה צהובה ו/או כל גבינה קשה אחרת ומוסיפים תוספות לבחירתנו.

למקרים קיצוניים אפשר למרוח מעל החביתה, לפני התוספות, מעט קטשופ ולהוסיף אורגנו. אז כבר יש לכם ממש פיצה.

מכסים לעוד דקה שתיים ואז מכבים את הגז ומשאירים מכוסה לעוד דקה שתיים. הגבינה הצהובה תתקרר מעט וככה גם כל הפיצה תתגבש וגם לא תחטפו כוויה.

מוכן ולא רותח?

מוציאים בזהירות לצלחת ופורסים למשולשים. בכל זאת – פיצה.

אפשר להחזיק ביד ולאכול ככה רק את זה.

אפשר להכניס לקופסא מחולקת בליווי ירקות.

אפשר לפתוח לחמניה/פיתה ו”לזרוק” הכל בפנים ולקחת לעבודה.

בעבודה

שיהיה בתיאבון.

 

 

 

 

עוד מהבלוג של תמי והחבר'ה

תצוגה מקדימה

מפי נורית גפן: "המראה העליבה אותי"

נורית גפן! אמא של, גרושתו של ובעיקר אישה מדהימה, מצחיקה ומרתקת בזכות עצמה, היא חברה שלי. איזה כיף לי! . בעודי מנסה לשכנע אותה לפתוח בלוג כאן בסלונה (תאמינו לי, יש לה מספיק סיפורים להחזיק בעצמה את האתר למשך תקופה לא...

תגובות

פורסם לפני 6 years
תצוגה מקדימה

עוגת גבינה דור שלישי

אני, הכי רחוק שהגעתי בעוגות גבינה זה ביסקויטים ופודינג, מ ק ס י מ ו ם  גבינה פירורים. כל עניין ההקצפות, הפרדות וקיפולים עדינים לא עושה לי את זה.   את עוגת הגבינה של אמא שלי (שתהיה בריאה עד 120. האמא), אני אוהבת.  מה...

תגובות

פורסם לפני 6 years
תצוגה מקדימה

על חרדות, דכאונות ושאר ירקות

מי שעקב אחרי בפוסטים הקודמים (בעיקר אלה נטולי המתכונים) בוודאי ראה או יותר נכון קרא בין השורות שמדובר כאן בבחורה עם חרדות.  מהצד: אשת חייל כל יכולה, אמא למופת, בת זוג נהדרת, עובדת מוכשרת, תותחית במטבח ולא רעה גם בכתיבה.  כל...

תגובות

תגיות:

פורסם לפני 6 years

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה