הבלוג של תמי והחבר'ה

או מיי גוד

עדכונים:

פוסטים: 107

החל ממרץ 2013

הכנו אוזני המן כדת וכדין והכנסנו לתנור. השאלה היא מה עושים עד שהן יהיו מוכנות? בשביל זה יש אוזני המן ללא אפיה (סוג של…)

12/03/2014

יודעים מה הכי מתחשק לי לקראת פורים?

משהו מלוח!

הפיד שלי מלא בעוגות, עוגיות, מעמול, מקרוד, זנגולה, דבלה, בעבע, עוגיות פרח, עוגיות שושנה,

אוזני המן מקמח שמרים

אוזני המן מקמח מלא

אוזני המן טבעוניות

אוזני המן דיאטטיות.

יש למישהו בורקס??

 

גם אני קיימתי את מצוות החג: לעמוד שעות במטבח, לנפות קמח עד צאת הנשמה,

להתעסק בטיט ולבנים – אה, כלומר בגוש הזה שקוראים לו תמרים מגולענים.

נפגשנו חמותי (שתהיה בריאה עד 120) ואני, אצלה בבית, בשקט, בחושך. טוב – באור,

לערב של אפיה וטיגון.

היו רגעים שלא הייתי בטוחה אם אנחנו בפורים או בחנוכה.

הכנו ואפינו שלל מטעמים. הנה ההוכחה:

מטעמי עיראק

 

מתכונים: אין.

כלומר יש, אבל לא אצלי.

חלון החיפוש בסלונה יביא אתכם כמעט לכל מתכון שתרצו – באחריות!

למחרת, בשעת ערב מאוחרת, אחרי יום עבודה, קיימתי את הבטחתי להכין אוזני המן עם הילדים.

הכינותי מראש את הבצק בבוקר.

גם כאן לא יהיה מתכון. שולחת אתכם חזרה לחלון החיפוש של סלונה.

אוזני ההמן הוכנסו לתנור ונשארתי ליד השולחן עם 3 ילדים אחרי מקלחת, כבר לא כל כך נקיים,

ששאלו כל דקה ורבע: “נו, אמא, זה כבר מוכן?”

ואז החלטתי להעסיק אותם באוזני המן, כאלה שיוכלו לטעום תוך כדי ההכנה – כמו שהם אוהבים.

איך? ככה.

כדורי שוקולד מכירים? יופי.

מערבבים בקערה שוקולד השחר (או נוטלה או איזה מותג אחר שמתחשק לכם)

מוסיפים ביסקויטים שפוררתם עם פטיש (מעולה לשחרור מתחים)

ומעל כל זה מוסיפים מעט חלב, שידבק.

מניחים בצד – מבלי להכניס לתערובת, סוכריות צבעוניות לקישוט / עדשים / מה שבא לכם.

אין כאן באמת משמעות לכמויות. תזרמו.

 

כדור שוקולד ענק

עושים מכל העסק הזה כדור ומכניסים למקפיא ל-5 דקות.

לא חובה.

אפשר בזמן שמכניסים את הרוב למקפיא, לתת לכל ילד חתיכה קטנה – לשחק.

דרך אגב, אפשר לתת לילדים ללוש את התערובת עם הידיים אבל זה רק בתנאי שממש מתחשק לכם

להתחיל מחדש את סשן המקלחות.

ממשיכים.

את כדור השוקולד מוציאים מהמקפיא, מחלקים לכדור קטנים ונותנים לכל ילד כדור.

את הכדור מועכים ל”פיתה” ובזהירות, עוזרים לילדים או נותנים להם לבד – ליצור משולש של אוזן המן.

 

בהכנה

אחרי שהמשולש מוכן, עם פתח במרכזו, מכניסים לתוכו את הסוכריות הצבעוניות.

מהדקים מעט.

וזהו!

אפשר לאכול.

 

הכדור שהתחפש

אפשר להתאפק ולהכניס למקרר כדי שיתקשה.

ואפשר ללכת להוציא את אוזני ההמן האמיתיות מהתנור, כי בזמן הזה הן כבר נאפו.

 

אמיתי

במידה ונתקלתם במבוגרים חסרי סבלנות, אפשר להכין גם עם שוקולד מריר מעורב עם קוקוס, זה כבר

יעסיק אותם.

בתיאבון.

פורים שמח.

תשתדלו לא למצוא את עצמכם אוכלים חטיפים בלתי מזוהים, שאתם לא מכירים וממש לא אוהבים -

רק בגלל שהם נמצאים אצלכם בבית במשלוח מנות שהגיע מאיפשהו שאתם כבר לא זוכרים.

 

עוד מהבלוג של תמי והחבר'ה

תצוגה מקדימה

מפי נורית גפן: "המראה העליבה אותי"

נורית גפן! אמא של, גרושתו של ובעיקר אישה מדהימה, מצחיקה ומרתקת בזכות עצמה, היא חברה שלי. איזה כיף לי! . בעודי מנסה לשכנע אותה לפתוח בלוג כאן בסלונה (תאמינו לי, יש לה מספיק סיפורים להחזיק בעצמה את האתר למשך תקופה לא...

תגובות

פורסם לפני 6 years
תצוגה מקדימה

עוגת גבינה דור שלישי

אני, הכי רחוק שהגעתי בעוגות גבינה זה ביסקויטים ופודינג, מ ק ס י מ ו ם  גבינה פירורים. כל עניין ההקצפות, הפרדות וקיפולים עדינים לא עושה לי את זה.   את עוגת הגבינה של אמא שלי (שתהיה בריאה עד 120. האמא), אני אוהבת.  מה...

תגובות

פורסם לפני 6 years
תצוגה מקדימה

על חרדות, דכאונות ושאר ירקות

מי שעקב אחרי בפוסטים הקודמים (בעיקר אלה נטולי המתכונים) בוודאי ראה או יותר נכון קרא בין השורות שמדובר כאן בבחורה עם חרדות.  מהצד: אשת חייל כל יכולה, אמא למופת, בת זוג נהדרת, עובדת מוכשרת, תותחית במטבח ולא רעה גם בכתיבה.  כל...

תגובות

תגיות:

פורסם לפני 6 years

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה