הבלוג של olgashamis

Red-Head אולגה

אדמונית, מתולתלת, עם קוצים במקום שעליו צריך לשבת. אמא. גם-אבל לא רק. אוהבת לצחוק. לרקוד. לבשל. לאכול ולאהוב.

עדכונים:

פוסטים: 20

החל ממאי 2014

אז זהו.

מסתמן שהמלחמה עברה חלפה לה. את דעותי הפוליטיות בעניין זה אני אשמור לעצמי, לכם אני אספר שבחודשיים האחרונים ניסיתי לכתוב, אבל יצאו רק פוסטים דכאוניים של מלחמה ופחד קיומי, אז כתבתי ומחקתי ושוב חזרתי כתבתי ומחקתי.
במהלך התקופה פגשתי אנשים ששאלו למה אני לא כותבת יותר בבלוג וסיפרו לי באותה נשימה שניסו מתכונים רוסים שפרסמתי ומאוד התלהבו.
אני תמיד שמחה לשמוע פידבקים חיוביים בעיקר כששתי בנות תימניות אסלי מראש העין מנסות את המתכונים האשכזנים-עד-מאוד שלי.
אז החלטתי לשתף עוד מתכון לעוגיות רוסיות מדהימות שנקראות ORESHKI -אגוזים.
עוגיות ממולאות בריבת חלב ואגוזים.
את העוגיות מכינים במכשיר מיוחד, מעיין מחבתות יצוקות ברזל ששמים על הכיריים, למזלי יש גם את הגרסה החשמלית בה אני השתמשתי.
-בגלל הכובד של המכשיר (ותאמינו לי, זה ממש ממש כבד) רצוי להשתמש בעוזר חסון ממין זכר.
העוגיות ממש קלות להכנה, אבל בגלל שבמכשיר יש רק 12 שקעים, כלומר רק 6 עוגיות מוכנות כל פעם, לוקח זמן להכין אותן.

10577127_10152668972319605_9041769074025340764_n

להכנת העוגיות:
200 גרם חמאה מומסת קרה(במתכונים שראיתי ברשת שמים 250 אבל אין צורך)
חצי כוס סוכר
שקית סוכר וניל (אין במתכון המקורי, אבל אני אוהבת להוסיף)
2 ביצים
3 כוסות קמח תופח

למלית:
אגוזי מלך 150-200 גרם
צנצנת ריבת חלב
10612948_10152668972139605_2750257234385977944_n

אופן ההכנה:
להמיס במיקרו את החמאה, ולהניח ל10 דקות חזרה במקרר.
בינתיים להקציף את הביצים עם הסוכר כ3 דקות.
להוסיף בערבוב חמאה קרירה ובסוף את הקמח ולערבב.

מומלץ לשים ל20 דקות במקרר אבל לא חובה. יותר נוח לעבוד עם הבצק כשהוא קר.

לחמם טוב טוב את המכשיר.
10649808_10152668972134605_3017754813581363175_n
לקרוץ כדורים קטנים בגודל 2/3 מגודל השקעים, כל כדור יוצא בגודל סנטימטר וחצי.
להניח במכשיר ולסגור חזק חזק.
לאפות כ-4 דקות עד לקבלת צבע צהבהב שחום.
לצנן את חצאי העוגיות על צלחת או מגש וכשמתקררים להוריד עם סכין את שאריות הבצק-לא לזלול או לזרוק, השאריות יכנסו עוד כמה רגעים למלית.
10615599_10152668972224605_2166712081461041730_n
עכשיו ניגשים להכנת המלית, לקצוץ אגוזי מלך, להוסיף את שאריות הבצק וצנצנת ריבת חלב ולערבב עד ליצירת מסה אחידה.
ככה זה נראה:
10599355_10152668972149605_7427084903256810470_n
בעזרת כפית למלא את החצאים במסת ריבת החלב- להצמיד את החצאים ולמקרר.

העוגיות חייבות להיות כמה שעות במקרר, כך הן הרבה יותר טעימות.

אהבתם? תפרגנו, שימו לייק!
רוצים עוד? מוזמנים לעקוב אחרי. זה ממש פשוט- לוחצים על הכפתור למעלה, מכניסים פרטים וזהו :)

עוד מהבלוג של olgashamis

תצוגה מקדימה

דוגמנית לשעה

אף פעם לא חשבתי שאני יפה. חמודה? מאוד! תוססת? לגמרי! אבל יפה? החברה מלמדת אותנו מגיל צעיר מאוד, מה זה יפה ומה זה לא. העיתונים, המאגזינים, הטלויזיה, שלטי החוצות וכל אמצאי התקשורת האחרים אומרים לנו מה לחשוב, איך לחשוב...

תגובות

פורסם לפני 5 years
תצוגה מקדימה

וואן טו- וואן טו, טסטינג....

האמ.. האמ.. זה עובד העיניין הזה? יש פה מישהו? אז מה? איך העסק עובד? פשוט מתחילים? אז שלום! (מקובל להגיד שלום כשמכירים, נכון?) קצת על עצמי... אדמונית, מתולתלת, עם המון קוצים במקום שעליו צריך לשבת. אוטוטו בת עשרים ועשר, בהכחשה...

תגובות

פורסם לפני 5 years
תצוגה מקדימה

BYE BYE BABY או התספורת הראשונה שלנו

אני חוזרת ואומרת לו כבר הרבה זמן, אתה כבר לא תינוק! אתה כבר ילד גדול! אבל בינינו, בטח שהוא תינוק! הוא הילד הקטן של אמא וכל כך קשה לקבל את העובדה שהוא הופך מיום ליום ליותר גדול. כבר גבר אמיתי! עוד פחות משבועיים כבר בן 3! ...

תגובות

פורסם לפני 5 years

תגובות

טופ 20 - בלוגים

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה