Meet&Meat כשחברים פוגשים בשר

רשמים, צילומים, טעמים וחוויות ממסעדת בשרים כשרה באזור מודיעין

הפעם הוזמנתי לאירוע בלוגרים במסעדת Meet&Meat בצומת שילת או בעברית: קל״ב.
שילת הינו מושב קטן ע״י מודיעין ומאד הופתעתי למצוא את המסעדה הקטנה הזו, שבמשך היום מתפקדת כמסעדת פועלים המגישה חומוס טרי שמוכן במקום מדי יום.
אך בערב… בערב, מתחילה במקום חגיגת בשרים.
בשעה 7 בערב המסעדה נפתחת שוב ומשנה פניה לחלוטין.
ממש כמו בסיפור סינדרלה. גיגי (בעל המקום החייכן), בר ואלמוג (הבנים) מנהלים את חגיגת עישון הבשר אותה למד גיגי בעת ביקור אצל קרובי משפחתו בדרום אפריקה.
זהו מקום של בשר נטו. זהו. אין לחם, אין פיתות, אין ״סלטים לפתיחה״ (אלא אם אתם קוראים לצלוחית צ׳ימצ׳ורי וכרוב כבוש סלטים).
נכון, יש נקודת ירק: לפני הגשת הבשר, מקבלים סלט ירוק (אני ביקשתי בלי בצל, וקיבלתי סלט חביב, אך חסר תיבול).

כדי להתענג על כל סוג של בשר בנפרד, כל רבע שעה בערך מגישים לשולחן מנה אחרת.

ראשונה הגיעה מנת אסאדו שמנמן (שהוגשה עם חצאי תפוחי אדמה צרובים).
אני העדפתי את החלק הצלוי היטב, רחוק מהשומן וקרוב לעצם. זה הזכיר לי את טעמו דל הבשר בילדותי. אמא שלי היתה מוסיפה לתבשילים תמיד כמה חתיכות שפונדרה. ככה לטעם…

מנת האנטריקוט שהגיעה אחריו היתה לא פחות ממעולה. צרובה מבחוץ ואדומה מבפנים. כמו שאני אוהבת. טעם חזק של בשר טוב.

חזה העוף המעושן היה עסיסי וטעים וכף היה לאכול אותו, למרות שאני באופן אישי מעדיפה חזה עוף קצת מתקתק.

פוייקה קטנה עם ירקות שורש הוגשה כתוספת נחמדה ואתנחתא בין מנות הבשר.

מחזה המולארד התאכזבתי. שנים רבות לא אכלתי והזיכרון שלי היה של פריכות בחוץ ורכות בפנים. ושוב, טעם מתקתק שהולך נפלא עם מולארד. הפעם החזה היה מעט יבש ורצועת השומן שעוטפת אותו נשארה לבנה ולא נמסה לתוכו.

המנה הטובה ביותר הגיעה לקראת סיום הארוחה. פילה בקר בטעם ובמרקם נפלאים! לגבי הטעם, היה לבשר טעם ״בשרי״, כלומר, טעם של ברזל האופייני לחלקים האחוריים של הפרה. לגבי המרקם, הבשר היה בעל גוף ולא רכרוכי מדי, כמו שלפעמים קורה בפילה.

את הארוחה קינחנו במוס שוקולד, מוס חלבה וגביע אחד המשלב את שניהם. הקינוחים הוכנו ע״י אשתו של אלמוג. מוס השוקולד היה טעים ועשיר. מוס החלבה היה מתוק מדי לטעמי. הגביע המשולב היה בטעים ביותר, כי חיבור הטעמים איזן את מתיקות היתר. הקינוחים הינם פרווה, כמובן, ומשתנים מדי יום.

לסיכום:
– למעט מה שהוזכר, המנות הינן בשר נטו. לדעתי זה קצת לוקה בחסר וחבל. אני אוהבת לשלב בארוחה טעמים שונים ושהצלחת שלי מכילה את כל אבות המזון. כולל פחמימות וירקות.
– המקום מתאים לקרניבורים אמיתיים שאוהבים לאכול בשר, רק בשר והרבה ממנו.
– המסעדה כשרה ומסתבר שזו לא מגבלה כלל.
– הבשר במקור הינו קפוא, מגיע מדרום אמריקה (המולארד מגיע מהונגריה) וגם זו לא מגבלה. כשיודעים לעבוד איתו, יוצאת תוצאה מצוינת!
– המסעדה פתוחה בימים שני-חמישי ובמוצאי שבת. בימי ראשון, ניתן לקיים אירועים פרטיים בתיאום והזמנה מראש כמובן.
מחיר שווה לכל נפש קרניבורית – 120-170 שקל לאדם. לפרטים נוספים
http://www.rest.co.il/sites/Default.asp?txtRestID=13761&txtNavID=3&txtItemID=702697

טלפון למסעדה: 053-8096624

בתיאבון!
חיים וטעים!

אורלי כהן - חיים וטעים
אוהבת את החיים הטובים והטעימים: לבשל, לאפות, לצלם, לטעום, לטייל, לבלות, ליצור, לעצב, לשתף, לכתוב ולספר. יחד עם זאת, בריאות הגוף, הנפש והנשמה חשובים לי ואני משתדלת לשלב ביניהם. חיים וטעים זה המוטו שלי.