הבלוג של נגה פסו

בגוף אני מבינה

כתבת- עיתונאית- תסריטאית-סופרת. מחברת הספרים: "קדחת הנדודים" (בהוצאת אופיר), "שירים לאמא" (בהוצאת החממה הספרותית,סטימצקי), וספרי השירה "דם ופואטיקה (בהצואה עצמית). בוגרת לימודי תסריטאות ב"בית הספר... +עוד

כתבת- עיתונאית- תסריטאית-סופרת. מחברת הספרים: "קדחת הנדודים" (בהוצאת אופיר), "שירים לאמא" (בהוצאת החממה הספרותית,סטימצקי), וספרי השירה "דם ופואטיקה (בהצואה עצמית). בוגרת לימודי תסריטאות ב"בית הספר לתסריטאות"-עידית שחורי. כתבת פרילאנסרית במוסף "זמנים מודרניים" בעיתון "ידיעות אחרונות", ובמדור "דעות", "הארץ". כתבת תוכן באתר "mako" ו “nrg” – כתבת בענייני צבא ("פז"ם"), יחסים, ניו אייג', דעות, תרבות. כתבת בynet דעות ומעורבות, nrg ניו אייג' וnrg ירוק, ועוד. כתבת תוכן לאתרי מטיילים: "טוקטוק", "גרינגו",ו "בישאנטי". כותבת גם בתחום התיירות ואירועים לאתרים: "תלאביבסיטי", "ירושליםסיטי" ו "חיפהסיטי". כתבת פרילנסרית-כתבת תוכן בתחום הניו אייג', לאתרים: "מהות החיים", "נמסטה", ו "נומינד". כתבת ב"מגפון" לענייני תרבות, יחסים, מעורבות, סביבה, ספרות, בריאות וחדשות. מוקסמת ואוהבת לגלות, כל פעם מחדש, כמה החיים נהדרים ודינאמים. משתדלת להשתנות איתם.

עדכונים:

פוסטים: 19

החל מיוני 2010

כבר שנה פלוס שאני טבעונית, שנה פלוס זה לפחות 364ימים בהם כל יום שני שואלים אותי שאלות כמו: “למה את עושה את זה לעצמך?” ו “למה לסבול?”, התשובה שלי תמיד היא שמי שלא ניסה לא יודע כמה זה פשוט. כבר מזמן החלפתי את החלב שמעודד סרטן, בסויה שמסייעת למנוע סרטן, את הביצה שגורמת לעליה ברמת הכולסטרול, בקמח חומוס שמכיל הרבה ויטמינים מאשר קמח רגיל שלא מכיל אף ויטמין, את הדבש שהורגים דבורים בכוורות בשבילו או במקרה ה”טוב” תולשים להם את הכנפיים, בסילאן תמרים מתוק ונטול כל פגיעה ביצורים חיים. אבל דבר אחר נשאר חסר תחליף; תעלומת ‘מה עושים במקום “על האש” עם חברים?!’

20/04/2013

ובכן חברים, אני שמחה לבשר לכם שהשנה פתרתי גם את התעלומה הזו.

והתשובה היא: “מנגל טבעוני”.

המנגל הטבעוני. צילום:נגה פסו

המנגל הטבעוני. צילום:נגה פסו

“המנגל הטבעוני”
“ויגן פרדנלי” ארגנו את האירוע והמנגלים, חברת “טבע דלי” סיפקו “המבורגרים” טבעוניים ו”נקניקיות” טבעוניות, עיירת תל אביב והטבע ארגנו לנו פארק במרכז הארץ ומרכז העיר, וכל שנותר לי לעשות היה לבוא ולטעום.

יש מנגל אחר. חוגגים אחרת במנגל הטבעוני. צילום:עומר שליו

יש מנגל אחר. חוגגים אחרת במנגל הטבעוני. צילום:עומר שליו

"המנגל הטבעוני" והתמונה;באדיבות vegan friendly

"המנגל הטבעוני" והתמונה;באדיבות vegan friendly

וכך, ביום העצמאות, יום המנגלים הלאומי, במצב רוח כחול-לבן וחצאית כחולה וחולצה לבנה, הגעתי לגני יהושע לעשות את מה שאנחנו היהודים עושים הכי טוב ; לאכול.

עושים את מה שאנחנו היהודים עושים הכי טוב. לאכול. צילום:עומר שליו

עושים את מה שאנחנו היהודים עושים הכי טוב. לאכול. צילום:עומר שליו

ועוד אוכל. צילום:עומר שליו

ועוד אוכל. צילום:עומר שליו

על מנת להגיע ל”מנגל הטבעוני” שהיה תחום בלונים ושלטים של חיות ואנשים מחייכים, נאלצתי לעבור בעשן המנגלים “הרגלים”. הריח היה בלתי נסבל, התאמצתי כדי לא לראות את העצמות וחלקי הבשר, ולמרות שאני אוהבת להיות ישראלית ובמיוחד ביום העצמאות, מאוד שמחתי לא להיות חלק מזה.

ביחד איתי עשתה את הדרך למתחם “המנגל הטבעוני” של “ויגן פרנדלי”, אחת המתנדבות שסייעה באירוע, ולה מריצה מלאה בלחמניות המבורגר. כולה חיוכים מדבקים, נדבקתי גם אני בחיוך, סייעתי לה בכייף ופינטזתי תוך כדי על ההמבורגר הטבעוני הראשון ליום העצמאות הטבעוני הראשון שלי. מרחוק כבר ראיתי אנשים עם סינרי “ויגן פרנדלי”, מנפנפים ומחליפים המבורגרים טבעוניים על המנגל כמו היו דיסקים, מדג’ים על המנגל. חיכיתי להמבורגר הטבעוני שלי..

המבורגר טבעוני. אין חיה כזאת. צילום:עומר שליו

המבורגר טבעוני. אין חיה כזאת. צילום:עומר שליו

טבעונית ושבעה – יש דבר כזה.
ההמבורגר הטבעוני הראשון של יום העצמאות לא איחר לבוא, גם זה שאחריו, וגם הנקניקייה שביניהם. בין לבין נהניתי משיפודי ירקות וסלט, שתיה וקינוחים טבעונים פר אקסלאנס.

נקניקייה טבעונית,המבורגר טבעוני ועוד. צילום:אוהד כהן

נקניקייה טבעונית,המבורגר טבעוני ועוד. צילום:אוהד כהן

ישבתי על הדשא, לקח פחות משנייה עד שזוג טבעוני נחמד הציע לי להצטרף אליו למחצלת.
אחר כך עברתי למתחם ההרצאות, גם שם הזמינו אותי למחצלת וכוס מיץ תפוזים.

הרצאות ומודעות באווירה כיפית. צילום:עומר שליו.

הרצאות ומודעות באווירה כיפית. צילום:עומר שליו.

כששבעתי התפנתי להביט סביבי בירוק ובאנשים סביבי שנראו שמחים וחייכו כולם, בלי יוצא מן הכלל, אחד לשני. השתזפתי בשמש החורפית ונשנשתי עוד קצת מהמעדנים הטבעונים.

חיוכים במנגל הטבעוני. צילום:עומר שליו

חיוכים במנגל הטבעוני. צילום:עומר שליו

עוד חיוכים במנגל הטבעוני. צילום:עומר שליו

עוד חיוכים במנגל הטבעוני. צילום:עומר שליו

אחר כך הצטרפתי לסדנת יוגה שבאמצע הפארק, היה הרבה יותר כייף מאשר יוגה במכון כושר.

מעגל יוגה במנגל הטבעוני. צילום:נגה פסו

מעגל יוגה במנגל הטבעוני. צילום:נגה פסו

יוגה בפארק. טבעונים עושים יוגה, ב "מנגל הטבעוני". צילום:עומר שליו

יוגה בפארק. טבעונים עושים יוגה, ב "מנגל הטבעוני". צילום:עומר שליו

בלי ששמתי לב השעות חלפו ואחר הצהרים הגיע, בבטן מלאה, הרגשתי שחגגתי את יום העצמאות כהלכתו.

מעגל מאסז'ים, המנגל הטבעוני הראשון, יום העצמאות 2013. צילום:נגה פסו

מעגל מאסז'ים, המנגל הטבעוני הראשון, יום העצמאות 2013. צילום:נגה פסו

חוגגים עצמאות טבעונית עם חיות המחמד. צילום:נגה פסו

חוגגים עצמאות טבעונית עם חיות המחמד. צילום:נגה פסו

חוגגים את יום העצמאות עם חיות המחמד. צילום:נגה פסו

חוגגים את יום העצמאות עם חיות המחמד. צילום:נגה פסו

פיקניק יום העצמאות המסורתי. עכשיו גם טבעוני. צילום:נגה פסו

פיקניק יום העצמאות המסורתי. עכשיו גם טבעוני. צילום:נגה פסו

מחצלות וחיבוקים. המנגל הטבעוני הראשון. יום העצמאות 2013. צילום:נגה פסו

אהבה לבעלי חיים. המנגל הטבעוני הראשון, יום העצמאות 2013. צילום:נגה פסו

מחצלות וחיבוקים. המנגל הטבעוני הראשון. יום העצמאות 2013. צילום:נגה פסו

אהבה ודאגה לבעלי החיים, במנגל הטבעוני. צילום:נגה פסו

אהבה ודאגה לבעלי החיים, במנגל הטבעוני. צילום:נגה פסו

עוד מהבלוג של נגה פסו

תצוגה מקדימה

ערה?

זה מכבר המלחמה על להיות ערה במציאות ולא במציאות המדומה הפכה מלחמה יומיומית עבורי. מצד אחד החברה הוירטואלית שלי הפכה להיות הרבה יותר תוססת ומעניינת מהחברה שלי במציאות, אנחנו כבר לא נפגשים אלא בצ'אט, אנחנו כבר לא יוצאים...

טיפול פנים יפני או איך הפכתי לקיסרית.

"קורס טיפול פנים יפני" נגה פסו. האהבה והגעגועים ליפן ולתרבות היפנית הם שהביאו אותי ל "קורס טיפול פנים יפני" במכללת תהילה. כשאני נזכרת בפניהן של יפנים שפגשתי, כולם נראו 20 שנה צעירים מגילם האמיתי. הפנים הצעירות, החלקות...

תצוגה מקדימה

GOODBYE FACEBOOK

(followed by English) אני זוכרת שפעם חשבתי בעצמי, יכולתי לחשוב בעצמי, לא הנחו אותי תמונות, דברים שאחרים כתבו, הערות שנכתבו על דברים שאחרים כתבו.. לא התווכחתי עם אנשים שאני לא מכירה...

תגובות

פורסם לפני 6 years

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה