הבלוג של noga_efraim

noga_efraim

עדכונים:

פוסטים: 15

עוקבים: 1

החל מאוקטובר 2017

איימו עלינו כל כך הרבה עם הסופה שתבוא, שבסוף לקחתי את זה ברצינות, ונכנסתי למטבח לאפות!! אין על ריח של שמרים לקבל את פני הסופה שהגיעה.

05/01/2018

…The Winter Has Come

ינואר כבר כאן. החורף בעיצומו. לפחות מבחינת התאריך.

כי בעצם, החורף שלנו בארץ בעיקר מאיים להופיע. אבל תכל’ס הוא לא ממש רציני. עד עכשיו כמעט ולא ירד גשם. הילדים שלי אפילו לא הוציאו מעילים מהארון. (מה מעילים?! הבן שלי הולך לביה”ס בבגדים קצרים (וקפוצ’ון. אבל רק כי אני הכרחתי אותו…))

 ואז הגיע הסופשבוע הזה. כולם הבטיחו סופה מטורפת. אפילו הביאו סוללות עפר ואדמה לחופי תל אביב (יש חשש מצונאמי???)

 בצ’אטים הכיתתיים, החלטנו על תה ועוגיות בשעות הבוקר בכיתה וחיפשנו מתנדבים.

אחרי שמצאנו כאלה (תודה…..!), החלו סדקים של חששות, ואחת האימהות כתבה לי: “התנדבתי לכוסות חד פעמיות ולעוגיות. אבל אם לא אשלח את הבן שלי לכיתה בבוקר?”   השבתי לה שבבוקר נראה ונחליט.

בסוף הכוסות הגיעו, וגם העוגיות. ולילדים “הקפואים”, הייתה שעת תה מפנקת.

unnamed (1)

שעת תה ופינוק של עוגיות בכיתה

בצהריים, הגשם המובטח והרוח הסוער סוף סוף הגיעו :) רצנו עם המטריות ודילגנו בין השלוליות.

 unnamed

איסוף רטוב מביה”ס, עם המטריה הגדולה של אמא

כשהגעתי הביתה, התעורר בי החשק הזה (שלא לומר קרייבינג מטורף) לריח טוב של עוגת שמרים חורפית ומפנקת.

מתחשק גם לכם? אז הנה המתכון שיחמם לכם את הלב ואת הבטן:

עוגת שמרים שחיתות (בתשעה שלבים קלים )- Noga – Sweet [email protected]

החומרים:

1 ק”ג קמח                                            3/4 כוס חלב פושר

3 כפות שמרים יבשים                            1 גביע שמנת חמוצה

3/4 כוס סוכר                                         4 ביצים בטמפ’ החדר

1 כפית מלח                                          200 גר’ חמאה מומסת

1 שקית סוכר וניל

אופן ההכנה:

א.     מערבבים בקערת מיקסר עם וו לישה את הקמח והשמרים.

ב.    בקערית נפרדת: ממיסים את החמאה, מערבבים לתוכה את החלב והשמנת החמוצה לתערובת פושרת.

ג.    מוסיפים לקמח: ביצים, סוכר, סוכר וניל ומלח, ולבסוף את תערובת החמאה. מעבדים במשך 5 דקות.

זהו. עד כאן הבצק. קל?!

ד.    מכסים בניילון נצמד ומתפיחים שעתיים- שלוש במקום חמים.

unnamed (2)

בצק השמרים שתפח

ה.    מחלקים את הבצק שתפח ל-8 חלקים שווים.

ו.    מרדדים כל חלק למלבן בעובי 1/2 ס”מ (מומלץ לקמח את משטח העבודה וגם את המערוך).

 

מלית שוקולד: אני הכי אוהבת נוטלה. ככה. נקי. וברוחב לב.
מלית קינמון: 1 כוס סוכר, 1.5 כפות קינמון ו- 50 גר’ חמאה מומסת.
אפשר כמובן גם חלבה, או ריבת חלב, או להוסיף פנימה: אגוזים, שקדים, צימוקים או שוקולד צ’יפס.
תזרמו עם מה שבא לכם, אני איתכם.

 

ז.      למרוח את המלית על המלבן המרודד. לגלגל לרולדה. כל זוג רולדות, ללפף זו סביב זו, כך שמתקבלות ארבע תבניות כיכר
        בסה”כ. ולהמתין חצי שעה נוספת לפחות לתפיחה נוספת.

unnamed (3)

מלית נוטלה, My Favorite

ח.      להבריש בביצה , ולאפות כ- 25 דקות בתנור שחומם מראש ל- 170 מעלות.

ט.     כשהעוגה חמה, מייד כשהיא יוצאת מהתנור, להבריש עם מי סוכר.

 

unnamed (5)

יאממי!!

 

 ועכשיו, אני מזמינה אתכם להיכנס מתחת לפוך, עם כוס תה עם נענע, ועוגת שמרים- ללקק את האצבעות.

 unnamed (7)

שתהיה לכם שבת שלום,
שלכם, נגה


Noga – Sweet Designs

הכנתם את המתכון? שתפו אותי בתגובות ובתמונות, אני אשמח!

 

 

עוד מהבלוג של noga_efraim

שלום עולם!

ברוכים הבאים לבלוג החדש שלי!...

תגובות

פורסם לפני 7 months
תצוגה מקדימה

כשהחגיגה שלכם, הופכת להיות גם החגיגה שלי

מזל טוב!! הבת שלך חוגגת 10 (או אולי 5, או 17, ואפילו 70...) איזו התרגשות!! עשר שנים לאימהות שלך. אתן מתכננות ביחד מסיבת יום הולדת מושלמת, משקיעות בבלונים ותפאורה, מזמינות את כל החברות הטובות, קונות ממתקים ושאר דברים טובים, מתכננות...

תצוגה מקדימה

"תמיד היה לך את הכוח יקירתי, אבל היה עליך ללמוד את זה בעצמך", הקוסם מארץ עוץ

 כמעט שבוע חלף, ועדיין הטעם בפה מתוק במיוחד. הבוקר היה סגרירי ואפור, הגשם איים להגיע...  אבל לא הגשם, ולא הקור הרתיעו אותנו! קבוצה מדהימה אשששש של בלוגריות צעירות וותיקות יצאה ליום טיול שכולו בעקבות נשים מעוררות השראה,...

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה