הבלוג של noga_efraim

noga_efraim

עדכונים:

פוסטים: 19

עוקבים: 1

החל מאוקטובר 2017

כמעט שבוע חלף, ועדיין הטעם בפה מתוק במיוחד. הבוקר היה סגרירי ואפור, הגשם איים להגיע… אבל לא הגשם, ולא הקור הרתיעו אותנו! היה זה יום: “סלונהל”ה” יום טיול מרגש ומעצים בעקבות נשים בקיבוץ נתיב הל”ה. היו בטיול רגעים מרגשים ונוגעים, ואני מזמינה את כולכן לצלול איתי ביחד לחוויות מהיום הזה, מקווה שנצנצים של זהב מלאי השראה ועוצמה ידבקו גם בכן.

11/12/2017

 כמעט שבוע חלף, ועדיין הטעם בפה מתוק במיוחד.

הבוקר היה סגרירי ואפור, הגשם איים להגיע…  אבל לא הגשם, ולא הקור הרתיעו אותנו!

קבוצה מדהימה אשששש של בלוגריות צעירות וותיקות יצאה ליום טיול שכולו בעקבות נשים מעוררות השראה, בקיבוץ נתיב הל”ה. היה זה יום: סלונהל”ה- יום טיול מרגש ומעצים בעקבות נשים.

הטיול כולו היה שזור בסיפורים אישיים של נשים מדהימות, כל אחת בעולמה ובתחומה, אשר צמחו מתוך מצבים של משברים אישיים/ מקצועיים, ו”המציאו” את עצמן מחדש.

היו בטיול רגעים מרגשים ונוגעים, ואני מזמינה את כולכן לצלול איתי ביחד לחוויות מהיום הזה, מקווה שנצנצים של זהב מלאי השראה ועוצמה ידבקו גם בכן.

טחינא

מפגש הבוקר שלנו התחיל במפעל קסום של טחינה, אותו הקימה מיכל מלמד היפה.

טחינא66הברק בעיניה!

מיכל היא פסיכולוגית קלינית במקצועה, והיום היא טחינאית  במלוא הווייתה. היא הבעלים, היוזמת והמקימה של המפעל המיוחד.

שנים של מחקר ובדיקות שערכה, הביאו את מיכל למציאת זן מיוחד של שומשום אתיופי, זן החומרה. זן אשר נחשב לזן הטוב ביותר לייצור טחינה.

טחינא3פרח השומשום

תהליך הייצור במפעל הקטן, מבוסס על שלושה לאווים:

  • לא מכניסה שום דבר לשומשום בתהליך הייצור.
  • לא מוציאה שום דבר מגרגירי השומשום בתהליך הייצור.
  • לא קולה את השומשום

אז תשאלו אותי: “מה כן??”או. שאלה מצויינת! אני מציעה שתקפצו אליה. אל מיכל, ותשאלו אותה.
יש לה שיטה פשוטה, אך מתוחכמת, המאפשרת לה שמירה על גרגירי השומשום, וטחינתם לטחינה מלאה, מיוחדת במינה!

מיכל הכינה לכבודינו ממרחי טחינא מיוחדים וטעימים להפליא: טחינא עם אבוקדו, טחינא עם בזיליקום, וגם מנת קינוח מופלאה של אשכולית אדומה עם עלי נענע ונגיעת טחינא מלאה שלה.

טחינא666

מעדן אשכולית וטחינא

גם הטראפלס השוקולדיים שהוגשו, התבררו לנו כמבוססי 70% טחינא שהיא מייצרת.

מיכל משווקת היום את הטחינא שלה בעיקר לחנויות בוטיק וחנויות טבע.

אני ממליצה מכל הלב לבקר אצל מיכל, לסייר במפעל, לטעום מהטחינא שלה, ולקבל השראה מהיזמות העסקית שלה, ומאישיותה הכובשת.

טחינא

https://www.facebook.com/thina.raw/

לחמל’ה

דנה כפיר, צנועה, שקטה ונבוכה מעודף תשומת הלב שנכנסה למאפייה הקטנה שלה בבת אחת (בכל זאת, חמש עשרה סלונות שמגיעות בסערה על הבוקר, זה לא עניין של מה בכך ).

לחמלה 5

דנה שיתפה אותנו בדרך בה הגיעה להקמת לחמל’ה וסיפרה: “בער בי משהו יצרי”, אמרה בחיוך שובה לב, “חיפשתי שקט”.

לפני כמעט עשור, רכשה דנה מתנה לעצמה: שלושה ספרי לחם. את מה שקרה לה אח”כ היא כלל לא צפתה.

היא ניסתה לאפות בבית, נמשכה לאיכויות באפייה, ולאחר זמן מה החלה לחלק לחמים מיוחדים לשכנים.

דנה סיפרה שנזכרה לא מזמן איך כילדה, נהגה לשבת מול התנור של אימה, ולהתבונן. היא התבוננה במה שאימה אפתה ונהנתה מהתהליך.

לחמלה 3התבוננות בתהליך האפיה, כמוה כהתבוננות פנימה

גם היום בתהליך יצירת הלחם, היא מוצאת את השקט, היצירה וההתבוננות. בדיוק כמו אז.

הלחמים של דנה עוטפים ומכילים. יש לה לחמי מחמצת, אותם היא “מגדלת” לאורך זמן, לחמים עם “הפתעות” (במלעיל) בתוכם (בדיוק כמו שאני אוהבת) ועוד.

לחמלה 1 לחמלה 2לחמים
לחמלה 8מתרכזת בתהליך

היום דנה אופה בלילות, ומפיצה לחמים טריים בבקרים בעיקר באיזור המחיה שלה- בעמק האלה.
בימי שישי, תמצאו את “הקיוסק של לחמל’ה” בגבעת ישעיהו, ובו לחמים, כריכים וקפה מפנק.
בנוסף היא עורכת סדנאות, להן היא קוראת “מפגשים ולחם”.

אני ממליצה לכם בחום לפגוש את דנה, ולקבל מעט מהניצוץ שיש בעיניה, עם התשוקה ליצירה.

 

https://www.facebook.com/lehemle?fref=ts

 

 

CAJA CHOCOLATRIE

את גליה לוי השוקולטיירית, פגשנו במושב צפרירים, הסמוך לקיבוץ נתיב הל”ה.

העסק שלה נמצא בשטח המשק של הוריה. על השער המוביל לחצר המשק, יש שלט: “הגלריה של סבא”. זו אינה טעות. מדובר בגלריית עיצוב גרוטאות של מתכת, וזו הגלריה של אביה של גליה.

כשנכנסנו אל החצר צדה את עיני  במיוחד יצירת ה”כביסה על החבל”, והנה היא כאן לפניכם:
הגלריה של סבאהגלריה של סבא, מושב צפרירים

מקום היצירה של גליה נמצא בעומק החצר פנימה.

גליה הייתה גננת בתל אביב במשך חמש עשרה שנים. וכשרוח השינוי פעפעה בתוכה, היא החליטה “לחזור למקורות”, ולעסוק באמנות.

היא בחרה לחזור הביתה, לצפרירים, ולעסוק באמנות השוקולד. למדה ב”אסטלה”, והפכה לשוקולטיירית.

השוקולד של גליה משובח, והיא עורכת לבאי הסדנאות שלה “מבחן טעימות”.

במבחן טועמים מכל טוב, ומנחשים מה הטעם שהוסיפה לשוקולד קפה? הל? קינמון? ואולי לשוקולד יש רכיב ייחודי אחר.. מסקרן! ולא פשוט לפיתרון… תאמינו לי

קאגה 3

מנקודת מבטי האישית, כמי שעשתה שינוי מהותי בחייה המקצועיים, ומצאה את הדרך ביצירה בבצק סוכר ובעיצוב עוגות, סיפורה של גליה פרט לי על המיתרים כולם.
לרגעים, נדמה היה לי שהיא מדברת רק איתי..

קאגה 1גליה ואני

האור בעיניה כשדיברה על השוקולד, כשסיפרה על עבודה בשוקולד אל תוך הלילה. כל אלה, הם משהו לפגוש מקרוב. השראה שמעצימה ונותנת אנרגיות לטווח ארוך.

רוצו לסדנה בקאג’ה אצל גליה.

 https://www.facebook.com/Caja-Chocolaterie-114863728568063/?fref=ts

תודה לך מורן על היוזמה והארגון המוצלח, כן ירבו!
@moran.michel

 היום כולו היה ספוג באנרגיות חיוביות ומפרגנות של חברותיי הבלוגריות,  תראו בעצמכם:

כולנו 3

כשחיוך ופרגון נפגשים- זה מתכון בטוח ליום מוצלח

התרגשנו מכל הלב בכל עסק שביקרנו בו. למדנו קצת מכל אחת מהיזמיות, ובעיקר אני חושבת שגילינו עולם ומלואו, ממש כאן מתחת לאף, בעמק האלה.

הכי כדאי לקחת חברות ליום של כיף/ לקבוע סיור עם המשפחה,  ולתאם סיור של השראה בעקבות נשים יוצרות, יזמיות, ומרגשות.

שלכן,

נגה אפרים,

עיצוב עוגות מיוחדות בבצק סוכר, וסדנאות מתוקות

והנה קישור גם לדף העסקי שלי:

@Noga – Sweet Designs

עוד מהבלוג של noga_efraim

שלום עולם!

ברוכים הבאים לבלוג החדש שלי!...

תגובות

פורסם לפני 10 months
תצוגה מקדימה

כשהחגיגה שלכם, הופכת להיות גם החגיגה שלי

מזל טוב!! הבת שלך חוגגת 10 (או אולי 5, או 17, ואפילו 70...) איזו התרגשות!! עשר שנים לאימהות שלך. אתן מתכננות ביחד מסיבת יום הולדת מושלמת, משקיעות בבלונים ותפאורה, מזמינות את כל החברות הטובות, קונות ממתקים ושאר דברים טובים, מתכננות...

תצוגה מקדימה

לכבוד החורף שהגיע, עוגת שמרים שחיתות

...The Winter Has Come ינואר כבר כאן. החורף בעיצומו. לפחות מבחינת התאריך. כי בעצם, החורף שלנו בארץ בעיקר מאיים להופיע. אבל תכל'ס הוא לא ממש רציני. עד עכשיו כמעט ולא ירד גשם. הילדים שלי אפילו לא הוציאו מעילים מהארון. (מה מעילים?! הבן...

תגובות

פורסם לפני 7 months

תגובות

טופ 20 - בלוגים

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה