הבלוג של נועה פרומן נטורופתיה, הרזיה, רפלקסולוגיה

נועה פרומן נטורופתית ושפית לבישול בריא

נועה פרומן, לחיים בריאים וטובים, מטפלת מוסמכת בעלת ותק של 17 שנים בתחום הרפואה הטבעית ובעלת קליניקה פרטית, הינה נטורופתית מוסמכת (N.D), מומחית בתזונה קלינית טבעית ורפלקסולוגית בכירה. נועה פרומן מטפלת בין השאר באמצעות צמחי... +עוד

נועה פרומן, לחיים בריאים וטובים, מטפלת מוסמכת בעלת ותק של 17 שנים בתחום הרפואה הטבעית ובעלת קליניקה פרטית, הינה נטורופתית מוסמכת (N.D), מומחית בתזונה קלינית טבעית ורפלקסולוגית בכירה. נועה פרומן מטפלת בין השאר באמצעות צמחי מרפא, ארומותרפיה, פרחי באך, שיאצו ודמיון מודרך. מפעילת סדנאות להרזיה, לירידה במשקל ולאורח חיים בריא וטעים. לפרטים נוספים צלצלו: 054-4-666016 או בקרו אותנו באתר http://www.noafroman.co/

עדכונים:

פוסטים: 43

החל מאוקטובר 2015

אני הולכת לחלוק איתכם מספר כללים שאם תשמרו עליהם תוכלו להפוך את המטבח שלכם להרבה יותר בריא, למנוע מחלות או לפחות לקצר אותן בהרבה וכמובן שלא אשאיר אותכם בלי מתכון בריא, טעים ומנחם לימי החורף.

15/12/2016

 נועה פרומן נטורפתית ושפית לבישול בריא
החורף כבר כאן ובישראל כמו בישראל רגע חם, רגע קר והוירוסים והחיידקים חוגגים על כל מי שלא הכין עצמו לחורף.  אז למי שלא יודע אני נועה פרומן נטורפתית ושפית לבישול בריא והפעם אני רוצה לעזור לכם להקדים תרופה למכה ולהתחיל לאכול בריא.
בגישה הנטרופתית מתמקדים במניעת מחלות, איזון מערכות הגוף ובמילים אחרות אורח חיים בריא. כך שכאשר נחלה זו תהיה מחלה אקוטית חזקה וקצרה, יום יומיים של חום וחוזרים לשגרה.
הסוד לתזונה בריאה נמצא בדברים שאנחנו בוחרים לאכסן במטבח ואם גם נלמד לבשל מהם דברים טעימים אז גם נאכל בריא, גם נהנה וגם נוכל לחיידיקים ולויירוסים שאורבים לנו עכשיו בכל פינה!
אני הולכת לחלוק איתכם מספר כללים שאם תשמרו עליהם תוכלו להפוך את המטבח שלכם להרבה יותר בריא וכמובן שלא אשאיר אותכם בלי מתכון בריא, טעים ומנחם לימי החורף.
חלבונים ושומנים
אני ממליצה להקטין משמעותית את צריכת החלבון מהחי,כלומר חלבון המגיע מבשר, עוף ומוצרי חלב להוסיף לתפריט באופן קבוע ויומיומי קטניות כמו אפונה יבשה,שעועית,חומוס,עדשים,מש.
בקבוצת השומנים אני ממליצה על  שומן חיוני ובריא – נקבל אותו מאגוזים, זרעים וגרעינים, אבוקדו ושמנים איכותיים מכבישה קרה כמו שמן קוקוס, שנן זית, ושמן זרעי ענבים,
אלו השמנים שמלווים אותי במטבח.
המנעו משומן טרנס, שומן מוקשה ושומן רווי.
ירקות ופירות
לירקות יש ערך תזונתי מאד גבוה. הם עשירים במינרלים, ויטמינים, אנזימי עיכול, סיבים, והם מפחיתים חומציות בדם. כשאני אומרת לאכול ירקות הכוונה שלי שתשלבו אותם בכל ארוחה: בוקר, צהרים, ערב, נשנושים. לא רק מלפפון ועגבנייה גם הרבה עלים ירוקים.
פירות נותנים תחושה של סיפוק, שובע ואנרגיה. בנוסף להיותם עשירים בויטמינים ומינרליים.  גם אותם מומלץ לצרוך מדי יום וכמובן לגוון ולא לוותר על כל פירות העונה
פחמימות
פחמימות הן האנרגיה של הגוף. הן חשובות לפעילות של המוח, מערכת העצבים, הכבד ועוד. לכן מומלץ לשלב פחמימות בכל ארוחה ועדיף פחמימה מורכבת :קמח מלא, אורז מלא, שיפון מלא, שיבולת שועל, וכן, ירקות עמלניים כמו בטטה ודלורית. לפחמימות המורכבות לוקח יותר זמן להתפרק ולכן הן מעניקות תחושת שובע ולא מכניסות את הגוף לאי שקט כתוצאה של עודף/חוסר סוכר כפי שקורה עם הפחמימות הפשוטות כמו: סוכר וקמח לבן.
ועכשיו אני הולכת לתת לכם מתכון המשלב את כל אבות המזון שהזכרתי במנה אחת – קטניות (חלבונים), אורז מלא (פחמימות מורכבות), בצל, תרד ומנגלד (ירקות) ,חמוציות ללא סוכר (פירות),שמן קוקוס (שומן חיוני)  ולא פחות חשוב הוא טעים וקל מאוד להכנה.

 תבשיל אורז ירוק

תבשיל אורז ירוק  של נועה פרומן נטורפתית ושפית לבישול בריא
החומרים הנדרשים: 
2 כפות שמן קוקוס
1 בצל
2 שיני שום פרוסות
250 גרם תרד טרי, קצוץ דק
250 גרם עלי מנגולד קצוצים דק
כוס וחצי אורז בסמטי מלא
מלח ופלפל שחור טחון
1/2 כוס עדשים שחורים מונבטים (או מבושלות ורכות) – כיצד מנביטים? לחצו  כאן  וגלו כמה זה פשוט
1/2 כוס חומציות ללא סוכר
לימון להגשה
נועה פרומן ננטורפתית ושפית לבישול בריא
אופן הכנה:
1. מחממים בסיר את השמן ומטגנים קלות את הבצל עד שיזהיב מעט
2. מוסיפים את התרד והמנגולד ומבשלים תוך כדי בחישה בערך חמש דקות, עד שרוב נוזלים
יתאדו
3. מוסיפים את האורז והשום ומקפיצים שתיים שלוש דקות
4. מוסיפים  שתיים וחצי כוסות מים, מביאים לרתיחה ומוסיפים מלח ופלפל. מכסים את הסיר
ומבשלים על להבה נמוכה כ- 20 דקות
5. מערבבים את האורז עם העדשים המונבטות והחומציות
6. מגישים חם עם לימון
נועה פרומן נטורפתית ושפית לבישול בריא

להכוונה ויעוץ  אתם מזמנים לפנות אליי

נועה פרומן

נטורפתית ושפית לבישול בריא

054-4666016

שימו לב עכשיו תוכלו להנות מחבילות יעוץ וטיפולי רפלקסולוגיה מוזלות במיוחד כל הפרטים כאן

נועה פרומן נטורפתיתושפית לבישול בריא

עוד מהבלוג של נועה פרומן נטורופתיה, הרזיה, רפלקסולוגיה

תצוגה מקדימה

שומר או שאוהבים או ששונאים לאיזה חלק אתם משתייכים.... ?

הרומן שלי עם שומר הוא ממש חדש.  זה ירק שבילדותי לא הכרתי ולא בישלו אותו בביתי ותמיד חשבתי שאני לא אוהבת עד שבאחת הפעמים בחווה של השף האורגני שבמושב חוגלה, מקום שאני...

תצוגה מקדימה

סלק - זה לא רק צבע, זו ממש תרופה!

חזרתי היום מעוד סדנה בישול שהנחתי בשף האורגני שבחוגלה, בזמן שאני מדגימה ומסבירה על שייקים ירוקים אחד המשתתפים שאל אותי אם אפשר להוסיף גם  סלק.... עניתי שכן והוספתי שבאופן כללי-  סלק הוא מאד בריא... מחוסר זמן לא יכולתי...

תצוגה מקדימה

פטריות אחרי הגשם

אחרי הגשמים הראשונים אני מדמיינת שאני הולכת ביום שמש חורפי  ביער עם ארבעת ילדי ... שלכל אחד יש סלסלה ביד ואנחנו מלקטים בשמחה פטריות טריות ,  חוזרים הביתה מכינים מהם מטעמים ויושבים להשביע את רעבוננו אחרי היום הארוך..... אבל...

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה