הבלוג של נועה פרומן נטורפתיה ותזונה

נועה פרומן נטורופתית ושפית לבישול בריא

אני נטורופתית מוסמכת המתמחה בתזונה ובישול בריא, מלווה אנשים ומשפחות בתהליך של מעבר לאורח חיים בריא ומאושר יותר. מנחת קבוצות מוסמכת בתחום הורות וילדים ואם אוהבת לארבעה ילדים. סתם שתדעו שמלבד סדנאות למשפחות אני גם: -... +עוד

אני נטורופתית מוסמכת המתמחה בתזונה ובישול בריא, מלווה אנשים ומשפחות בתהליך של מעבר לאורח חיים בריא ומאושר יותר. מנחת קבוצות מוסמכת בתחום הורות וילדים ואם אוהבת לארבעה ילדים. סתם שתדעו שמלבד סדנאות למשפחות אני גם: - התגוררתי בשנחאי 5 שנים במסגרתם העשרתי את הידע שלי בנטורופתיה והנחיתי חוגי בישול - אני מנחת הבית לסדנאות בישול בחוות השף האורגני בחוגלה - אני מרצה אורחת לתזונה במסגרת הסדנאות "כל אחד יכול" של מיכל צפיר - אני גם מנחת קבוצות לירידה במשקל ולאורח חיים בריא

עדכונים:

פוסטים: 43

עוקבים: 21

החל מאוקטובר 2015

אנחנו חיייבים מלח אז למה מזהירים אותנו מפניו? קצת על מלח והכרות עם צמח המלח – הסליקורוניה, חומר גלם נפלא לסלטים מלוחים עם פחות נתרן

20/09/2016

נועה פרומן נטורפתית ושפית לבישול בריא מבשלת עם סליקורניה

את צמח הסליקורניה אתם כבר מכירים? צמח המלח?
ממליח טבעי שמכיל רק 7% נתרן

סליקורנה הוא צמח בר הגדל באופן טבעי ליד חופי ים ומשם הוא מקבל את המליחות. הצמח גדל בעיקר באזור ים המלח ועתלית ובשנים האחרונות נכנס גם לגידול מסחרי בחקלאות וקיבל את אישור משרד הבריאות. (בגידול ביתי צריך להשקות אותו במי מלח). פירוש שמו  ביוונית – צמח מלח ובשפה העברית הוא נקרא “פרקן עשבוני”.
סליקורנה נחשב לצמח יוקרתי ומוגש במסעדות יוקרה, ניתן לאכול אותו כשהוא טרי ועסיסי וניתן גם להשתמש בו באפייה, אידוי ועוד.
מעבר לטעם הנהדר והמרקם הפריך יש בו הרבה רעננות, טעם חמצמץ ומלוח  וערכים תזונתיים רבים: הוא מופחת נתרן (רק 7% כשבמלח יש 36%), עשיר בחלבון, ויטמינים ומינרלים כגון:סידן, ברזל, אשלגן, וכן עשיר בנוגדי חימצון.
הצמח נשמר במקרר כחודש ונמכר היום בחנויות טבע רבות ברחבי הארץ.
בסוף הפוסט צירפתי 2 מתכונים צבעוניים, פשוטים וטעימים המשלבים את צמח הסליקורניה.

נועה פרומן מבשלת עם סליקורניה

 אבל לפני זה כמה מילים על מלח
 אנחנו חייבים מלח בתזונה אבל עודף מלח לא בריא ויכול לגרום למחלות!

המלח השולחני ומלח הבישול שבהם אנחנו משתמשים הוא תרכובת של שני חומרים – 40% נתרן ו-60% כלור. הנתרן ממלא תפקידים חשובים בגוף, בשמירה על מאזן נוזלים תקין ובתפקוד מערכת העצבים והשרירים.  אך התברר שצריכה עודפת של מלח יכולה להיות מסוכנת. בשנים האחרונות הוכח הקשר בין צריכה של מלח לבין לחץ דם גבוה, מחלה שזכתה לשם “הרוצח השקט”, בגלל שאין לה סימנים מוקדמים והיא עלולה לגרום למצבים מסכני חיים – כגון נזק לכליות, ללב, למוח ולכלי הדם.
מהו התהליך המתרחש בגוף כשצורכים כמויות עודפות של מלח - בנוזלי הגוף גובר ריכוז הנתרן, הגוף מפריש חלק מעודפי המלח (אבל לא את הכול) על ידי זיעה ושתן, אך במקביל הוא אוצר יותר מים כדי שריכוז הנתרן בדם לא יעלה, מה שעלול לגרום לתחושת נפיחות ולעתים לבצקת, בגלל כמות המים הנוספת.
חשוב לי להדגיש שגוף בריא אינו אוגר נתרן, כשם שאינו אוגר נוזלים. כשהמאזן של אחד מהם משתבש זו בדרך כלל עדות למחלה או להתייבשות.

מאיפה אנחנו צורכים מלח? רוב המלח שאנו צורכים לא מגיע מהבישול עצמו, מתברר שיותר מ-75 אחוז מהמלח שצורכים בחברה המערבית מגיע ממזון מוכן ומעובד , כולל דברי מאכל שבכלל איננו מרגישים שהם מלוחים.: מאפיים מתוקים ועוגיות, דגני בוקר, קטשופ, רטבים ומרינדות מוכנות, אבקות מרק, קופסאות שימורים, מנות מוכנות קפואות ועוד.

בתעשיית המזון מוסיפים מלח לא רק בשביל הטעם. מלח בתעשייה משמש גם כחומר משמר של מזון ומעכב צמיחה של חיידקים, נגיפים ועוד.

כמות המלח בבישול ביתי אינה הבעיה המרכזית  אלא כל האוכל המעובד והמוכן שאנחנו צורכים על בסיס קבוע. לכן, חשוב כל כך להיות מודעים לאותם מזונות שיש בהם מלח מוסף, לבדוק את כמות הנתרן בטבלת הסימון התזונתי, וכמו תמיד אני חוזרת  על אותה המלצה : תלמדו לבשל בבית זה הכי בריא ונכון לגוף שלנו! 

 שני מתכונים ללא תוספת מלח, בהם נשלב את צמח הסליקורניה בלבד על מנת להשיג את הטעם המלוח                                              

 סלט עגבניות עם בזילקום וסליקורניה

סלט פשוט לארוחת צהרים

חומרים לסלט עגבניות של נועה פרומן נטורפתית ושפית לבישול בריא

4 עגבניות יפות
3 מלפפונים חמוצים (כמובן עדיף כבישה ביתית)
קצת עלי בזיליקום
3 ענפי סליקורניה
1/4 כוס שמן זית
כפית חרדל
כף שטוחה של חומץ בלסמי
פלפל שחור גרוס
אופן הכנה:
לחתוך את העגבניות, המלפפונים החמוצים, עלי הבזיליקום וענפי הסילקורניה
לערבב עם חומרי הרוטב ולהגיש.

סלט עגבניות של נועה פרומן שפית לבישול בריא ונטורפתית

סלט  סלק עם בורגול, נבטי חמניות וסליקורניה

סלט עגבניות של נועה פרומן שפית לבישול בריא ונטורפתית
1/2 כוס בורגול
2 סלקים
חופן גדול נבטי חמניות
8 ענפי סליקורניה

סלט בורגול של נועה פרומן נטורפתית ושפית לבישול בריא

רוטב
1/4 כוס שמן זית
1/4 כוס מיץ לימון
פלפל
אופן הכנה:
שופכים על הבורגול 1/2 כוס מים רותחים עם שני ענפי סליקורניה. ומשאירים מכוסה כרבע שעה.

סלט בורגול של נועה פרומן נטורפתית ושפית לבישול בריא

חותכים את הסלק לקוביות קטנות, מקצצים את ענפי הסילקורניה קטן, מוסיפים את נבטי החמניות והבורגול המבושל.
מערבבים עם הרוטב ומגישים קר.

סלט עגבניות של נועה פרומן שפית לבישול בריא ונטורפתית

רוצים להכיר עוד חומרי גלם חדשים ובריאים קורס נוסף של בישול בריא ב-5 מפגשים יפתח בבייתי בבית ינאי מיד אחרי החגים ואתם מוזמנים להגיע וולבשל איתי אוכל בריא  מאוד וטעים מאוד- כל הפרטים כאן

ולכל מי שרוצה קצר ומיד , מפגשי חזרה לשגרה מתקיימים השבוע ושבוע הבא, שני מפגשים – ארוחות בוקר וארוחות ערב – איך להכין בקלות ארוחות בריאות לכל המשפחה בכל יום מבלי לשבור את הראש- כל הפרטים כאן

וכמובן לייעוץ וטיפים בריאותיים נוספים אתם מוזמנים לפנות אליי דרך דף הפייסבוק – נועה נטורפתיה או לטלפון 054-466-6016‏

שלכם

נועה פרומן

נטורפתית ושפית לבישול בריא

 

עוד מהבלוג של נועה פרומן נטורפתיה ותזונה

תצוגה מקדימה

שומר או שאוהבים או ששונאים לאיזה חלק אתם משתייכים.... ?

הרומן שלי עם שומר הוא ממש חדש.  זה ירק שבילדותי לא הכרתי ולא בישלו אותו בביתי ותמיד חשבתי שאני לא אוהבת עד שבאחת הפעמים בחווה של השף האורגני שבמושב חוגלה, מקום שאני...

תצוגה מקדימה

סלק - זה לא רק צבע, זו ממש תרופה!

חזרתי היום מעוד סדנה בישול שהנחתי בשף האורגני שבחוגלה, בזמן שאני מדגימה ומסבירה על שייקים ירוקים אחד המשתתפים שאל אותי אם אפשר להוסיף גם  סלק.... עניתי שכן והוספתי שבאופן כללי-  סלק הוא מאד בריא... מחוסר זמן לא יכולתי...

תצוגה מקדימה

פטריות אחרי הגשם

אחרי הגשמים הראשונים אני מדמיינת שאני הולכת ביום שמש חורפי  ביער עם ארבעת ילדי ... שלכל אחד יש סלסלה ביד ואנחנו מלקטים בשמחה פטריות טריות ,  חוזרים הביתה מכינים מהם מטעמים ויושבים להשביע את רעבוננו אחרי היום הארוך..... אבל...

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה