הבלוג של נועה פרומן נטורופתיה, הרזיה, רפלקסולוגיה

נועה פרומן נטורופתית ושפית לבישול בריא

נועה פרומן, לחיים בריאים וטובים, מטפלת מוסמכת בעלת ותק של 17 שנים בתחום הרפואה הטבעית ובעלת קליניקה פרטית, הינה נטורופתית מוסמכת (N.D), מומחית בתזונה קלינית טבעית ורפלקסולוגית בכירה. נועה פרומן מטפלת בין השאר באמצעות צמחי... +עוד

נועה פרומן, לחיים בריאים וטובים, מטפלת מוסמכת בעלת ותק של 17 שנים בתחום הרפואה הטבעית ובעלת קליניקה פרטית, הינה נטורופתית מוסמכת (N.D), מומחית בתזונה קלינית טבעית ורפלקסולוגית בכירה. נועה פרומן מטפלת בין השאר באמצעות צמחי מרפא, ארומותרפיה, פרחי באך, שיאצו ודמיון מודרך. מפעילת סדנאות להרזיה, לירידה במשקל ולאורח חיים בריא וטעים. לפרטים נוספים צלצלו: 054-4-666016 או בקרו אותנו באתר http://www.noafroman.co/

עדכונים:

פוסטים: 43

החל מאוקטובר 2015

מנגו הוא לא רק טעים, הוא גם עשיר בויטמינים ובסיבים, כך שיש בו סגולות בריאותיות רבות שלא כדאי שתוותרו עליהן, גם אם יש בו הרבה סוכר.

16/08/2016

נועה פרומן נטורפתית ושפית לבישול בריא מבשלת עם מנגו
אני שומעת ממטופלים רבים שלי את הטענה שהם מאד אוהבים מנגו אבל מפחדים לאכול אותו בגלל ריכוזי הסוכר אז אני רוצה לשתף אתכם במה באמת יש במנגו, להגיד לכם שכולם יכולים ליהנות מטעמו המתוק  אבל כרגיל הכל במידה*

אז נתחיל מהתחלה….
מנגו הוא עץ טרופי ירוק עד, רגיש לקור ואוהב חום (לי בחצר יש שלושה עצי מנגו שנותנים המון פרי). ישנם מספר זנים של מנגו כאשר הפופולארי ביותר בארץ הינו זן מאיה .
המנגו עשיר בויטמינים בעיקר  A ו – C, וויטמין B, סידן ובסיבים.

למה כדאי לאכול מנגו?

1. מונע סרטן – מחקרים מראים שבשל התכולה הגבוהה של נוגדי החימצון, בו הוא מסייע בהגנה נגד סרטן המעי הגס, סרטן הדם, (לוקמיה) סרטן השד וסרטן הערמונית.

2. פרופיל שומנים בדם – הרמות הגבוהות של הסיבים במנגו מסייעות להורדת  LDL – הכולסטרול “הרע”.

3. המנגו חשוב לבריאות העיניים והעור. בכוס אחת של מנגו יש כרבע מהכמות המומלצת של ויטמין A הנחוץ לתפקוד העיניים ולבריאות העור.

4. התכולה הגבוהה של הסיבים תורמת לשחרור איטי של הסוכר לדם, לתחושת שובע מוגברת לאורך זמן ולשיפור תהליך העיכול. המנגו, בדומה לפפאיה, מכיל גם אנזים המפרק חלבונים.

סוכרתיים - יכולים ליהנות מטעמו המשובח של המנגו. כמות הפרי מוגבלת בהתאם לכמות הפירות המומלצת בתפריט היומי של חולה סוכרתי.
אני נוהגת להגיד ש-1/2 מנגו בינוני שווה למנת פרי.
בנוסף, ניתן להשתמש בעלים של עץ המנגו,שהם מאד בריאים לסוכרתיים, ממליצה לחלוט אותם במים רותחים ולשתות.

מנגו במטבח
אם בזמן הקניה או הקטיף מהעץ המנגו עוד לא בשל, נאחסן אותו בטמפרטורה של החדר. (אפשר בתוך שקית נייר/עיתון). כשהמנגו בשל נשמור אותו במקרר.
הכי פופולארי וטעים זה פשוט לאכול את הפרי. המנגו משתלב נהדר במתוק, במנות אחרונות, בסלטים ובתבשילים מגוונים.
כמובן שלא אשאיר אתכם ללא מתכון אחד מתוק – מוס מנגו טבעוני משגע.

בנוסף, השבוע פתחתי ערוץ יוטיוב והכנת מתכון מלוח עם מנגו – ספרינג רול עם טופו ומנגו מופיע שם בערוץ. הכנסו, והרשמו ומבטיחה שתהנו גם מהמתכון זה ומהמתכונים הבאים שיועלו.

מוס מנגו טבעוני

נועה פרומן נטורפתית ושפית לבישול בריא

3-4 מנגו יפים
1 כוס אגוזי קשיו, שהושרו לפחות 4 שעות במים
1 כוס שקדים, שהושרו לפחות 4 שעות
3/4  כוס מים
4 תמרים מג’הול
1 כפות שמן קוקוס
מערבבים בבלנדר את האגוזים עם התמרים והמים למספר דקות עד שהתערובת חלקה (במידת הצורך להוסיף עוד מים) מוסיפים את שאר המרכיבים ומערבבים עד שמתקבלת עיסה חלקה. מקררים מספר שעות ומגישים.

* אפשר לקשט עם  פסיפלורה

בקרוב מסתיים החופש הגדול והשגרה הברוכה חוזרת עלינו, אז גם אם בחופש שחררו רסן ואנחנו והילדים אכלנו מכל הבא ליד, זה הזמן לחזור לאכול בריא ואני פה כדי לעזור לכם עם מפגשי חזרה לשגרה, לארוחות בוקר וערב  בריאות ופשוטות להכנה – כל הפרטים כאן

שלך

נועה

054-4666016

מוזמנים תמיד להתעדכן בטיפים בריאים וטעימים בדף הפייסבוק שלי - נועה נטורפתיה

עוד מהבלוג של נועה פרומן נטורופתיה, הרזיה, רפלקסולוגיה

תצוגה מקדימה

שומר או שאוהבים או ששונאים לאיזה חלק אתם משתייכים.... ?

הרומן שלי עם שומר הוא ממש חדש.  זה ירק שבילדותי לא הכרתי ולא בישלו אותו בביתי ותמיד חשבתי שאני לא אוהבת עד שבאחת הפעמים בחווה של השף האורגני שבמושב חוגלה, מקום שאני...

תצוגה מקדימה

סלק - זה לא רק צבע, זו ממש תרופה!

חזרתי היום מעוד סדנה בישול שהנחתי בשף האורגני שבחוגלה, בזמן שאני מדגימה ומסבירה על שייקים ירוקים אחד המשתתפים שאל אותי אם אפשר להוסיף גם  סלק.... עניתי שכן והוספתי שבאופן כללי-  סלק הוא מאד בריא... מחוסר זמן לא יכולתי...

תצוגה מקדימה

פטריות אחרי הגשם

אחרי הגשמים הראשונים אני מדמיינת שאני הולכת ביום שמש חורפי  ביער עם ארבעת ילדי ... שלכל אחד יש סלסלה ביד ואנחנו מלקטים בשמחה פטריות טריות ,  חוזרים הביתה מכינים מהם מטעמים ויושבים להשביע את רעבוננו אחרי היום הארוך..... אבל...

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה