הבלוג של נועה פרומן נטורופתיה, הרזיה, רפלקסולוגיה

נועה פרומן נטורופתית ושפית לבישול בריא

נועה פרומן, לחיים בריאים וטובים, מטפלת מוסמכת בעלת ותק של 17 שנים בתחום הרפואה הטבעית ובעלת קליניקה פרטית, הינה נטורופתית מוסמכת (N.D), מומחית בתזונה קלינית טבעית ורפלקסולוגית בכירה. נועה פרומן מטפלת בין השאר באמצעות צמחי... +עוד

נועה פרומן, לחיים בריאים וטובים, מטפלת מוסמכת בעלת ותק של 17 שנים בתחום הרפואה הטבעית ובעלת קליניקה פרטית, הינה נטורופתית מוסמכת (N.D), מומחית בתזונה קלינית טבעית ורפלקסולוגית בכירה. נועה פרומן מטפלת בין השאר באמצעות צמחי מרפא, ארומותרפיה, פרחי באך, שיאצו ודמיון מודרך. מפעילת סדנאות להרזיה, לירידה במשקל ולאורח חיים בריא וטעים. לפרטים נוספים צלצלו: 054-4-666016 או בקרו אותנו באתר http://www.noafroman.co/

עדכונים:

פוסטים: 43

החל מאוקטובר 2015

אני אישית מאמינה שיש לשלב כמה שיותר את הילדים במטבח ולא רק באפיית ובהכנת מתוקים. והפעם אני רוצה להרחיב את הידע והמתכונים בנושא שפחות מתקשר עם ילדים –  הנבטת קטניות
בתחילת החג הנבטנו ארבעת בניי ואנוכי סוגים שונים של קטניות- שעועית מש, שעועית לבנה ועדשים שחורות
הם היו שותפים איתי בכל התהליך.

נעה פרומן - שפית לבישול בריא

 מה אפשר להנביט?

ניתן להנביט כל זרע, גרעינים קטניות וגם סוגי דגנים
אני אישית ממליצה להתחיל מעדשים שחורות ושעועית מש הן מאוד קלות להנבטה.
אך אפשר גם להנביט שעועית רגילה, חומוס, חיטה, פולי סויה, זרעי חמניות זרעי דלעת, ניתן אף להנביט קינואה וזה תהליך מהיר של עד 24 שעות.
קטניות שמגיעות חצוית לא ניתן להנביט (עדשים כתומות ולפעמים אפונה)

תהליך הנבטה:
1. השרנו את הקטניות לכל הלילה. כל סוג של קטנייה בכלי בנפרד. אני שומרת על יחס של   כוס קטניות על ארבע כוסות מים (1:4)

2. לאחר ההשריה מסננים את המים שוטפים את הקטניות ומשאירים במסננת. מכסים במגבת או בנייר סופג. (רצוי להניח צלחת למטה לקלוט את שאריות המים)

3. כל כמה שעות מטפטפים על הקטניות מים שהאזור יישאר לח.

4. לאחר 24 שעות עד שלושה ימים ההנבטה הסתיימה, תלוי מה הנבטנו. הנבטה מוכנה כאשר הנבט החדש יותר גדול יותר מהקטנייה.

5. בסיום התהליך מאחסנים בקופסא סגורה. נשמר עד שבוע במקרר.
אני ממליצה לעשות כמות גדולה ולהקפיא.

מה מתרחש בתהליך הנבטה?
הנבט הוא השורש, הגבעול והעלים שיצאו מהזרע, חשוב להבין שזרעים וקטניות נשמרים יבשים והם מחזיקים בתוכם ערך תזונתי עצום. בתהליך הבישול אנחנו מצליחים לפרק רק חלק קטן מהערכים התזונתיים. בנוסף, בייבוש הזרעים והקטניות משתנה גם הרכב הסוכרים של הזרע/ הקטנייה  ונוצרות חומצות שונות המגנות עליהן עד תקופת הגשמים הבאה. בשעה שאנחנו אוכלים קטנייה או זרע מבושלים אנחנו מכניסים  לגופנו גם את הסוכרים המורכבים והחומצות הללו, וזו הסיבה העיקרית לתופעות הגזים באכילת הקטניות. תהליך הנבטה בעצם פותח את הקטנייה/הזרע המיובש, החומצות המגנות והסוכרים שבו מתפרקים והופכים נוחים יותר לעיכול.
דמינו לרגע ששתלנו  את הזרע או הקטנייה היבשה באדמה, הם מקבלים מים , דבר המאפשר להם ל”התעורר” מהתרדמת. בתהליך זה משתחררים מעכבי האנזימים שבתוך הזרע ומאפשרים לזרע להוציא לפועל את  כוח החיים שטמון בו.   אלה הם החומרים שיאפשרו לזרע להתפתח ולצמוח מתחת לאדמה עד שהצמח יגיע לאור שעל פני השטח ויוכל להזין את עצמו ממערכת השורשים ומהשמש. הנבטה עושה את אותו תהליך.

היתרונות באכילת קטניות וזרעים מונבטים

1.  אנו מקלים על תהליך העיכול, על תחושת נפיחות וכבדות ותופעת הגזים.

2.   הספיגה של הויטמינים והמינרלים מהקטניה טובה יותר.

3.  אנו מעלים באופן משמעותי את הערכים התזונתיים. – רמת הויטמינים המינרלים גדלה בהנבטה פי מאות. זהו אחד המקורות הטובים ביותר לקבל מינרלים ויטמינים     וחלבונים  בערכים גבוהים וגם בצורה שזמינה  לגוף.

4. קיצור משמעותי של תהליך הבישול ואף לעיתים אין צורך לבשל אחרי הנבטה

 אז מה עושים עם הנבטים?

אחרי התלהבות שצמח מהגרעין גבעול ירוק ועסיסי,  נשאר לנו לאכול – את רובם של המונבטים אפשר לאכול ללא בישול וניתן להוסיף לסלט, לכריך, כתערובת מעל מרק (במקום שקדי מרק) וסתם לנשנש,  או לבשל אותם בתבשילים שרגילים לאכול עם עדשים כמו מג’דרה  או לנסות את אחד המתכונים שלי לדוגמא:

סלט של תותים ועדשים שחורות מונבטות מוגש בתוך דלעת ערמונים

נעה פורמן שפית לבישול בריא
5 יחידות דלעת ערמונים
2 שיני שום, קצוצות
עלי מרווה
3/4 כוס עדשים שחורים מונבטים
15-20 תותים חתוכים לאורכם
חבילת עלי בייבי
לרוטב
1/4 כוס מיץ תפוז
2 כפות חומץ בין יין אדום
כפית דבש
שן שום, כתוש
מלח
חותכים כל דלעת לחצי ומרוקנים את התוכן. מסדרים בתבנית אפייה עם נייר אפייה. מזליפים שמן זית, שמים שום הקצוץ ועלי המרווה וקצת מלח גס ואופים 20-25 דקות. מקררים מעט
בינתיים מערבבים את כל שאר החומרים. כאשר דלעת הערמונים התקררה ממלאים כל דלעת בקצת סלט
*ניתן להכין רק את הסלט ללא הדלעת הערמונים

רוצים עוד? אל תשכחו לעקוב אחרי הפוסטים הבאים לעוד מתכונים גם עם מונבטים וגם  עם עוד הפתעות,

 רוצים להפוך את המטבח המשפחתי לבריא יותר  כנסו ללינק ותבינו כיצד ‘משפחה מבשלת בריאות’  :

http://noafroman.vp4.me/healthyfamily

עוד מהבלוג של נועה פרומן נטורופתיה, הרזיה, רפלקסולוגיה

תצוגה מקדימה

שומר או שאוהבים או ששונאים לאיזה חלק אתם משתייכים.... ?

הרומן שלי עם שומר הוא ממש חדש.  זה ירק שבילדותי לא הכרתי ולא בישלו אותו בביתי ותמיד חשבתי שאני לא אוהבת עד שבאחת הפעמים בחווה של השף האורגני שבמושב חוגלה, מקום שאני...

תצוגה מקדימה

סלק - זה לא רק צבע, זו ממש תרופה!

חזרתי היום מעוד סדנה בישול שהנחתי בשף האורגני שבחוגלה, בזמן שאני מדגימה ומסבירה על שייקים ירוקים אחד המשתתפים שאל אותי אם אפשר להוסיף גם  סלק.... עניתי שכן והוספתי שבאופן כללי-  סלק הוא מאד בריא... מחוסר זמן לא יכולתי...

תצוגה מקדימה

פטריות אחרי הגשם

אחרי הגשמים הראשונים אני מדמיינת שאני הולכת ביום שמש חורפי  ביער עם ארבעת ילדי ... שלכל אחד יש סלסלה ביד ואנחנו מלקטים בשמחה פטריות טריות ,  חוזרים הביתה מכינים מהם מטעמים ויושבים להשביע את רעבוננו אחרי היום הארוך..... אבל...

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה