הבלוג של נועה פרומן נטורופתיה, הרזיה, רפלקסולוגיה

נועה פרומן נטורופתית ושפית לבישול בריא

נועה פרומן, לחיים בריאים וטובים, מטפלת מוסמכת בעלת ותק של 17 שנים בתחום הרפואה הטבעית ובעלת קליניקה פרטית, הינה נטורופתית מוסמכת (N.D), מומחית בתזונה קלינית טבעית ורפלקסולוגית בכירה. נועה פרומן מטפלת בין השאר באמצעות צמחי... +עוד

נועה פרומן, לחיים בריאים וטובים, מטפלת מוסמכת בעלת ותק של 17 שנים בתחום הרפואה הטבעית ובעלת קליניקה פרטית, הינה נטורופתית מוסמכת (N.D), מומחית בתזונה קלינית טבעית ורפלקסולוגית בכירה. נועה פרומן מטפלת בין השאר באמצעות צמחי מרפא, ארומותרפיה, פרחי באך, שיאצו ודמיון מודרך. מפעילת סדנאות להרזיה, לירידה במשקל ולאורח חיים בריא וטעים. לפרטים נוספים צלצלו: 054-4-666016 או בקרו אותנו באתר http://www.noafroman.co/

עדכונים:

פוסטים: 43

החל מאוקטובר 2015

החשש הגדול במעבר לתזונה טבעונית הוא שלא נאכל מספיק חלבון, ואכן לחלבונים תפקידם רבים בגוף. על מנת לקבל חלבון מלא מן הצומח אנחנו צריכים לשלב קטניות עם דגנים, אז מה בעצם ההבדל בין חלבון מן הצומח וזה מן החי, כמה חלבון באמת צריך לאכול? וכמובן מתכון נהדר בסוף מתוך הקורס הקורס שלי לבישול בריא

22/07/2016

 

 אוכלים חלבון מן הצומח
החשש הגדול במעבר לתזונה טבעונית הוא שלא נאכל מספיק חלבון, ואכן  לחלבונים תפקידם רבים בגוף: הם בונים את השרירים והעצמות, מהווים חומרי גלם לנוגדנים ולמוליכים עצביים,  מובילים חומרים בגוף, ספקי אנרגיה, משפיעים על חומציות הדם ומהווים חומרי גלם להורמונים הגוף. ולכן אני מקדישה לו מפגש שלם בקורס שלי לבישול בריא שמתקיים ממש בימים אלה (אם אתם רוצים פרטים על הקורס הבא השאירו פרטים כאן ואחזור אליכם)
חלבון מלא - מורכב מ- 22 חומצות האמינו מתוכן 9 חומצות אמינו חיוניות שהגוף אינו יודע ליצר באופן עצמאי והוא צריך לקבל אותם מהתזונה.

על מנת לקבל חלבון מלא מן הצומח אנחנו צריכים לשלב קטניות (חומוס, מאש, לוביה, פול, סויה, עדשים, אפונה ועוד) עם דגנים (אורז מלא, כוסמת, שיבולת שועל,כוסמין, חיטה)
אנחנו מכירים שילובים רבים שיוצרים לנו באופן טבעי חלבון מלא כמו פיתה עם חומוס מג’דרה עדשים עם אורז תבשיל “דאל” הודי תבשיל עדשים מוגש עם אורז, טורטיות עם שעועית ועוד שילובים רבים.

מתוך קורס בישול בריא של נועה פרומן נטורפתית ושפית לבישול בריא
בנוסף, הקטניות מהוות מקור עשיר לאבץ, ברזל, סידן וסיבים תזונתיים והדגנים המלאים  מהווים גם הם מקור לויטמיני B ולסיבים תזונתיים.
קיים גם חלבון במידה קטנה יותר בירקות , עלים ירוקים, אגוזים גם בקינואה שהיא בעצם דגן, יש חלבון מלא.
חלבון מהצומח מתעכל ביתר קלות ובמהירות, כמו שכבר ציינתי הוא מכיל סיבים העוזרים לעיכול תקין וזאת בניגוד למזונות מהחי שאין בהם סיבים והם עשירים בשומן רווי.
החיסרון היחיד הוא שמזונות מהצומח אינם מכילים את ויטמין B12.

תבשיל של חלבון מן הצומח מתוך הקורס לבישול בריא של נועה פורמן נטורפתית ושפית לבישול בריאפ

בהשוואה בין חלבון צמחי לחלבון מהחי ההמלצה היומית היא לצרוך 0.8 גרם לק”ג משקל הגוף, (זאת אומרת שאישה ששוקלת 60 קילו צריכה לצרוך 48 גרם ליום)
הבעייתיות בחברה המודרנית נובעת מעודפים  של חלבון  ולא מחוסרים. עודפי חלבון  מכביד בעיקר על תפקוד הכליות ומביא להפרשה מוגברת של סידן. אך הבעייתיות העיקרית של חלבון מהחי (ביצים, עוף, בשר, מוצרי חלב ודגים) נובעת מ”החבילה” שאיתה הוא מגיע: יחד עם החלבון אנו מקבלים גם אחוזי שומן גבוהים (שומן רווי), כולסטרול, רעלנים, אנטיביוטיקה, הורמונים וחומרים מחמצנים שונים.

חלבון מהצומח

חלבון מהחי

14 גרם

1 כוס קטניה מבושלת

7 גרם

ביצה אחת

7 גרם

טופו 150 גרם

26 גרם

עוף 100 גרם

14 גרם

1/2 כוס קמח חומוס

30 גרם

בשר 100  גרם

7 גרם

כוס חלב סויה

8 גרם

כוס חלב

17 גרם

100 גרם אגוזי מלך

25 גרם

100 גרם גבינה צהובה

  28.5

100 טחינה

12 גרם

100 גרם קוטג’

 וכמובן שלא אוכל לסיים בלי לשתף אתכן במתכון עם חלבון מן הצומח שבישלנו בקורס

פלאפל תרד !

מתוך הקורס של בישול בריא של נועה פרומן נטורפתית ושפית לבישול בריא

להכין פלפל בבית זה ממש פשוט ומהיר רק צריך לזכור להשרות את החומסים לילה קודם
אני נוהגת לאפות את  כדורי הפלאפל בתנור  זה טוב יותר מהרבה סיבות : הריח, הלכלוך וכמובן הבריאות
חומרים
250 גרם חומוס (לפני השרייה ובישול)
1/2 קילו תרד
2 שיני שום
צרור פטרוזיליה ו/או כוסברה
1/2 כפית אבקת אפיה
קצת כמון
מלח ופלפל
אופן הכנה:
משרים את גרגרי החומוס במשך כל הלילה.
במעבד מזון טוחנים היטב את התרד עם החומוס, מוסיפים את השום ואת הפטרוזיליה/כוסברה
מעבירים את העיסה לקערה, מוסיפים את שאר המרכיבים ומערבבים.
במידה והתערובת רטובה מדי מוסיפים קצת קמח חומוס.
יוצרים מהעיסה כדורים קטנים, מטגנים בשמן או אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות כ 20- 25 דקות (הופכים באמצע).

*מומלץ להגיש עם טחינה

בתאבון!

רוצים גם אתם לדעת איך מבשלים גם טעים וגם בריא? קורס בישול בריא  נוסף במטבח שלי בבית ינאי יפתח בנובמבר ואתם מוזמנים לפנות אליי כבר באמצעות הודעה בדף הפייסבוק שלי או להשאיר את פרטיכם כאן ואחזור אליכם עם כל המידע

וכמובן שתמיד אשמח לשמוע איך יצא לכם המתכון

שלכם

נועה פרומן

נטורפתית ושפית לבישול בריא

054-466-6016‏

עוד מהבלוג של נועה פרומן נטורופתיה, הרזיה, רפלקסולוגיה

תצוגה מקדימה

שומר או שאוהבים או ששונאים לאיזה חלק אתם משתייכים.... ?

הרומן שלי עם שומר הוא ממש חדש.  זה ירק שבילדותי לא הכרתי ולא בישלו אותו בביתי ותמיד חשבתי שאני לא אוהבת עד שבאחת הפעמים בחווה של השף האורגני שבמושב חוגלה, מקום שאני...

תצוגה מקדימה

סלק - זה לא רק צבע, זו ממש תרופה!

חזרתי היום מעוד סדנה בישול שהנחתי בשף האורגני שבחוגלה, בזמן שאני מדגימה ומסבירה על שייקים ירוקים אחד המשתתפים שאל אותי אם אפשר להוסיף גם  סלק.... עניתי שכן והוספתי שבאופן כללי-  סלק הוא מאד בריא... מחוסר זמן לא יכולתי...

תצוגה מקדימה

פטריות אחרי הגשם

אחרי הגשמים הראשונים אני מדמיינת שאני הולכת ביום שמש חורפי  ביער עם ארבעת ילדי ... שלכל אחד יש סלסלה ביד ואנחנו מלקטים בשמחה פטריות טריות ,  חוזרים הביתה מכינים מהם מטעמים ויושבים להשביע את רעבוננו אחרי היום הארוך..... אבל...

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה