הבלוג של נועה פרומן נטורופתיה, הרזיה, רפלקסולוגיה

נועה פרומן נטורופתית ושפית לבישול בריא

נועה פרומן, לחיים בריאים וטובים, מטפלת מוסמכת בעלת ותק של 17 שנים בתחום הרפואה הטבעית ובעלת קליניקה פרטית, הינה נטורופתית מוסמכת (N.D), מומחית בתזונה קלינית טבעית ורפלקסולוגית בכירה. נועה פרומן מטפלת בין השאר באמצעות צמחי... +עוד

נועה פרומן, לחיים בריאים וטובים, מטפלת מוסמכת בעלת ותק של 17 שנים בתחום הרפואה הטבעית ובעלת קליניקה פרטית, הינה נטורופתית מוסמכת (N.D), מומחית בתזונה קלינית טבעית ורפלקסולוגית בכירה. נועה פרומן מטפלת בין השאר באמצעות צמחי מרפא, ארומותרפיה, פרחי באך, שיאצו ודמיון מודרך. מפעילת סדנאות להרזיה, לירידה במשקל ולאורח חיים בריא וטעים. לפרטים נוספים צלצלו: 054-4-666016 או בקרו אותנו באתר http://www.noafroman.co/

עדכונים:

פוסטים: 43

החל מאוקטובר 2015

הדגנים שייכים לקבוצת הפחמימות, המספקות את עיקר האנרגיה לגופנו אז בואו נבין קצת מי הם הדגנים ואיך כדאי לאכול אותם.ויש גם יש מתכון שווה במיוחד

17/07/2016

קישואים ממולאים 2

את נושא הפגישה השני בקורס הבישול שאני מעבירה אצלי בבית אני רוצה לשתף אתכם, כמובן שמי שירצה להרחיב,  ללמוד עוד מתכונים ולהתנסות על רטוב בשיטות לבישול בריא יכול להצטרף לקורס הבא שיפתח, או למפגשים בנושאים אחרים בקורס הנוכחי , כל הפרטים כאן ועכשיו לסיבה שלשמה התכנסנו ד-ג-נ-י-ם  בסוף גם יש מתכון שווה במיוחד אבל בואו לא נקדים את המאוחר ונבין קצת מי הם הדגנים ואיך כדאי לאכול אותם.

 קבוצת הדגנים

הדגנים שייכים לקבוצת הפחמימות, המספקות את עיקר האנרגיה לגופנו, זה שם כולל לתבואת השדה,  בגרעיניהם משתמשים לאכילה ואת רובם טוחנים לקמחים השונים.
קבוצת הדגנים כוללת: אורז, חיטה ומוצריה (בורגול, סולת),שעורה (גריסי פנינה), קינואה, שיבולת שועל, שיפון, כוסמין, דוחן טף ואמרנט.

מבנה הדגן המלא
הקליפה – היא  בעצם הסובין והיא מהווה מקור לוויטמין B 1 ו3, מגנזיום, זרחן, ברזל, סידן אבץ וסיבים תזונתיים.
הנבט- זה החלק החי של הדגן ממנו מתפתח הצמח, והוא מהווה מקור לחלבון ויטמנים מקבוצה B ו E, מינרלים כמו אבץ, ברזל, זרחן מגנזיום וחומצות שומן.
אנדוספרם- הליבה של הדגן מכילה חלבון ועמילן ובה מצוי גם הגלוטן.

יתרונותיהם של הדגנים המלאים
קודם כול חשוב להבין שדגנים לא מלאים הם דגנים מזוקקים שעברו עיבוד, הקליפה והנבט מורחקים מהם. ואיתם רוב הוויטמינים, המינרלים והסיבים.

- דגנים מלאים עשירים יותר בוויטמינים ומינרלים, ולא זו בלבד,  כדי לעכל  את הדגנים בגוף, זקוקות הפחמימות לוויטמינים ומינרלים מסוימים, בעיקר מקבוצת B, אשר נמצאים באופן טבעי בקליפה ובנבט. כאשר הם מורחקים בתהליך העיבוד, לוקח הגוף את הויטמינים האלו ממקומות שונים בגוף ומשתמש בהם לתהליך העיכול. דבר זה גורם למחסור גדול יותר בויטמינים ומינרלים לאלו הניזונים מפחמימות מעובדות בלבד!
-  דגנים מלאים הם בעלי ערך גליקמי נמוך יותר ,הם מתפרקים לאט יותר במעי וכך מעלים באיטיות את רמת סוכר בדם. .
לא תמיד מספיקה העובדה שהדגן “מלא” כדי שהוא יהיה בעל מדד גליקמי נמוך, כיוון שיש חשיבות גדולה למרקם הדגנים: ככל שהדגנים יהיו גסים יותר ושלמים יותר, כך המדד הגליקמי שלהם יהיה נמוך יותר

- דגנים מלאים מכילים סובין ולכן נותנים תחושת שובע ומונעים בעיות עיכול ומהווים מצע טוב לגידול חיידקים ידידותיים אשר מיטיבים עם מערכת העיכול

- דגנים מלאים  מפחיתים את ספיגת הכולסטרול לדם ולכן מפחיתים סיכון למחלות לב.

למה בכלל מזקקים את הדגנים?

דגנים מלאים מכילים חומצות שומן בעיקר בלתי רוויות (חומצות השומן הטובות) הנוטות להתחמצן במהירות ולכן בעלות חיי מדף קצרים יותר מאשר דגנים מלאים

סיבה נוספת היא שבחברה המודרנית “הרגילו” אותנו לאכול אוכל לא מלא ולכן לעיתים קשה לנו להתרגל לטעם ולמרקם למרות שכולנו יודעים שדגנים מלאים בריאים יותר.

שילוב הדגנים ביום יום
מומלץ לצרוך 3-4 מנות דגנים מלאים ביום. לשלב אותם בכל ארוחה וחשוב מאד לגוון את סוגי הדגנים כי יש הבדלים ושונות בערכים התזונתיים. את הדגנים ניתן לאכול כשהם מבושלים, מאודים, אפויים או נבוטים. חשוב ללעוס את הדגנים היטב כי ברוק יש את האנזים עמילאז שמתחיל את עיכול העמילן.
חשוב לציין שמוצרים רבים שעברו תהליכים של ניפוח או הוספו להם חומרים משמרים, סוכר וחומרי טעם.  לדוגמא – פופקורן (מכינים אותו במיקרו), פריכיות, פיתית, קורנפלקס וכדומה אלה הם דגנים מעובדים שהגוף שלנו לא באמת מסוגל לנצל את הדברים הטובים שיש בדגנים. אל תלכו שולל ותתפתו לקנות דברים שארוזים יפה תמיד תקראו את האותיות הקטנות ותנסו ללכת כמה שיותר טבעי ולדגן בצורתו המקורית.
כמו שהבטחתי עכשיו המתכון  הפעם בחרתי מתכון עם הדגן קינואה שהוא בעל ערך התזונתי הגבוה ביותר בהשוואה  לדגנים אחרים. וגם עשיר בחלבון מלא וללא גלוטן.
מאכל שמאד מתאים לקיץ קישואים ממולאים בקינואה צבעונית ברוטב לימוני שופע עשבי תבלין מתכון שבהחלט שווה את המאמץ  כי הוא ממש טעים.

נועה פרומן נטורפתית ושפית לבישול בריא מבשלת דגנים

עיגולי קישואים ממולאים קינואה ברוטב עשבי תבלין חמצמץ
5 קישואים
1 כוס קינואה צבעונית
1 בצל חתוך קטן
½ צרור עלי שמיר קצוצים
2 עגבניות
מלח למי הבישול:
2 כוסות מים
1/4 כוס שמן זית
1/3 – 1/2  כוס לימון
כף רכז רימונים
2-3 עלי דפנה
3 גבעולי למון גראס
עלי שמיר טרי
עלי פטרוזיליה טריים
צרור קטן תימין טרי
חופן עלי נענע / למון גראס

אופן הכנה:
משרים את הקינואה במים רותחים 1/2 שעה.
חותכים את הקישואים לפרוסות עבות, מרוקנים את תכולת הקישואים ושומרים בצד.
מטגנים קלות את הבצל.
חותכים את העגבניות קטן.
קוצצים 1/2 מכמות השמיר.
מסננים את הקינואה, מערבבים עם הבצל המטוגן, העגבניות והשמיר ומוסיפים מלח ופלפל.
ממלאים את הקישואים בתערובת, ומסדרים בסיר רחב בשכבה אחת.
מערבבים את המים עם מיץ הלימון, שמן הזית, רכז הרימונים ומלח ושופכים מעל הקישואים.
את עשבי התבלין מסדרים בין הקישואים ומבשלים 30 דקות.

נועה פרומן נטורפתית ושפית לבישול בריא

בתאבון!

ואם אתם רוצים להכיר חומרי גלם חדשים, ללמוד איך לבשל מהם ולאכול טעים ובריא מוזמנים להרשם לאחד  מקורסי הבישול הבאים שלי שיפתחו או להצטרף לאחד המפגשים בקורס הנוכחי כל הפרטים כאן  כמובן אתן מוזמנות לעקוב אחרי בפייסבוק ובסלונה לעוד טיפים, מתכונם ומידע של בריאות וטעם!

שלכם

נועה פרומן

054-466-6016‏

 

.

עוד מהבלוג של נועה פרומן נטורופתיה, הרזיה, רפלקסולוגיה

תצוגה מקדימה

שומר או שאוהבים או ששונאים לאיזה חלק אתם משתייכים.... ?

הרומן שלי עם שומר הוא ממש חדש.  זה ירק שבילדותי לא הכרתי ולא בישלו אותו בביתי ותמיד חשבתי שאני לא אוהבת עד שבאחת הפעמים בחווה של השף האורגני שבמושב חוגלה, מקום שאני...

תצוגה מקדימה

סלק - זה לא רק צבע, זו ממש תרופה!

חזרתי היום מעוד סדנה בישול שהנחתי בשף האורגני שבחוגלה, בזמן שאני מדגימה ומסבירה על שייקים ירוקים אחד המשתתפים שאל אותי אם אפשר להוסיף גם  סלק.... עניתי שכן והוספתי שבאופן כללי-  סלק הוא מאד בריא... מחוסר זמן לא יכולתי...

תצוגה מקדימה

פטריות אחרי הגשם

אחרי הגשמים הראשונים אני מדמיינת שאני הולכת ביום שמש חורפי  ביער עם ארבעת ילדי ... שלכל אחד יש סלסלה ביד ואנחנו מלקטים בשמחה פטריות טריות ,  חוזרים הביתה מכינים מהם מטעמים ויושבים להשביע את רעבוננו אחרי היום הארוך..... אבל...

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה