הבלוג של נועה פרומן נטורפתיה ותזונה

נועה פרומן נטורופתית ושפית לבישול בריא

אני נטורופתית מוסמכת המתמחה בתזונה ובישול בריא, מלווה אנשים ומשפחות בתהליך של מעבר לאורח חיים בריא ומאושר יותר. מנחת קבוצות מוסמכת בתחום הורות וילדים ואם אוהבת לארבעה ילדים. סתם שתדעו שמלבד סדנאות למשפחות אני גם: -... +עוד

אני נטורופתית מוסמכת המתמחה בתזונה ובישול בריא, מלווה אנשים ומשפחות בתהליך של מעבר לאורח חיים בריא ומאושר יותר. מנחת קבוצות מוסמכת בתחום הורות וילדים ואם אוהבת לארבעה ילדים. סתם שתדעו שמלבד סדנאות למשפחות אני גם: - התגוררתי בשנחאי 5 שנים במסגרתם העשרתי את הידע שלי בנטורופתיה והנחיתי חוגי בישול - אני מנחת הבית לסדנאות בישול בחוות השף האורגני בחוגלה - אני מרצה אורחת לתזונה במסגרת הסדנאות "כל אחד יכול" של מיכל צפיר - אני גם מנחת קבוצות לירידה במשקל ולאורח חיים בריא

עדכונים:

פוסטים: 43

עוקבים: 21

החל מאוקטובר 2015

הקיץ כבר כאן ולמי יש כוח לעמוד במטבח ולבשל? אבל לאכול צריך וזה הזמן לרעננן ולהתרענן עם שפע פירות וירקות

30/06/2016

שמח בלב שמח בצלחת בקיץ הזה אוכלים צבעוני.
הקיץ כבר כאן למי יש כוח לעמוד במטבח ולבשל? אבל לאכול צריך וזה הזמן לרעננן ולהתרענן עם שפע vפירות וvירקות שיש לנו
לא אחדש לכם כלום אם אמליץ לכם להרבות  באכילת ירקות  בתזונה היומיומית שלכם
חשוב לי שנבין מה יש בירקות שכל כך חשוב? איך נכון לבשל? ולמה חשוב לגוון בצבעים?

פירות וירקות חיוניים ביותר כי הם מספקים לגוף מינרלים וויטמינים, נוגדי חימצון, סיבים תזונתיים (העוזרים לתחושת השובע ולמערכת עיכול תקינה) ורכיבים נוספים הנחוצים לפעילות תקינה של הגוף ולמניעת מחלות שונות.

איך תפיקו את המירב מהירקות שאתם אוכלים?

  • ירקות אנחנו אוכלים בצורות מגוונות-  טריים, מבושלים, אפויים, מוקפצים,  כחלק מתבשיל או כמנה מפני עצמה.
  • רצוי מאוד להימנע מטיגון.
  • כדאי  לגוון בצורת הבישול תוך מתן עדיפות לצריכת ירקות טריים,  במהלך הבישול חלק מהויטמינים והמינרלים משתחררים  למי הבישול ולכן עדיף לבשל ירקות עם מינימום מים ואת המים שנשארו מומלץ לנצל  למרק.
  • באופן כללי, ירקות מתבשלים היטב כשהפרוסות שלהם בגודל אחיד.
  • תמיד עדיף לבשל ולאפות ירקות עם קליפתם.
  • אידוי ירקות היא  צורת הבישול המזינה ביותר- מניחים את הירקות במסננת או בכלי אידוי מיוחד לזה, את הכלי עם הירקות מניחים מעל סיר עם מים רותחים כאשר המים לא נוגעים בירקות.  בצורה זו אין מגע עם המים ולכן ישנה פחות “בריחה” של מינרלים וויטמינים. למרות הטמפרטורה הנמוכה זמן הבישול לא מתארך בצורה זו והירקות שומרים הכי הרבה על איכותם וצבעם.

למה חשוב לאכול ירקות בכל חמסת הצבעים ?

הצבע הירוק-  הצבע הירוק לדעתי הוא החשוב ביותר וצריך להוות בסיס לכל ארוחה. הצבע הירוק נובע מנוכחות כלורופיל ופיגמנט הלוטאין שיכולים לסייע לשמור על בריאות עיניים תקינה, חיזוק העצמות, האטת תהליכי הזדקנות ושמירה על מערכת עור וציפורנים תקינה .
בירקות ירוקים  כלולים גם : כל העלים הירוקים ( חסה, תרד, קייל, עלי מנגולד, סלרי), עשבי התבלין (נענע, תימין, פטרוזליה, כוסברה, עירית, בזיליקום, רוזמרין לואיזה מרווה ועוד), ברוקולי כרוב וכרוב ניצנים

הצבע האדום-  מגן על הלב וכלי הדם. תועלתו מוכחת  בהפחתת סיכון לסרטן הערמונית. הצבע האדום מכיל נוגד חימצון רב עוצמה “הליקופן” הליקופן זמין יותר בחימום.
באדום כלולים הירקות: עגבניה, אבטיח, תות, דובדבנים, פלפל אדום, וגם פלפל אדום חריף .

הצבע הכתום- שומר על תפקוד תקין של מערכת החיסון, מאט תהליכי הזדקנות ומפחית סיכון לסרטן
והוא נמצא ב: גזר, בטטה, דלעת, דלורית, מלון כתום, תירס, פפאיה, פלפל כתום וצהוב, שעועית צהובה, קישוא צהוב.

הצבע הלבן-  שומר על כלי הדם והלב, בעל יכולת להפחית תהליכים דלקתיים, ולהילחם בחיידקים
הירקות הלבנים הם:: תפוח אדמה לבן, בצל לבן, כרישה, כרובית, קולרבי, לפת, ארטישוק ירושלמי, גזר לבן, חזרת, זנגוויל, פטריות, שורש סלרי.

הצבע סגול – מאט תהליכי הזדקנות, והזדקנות המוח בפרט. מגנן על כלי הדם ומסייע למניעת טרשת עורקים
בקבוצה זו נכללים: כרוב סגול, חציל, בצל סגול, חסה סגולה, גזר סגול, ארטישוק סגול, סלק, תפוח אדמה סגול

לסיכום- ההמלצה היא  לשלב בכל ארוחה ירקות. הם יעזרו לכם להיות מסופקים ושבעים. לאורך היום מומלץ לצרוך לפחות 7 מנות של ירקות ולא לשכוח לגוון בצבעים ולאכול  את כל  חמסת הצבעים.

ולקינוח קבלו מתכון לסלט אסייתי עם כל חמשת הצבעים

נועה פרומן נטורפתית ושפית לבישול בריא  מכינה סלט מחמסת הצבעים

פלפל אדום פרוס דק לאורכו
סלק אחד פרוס לרצועות דקות
קולרבי אחד פרוס לרצועות דקות
1 תפוח עץ ירוק חתוך לרצועות
4 בצל ירוק חתוכים באלכסונים
כוס נבטי סינים
חצי כוס  עלי כוסברה או פטרוזיליה, קצוצים
חצי כוס עלי סלרי , קצוצים
3 כפות פיסטוק שבור
3 כפות שבבי קוקוס מיובש טבעי
:לרוטב
3 כפות סויה
3 כפות לימון
2 כפות מיורן
1 כף חומץ אורז
כף ג’ינגי’ר מגורד
2 שיני שום כתושות
:אופן ההרכנה
מערבבים את כל חומרי הרוטב בכלי בנפרד ומערבבים היטב. טועמים שמספיק מלוח ובמידה ולא מוסיפים עוד מלח
.מערבבים את כל החומרים ביחד חוץ מהפיסטוק ושבבי קוקוס.מערבבים את הסלט עם הרוטב מסדרים בכלי הגשה ומפזרים מעל שבבי קוקוס ופיסטוק

סלט חמשת הצבעים של נועה פרומן נטורפתית ושפית לבישול בריא

אפשר להוסיף קוביות טופו מוקפצות או רצועות עוף ונקבל סלט שהוא ארוחה שלמה בגרסה הטבעונית או הקרניבורית בהתאמה

 ?רוצים משפחה בריאה יותר?רוצים לצאת לדרך תזונתית חדשה

אני פה כדי לעזור לכם לללות אתכם לחצו על התמונה וגלו כימד

נועה פרומן נטורפתית ושפית לבישול בריא

ותמיד תוכלו להתעדכן  בדף הפייסבוק  נועה נטורפתיה

שלכם

נועה

054-466-6016

עוד מהבלוג של נועה פרומן נטורפתיה ותזונה

תצוגה מקדימה

שומר או שאוהבים או ששונאים לאיזה חלק אתם משתייכים.... ?

הרומן שלי עם שומר הוא ממש חדש.  זה ירק שבילדותי לא הכרתי ולא בישלו אותו בביתי ותמיד חשבתי שאני לא אוהבת עד שבאחת הפעמים בחווה של השף האורגני שבמושב חוגלה, מקום שאני...

תצוגה מקדימה

סלק - זה לא רק צבע, זו ממש תרופה!

חזרתי היום מעוד סדנה בישול שהנחתי בשף האורגני שבחוגלה, בזמן שאני מדגימה ומסבירה על שייקים ירוקים אחד המשתתפים שאל אותי אם אפשר להוסיף גם  סלק.... עניתי שכן והוספתי שבאופן כללי-  סלק הוא מאד בריא... מחוסר זמן לא יכולתי...

תצוגה מקדימה

פטריות אחרי הגשם

אחרי הגשמים הראשונים אני מדמיינת שאני הולכת ביום שמש חורפי  ביער עם ארבעת ילדי ... שלכל אחד יש סלסלה ביד ואנחנו מלקטים בשמחה פטריות טריות ,  חוזרים הביתה מכינים מהם מטעמים ויושבים להשביע את רעבוננו אחרי היום הארוך..... אבל...

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה