הבלוג של נועה פרומן נטורופתיה, הרזיה, רפלקסולוגיה

נועה פרומן נטורופתית ושפית לבישול בריא

נועה פרומן, לחיים בריאים וטובים, מטפלת מוסמכת בעלת ותק של 17 שנים בתחום הרפואה הטבעית ובעלת קליניקה פרטית, הינה נטורופתית מוסמכת (N.D), מומחית בתזונה קלינית טבעית ורפלקסולוגית בכירה. נועה פרומן מטפלת בין השאר באמצעות צמחי... +עוד

נועה פרומן, לחיים בריאים וטובים, מטפלת מוסמכת בעלת ותק של 17 שנים בתחום הרפואה הטבעית ובעלת קליניקה פרטית, הינה נטורופתית מוסמכת (N.D), מומחית בתזונה קלינית טבעית ורפלקסולוגית בכירה. נועה פרומן מטפלת בין השאר באמצעות צמחי מרפא, ארומותרפיה, פרחי באך, שיאצו ודמיון מודרך. מפעילת סדנאות להרזיה, לירידה במשקל ולאורח חיים בריא וטעים. לפרטים נוספים צלצלו: 054-4-666016 או בקרו אותנו באתר http://www.noafroman.co/

עדכונים:

פוסטים: 43

החל מאוקטובר 2015

צבע הכתום הוא צבע של שמחה ואושר, ברגע שהמישמש מופיע בשווקים זה סימן לתחילת הקיץ ואני ממליצה לכם לרוץ לקנות ולאכול טרי אבל אפשר גם לבשל ולאפות איתו. זה פרי נהדר שמעורר מתיקות ושמחה לחך והעונה שלו קצרה מאד אז צריך לנצל כל רגע….

21/06/2016

מישמש

נועה פרומן נטורפתיתושפית לבישול בריא מבשלתעפ מישמשים

צבע הכתום הוא  צבע של שמחה ואושר, ברגע שהמישמש מופיע בשווקים זה סימן לתחילת הקיץ ואני ממליצה לכם לרוץ לקנות ולאכול טרי אבל אפשר גם לבשל ולאפות איתו. זה פרי נהדר שמעורר מתיקות ושמחה לחך והעונה שלו קצרה מאד אז צריך לנצל כל רגע….
המשמש הוא פרי של עץ שמקורו בסין. הוא שייך למשפחת הנשירים כמו תפוח ואגס. הוא רגיש מאד למזיקים, העונה שלו קצרה מאד. בגרעיניו משתמשים למשחק הגוגואים.אבל  הגלעין שלו עשיר בגליקוזידים – חומרים שיעילים לטיפול בסרטן.

צבעו הכתום של המישמש מעיד שהוא עשיר בבטא קרוטן . בטא-קרוטן הוא הידוע שבין הקרוטנואידים והוא משמש כמקור העיקרי לויטמין A.
אשר חשוב לתפקוד תקין של מערכת החיסון, מערכת ההורמונאלית, העצמות, השיניים, השיער הרקמות וכל מה שקשור למערכת הראיה.
בנוסף המישמש עשיר במינרלים כמו סידן, מגנזיום ואשלגן אשר חשובים על שמירת העצמות, תפקוד הלב והפחתה סטרס ויתר לחץ דם .
הוא עשיר בסיבים תזונתיים ולכן נותן תחושת שובע ומשפר תפקוד מערכת עיכול
מישמש מומלץ במצבי עצירות ותולעים במעיים והוא גם מקל במקרים של חוסר דם.

באפן כללי מומלץ לצרוך 3-5 פירות ביום, חשוב להקפיד לשטוף אותם היטב ותמיד ישנה עדיפות לאכילת פרי בצורתו הטריה והטבעית כשהוא חי, (גם שייק דרך נהדרת)  ללא בישול, עיבוד, קילוף או אפייה. זאת הדרך להשיג את כל הויטמינים והמינרלים והתועלות שיש בפרי
פירות מומלץ לאכול כארוחת ביניים או כ-1/2 שעה לפני הארוחה.
גוונו במבחר הפירות, הצבעים והשימושים

אני רוצה לשתף אתכם בשני מתכונים

סלט עלי סלנובה, מישמש טרי וצרוב ברוטב מייפל ופסיפלורה

נועה פרומן נטורפתית ושפית לבישול בריא מבשלת עם מישמש

סלט קיצי משגע ויפיפה במראה ובטעם

חומרים

שני ראשים עלי סלבונה מופרדים
כ – 10 משמשים ללא הגוגואים
3 בצלים ירוקים, חתוכים
1/2 כוס עדשים שחורות מונבטות
לרוטב
3 כפות שמן זית
2 כפות לימון
חצי כף סירופ מייפל טהור 100%
מלח
2 פסיפלורות

אופן ההכנה 

לערבב את חומרי הרוטב ללא הפסיפלורה
במחבת פסים ללא שמן לצלות 5 חצי משמש משני הצדדים עד שמקבלים פסים יפים.
לחתוך כל חצי לעוד 1/2 גם את הצלוי וגם את הטרי
בקערה לסדר את עלי סלובנה, משמשים, העדשים המונבטות  והבצל הירוק.
לערבב עם הרוטב לפתוח את הפסיפלורות ולרוקן את תוכן הפסיפלורה מעל הסלט ולהגיש

עוגת מישמש בחושה

 עוגת משמשים של נועה פרומן נטורפתית ושפית לבישול בריא

בתור ילדה זאת הייתה אחת העוגות שהכי אהבתי, אני עדין זוכרת את השמחה לעזור לאימא שלי ולחצות כל משמש לחצי ולמחרת ללכת לבית הספר שקית מלאה בגוגואים בערב ליהנות מעוגה חמה מתוקה וחמצמצה ממש תענוג, זו הגרסה שלי לעוגה הזו

חומרים

 שלושת רבעי כוס שמן זרעי ענבים
4 ביצים
שלושת רבעי כוס  סוכר קנים
כוס וחצי  קמח כוסמין
כפית אבקת אפייה
רבע כוס  מיץ תפוזים
חצי קילו מישמשים חצויים לחצי ללא גוגואים

אופן ההכנה

לבחוש היטב את כל החומרים חוץ מהמשמשים
לשמן תבנית אפייה עגולה או מלבנית
לשפוך חצי מהבלילה ולסדר מעל משמשים עם הפתח כלפי מטה
לשפוך את שאר הבלילה ולסדר באותה צורה את שאר המשמשים, לפזר מעל כף סוכר קנים,

לאפות בחום 180 מעלות כ- 40 דקות עד שהעוגה מזהיב.

נהניתם? ספרו לי , ועכשיו אם אתם רוצים לבשל בישול קייצי בריא, להכיר חומרי גלם חדשים ולהנות בסוף מארוחה טובה,   לחצו על התמונה ואני כבר בדרך אליכם

נועה פרומן נטורפתית ושפית לבישול בריא

עוד מהבלוג של נועה פרומן נטורופתיה, הרזיה, רפלקסולוגיה

תצוגה מקדימה

שומר או שאוהבים או ששונאים לאיזה חלק אתם משתייכים.... ?

הרומן שלי עם שומר הוא ממש חדש.  זה ירק שבילדותי לא הכרתי ולא בישלו אותו בביתי ותמיד חשבתי שאני לא אוהבת עד שבאחת הפעמים בחווה של השף האורגני שבמושב חוגלה, מקום שאני...

תצוגה מקדימה

סלק - זה לא רק צבע, זו ממש תרופה!

חזרתי היום מעוד סדנה בישול שהנחתי בשף האורגני שבחוגלה, בזמן שאני מדגימה ומסבירה על שייקים ירוקים אחד המשתתפים שאל אותי אם אפשר להוסיף גם  סלק.... עניתי שכן והוספתי שבאופן כללי-  סלק הוא מאד בריא... מחוסר זמן לא יכולתי...

תצוגה מקדימה

פטריות אחרי הגשם

אחרי הגשמים הראשונים אני מדמיינת שאני הולכת ביום שמש חורפי  ביער עם ארבעת ילדי ... שלכל אחד יש סלסלה ביד ואנחנו מלקטים בשמחה פטריות טריות ,  חוזרים הביתה מכינים מהם מטעמים ויושבים להשביע את רעבוננו אחרי היום הארוך..... אבל...

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה