הבלוג של נועה פרומן נטורפתיה ותזונה

נועה פרומן נטורופתית ושפית לבישול בריא

אני נטורופתית מוסמכת המתמחה בתזונה ובישול בריא, מלווה אנשים ומשפחות בתהליך של מעבר לאורח חיים בריא ומאושר יותר. מנחת קבוצות מוסמכת בתחום הורות וילדים ואם אוהבת לארבעה ילדים. סתם שתדעו שמלבד סדנאות למשפחות אני גם: -... +עוד

אני נטורופתית מוסמכת המתמחה בתזונה ובישול בריא, מלווה אנשים ומשפחות בתהליך של מעבר לאורח חיים בריא ומאושר יותר. מנחת קבוצות מוסמכת בתחום הורות וילדים ואם אוהבת לארבעה ילדים. סתם שתדעו שמלבד סדנאות למשפחות אני גם: - התגוררתי בשנחאי 5 שנים במסגרתם העשרתי את הידע שלי בנטורופתיה והנחיתי חוגי בישול - אני מנחת הבית לסדנאות בישול בחוות השף האורגני בחוגלה - אני מרצה אורחת לתזונה במסגרת הסדנאות "כל אחד יכול" של מיכל צפיר - אני גם מנחת קבוצות לירידה במשקל ולאורח חיים בריא

עדכונים:

פוסטים: 43

עוקבים: 21

החל מאוקטובר 2015

הרשת כבר מלאה במתכונים חלבים לחג שבועות וקצת שכחנו ששבועות זה חג הביכורים והקציר.  חג אפשר לאכול בו מהתבואות והתוצרת החקלאית שלנו. אז הרשו לי להחליף אתכם כמה מילים על כוסמין ומצרפת לכם מתכון של לחם כוסמין משגע בחמש דקות שניתן לגוון אותו עם כל מיני תוספות.  את המתכון הקל והטוב הזה נתתי גם למשפחת צפיר במסגרת תוכנית משפחת מבשלת בריאות בה מצאנו להם פתרונות קלים ובריאים לארוחת ערב ( למי שרוצה להציץ מה עשיתי איתם עוד מוזמנת להקליק כאן).

נועה פרומן אופה לחם כוסמין

מיכל צפיר ואנוכי עם שתי גרסאות של לחם הכוסמין שלי

הכוסמין הוא סוג מיוחד ועתיק  של חיטה, הוא אחד מחמשת מיני דגן שמוזכרים בתנ”ך -חיטה, שעורה, שיבולת שועל, שיפון, וכוסמין.
בתקופה האחרונה הוא נעשה מאד פופולארי ואנחנו רואים על המדפים מוצרים רבים שמכינים בעזרת קמח כוסמין – לחמים, עוגות, עוגיות, פיצות, פסטות, פשטדות ועוד.
החיטה המודרנית עשירה מאד מגלוטן, שהוא סוג של חלבון דביק וקשה לעיכול. בעזרת הגלוטן קל יותר לאפות לחמים אוורירים, אולם למערכת העיכול קשה מאד להתמודד איתו כיום מחקרים מראים שלגלוטן החיטה יש השפעה ממכרת על הגוף. אני נתקלת במסגרת עבודתי כנטורפתית ביותר ויותר אנשים וילדים שמדווחים שכאשר הם אוכלים לחם מחיטה ומוצריו הם חשים לא בטוב.: כאבי בטן, תחושת נפיחות, גזים, עייפות, כאבי ראש, מגרנות, החמרת סימפטומים של קשב וריכוז, סכרת ועוד.
הפתרון שעוזר לחלקם הוא להפסיק לצרוך החיטה ולעבור לאכול  כוסמין אם כי  חשוב לציין שבלחם כוסמין יש גלוטן, אך פחות באופן משמעותית מאשר בחיטה ולכן הוא אינו מתאים לחולי צליאק.

8 יתרונות  הבולטים של כוסמין:
- כוסמין דגן מזין יותר וקל יותר לעיכול
- הוא טעים, נוח לעיבוד ובעל תחושה קלילה

- פחות אלרגני מאשר חיטה בגלל שהוא מופחת מגלוטן

- עשיר בחלבון וחלבון זמין לגוף

-  עשיר בסיבים תזונתיים, בעיקר כוסמין המלא וכך הוא מסייע בחילוף החומרים ואף מתאים לדיאטה

- עשיר בויטמינים ומינרלים בעיקר בוטמני בי ונאצין. הניאצין שבכוסמין מסייע באיזון רמות השומנים בדם.

- הכוסמין עמיד למדי מפני חרקים ולכן מצריך פחות ריסוס, שפירושו פחות רעלים במזון שלכם.

- הוא מתאים לתינוקות וילדים וילדים רבים אוהבים ומתחברים לטעם שלו.

ואפשר לעשות איתו המון דברים טעימים וזה המתכון לאחד מהם:

לחם כוסמין בחמש דקות מתכון בסיסי
4 כוסות קמח כוסמין מלא
2 כוסות חלב סויה/שקדים/אורז
כפית גדושה אבקת אפייה
כפית סודה לשתייה
1/2 כף מלח
3 כפות סילאן
1/4 כוס שמן זית (לא חובה)
אופן ההכנה
לערבב את כל החומרים ביחד (במיקסר)  עד לקבלת עיסה חלקה אחידה וקצת דביקה
לשמן תבנית אינגליש קייק (תבנית מלבנית מאורכת)
לסדר את העיסה הבצורה יפה לפזר קצת שיבולת שועל. קצח וכו’
לאפות 45 דקות עד שעה  בחום של 190 מעלות
אופציות לגיוון : פשוט מוסיפים לתערובת בסוף העירבוב
תוספות מלוחת- שום, עשבי תבלין,עגבניות מיובשות, אגוזים, זיתים
תוספות מתקות- להוסיף שוקולד שבור, קינמון, צימוקים, תאנים מיובשות

שלכם

נועה פרומן

נטורפתית ושפית לבישול בריא

054-466-6016‏

 רוצים גם אתם לבשל איתי ארוחת ערב כמו משפחת ספיר – לכל הפרטים לחצו כאן

ואל תשכחו להמשיך לעקוב אחרי ( בלחיצה על העין למעלה)  כי אוטוטו אני מעלה את כל המתכונים לשבועות לרגישים ללטקוז, כלומר ללא חלב, כן, כן – גם להם מגיע חג שמח!

 

עוד מהבלוג של נועה פרומן נטורפתיה ותזונה

תצוגה מקדימה

שומר או שאוהבים או ששונאים לאיזה חלק אתם משתייכים.... ?

הרומן שלי עם שומר הוא ממש חדש.  זה ירק שבילדותי לא הכרתי ולא בישלו אותו בביתי ותמיד חשבתי שאני לא אוהבת עד שבאחת הפעמים בחווה של השף האורגני שבמושב חוגלה, מקום שאני...

תצוגה מקדימה

סלק - זה לא רק צבע, זו ממש תרופה!

חזרתי היום מעוד סדנה בישול שהנחתי בשף האורגני שבחוגלה, בזמן שאני מדגימה ומסבירה על שייקים ירוקים אחד המשתתפים שאל אותי אם אפשר להוסיף גם  סלק.... עניתי שכן והוספתי שבאופן כללי-  סלק הוא מאד בריא... מחוסר זמן לא יכולתי...

תצוגה מקדימה

פטריות אחרי הגשם

אחרי הגשמים הראשונים אני מדמיינת שאני הולכת ביום שמש חורפי  ביער עם ארבעת ילדי ... שלכל אחד יש סלסלה ביד ואנחנו מלקטים בשמחה פטריות טריות ,  חוזרים הביתה מכינים מהם מטעמים ויושבים להשביע את רעבוננו אחרי היום הארוך..... אבל...

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה