הבלוג של נועה פרומן נטורפתיה ותזונה

נועה פרומן נטורופתית ושפית לבישול בריא

אני נטורופתית מוסמכת המתמחה בתזונה ובישול בריא, מלווה אנשים ומשפחות בתהליך של מעבר לאורח חיים בריא ומאושר יותר. מנחת קבוצות מוסמכת בתחום הורות וילדים ואם אוהבת לארבעה ילדים. סתם שתדעו שמלבד סדנאות למשפחות אני גם: -... +עוד

אני נטורופתית מוסמכת המתמחה בתזונה ובישול בריא, מלווה אנשים ומשפחות בתהליך של מעבר לאורח חיים בריא ומאושר יותר. מנחת קבוצות מוסמכת בתחום הורות וילדים ואם אוהבת לארבעה ילדים. סתם שתדעו שמלבד סדנאות למשפחות אני גם: - התגוררתי בשנחאי 5 שנים במסגרתם העשרתי את הידע שלי בנטורופתיה והנחיתי חוגי בישול - אני מנחת הבית לסדנאות בישול בחוות השף האורגני בחוגלה - אני מרצה אורחת לתזונה במסגרת הסדנאות "כל אחד יכול" של מיכל צפיר - אני גם מנחת קבוצות לירידה במשקל ולאורח חיים בריא

עדכונים:

פוסטים: 43

עוקבים: 21

החל מאוקטובר 2015

מנות אחרונות לארוחת החג
הגעתי לפוסט החמישי בסדרה – ליל סדר טבעוני-  פתחתי את סדרת הפוסטים בכבד קצוץ טבעוני, והמשכתי בפוסט של דגים ללא דגים –(גפלטעפיש וחריימה ), המשכתי עם  מרק ירקות עשיר עם קניידלך טבעוניים ובפוסט רביעי נתתי לכם תוספות וסלטים מיוחדים ושווים במיוחד
וסוף סוף הגענו למנה האחרונה שסוגרת את הארוחה…
כולם  מתלוננים שהם כבר מפוצצים ולא יאכלו כל השבוע. אבל אף אחד לא מוכן לדלג על הקינוח.  בבית אימי  היינו רגילים בסוף הסדר לאכול לפתן תפוחי עץ וממתקי שוקולד, עם השנים הלפתן עבר קצת שינויים  והממתקים שודרגו לבריאים וטעימים יותר. שווה לכם לעבור על המתכונים כי הם לא רק טעימים ומתוקים אלה גם מאד בריאים וכן.. גם את הפוסט הזה לא ממש מומלץ לקרוא כשרעבים.

לפתן תפוחי עץ

נועה פרומן נטורפתית ושפית לבישול בריא מבשלת לפסח

5 תפוחי עץ
2 ליטר מים
צרור עשבי תבלין: גרניום לימוני, למון גרס,מרווה
מקל קינמון
פלח לימון עם הקליפה
2 כפות סוכר
2-3 פסיפלורות

נועה פרומן נטורפתית ושפית לבישול בריא מבשלת לפסח
אופן הכנה:
מקלפים את התפוחים ופורסים אותם דק (חשוב להקפיד שהתפוחים יהיו פרוסים מאד דק)

נועה פרומן נטורפתית ושפית לבישול בריא מבשלת לפסח

מעבירים את התפוחים לסיר מוסיפים את המים ומביאים לרתיחה.
מוסיפים את מקל הקינמון, קליפת הלימון, עשבי התבלין ומבשלים כעשר דקות, מורידים מהאש.

נועה פרומן נטורפתית ושפית לבישול בריא מבשלת לפסח
מוסיפם את הסוכר ומיץ מהפסיפלורות. מצננים מגישים קר .

נועה פרומן נטורפתית ושפית לבישול בריא מבשלת לפסח

ממתק תמרים

נועה פרומן נטורפתית ושפית לבישול בריא מבשלת לפסח
1/2 קילו תמרים ללא גרעינים
1/2 כוס דבש
קצת מיץ לימון
קינמון
3 כוסות תערובת של אגוזים וגרעינים (אגוזי לוז, אגוזי מלך, שקדים וגרעיני חמניות)
קוקוס טחון לקישוט
אופן הכנה:
1. מערבבים בסיר קטן על אש נמוכה את התמרים, דבש, מיץ לימון וקינמון עד לתערובת אחידה כמו משחה
2. טוחנים את האגוזים השונים  גס ומוסיפים לתערובת מערבים היטב.

נועה פרומן נטורפתית ושפית לבישול בריא מבשלת לפסח
3. מגלגלים ל- 3 נקניקים כך שיתכסו  בקוקוס טחון.

נועה פרומן נטורפתית ושפית לבישול בריא מבשלת לפסח

אותו בסיס של שוקולד ביתי עם שינויים קלים וכל פעם נוצר מוצר חדש טעים ובריא

נועה פרומן נטורפתית ושפית לבישול בריא מבשלת לפסחנועה פרומן נטורפתית ושפית לבישול בריא מבשלת לפסח

טרפלס שוקולד ופיסטוקים

נועה פרומן נטורפתית ושפית לבישול בריא מבשלת לפסח טראפלס פיסטוק

150 עיסת קקאו + 25 גרם חמאת קקאו
או
200 גרם שוקולד מריר 70%
2 כפות קקאו
1 כף שקדיה
5  כפות דבש
1/4 – 1/2 כוס פיסטוקים שבורים דק
אופן הכנה:
ממיסים את השוקולד המריר או עיסת קקאו+חמאת קקאו בסיר כפול בן מארי שהשוקולד נמאס
מורידים מהאש.  מוסיפים את שאר החומרים ומערבבים היטב
משטחים על ניר אפייה בעובי 1/2 – 1 סנטימטר ושומרים במקפיא.
חותכים לא אחיד כמו שוקולד שבור מפזרים קצת אבקת קקאו
נועה פרומן נטורפתית ושפית לבישול בריא מבשלת לפסח
טרפלס שוקולד ותפוז

150 עיסת קקאו + 25 גרם חמאת קקאו
או
200 גרם שוקולד מריר 70%
2 כפות קקאו
1 כף שקדיה
5  כפות דבש/ סילאן/ מייפל/ אגבה
כף תרכיז תפוזים של פריגת
קצת קליפת תפוז מגורדת
אופן הכנה:
ממיסים את השוקולד המריר או עיסת קקאו+חמאת קקאו בסיר כפול בן מארי שהשוקולד נמס
מורידים מהאש.  מוסיפים את שאר החומרים ומערבבים היטב
משטחים על ניר אפייה בעובי 1/2 – 1 סנטימטר ושומרים במקפיא.
חותכים לא אחיד כמו שוקולד שבור מפזרים קצת רצועות קליפת תפוז

אגוז מקדמי עטוף בשוקולד

נועה פרומן נטורפתית ושפית לבישול בריא מבשלת לפסח
חבילה של מנג’טים
100 גרם עיסת קקאו
50 גרם חמאת קקאו
2 כפות קקאו
2 כפות שקדיה
5 כפות דבש / סילאן/ מייפל/ אגבה
אגוזי מקדמיה שלמים
אופן הכנה:
ממיסים את השוקולד המריר או עיסת קקאו+חמאת קקאו בסיר כפול בן מארי שהשוקולד נמס
מורידים מהאש.  מוסיפים את שאר החומרים חוץ מהמקדמיה ומערבבים היטב
שופכים שוקולד במנג’טים קטנטנים ומשקעים בתוך כל אחד אגוז מקדמיה

נועה פרומן נטורפתית ושפית לבישול בריא מבשלת לפסח

ממתק צימוקים ושוקולד

שוקולד צימוקים - קינוח לפסח של נועה פרומן נטורפתית ושפית לבישול בריא
חבילה של מנג’טים
100 גרם עיסת קקאו
50 גרם חמאת קקאו
2 כפות קקאו
2 כפות שקדיה
5 כפות דבש / סילאן/ מייפל/ אגבה
100 גרם צמוקים
אופן הכנה:
ממיסים את השוקולד המריר או עיסת קקאו+חמאת קקאו בסיר כפול בן מארי שהשוקולד נמס
מורידים מהאש.  מוסיפים את שאר החומרים עם הצימוקים ומערבבים היטב
שופכים שוקולד עם הצימוקים למנג’טים קטנטנים

אז עכשיו גם אתם יכולים להכין צלחת  כזו:

נועה פרומן נטורפתית ושפית לבישול בריא מבשלת לפסח

חג שמח!

נועה נטורפתיה גם בפייסבוק

לקבלת הניוזלטר שלי עם טיפים מיוחדים לשמירה על בריאות ואיכות חיים לחצו כאן

לליווי משפחתי  למעבר למטבח בריא יותר הציצו כאן

רוצים שאבשל אתכם ארוחה טבעונית במטבח שלכם  גם זה אפשרי – כל  הפרטים כאן

וכמובן לייעוץ אישי מוזמנים תמיד לפנות אליי  – 054-4666016

 שלכם

נועה פרומן

נטורפתית ושפית לבישול בריא

נועה פרומן נטורפתית ושפית לבישול בריא

עוד מהבלוג של נועה פרומן נטורפתיה ותזונה

תצוגה מקדימה

שומר או שאוהבים או ששונאים לאיזה חלק אתם משתייכים.... ?

הרומן שלי עם שומר הוא ממש חדש.  זה ירק שבילדותי לא הכרתי ולא בישלו אותו בביתי ותמיד חשבתי שאני לא אוהבת עד שבאחת הפעמים בחווה של השף האורגני שבמושב חוגלה, מקום שאני...

תצוגה מקדימה

סלק - זה לא רק צבע, זו ממש תרופה!

חזרתי היום מעוד סדנה בישול שהנחתי בשף האורגני שבחוגלה, בזמן שאני מדגימה ומסבירה על שייקים ירוקים אחד המשתתפים שאל אותי אם אפשר להוסיף גם  סלק.... עניתי שכן והוספתי שבאופן כללי-  סלק הוא מאד בריא... מחוסר זמן לא יכולתי...

תצוגה מקדימה

פטריות אחרי הגשם

אחרי הגשמים הראשונים אני מדמיינת שאני הולכת ביום שמש חורפי  ביער עם ארבעת ילדי ... שלכל אחד יש סלסלה ביד ואנחנו מלקטים בשמחה פטריות טריות ,  חוזרים הביתה מכינים מהם מטעמים ויושבים להשביע את רעבוננו אחרי היום הארוך..... אבל...

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה