הבלוג של נועה פרומן נטורופתיה, הרזיה, רפלקסולוגיה

נועה פרומן נטורופתית ושפית לבישול בריא

נועה פרומן, לחיים בריאים וטובים, מטפלת מוסמכת בעלת ותק של 17 שנים בתחום הרפואה הטבעית ובעלת קליניקה פרטית, הינה נטורופתית מוסמכת (N.D), מומחית בתזונה קלינית טבעית ורפלקסולוגית בכירה. נועה פרומן מטפלת בין השאר באמצעות צמחי... +עוד

נועה פרומן, לחיים בריאים וטובים, מטפלת מוסמכת בעלת ותק של 17 שנים בתחום הרפואה הטבעית ובעלת קליניקה פרטית, הינה נטורופתית מוסמכת (N.D), מומחית בתזונה קלינית טבעית ורפלקסולוגית בכירה. נועה פרומן מטפלת בין השאר באמצעות צמחי מרפא, ארומותרפיה, פרחי באך, שיאצו ודמיון מודרך. מפעילת סדנאות להרזיה, לירידה במשקל ולאורח חיים בריא וטעים. לפרטים נוספים צלצלו: 054-4-666016 או בקרו אותנו באתר http://www.noafroman.co/

עדכונים:

פוסטים: 43

עוקבים: 22

החל מאוקטובר 2015

שבחג פסח הזה לכל סועד יהיה חופש בחירה לגרסת הדג שלו אני מציעה שני מתכונים חדשים בסגנון מתכוני החג המסורתיים ללא דג,  כך שכל אחד יוכל להרגיש שייך ולבחור את הדרך שלו לחיות – ללא התנצלות, ללא הטפה, ומבלי לפסוח על מנה והמארחים ירגישו סיפוק שיש להם אפשרות נתינה לכל אורח ואורח..

קציצות אורז בסגנון גפילטע פיש (גפילטע פייש ללא פיש )

נועה פרומן שפית לבישול בריא מבשלת פסח טבעוני

חומרים לקציצות:

1  כוס אורז לא מבושל

1 בצל בינוני מרוסק
3 כפות קמח אורז
כף אצות אווקמה מרוסקות
כף צ’איה
כוס מים חמים
מלח פלפל שחור

חומרים לציר ירקות:
ליטר מים
1 בצל גדול חתוך גס
3 גזרים חתוכים לעיגולים
2 עלי סלרי
צרור פטרוזיליה
1 על דפנה
כפית מלח
קצת פלפל אנגלי
עלי מנגולד או כרוב לריפוד הסיר
1/4 כוס שמן זית
מיץ מלימון

אופן ההכנה:
1.נערבב היטב את כל החומרים לקציצות ונשמור במקרר לחצי שעה
נהדק את העיסה וניצור עיגולים בגדול הרצוי בידיים קצת רטובות ( אם זה לא מספיק דביק לשחק נוסיף עוד קצת מים וקמח)

נועה פרומן מבשלת פסח טבעוני

2. נבשל את חומרים לציר ירקות כשעה  - מים, בצל, פטרוזליה, סלרי, גזר עלי דפנה ומלח.

נוה פרומן מבשלת גפילטעפיש טבעוני לפסח
אחרי שעה נעביר את הנוזלים במסננת ונשמור בצד את המים ואת הגזרים.

נועה פרומן מבשלת פסח טבעוני

3. נרפד סיר שטוח בעלי כרוב או עלי מנגולד , נניח את הקציצות בעדינות על עלי המנגולד או הכרוב. נשפוך את הנוזלים מהציר ובצדדים נפזר את הגזרים החתוכים.   נוסיף למים קצת לימון ובמידת הצורך עוד פלפל ומלח. ונבשל כ- חצי שעה, עד שכמעט כל המים נספגו

נועה פרומן מבשלת סדר טבעוני

בעזרת כף נוציא כל קציצה ונקשט בפרוסת גזר.

חריימה טבעוני

חריימה טבעוני של נועה פרומן נטורפתית ושפית לבישול בריא

חומרים ל10 חריימה
200 גרם טופו בגוש
1 כף אצות אווקמה
1/2 צרור כוסברה
1/2 צרור פטרוזיליה ק
1 בצל קטן
2 שיני שום
מלח ופלפל
1/4 כוס שמן זית
2-4 כפות קמח מצה
חומרים לרוטב
קצת שמן זית
6 שיני שום
1 פלפל חריף
1 גזר חתוך
פלפל אדום קלוי על האש
4 עגבניות חתוכות קטן
2 כפות רסק עגבניות
1 כפית מלח
1כפית קימל טחון
1 כפית כמון
1 כפית פפריקה חריפה
ליטר מים
מיץ מ1/2- לימון
1/2 צרור כוסברה ופטרוזיליה
1/2 לימון פרוס לפרוסות דקות
אופן הכנת הקציצות
טוחנים בבלנדר את הטופו עם האצה, כוסברה פטרוזליה, בצל,שום מלח ופלפל למרקם אחיד ואז מוסיפים את השמן והקמח וממשיכים לטחון עוד קצת.

מרפדים תבנית אפייה בנייר אפייה יוצרים  מעיסת הטופו צורה אובאלית יחסית גדולה מנחים על התבנית ואופים 20 דקות  בחום 180 מעלות שהתייצב מעט

נועה פרומן מבשלת ליל סדר טבעוני

אופן הכנת הרוטב:
קוליים את הפלפל על להבה פתוחה ומקלפים את שכבת הפחם שנוצרה.
מחממים היטב שמן בסיר ומטגנים יחד את השום, גזר, פלפל האדום הקלוי, פלפל החריף, במשך 5 דקות.
מוסיפים את העגבניות והתבלינים וממשיכים לטגן 5 דקות נוספות. (פרט ללימון, הכוסברה והפטרוזיליה)
מוסיפים 1 ליטר מים ומביאים לרתיחה. מנמיכים את הלהבה ומבשלים 20 דקות.
מכניסים את הקציצות האפויות לרוטב ומיץ מחצי לימון וממשיכים לבשל  עוד רבע שעה מפזרים מעל פטרוזיליה וכוסברה ומגישים חם.

נועה פרומן מבשלת ליל סדר טבעוני

בכתבה הבא מרק ירקות אמתי עם קניידלך טבעוניים תוצרת הבית שווה לחכות!

אז אל תשכחו ללחוץ על העין למעלה ולעקוב אחרי הבלוג שלי, כךשלא תפספסו שום פוסט וכמובן תמיד תוכלו למצוא אותיבדף הפייסבוק שלי נועה נטורפתיה

עכשיו אתם יכולים גם לעשות זאת איתי בדרך חוויתית  במיוחד ובמטבח הפרטי שלכם – אני מבשלת ומלמדת ואתם נשארים לאכול מהמטעמים שהכנו –  אפשר לעשות זאת במסגרת המשפחתית או  סתם ערב נחמד עם חברים כל הפרטים כאן

נועה פרומן נטורפתית ושפית לבישול בריא באה לבשל לכם

סדנת בישול טבעוני במטבח הפרטי שלך!

לייעוץ אישי תמיד לשירותכם בטל’: 054-4666016

עוד מהבלוג של נועה פרומן נטורופתיה, הרזיה, רפלקסולוגיה

תצוגה מקדימה

שומר או שאוהבים או ששונאים לאיזה חלק אתם משתייכים.... ?

הרומן שלי עם שומר הוא ממש חדש.  זה ירק שבילדותי לא הכרתי ולא בישלו אותו בביתי ותמיד חשבתי שאני לא אוהבת עד שבאחת הפעמים בחווה של השף האורגני שבמושב חוגלה, מקום שאני...

תצוגה מקדימה

סלק - זה לא רק צבע, זו ממש תרופה!

חזרתי היום מעוד סדנה בישול שהנחתי בשף האורגני שבחוגלה, בזמן שאני מדגימה ומסבירה על שייקים ירוקים אחד המשתתפים שאל אותי אם אפשר להוסיף גם  סלק.... עניתי שכן והוספתי שבאופן כללי-  סלק הוא מאד בריא... מחוסר זמן לא יכולתי...

תצוגה מקדימה

פטריות אחרי הגשם

אחרי הגשמים הראשונים אני מדמיינת שאני הולכת ביום שמש חורפי  ביער עם ארבעת ילדי ... שלכל אחד יש סלסלה ביד ואנחנו מלקטים בשמחה פטריות טריות ,  חוזרים הביתה מכינים מהם מטעמים ויושבים להשביע את רעבוננו אחרי היום הארוך..... אבל...

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה