הבלוג של נועה פרומן נטורפתיה ותזונה

נועה פרומן נטורופתית ושפית לבישול בריא

אני נטורופתית מוסמכת המתמחה בתזונה ובישול בריא, מלווה אנשים ומשפחות בתהליך של מעבר לאורח חיים בריא ומאושר יותר. מנחת קבוצות מוסמכת בתחום הורות וילדים ואם אוהבת לארבעה ילדים. סתם שתדעו שמלבד סדנאות למשפחות אני גם: -... +עוד

אני נטורופתית מוסמכת המתמחה בתזונה ובישול בריא, מלווה אנשים ומשפחות בתהליך של מעבר לאורח חיים בריא ומאושר יותר. מנחת קבוצות מוסמכת בתחום הורות וילדים ואם אוהבת לארבעה ילדים. סתם שתדעו שמלבד סדנאות למשפחות אני גם: - התגוררתי בשנחאי 5 שנים במסגרתם העשרתי את הידע שלי בנטורופתיה והנחיתי חוגי בישול - אני מנחת הבית לסדנאות בישול בחוות השף האורגני בחוגלה - אני מרצה אורחת לתזונה במסגרת הסדנאות "כל אחד יכול" של מיכל צפיר - אני גם מנחת קבוצות לירידה במשקל ולאורח חיים בריא

עדכונים:

פוסטים: 43

עוקבים: 21

החל מאוקטובר 2015

מתכון טבעוני מקורי של נועה פרומן נטורפתית ושפית לבישול בריא
איך עושים את זה?

אתם טבעונים או שרק מארחים בחג אורחים טבעונים, צמחונים  ביחד עם אוכלי בשר שלא יוותרו על אף מנה משלהם  ואתם באמת מעוניינים שכולם יהנו וישבע  מצד אחד לא נעים לכם לא להשקיע  ושיאכלו כך שלצמחונים והטבעונים יהיה אפשרות לאכול רק מהסלטים והתוספות,  מצד שני  גם ככה אתם שעות במטבח. אז מה עושים?

רבים מאתנו נמצאים במצב הזה  ואם גם אתם, סדרת הכתבות הבאות היא בדיוק בשבילכם.
איך להגיש את האוכל המסורתי ובנוסף מנות טבעוניות טעימות ומזינות שגם כולם ייהנו, וגם ישתלבו בארוחת החג באופן מושלם.

בסדרת הכתבות הבאות נלמד להכין:

כבד קצוץ טבעוני סופר בריא

גם גפילטפיש  וגם חריימה טבעוני

מרק ירקות עשיר עם קניידלך

סלטים ותוספות שווים במיוחד!

קינוחים שכולם יתאהבו

נתחיל בכבד טבעוני

מתכון טבוני של נועה פרומן - שפית לבישול בריא

מבטיחה לכם שאחרי שתנסו את המתכון הזה תתאהבו בו ותזנחו  את הכבד המוכר והלא בריא.
הכבד הטבעוני מורכב מעדשים שחורות בצל ואגוזי מלך
כמה מילים על עדשים שחורות שתבינו גם את הערך התזונתי שלהן ותראו שזה הרבה מכבר לטעם הנפלא

עדשים  שחורים מבחינה תזונתית:
מקור מעולה לחלבון צמחי - תכולת הברזל בעדשים שחורות גבוהה פי שלוש מאשר מבשר בקר או בשר עוף ועיכול וספיגת ברזל צמחי המצוי בעדשים קל יותר ויעיל יותר מאשר עיכול ברזל מהחי וספיגתו.
העדשים שומרות על רמת סוכר מאוזנת –  דלות מאד בשומן, בעלות ערך גליקמי נמוך, ועשירות בסיבים תזנותים. בזכות כל זה תהליך העיכול שלהם איטי הן מקנות תחושה של שובע לאורך שעות רבות ושומרת על רמות סוכר יציבות .

העדשים עשירות בסיבים תזונתיים-  דבר המסייע במניעת מחלות לב, שמירה על כולסטרול תקין ועוזר בתהליך ההרזיה וכן לתפקוד תקין ויעיל של מערכת העיכול.

חשובות  במהלך ההיריון ואחרי לידה- העדשים השחורות עשירות בברזל, חומצה פולית ומגנזיום

עוזרות למנוע תהליכי הזדקנות- הפיגמנט האחראי לצבע השחור של העדשים הוא אנתוציאנין, ידוע כי לאנתוציאנין ישנה השפעה נוגדת חמצון חזקה ומועילה. מחקרים הראו  כי אנתוציאנינים נותנים הגנה נוגדת חמצון גבוהה פי ארבעה מזו של ויטמין E

עדשים שחורות במטבח-

מעדשים שחורות ניתן להכין מגוון רחב של מאכלים וביניהם תבשילים, סלטים ואפילו ממרחים.
עדשים שחורות שומרת על צורתם וצבעם גם לאחר בישול.
רצוי להשרות  עדשים שחורות במים לזמן קצר לפני הבישול שעה עד שעתיים, לבשל במים 20 דקות.
ממליצה מאד להנביט ועדשים שחורות הן נובטות מאד מהר (ראה פסט על הנבטה)
למתכון
כבד קצוץ טבעוני
1 כוס עדשים שחורות
2 בצלים בינונים קצוצים
1/2  כוס אגוזי מלך
קצת שמן זית
1/4 כוס יין אדום
תימין
מלח

אופן הכנה:
מבשלים את העדשים במים רתוחים כ- 20 דקות. שומרים את מי הבישול.
במחבת מטגנים את הבצלים קלות עם בשמן זית
מוסיפים את העדשים למחבת, תימין, יין אדום ומלח וממשיכים לבשל עד שהיין האדום מצטמצם
טוחנים הכל  במג’ימיקס יחד עם האגוזים למרקם חלק, אם חסר נוזלים מוסיפים קצת מנוזלי הבישול של העדשים.

כבד קצוץ טבעוני של נועה פרומן- שפית לבישול בריא

בכתבה הבא “דגים” הגרסה הטבעונית

אז אתם כמובן מוזמנים/ות ללחוץ על כפתור עקוב אחרי למעלה  ( העין) שלא תפספסו ולמי שרוצה שאבוא לבשל אצלו במטבח ארוחה טבעונית מלאה אפשר לקבל את כל הפרטים כאן

לייעוץ נטורפתי אישי מוזמנים תמיד לפנות אליי , כל הפרטים בדף הפייסבוק שלי כאן

עוד מהבלוג של נועה פרומן נטורפתיה ותזונה

תצוגה מקדימה

שומר או שאוהבים או ששונאים לאיזה חלק אתם משתייכים.... ?

הרומן שלי עם שומר הוא ממש חדש.  זה ירק שבילדותי לא הכרתי ולא בישלו אותו בביתי ותמיד חשבתי שאני לא אוהבת עד שבאחת הפעמים בחווה של השף האורגני שבמושב חוגלה, מקום שאני...

תצוגה מקדימה

סלק - זה לא רק צבע, זו ממש תרופה!

חזרתי היום מעוד סדנה בישול שהנחתי בשף האורגני שבחוגלה, בזמן שאני מדגימה ומסבירה על שייקים ירוקים אחד המשתתפים שאל אותי אם אפשר להוסיף גם  סלק.... עניתי שכן והוספתי שבאופן כללי-  סלק הוא מאד בריא... מחוסר זמן לא יכולתי...

תצוגה מקדימה

פטריות אחרי הגשם

אחרי הגשמים הראשונים אני מדמיינת שאני הולכת ביום שמש חורפי  ביער עם ארבעת ילדי ... שלכל אחד יש סלסלה ביד ואנחנו מלקטים בשמחה פטריות טריות ,  חוזרים הביתה מכינים מהם מטעמים ויושבים להשביע את רעבוננו אחרי היום הארוך..... אבל...

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה