הבלוג של נועה פרומן נטורפתיה ותזונה

נועה פרומן נטורופתית ושפית לבישול בריא

אני נטורופתית מוסמכת המתמחה בתזונה ובישול בריא, מלווה אנשים ומשפחות בתהליך של מעבר לאורח חיים בריא ומאושר יותר. מנחת קבוצות מוסמכת בתחום הורות וילדים ואם אוהבת לארבעה ילדים. סתם שתדעו שמלבד סדנאות למשפחות אני גם: -... +עוד

אני נטורופתית מוסמכת המתמחה בתזונה ובישול בריא, מלווה אנשים ומשפחות בתהליך של מעבר לאורח חיים בריא ומאושר יותר. מנחת קבוצות מוסמכת בתחום הורות וילדים ואם אוהבת לארבעה ילדים. סתם שתדעו שמלבד סדנאות למשפחות אני גם: - התגוררתי בשנחאי 5 שנים במסגרתם העשרתי את הידע שלי בנטורופתיה והנחיתי חוגי בישול - אני מנחת הבית לסדנאות בישול בחוות השף האורגני בחוגלה - אני מרצה אורחת לתזונה במסגרת הסדנאות "כל אחד יכול" של מיכל צפיר - אני גם מנחת קבוצות לירידה במשקל ולאורח חיים בריא

עדכונים:

פוסטים: 43

עוקבים: 21

החל מאוקטובר 2015

על התות מאת נועה פרומן נטורפתית ושפית לבישול בריא 

כשעונת התותים מתחילה אי אפשר לעבור ליד הסלסלות האדומות עם הריח המתקתק בלי לקחת קופסא או שתיים.  אני כבר באוטו חייבת לנגוס לפחות בתות אחד אדום ומפתה….

התות הוא ללא ספק סמל ברור לאהבה מתקופות קדומות ועד היום. במיתולוגיה היוונית הפך תות השדה לסמלה של אפרודיטה, אלת האהבה והיופי. מספרים כי כשמאהבה של אפרודיטה, אדוניס, מת, בכתה עליו אפרודיטה בלהט אדיר עד שדמעותיה צנחו על הקרקע בצורת לבבות אדומים קטנים דמויי תות שדה.

כיום שפים מרבים להציג מנות קינוח עם תותים בארוחות רומנטיות ובעיקר בחג האהבה.

בעולם הפרסום התותים מרמזים על נשיות, חושניות ויופי. מלבד תכונותיו הרומנטיות, מייחסים לתות סגולות מרפא רבות.
התות  משתייך למשפחת הוורדים, אליה משתייכים פירות נוספים כמו-  תפוח, אגס, מישמש, אפרסק דובדבן, פטל ועוד.

נוגד חימצון - תות הוא בין המזונות המובילים מבחינת יכולת ההגנה נוגדת החמצון שבו. תורמים לכך האנתוציאנינים, פיגמנטים אדומים-סגולים, המקנים לתות את צבעו האדום. האנתוציאנינים הם נוגדי חמצון חזקים התורמים להאטת תהליכי הזדקנות הגוף, במיוחד במוח.

מפחית סיכון למחלות לב – בתות יש חומרים שמעכבים חימצון הכולסטרול (LDL  הכולסטרול הרע) ושיפור תפקוד כל כך הוא מסייע להפחתת חסימת כלי דם ע”י קרישת דם.

נוגד דלקת - התות הוא בעל סגולות אנטי דלקתיות אשר נובעות מהיכולת של האנתוציאנינים ושל רכיבים נוספים ולהפחית את הפעילות של האנזים ציקלו-אוקסיגנז – אנזים האחראי על  דלקות שקשורות בהתפתחות של מחלות שונות כגון: דלקות מפרקים, אסטמה, טרשת עורקים וסרטן.

התות עשיר בויטמינים ומינרלים:
 ויטמין
C-  ספל אחד של תות מספק את כל הקבוצה הצריכה היומית המומלצת.
חומצה פולית- תורמת למניעת מומים מולדים במערכת העצבים של העובר ומסייעת בהפחתת רמות ההומוציסטאין בדם,
אשלגן- תורם להפחתת הסיכון ליתר לחץ דם ולמחלות לב וכן לחוזק העצם
ברזל - הברזל חיוני למניעת עייפות וחולשה שמקורן באנמיה וכן לתפקוד תקין של המוח ושל התפתחות יכולת הלמידה בתינוקות ובילדים.
מגנזיום-
המגנזיום תורם לחיזוק העצם, למניעת יתר לחץ דם, מחלות לב וכלי דם, למניעת סוכרת ולהקלה על התסמונת הקדם וסתית.
סיבים תזונתיים- הסיבים התזונתיים תורמים להסדרת פעילות מערכת העיכול ולהאטת הספיגה של חומרים מהמזון כמו סוכר וכולסטרול ולצמצום עקפים.

תותים ודיאטה- תות שדה נחשב לפרי יחסית דל בקלוריות ובריא, במאה גרם יש כ- 26 קלוריות שזה נחשב מעט ועכשיו גם הבנו שהוא בריא, כך שבאמת מומלץ לאכול תותים., הבעיה מתחילה שאנחנו מוסיפים סוכר, שמנת וכו’ וזה בהחלט משנה את התמונה.

איך לבחור ולשמור על תות שדה -
 עדיף לקנות תותים שלא הופרדו מהעוקץ שלהם. לפעמים חוסר העוקץ מעיד על כך שקטפו את התות בצורה לא נכונה ופגעו בו. על הפרי להיות אדום בוהק ללא פגמים. העוקץ אמור להתאפיין בצבע ירוק רענן. מומלץ לשמור את הפרי במקרר בכלי פתוח ומעליו להניח מגבת נייר.

תותים ואלרגיה – לצערי הרב, אני נתקלת לא מעט במסגרת עבודתי, כנטורופתית, במטופלים שמספרים לי שיש להם תגובות אלרגיות לתותים. לעיתים רבות האלרגיה היא לא לפרי אלה לחומרי הדברה הרבים שבפרי, לכן אני ממליצה לקנות תותים אורגנים בלבד או תותים עם הדברה ביולוגית. אני אישית קונה תותים רק ממגדלים שאני מכירה וסומכת עליהם.

ועכשיו  למתכונים!

לרוב שאנחנו חושבים על תותים זה בהקשר של קינוחים אך הם משתלבים נהדר בסלטים, עם עלים ועם קטניות.

נועה פרומן שפית לבישול בריא ונטורפתית על תות

סלט של תותים ועדשים שחורות מונבטות

סלט יפיפה, מזין בריא וקל להכנה שיזכה למחמאות רבות. החיסרון שחייבים להנביט את העדשים. ההנבטה חשובה  לא רק מטעמי בריאות אלה  גם כי לאחר הנבטה אין צורך לבשל את העדשים והם שומרים על קריספיות נהדרת.

 חומרים:
3/4 כוס עדשים שחורים מונבטים ( איך להנביט  כאן)
15-20 תותים חתוכים לאורכם
חבילת עלי בייבי
לרוטב:
1/4 כוס מיץ תפוז
2 כפות חומץ בין יין אדום
כפית דבש
שן שום, כתוש
מלח

אופן הכנה:
מערבבים את כל החומרים ביחד

נועה פרומן שפית לבישול בריא ונטורפתית על תות

מוס תות שדה עם קצפת קוקוס

1 כוס אגוזי קשיו, שהושרו לפחות 2 שעות במים
1/2 כוס מים
כוס וחצי תות שדה
כף שמן קוקוס
3 כפות דבש/מייפל
1/4 אבוקדו קטן

חומרים לקצפת:
1 פחית קרם קוקוס מצוננת לפחות במשך לילה שלם
1/3 כוס מחית תות טרי  או 2 פסיפלורות (לא חובה)

אופן הכנה:
1. בבלנדר לערבב את חומרי המוס עד למרקם חלק ולסדר בתבנית מוארכת או בכלים אישיים

2. הכנת הקצפת: מצננים את פחית קרם הקוקוס לפחות לכל הלילה. פותחים את הפחית (בלי לנער) ומשתמשים רק עם החלק המוצק שלמעלה, מוסיפים את רסק התותים או את תוכן הפסיפלורה ומקציפים מספר דקות עד שנוצרת קצפת.

3. מסדרים את הקצפת מעל למוס ומקררים מספר שעות לפני ההגשה

בתותאבון!

אם אתם רוצים הדרכה וליווי ליצירת מטבח בריא בביתכם , אני בהחלט ישמח לעזור, מוזמנים לפנות אליי ולקבל ייעוץ על תוכנית משפחה מבשלת בריאות kכל הפרטים לחצו כאן!

טיפים ומתכונים לאורח בריא ושמח מפורסמים גם באופן קבוע בדף הפייסבוק שלי נועה נטורפתיה מוזמנים לבקר!

עוד מהבלוג של נועה פרומן נטורפתיה ותזונה

תצוגה מקדימה

שומר או שאוהבים או ששונאים לאיזה חלק אתם משתייכים.... ?

הרומן שלי עם שומר הוא ממש חדש.  זה ירק שבילדותי לא הכרתי ולא בישלו אותו בביתי ותמיד חשבתי שאני לא אוהבת עד שבאחת הפעמים בחווה של השף האורגני שבמושב חוגלה, מקום שאני...

תצוגה מקדימה

סלק - זה לא רק צבע, זו ממש תרופה!

חזרתי היום מעוד סדנה בישול שהנחתי בשף האורגני שבחוגלה, בזמן שאני מדגימה ומסבירה על שייקים ירוקים אחד המשתתפים שאל אותי אם אפשר להוסיף גם  סלק.... עניתי שכן והוספתי שבאופן כללי-  סלק הוא מאד בריא... מחוסר זמן לא יכולתי...

תצוגה מקדימה

פטריות אחרי הגשם

אחרי הגשמים הראשונים אני מדמיינת שאני הולכת ביום שמש חורפי  ביער עם ארבעת ילדי ... שלכל אחד יש סלסלה ביד ואנחנו מלקטים בשמחה פטריות טריות ,  חוזרים הביתה מכינים מהם מטעמים ויושבים להשביע את רעבוננו אחרי היום הארוך..... אבל...

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה