הבלוג של נועה פרומן נטורופתיה, הרזיה, רפלקסולוגיה

נועה פרומן נטורופתית ושפית לבישול בריא

נועה פרומן, לחיים בריאים וטובים, מטפלת מוסמכת בעלת ותק של 17 שנים בתחום הרפואה הטבעית ובעלת קליניקה פרטית, הינה נטורופתית מוסמכת (N.D), מומחית בתזונה קלינית טבעית ורפלקסולוגית בכירה. נועה פרומן מטפלת בין השאר באמצעות צמחי... +עוד

נועה פרומן, לחיים בריאים וטובים, מטפלת מוסמכת בעלת ותק של 17 שנים בתחום הרפואה הטבעית ובעלת קליניקה פרטית, הינה נטורופתית מוסמכת (N.D), מומחית בתזונה קלינית טבעית ורפלקסולוגית בכירה. נועה פרומן מטפלת בין השאר באמצעות צמחי מרפא, ארומותרפיה, פרחי באך, שיאצו ודמיון מודרך. מפעילת סדנאות להרזיה, לירידה במשקל ולאורח חיים בריא וטעים. לפרטים נוספים צלצלו: 054-4-666016 או בקרו אותנו באתר http://www.noafroman.co/

עדכונים:

פוסטים: 43

עוקבים: 22

החל מאוקטובר 2015

עונת החורף נפתחה אצלי באופן רשמי וזה מתבטא בכך שבמקפיא עומדות להן קופסאות פלסטיק שעליהם כתוב ציר ירקות ותאריך. הספיק לי קצת גשם בשביל להכריז על פתיחת עונת המרקים.

24/11/2015

עונת החורף נפתחה אצלי באופן רשמי וזה מתבטא  בכך שבמקפיא עומדות להן קופסאות פלסטיק שעליהם כתוב ציר ירקות ותאריך. אומנם השבוע השמש זרחה ויש לנו מזג אויר נהדר אבל הספיק לי קצת גשם בשביל להכריז על פתיחת עונת המרקים.

נעה פרומן שפית לבישול בריא

למה בכלל לטרוח להכין ציר ירקות?
הטעם – יש הבדל  משמעותי בין סתם מים לציר ירקות אחרי שתנסו להכין מרק על בסיס של ציר ירקות תבינו את ההבדל.
זהו התחליף בריא לאבקות המרק המתועשות והלא בריאות.
בנקודה זאת אני חייבת קצת להרחיב.  כולם כבר יודעים שמונוסודיום גלוטמט –  MSG משפר הטעם הנפוץ בעולם הוא מסוכן ורעיל ויכול לגרום לתופעת לוואי רבות.  דובר עליו רבות ועל הנזקים שהוא גורם. נכון שכיום ניתן למצוא אבקות מרק רבות ללא MSG אבל כאן לא נגמר הסיפור.
אבקות המרק מלאות בנתרן (מלח), שומנים מוקשים, חומרי טעם כימיים, גלוטן, מעכבי חמצון, מונעי התגבשות, כמה  E-ים שהם מאוד לא בריאים ואפילו סוכר.

עוד נקודה למחשבה אבקת מרק יוצרת טעם אחיד לכל התבשילים והמרקים ולכן למה הן נחוצות ? אם אני רוצה טעם של בצל אני פשוט הוסיף בצל או שני בצלים ואם אני רוצה טעם של פטריות, אני הוסיף למרק כמה פטריות מיובשות ויהיה לי טעם של פטריות.

אחד הפתרון להעשיר את הטעם הוא ציר ירקות

נעה פרומן שפית לבישול בריא

אז מה זה בכלל ציר ?

 ציר אלו מים שבישלו בהם מספר דברים עד שהמים קיבלו את הטעם של מה שהתבשל בהם. למשל- אם מבשלים ירקות מקבלים ציר ירקות, אם מבשלים עצמות של בשר ובשר נקבל ציר בשר וכדומה.

לציר לא נוסיף מלח או תבלינים, רק עשבי תבלין. לאחר הבישול נסנן את הנוזלים והם משמשים כנוזל במרקים ותבשילים.
אבל תמיד יש גרסה לעצלנים או במקרה ואין במקפיא  ציר ירקות ובכל זאת רוצים להכין מרק… אז, פשוט משתמשים עם הרבה תבלינים ועשבי תבלין  כמו כרישה, שורש סלרי, שורש פטרוזיליה, זרעי כוסברה, תימין, פטרוזליה, שמיר. בסוף הבישול (אם אתם לא חובבי עשבי תבלין במרק)  אפשר פשוט להוציא אותם. עשבי התבלין יעשירו את המרק גם בטעם וגם בוויטמינים ומינרלים וכך לא יכנסו לגוף חומרים מיותרים ולא בריאים  מאבקת המרק.
ההמלצה שלי – עשו לעצמכם טובה והכינו ציר ירקות. זה באמת  לא דורש כשרון או זמן מיוחד*

אז קבלו את המתכון שלי לציר ירקות בסיסי**

 10 גזרים גדולים, אין צורך לקלף

6  בצלים

 2 שורש סלרי

 4 שורש פטרוזיליה

2  כרישה

 צרור עשבים פטרוזיליה, תימין, סלרי עלים

 עלי דפנה
אופן הכנה:

קולפים את הירקות (את גזר אין צורך) חותכים לקוביות גסות. מכנסים לסיר עם כמות כפולה של מים ומביאים לרתיחה, מסירים את הקצף שנוצר לאחר הרתיחה. מוסיפים את  עשבי התבלין,מנמיכים את האש ומבשלים כשעתיים. מסננים את הירקות והרי לכם ציר ירקות מוכן לשימוש.

נעה פרומן שפית לבישול בריא

 ולקינוח מרק טעים עם ציר הירקות שהכנתם:

מרק אפונה וחסה

8 כוסות ציר ירקות
1 בצל פרוס
1 כרישה
2 כוסות אפונה יבשה
10 עלי חסה
צרור עלי סלרי
עלי פטרוזיליה
כמון
מלח ופלפל שחור גרוס
אופן הכנה:
1. מטגנים קלות את הבצל והכרישה בסיר גדול
2. מוסיפים את האפונה היבשה, הסלרי, הפטרוזיליה, החסה  וציר ירקות
3. כשהמים רותחים  מוסיפים את התבלינים וממשיכים לבשל על אש נמוכה כשעה עד שהאפונה רכה, טוחנים את המרק למרקם חלק.
להגיש עם קרוטונים או גרעיני דלעת

נועה פורמן שפית לבישול בריא

*אני אישית נוהגת לסדר את הציר בקופסאות פלסטיק ולהקפיא ותמיד יש לי ציר ירקות בהישג יד.

**מתכון זה הוא מתכון בסיסי, אני בעונת החורף , שומרת את השאריות של הירקות כמו החלק הקשה של הברוקולי, עלי כרובית וכדומה ואז מוסיפה לי למרק

רוצים עוד? יש לכם שאלות? תגיבו , עיקבו אחרי, מבטיחה להביא לכם עוד הרבה בריאות ואוכל טעים

 גם בדף הפייסבוק שלי

שלכם

נועה פרומן

054-4666016

מרגישים חסרי אנרגיה? תחושה של נפיחות וכאבי בטן? מעוניינים לחזק את הגוף לפני החורף? רוצים לרדת במשקל אבל כבר לא מאמינים שזה אפשרי?

מזמינה אתכם להנות ממבצע החורף שלי ליעוץ תזונתי ורפלקסולוגיה, כל הפרטים בלחיצה על התמונה

נועה פרומן נטורפתיתושפית לבישול בריא

עוד מהבלוג של נועה פרומן נטורופתיה, הרזיה, רפלקסולוגיה

תצוגה מקדימה

שומר או שאוהבים או ששונאים לאיזה חלק אתם משתייכים.... ?

הרומן שלי עם שומר הוא ממש חדש.  זה ירק שבילדותי לא הכרתי ולא בישלו אותו בביתי ותמיד חשבתי שאני לא אוהבת עד שבאחת הפעמים בחווה של השף האורגני שבמושב חוגלה, מקום שאני...

תצוגה מקדימה

סלק - זה לא רק צבע, זו ממש תרופה!

חזרתי היום מעוד סדנה בישול שהנחתי בשף האורגני שבחוגלה, בזמן שאני מדגימה ומסבירה על שייקים ירוקים אחד המשתתפים שאל אותי אם אפשר להוסיף גם  סלק.... עניתי שכן והוספתי שבאופן כללי-  סלק הוא מאד בריא... מחוסר זמן לא יכולתי...

תצוגה מקדימה

פטריות אחרי הגשם

אחרי הגשמים הראשונים אני מדמיינת שאני הולכת ביום שמש חורפי  ביער עם ארבעת ילדי ... שלכל אחד יש סלסלה ביד ואנחנו מלקטים בשמחה פטריות טריות ,  חוזרים הביתה מכינים מהם מטעמים ויושבים להשביע את רעבוננו אחרי היום הארוך..... אבל...

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה