הבלוג של נועה פרומן נטורופתיה, הרזיה, רפלקסולוגיה

נועה פרומן נטורופתית ושפית לבישול בריא

נועה פרומן, לחיים בריאים וטובים, מטפלת מוסמכת בעלת ותק של 17 שנים בתחום הרפואה הטבעית ובעלת קליניקה פרטית, הינה נטורופתית מוסמכת (N.D), מומחית בתזונה קלינית טבעית ורפלקסולוגית בכירה. נועה פרומן מטפלת בין השאר באמצעות צמחי... +עוד

נועה פרומן, לחיים בריאים וטובים, מטפלת מוסמכת בעלת ותק של 17 שנים בתחום הרפואה הטבעית ובעלת קליניקה פרטית, הינה נטורופתית מוסמכת (N.D), מומחית בתזונה קלינית טבעית ורפלקסולוגית בכירה. נועה פרומן מטפלת בין השאר באמצעות צמחי מרפא, ארומותרפיה, פרחי באך, שיאצו ודמיון מודרך. מפעילת סדנאות להרזיה, לירידה במשקל ולאורח חיים בריא וטעים. לפרטים נוספים צלצלו: 054-4-666016 או בקרו אותנו באתר http://www.noafroman.co/

עדכונים:

פוסטים: 43

עוקבים: 22

החל מאוקטובר 2015

כרובית היא אחד הירקות אהובים עלי!  אני עדין זוכרת איך בתור ילדה אמא שלי הייתה מכינה לי כרובית מוקרמת ברוטב חלב עם גבינה צהובה… וכל כך אהבתי את זה.
את מוצרי החלב זנחתי מזמן אבל לא את הכרובית !

כיום שאני יודעת את היתרונות הבריאותיות של כרובית ולמזלי כל ילדי (4 בנים) אוהבים כרובית,  אני נוהגת להכין כרובית במגוון צוות

כרובית הוא ירק ממשפחת המצליבים שנכללים גם  הקולרבי, הכרוב, הברוקולי וכרוב ניצנים.
לכרובית  יתרונות  בריאותיים רבים:
הכרובית עשירה מאד במינרלים וויטמינים שיש להם השפעה מטיבה על המערכת החיסונית: סידן, חומצה פולית, C ,B ,A ואבץ.  במיוחד בחורף אנחנו זקוקים למערכת חיסון מאוזנת ויעילה והכרובית בהחלט מסייעת בכך.  

הגנה מפני סרטן
הכרובית מכילה סולפוראפן, שהוא נוגד חמצון חזק מאד ונוגד סרטן
מחקר אמריקאי מצא שאכילת ירקות ממשפחת המצליבים כמו כרובית משפרת את סיכויי ההחלמה מסרטן שד.

שמירה ממחלות לב וכלי דם

 בכרובית יש חומרים פיטוסטרולים חומרים שהמבנה שלהם דומה לכולסטרול וכך הם מקטינים את ספיגת הכולסטרול ומסייעים בשמירה על הלב.  בנוסף כרובית עשירה בסיבים תזונתיים דבר המסייע בהורדת הכולסטרול הרע המצטבר בעורקים והגנה על מערכת הלב וכלי הדם.

הפסקת דימום ובניית עצם

כרובית עשירה מאד בוויטמין K  , ויטמין שמסייע בבניית העצמות וכלי הדם .לכן במצבים של דימומים מהחניכיים, דלדול עצם ובריחת סידן היא מסייעת בשיפור המצב.

תהליכי הזדקנות

 כרובית כמו שאר הירקות ממשפחת המצליבים מכילה נוגדי חמצון, שהם תרכובות אורגניות, המגנות על התאים בגוף מפני נזקים הנגרמים כתוצאה מחשיפה לרדיקלים חופשיים.  אותם רדיקליים חופשיים נחשבים לגורם משמעותי בהזדקנות העור, ולכן אכילת כרובית מאיטה את תהליכי הזדקנות.

השפעה על המשקל ומערכת העיכול

 הכרובית דלת קלוריות ועשירה מאד בסיבים תזונתיים דבר המוביל לתחושת שובע. מכוון שהסיבים תופסים נפח בקיבה. הסיבים קושרים את הסוכר ומאטים את ספיגתו, ובכך תורמים במניעת סוכרת. הסיבים התזונתיים משפרים את תפקוד מערכת העיכול , משפרים את פעילות המעיים. בנוסף להסדרת העיכול, אחד מהפיטוכימיקלים שבכרובית עוזר גם לבנייה ושמירה של הציפוי הפנימי של הקיבה ומונע מחיידקים מזיקים לשגשג. .

ישנם אנשים שצריכת כרובית תגרום להם לתחושת נפיחות וגזים. נכון לבדוק כל מקרה לגופו לעיתים חשיפה במינון מועט או חשיפה לסיבים באופן מדורג תוך חיזוק הפלורה במעיים, תפתור את הבעיה.
לעיתים אפילו לעיסה נכונה ואיטית, והקפדה על כללי שתייה נכונים יפתרו את הבעיה.

איך לקנות ולבשל כרובית


עכשיו זה שיא העונה של הכרוביות. בחרו כרובית בגודל המתאים לצרכים שלכם (לגודל הכרובית אין קשר לאיכותה). תקפידו שהכרובית תהיה בעלת צבע לבן אחיד ומוצק.  פרחי התפרחות צריכים להיות צפופים וללא מרווחים ביניהם. ככל שהכרובית “מזדקנת” כך המרווחים גדלים יותר.
שמרו על הכרובית הטרייה בשקית נייר במקרר.
את הכרובית ניתן לאדות, לבשל, לאפות, לאכול חיה והיא תוסיף לכל סלט או תבשיל את טעמה המיוחד אבל היא בהחלט יכולה לעמוד מפני עצמה.
ממליצה לכם לצרוך את כל חלקי הכרובית ולא רק את התפרחת הלבנה אלה גם את העלים אפשר להוסיף במרק או בשייק.
היה לי קשה לבחור איזה מתכון לשתף אתכם משלל מתכוני הכרובית שלי,  לבסוף החלטתי על שני מתכונים ששיטת האפייה והבישול שלהם שונה.

כרובית שלמה בתנור ברוטב אגוזי קשיו

מתכון כרובית של נועה פרומן שפית לבישול בריא
כרובית זאת קצת מזכירה את הכרובית המוקרמת מהבית יש לה מראה חגיגי, טעם מיוחד והמתכון מאוד פשוט

חומרים:

מתכון לכרובית נועה פרומן שפית לבישול בריא

3/4 כוס קשיו, שהושרו לפחות שעתיים במים

1 כרובית שלמה מבושלת
1 כף סויה
1/2 ס”מ שורש זנגביל טרי מגורד
2 שיני שום
מלח
אופן הכנה
:
1. להשרות את אגוזי הקשיו במים לפחות לשעתיים!
2. לבשל את הכרובית חמש דקות במים רותחים
3. לטחון את האגוזים עם כל החומרים-שום, ג’ינג’ר, סויה מלח (חוץ מהכרובית) ולהוסיף 1/2 כוס מים.
לטחון היטב עד שהתערובת חלקה לגמרי.
4. למרוח את הקרם על הכרובית ולאפות בתנור בחום של 180 מעלות כ- 20 דקות

מרק קוסקוס עם קוסקוס כרובית

קוסקוס כרובית3 (1)

מתכון נהדר במיוחד לימי החורף ולאנשים שלא צורכים גלוטן

חומרים:

כרובית גדולה
למרק:
1 כוס גרגרי חומוס שהושרו במים במשך הלילה  או חומוס קפוא
1 בצל, חתוך קטן
3 גזרים חתוכים לריבועים קטנים
חתיכת  דלעת ו / או דלורית חתוכה לקוביות
2 – 4 מקלות סלרי אמריקאי, חתוך קטן
עלי סלרי
2 קישואים חתוכים קטן
צרור פטרוזיליה
ליטר ציר ירקות או מים
תבלינים מומלצים: בהרט,כורכום,כמון
מלח

קוסקוס כרובית של נועה פרומן שפית לבישול בריא

אופן הכנה:

1.מבשלים את החומוס עם מים שהומלחו – אפשר גם להוסיף קצת כמון וכורכום עד שהחומוס מתרכך. (כשעתיים ) במידה ומשתמשים בחומוס קפוא אין צורך לבישול המקדים

2.טוחנים את הכרובית הטריה במעבד מזון לפירורים ומכניסים לכלי לאידוי או למסננת

3. בסיר גדול מטגנים קלות את הבצל עם שמן קוקוס ומוסיפים את כל הירקות עם החומס שכבר התרכך(חוץ מהקישואים). מקפיצים קלות ומוסיפים את  ציר הירקות או מים.

 4. מביאים לרתיחה ואז מוסיפים מלח, בהרט וכורכום, מבשלים 30 דקות , מוסיפים את הקישואים ומבשלים עוד רבע שעה.

קוסקוס כרובית של נועה פרומן שפית לבישול בריא

4. בזמן בישול המרק מאדים קלות את הכרובית מעל הסיר של המרק. (בערך רבע שעה)

5. מגישים בקערה את “קוסקוס” הכרובית ומעל את הירקות. מפזרים פטרוזיליה קצוצה מעל.

קוסקוס כרובית של נועה פרומן שפית לבישול בריא

חגיגה!

רוצים לבשל איתי במטבח שלכם, רוצים שאני אבנה תפריט לפי הטעמים, ההעדפות והצרכים של המשפחה שלכם, בדיוק בשביל זה בניתי את תוכנית  ’משפחה מבשלת בריאות’ כל הפרטים כאן

נועה פרומן שפית לבישול בריא בתכנית משפחה מבשלת בריאות

לעוד מתכונים וטיפים לחיים בריאים ומאושרים מוזמנים לדף הפייסבוק שלי או אפילו להרשם לניוזלטר  שיגיע ישירות למייל שלכם, גם הוא עם הרבה הפתעות כאן

עוד מהבלוג של נועה פרומן נטורופתיה, הרזיה, רפלקסולוגיה

תצוגה מקדימה

שומר או שאוהבים או ששונאים לאיזה חלק אתם משתייכים.... ?

הרומן שלי עם שומר הוא ממש חדש.  זה ירק שבילדותי לא הכרתי ולא בישלו אותו בביתי ותמיד חשבתי שאני לא אוהבת עד שבאחת הפעמים בחווה של השף האורגני שבמושב חוגלה, מקום שאני...

תצוגה מקדימה

סלק - זה לא רק צבע, זו ממש תרופה!

חזרתי היום מעוד סדנה בישול שהנחתי בשף האורגני שבחוגלה, בזמן שאני מדגימה ומסבירה על שייקים ירוקים אחד המשתתפים שאל אותי אם אפשר להוסיף גם  סלק.... עניתי שכן והוספתי שבאופן כללי-  סלק הוא מאד בריא... מחוסר זמן לא יכולתי...

תצוגה מקדימה

פטריות אחרי הגשם

אחרי הגשמים הראשונים אני מדמיינת שאני הולכת ביום שמש חורפי  ביער עם ארבעת ילדי ... שלכל אחד יש סלסלה ביד ואנחנו מלקטים בשמחה פטריות טריות ,  חוזרים הביתה מכינים מהם מטעמים ויושבים להשביע את רעבוננו אחרי היום הארוך..... אבל...

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה