הבלוג של נועה פרומן נטורופתיה, הרזיה, רפלקסולוגיה

נועה פרומן נטורופתית ושפית לבישול בריא

נועה פרומן, לחיים בריאים וטובים, מטפלת מוסמכת בעלת ותק של 17 שנים בתחום הרפואה הטבעית ובעלת קליניקה פרטית, הינה נטורופתית מוסמכת (N.D), מומחית בתזונה קלינית טבעית ורפלקסולוגית בכירה. נועה פרומן מטפלת בין השאר באמצעות צמחי... +עוד

נועה פרומן, לחיים בריאים וטובים, מטפלת מוסמכת בעלת ותק של 17 שנים בתחום הרפואה הטבעית ובעלת קליניקה פרטית, הינה נטורופתית מוסמכת (N.D), מומחית בתזונה קלינית טבעית ורפלקסולוגית בכירה. נועה פרומן מטפלת בין השאר באמצעות צמחי מרפא, ארומותרפיה, פרחי באך, שיאצו ודמיון מודרך. מפעילת סדנאות להרזיה, לירידה במשקל ולאורח חיים בריא וטעים. לפרטים נוספים צלצלו: 054-4-666016 או בקרו אותנו באתר http://www.noafroman.co/

עדכונים:

פוסטים: 43

החל מאוקטובר 2015

נעה פרומן שפית לבישול בריא

מה כבר לא נאמר על טחינה מי כבר לא יודע שטחינה היא  מזון בריא….
אבל יש לי כמה הצעות לגיוון אותה טחינה גולמית שלכולנו יש במטבח
אבל קודם כמה מילים על טחינה-
ממה עשויה טחינה?
את הטחינה מכינים על בסיס שומשום טחון. השומשום גדל בתרמילים, בדומה לאפונה.  שומשום הוא אחד המאכלים העתיקים שהיה לאדם

מהם הערכים התזונתיים בטחינה?
טחינה עשירה מאד בסידן שחשוב לחיזוק העצם וצפיפותה  והוא משמעותי מאד בתקופת הגדילה של ילדינו.
היא גם עשירה בברזל ולכן חשובה על שמירת רמות המוגלובין תקינות בדם ומינרלים נוספים כגון: זרחן, מגנזיום ואבץ.
היא עשירה בחומצות שומן חד בלתי רוויות ולכן מסייעת להעלאת רמות הכולסטרול הטוב בגופנו שמסייעות בהגנה מפני מחלות וכלי בדם
השומשום מכיל ויטמין E  ואנטי-אוקסידנטים, העוזרים לנקות תוצרי לוואי מזיקים הנוצרים בתהליכי החמצון בגוף.
שומשום הוא בעל ערך קלורי גבוה אך מכיל חומצות שומן חיוניות לגוף .
אני ממליצה לצרוך טחינה באופן קבוע ומי שסובל מעודף משקל צריך פשוט לשים לב למינונים.

טחינה לבנה לעומת טחינה משמשום מלא?
טחינה משומשום מלא היא טחינה שנטחנת עם קליפת הגרעין. מרבית המינרלים והוויטמינים מצויים בקליפת הגרעין בחומר הפלזמה שנמצא בין הגרעין לקליפה  ולכן מבחינת תזונתית טחינה מלאה עשירה באופן משמעותי ביותר ויטמינים ומינרליים וסיבים תזונתיים (הבדלי הסידן הם פי מאה יותר)

אז איך בוחרים טחינה?
לממרחי הטחינה המוכנים שקונים בסופר יש בדרך-כלל טעם שמזכיר רק בקושי טחינה ובנוסף גם ערכים תזונתיים ירודים, לרוב זוהי טחינה מדוללת במים ומעורבבת בעמילנים וחומרים משמרים.
זה ממש מיותר לקנות טחינה ,מאד פשוט וזול בהרבה להכין טחינה בבית.

טחינה גולמית מורכבת מ-100% שומשום טחון, אך יש הבדלים משמעותיים בטעם ובאיכות בין היצרנים השונים, הבדלים שתלויים כנראה בשיטת הטחינה של גרעיני השומשום, דבר המשפיע על ערכי הסידן והברזל ולכן צריך לבדוק אותם לפני שקונים.

מטחינה לא עושים רק טחינה!

רובנו מכירים את הטחינה או הממרח טחינה, חומוס, חצילים וחלבה
אבל טחינה יכולה לשמש להסמכת רטובים ומרקים, ניתן להגיש את הטחינה כרוטב חם – למתכון  לחצו כאן, כחלק מרוטב קר, כתחליף לביצה לצורך הדבקת מרקמים שונים, לאפיית עוגות ובגלידות.

טחינה ואלרגיה?

שכיחות אלרגיה לטחינה בישראל גבוה יחסית. אלרגיה לטחינה יכולה להיות מולדת או להתפתח בהמשך החיים בעקבות חשיפה לטחינה. ברוב המקרים התקף האלרגיה הראשון יופיע כבר בגיל הילדות. התסמינים ועוצמתם משתנים מאדם לאדם

מתכונים
לאותו סלט טחינה שמוכר לכולם ולוקח להכין חמש דקות 6 וארציות שונות שיגוונו את הטעם ויוסיפו צבע לכל שולחן

טחינה קלאסית
1 כוס טחינה גולמית
2 שיני שום
3/4 כוס מים עד כוס (תלוי בסמיכות שרוצים)
1/2 לימון בינוני סחוט טרי
מלח
צרור פטרוזליה (לא חובה)
מערבבים את כל החומרים בקערה.
גיוונים
טחינה ירוקה- 1/2 כוס אפונה צרור פטרוזיליה וקצת נענע.אני משרה אפונה קפוא במים חמים כמה דקות ואז טוחנת עם הטחינה הגולמית ושאר המרכיבים.

טחינה סגולה- טוחנים את הטחינה עם סלק טרי

טחינה כתומה- מבשלים בטטה קטנה וטוחנים עם הטחינה, אפשר להוסיף קצת פטרוזיליה

טחינה צהובה- טוחנים עם קצת כורכום

טחינה מתוקה- 1/2  כוס טחינה גולמית + 1/2 כוס סילאן וקצת קינמון

פתחתי שולחן מי מצטרף?

נעה פרומן שפית לבישול בריא

רוצים לקבל ממני עוד טיפים ומתכונים לאורח חיים בריא וטעים עקבו אחרי בכפתור למעלה אפשר גם להרשם לניוזלטר שלי ולקבל עוד הפתעות ישירות למייל שלכם כאן

מוזמנים/ות להציץ בתוכנית הייחודית שלי ללווי משפחות לאורח חיים בריא ושמח כאן וגם סתם לתת לי לייק גם יהיה מצוין!

.

 

 

עוד מהבלוג של נועה פרומן נטורופתיה, הרזיה, רפלקסולוגיה

תצוגה מקדימה

שומר או שאוהבים או ששונאים לאיזה חלק אתם משתייכים.... ?

הרומן שלי עם שומר הוא ממש חדש.  זה ירק שבילדותי לא הכרתי ולא בישלו אותו בביתי ותמיד חשבתי שאני לא אוהבת עד שבאחת הפעמים בחווה של השף האורגני שבמושב חוגלה, מקום שאני...

תצוגה מקדימה

סלק - זה לא רק צבע, זו ממש תרופה!

חזרתי היום מעוד סדנה בישול שהנחתי בשף האורגני שבחוגלה, בזמן שאני מדגימה ומסבירה על שייקים ירוקים אחד המשתתפים שאל אותי אם אפשר להוסיף גם  סלק.... עניתי שכן והוספתי שבאופן כללי-  סלק הוא מאד בריא... מחוסר זמן לא יכולתי...

תצוגה מקדימה

פטריות אחרי הגשם

אחרי הגשמים הראשונים אני מדמיינת שאני הולכת ביום שמש חורפי  ביער עם ארבעת ילדי ... שלכל אחד יש סלסלה ביד ואנחנו מלקטים בשמחה פטריות טריות ,  חוזרים הביתה מכינים מהם מטעמים ויושבים להשביע את רעבוננו אחרי היום הארוך..... אבל...

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה