הבלוג של נועה פרומן נטורפתיה ותזונה

נועה פרומן נטורופתית ושפית לבישול בריא

אני נטורופתית מוסמכת המתמחה בתזונה ובישול בריא, מלווה אנשים ומשפחות בתהליך של מעבר לאורח חיים בריא ומאושר יותר. מנחת קבוצות מוסמכת בתחום הורות וילדים ואם אוהבת לארבעה ילדים. סתם שתדעו שמלבד סדנאות למשפחות אני גם: -... +עוד

אני נטורופתית מוסמכת המתמחה בתזונה ובישול בריא, מלווה אנשים ומשפחות בתהליך של מעבר לאורח חיים בריא ומאושר יותר. מנחת קבוצות מוסמכת בתחום הורות וילדים ואם אוהבת לארבעה ילדים. סתם שתדעו שמלבד סדנאות למשפחות אני גם: - התגוררתי בשנחאי 5 שנים במסגרתם העשרתי את הידע שלי בנטורופתיה והנחיתי חוגי בישול - אני מנחת הבית לסדנאות בישול בחוות השף האורגני בחוגלה - אני מרצה אורחת לתזונה במסגרת הסדנאות "כל אחד יכול" של מיכל צפיר - אני גם מנחת קבוצות לירידה במשקל ולאורח חיים בריא

עדכונים:

פוסטים: 43

עוקבים: 21

החל מאוקטובר 2015

אחרי הגשמים הראשונים אני מדמיינת שאני הולכת ביום שמש חורפי  ביער עם ארבעת ילדי … שלכל אחד יש סלסלה ביד ואנחנו מלקטים בשמחה פטריות טריות ,  חוזרים הביתה מכינים מהם מטעמים ויושבים להשביע את רעבוננו אחרי היום הארוך…..
אבל עד שזה יקרה אני אמשיך לקנות פטריות בסופר.

נעה פרומן שפית לבישול בריא

כיום  מגוון גדול של פטריות טריות ומיובשות נמצא בשווקים.פטריות המאכל  הם טעימות, יפות מזינות ויש להם השפעה בריאותית רבה ומגוונת. בשנים האחרונות גוברת המודעות והמחקרים המעידים על תכונות הריפוי של פטריות ויכולתן למנוע מחלות, לכל סוג יש החוזקות שלו ולכן מומלץ לא לצרוך רק את פטריות השמפניון המוכרות אלא סוגים נוספים ככל האפשר.

אז מהו הערך התזונתי של פטריות?

הפטריות בעלות ערך קלורי נמוך וערכן התזונתי גבוה מאד. הן עשירות בחלבונים, סיבים תזונתיים, ויטמינים ומינרלים כמו- ויטמין  D, B סלניום, אשלגן ועוד בנוסף הן עשירות בנוגדי חמצון, דלות שומן ונתרן ואינן מכילות כולסטרול ולקינוח גם בעלות אינדקס גליקמי נמוך*.

 10 הסיבות למה הפטריות טובות לבריאות

  • הן מקנות תחושה של שובע
  • משפרות את  יכולת ריכוז והזיכרון
  • לפטריות יש יכולת לספוח שומנים מהמזון.
  • הן מכילות כמות רבה של ברזל, אבץ, אשלגן  המסייעים במצבי אנמיה, עיפות ומחזקים את המערכת החיסונית.
  • לפטריות יש ערך גליקמי נמוך* והן עשירות בסיבים ולכן מומלצות גם לחולי סכרת.

  • לפטריות ריכוז נתרן נמוך מאד ולכן מומלץ לצרוך אותן במצבים של לחץ דם גבוה ומחלות כליה.
  • הן מאזנות ומשפרות את מערכת החיסון ליצירת פעילות נוגדת וירוסים וחיידקים
  • פטריות משפרות את היכולת של השתרשות חיידקים פרוביוטיים המסייעים לשיפור פעילות מעיים
  • הן נוגדות חימצון ומייצרות פעילות אנטי דלקתית
  •  והן אפילו בעלות השפעה מטיבה ותומכת בחולי סרטן

איך מנקים פטריות?
את הפטריות מומלץ לנגב. במידה ומחלטים לשטוף חשוב לבשל ישר אחרת השטיפה כי זו יכולה לפגוע בקרום החיצוני שלהן ולגרום לאובדן צבע

אז מה עושים מפטריות?
קבלו שני מתכונים קלים להכנה חמים ועשירים בפטריות

פטריות חמות בטחינה

נעה פרומן שפית לבישול בריא
לטחינה:
1/3 כוס טחינה מלאה גולמית
1/2 כוס מים קרירים
2 שיני שום
קצת לימון
מלח ופלפל

פטריות:
1 כרישה
1 בצל
1 חבילה פטריות שמפיניון
1 חבילה פטריות שיטאקי
1 חבילה פטריות מלך
שמן זית
ענפי תימין טרי
מלח פלפל שחור גרוס
להגשה-פטרוזיליה קצוצה

אופן ההכנה:
מכינים את הטחינה- מערבבים את כל מרכיבי הטחינה במעבד מזון

מטגנים קלות את  הכרישה הבצל בשמן הזית

חותכים את הפטריות, מוסיפים לבצל ולכרישה וממשיכים לטגן, מוסיפים את  השום, עלי התימין הטרי ומלח

מעבירים לכלי חסין חום, שופכים את הטחינה מעל ואופים כרבע שעה עד עשרים דקות
מוציאים מהתנור מפזרים מעל שפע של פטרוזיליה

מגישים חם עם לחם איכותי או לצד קערת אורז

פטריות עם טחינה נעה פרומן שפית לבישול בריא

זהירות מתחסל ברגעים….
מרק פטריות אסיאתי עם אצות וירקות

מרק פטריות 3


שקית פטריות שיטאקי מיובשות  מושרות כעשרים דקות
ליטר וחצי ציר ירקות ( או מים)
2 בצל פרוס לפרוסות דקות
3 גזרים פרוסים דק
כף ג’ינג’יר קצוץ דק
1-2 צ’ילי קצוץ דק (עפ”י מידת החריפות)
4 שיני שום קצוצות דק
חבילת פטריות מלך
חבילת פטריות שי מג’י
חבילת בצל ירוק קצוץ
1/4 כוס אצות וואקמה מושרות כ- 20 דקות
2 כפות רוטב סויה                                                                                                                                                                                                                                                 1-2 כפות של שמן קוקוס (מי שלא אוהב את הטעם יכול להחליף בשמן זית )                                                                                                                                                       מלח                                                                                                                                                                                                                                                          אטריות שעועית

אופן הכנה:
מטגנים בסיר את השום הצ’ילי והג’ינגיר מוסיפים מעט שמן קוקוס ואת הבצל הפרוס וממשיכים לטגן עוד קצת. מוסיפים את ציר הירקות והנוזלים מפטריות השיטאקי ומביאים לרתיחה.
מוסיפים את הגזר ואת הפטריות ומבשלים עוד כעשרים דקות. מוסיפים את האצות הבצל הירוק הסויה טועמים ומתבלינים במלח זהירות האצות גם ממליחות .
לפני ההגשה מוסיפים את האטריות וממשיכים לבשל מספר דקות עד שהם כמעט רכות
מגישים עם לימון או/ו צ’ילי בצד

לסיום עוד טיפ קטן- ילדים בררנים שלא אוכלים ו/או שחסר להם ערכים תזונתיים. אני ממליצה לייבש מגוון סוגים של  פטריות בחום נמוך בתנור (דגש על שיטאקי) לאחר מכן לטחון לאבקה ולשמור במקרר בצנצנת סגורה. להוסיף כף מאבקת הפטריות  לאוכל הרגיל כמו קציצות, פירה וכדומה. מעשיר את המנה ולא משנה את הטעם והמרקם.

מרק פטריות אסייתי נעה פרומן שפית לבישול בריא

.

רוצים עוד? יש לכם שאלות? תגיבו למטה ועקבו אחרי, מבטיחה להביא לכם עוד הרבה אוכל ובריאות

*אינדקס גליקמי של המזון הוא מדד המציין כיצד המזון אותו אנו אוכלים משפיע על עליית הסוכר מדם .  מזון בעל אינדיקס גליקמי גבוה מתפרק במהירות במערכת העיכול ומעלה באופן חד את רמת הסוכר. לעומת מזון בעל אינדקס גליקמי נמוך המתפרק באיטיות במערכת העיכול ומעלה את רמת הסוכר בדם בצורה מתונה

עוד מהבלוג של נועה פרומן נטורפתיה ותזונה

תצוגה מקדימה

שומר או שאוהבים או ששונאים לאיזה חלק אתם משתייכים.... ?

הרומן שלי עם שומר הוא ממש חדש.  זה ירק שבילדותי לא הכרתי ולא בישלו אותו בביתי ותמיד חשבתי שאני לא אוהבת עד שבאחת הפעמים בחווה של השף האורגני שבמושב חוגלה, מקום שאני...

תצוגה מקדימה

סלק - זה לא רק צבע, זו ממש תרופה!

חזרתי היום מעוד סדנה בישול שהנחתי בשף האורגני שבחוגלה, בזמן שאני מדגימה ומסבירה על שייקים ירוקים אחד המשתתפים שאל אותי אם אפשר להוסיף גם  סלק.... עניתי שכן והוספתי שבאופן כללי-  סלק הוא מאד בריא... מחוסר זמן לא יכולתי...

תצוגה מקדימה

בפסח הזה כולם מרוצים - קרניבורים צמחונים וטבעונים

איך עושים את זה? אתם טבעונים או שרק מארחים בחג אורחים טבעונים, צמחונים  ביחד עם אוכלי בשר שלא יוותרו על אף מנה משלהם  ואתם באמת מעוניינים שכולם יהנו וישבע  מצד אחד לא...

תגובות

טופ 20 - בלוגים

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה