הבלוג של נועה פרומן נטורופתיה, הרזיה, רפלקסולוגיה

נועה פרומן נטורופתית ושפית לבישול בריא

נועה פרומן, לחיים בריאים וטובים, מטפלת מוסמכת בעלת ותק של 17 שנים בתחום הרפואה הטבעית ובעלת קליניקה פרטית, הינה נטורופתית מוסמכת (N.D), מומחית בתזונה קלינית טבעית ורפלקסולוגית בכירה. נועה פרומן מטפלת בין השאר באמצעות צמחי... +עוד

נועה פרומן, לחיים בריאים וטובים, מטפלת מוסמכת בעלת ותק של 17 שנים בתחום הרפואה הטבעית ובעלת קליניקה פרטית, הינה נטורופתית מוסמכת (N.D), מומחית בתזונה קלינית טבעית ורפלקסולוגית בכירה. נועה פרומן מטפלת בין השאר באמצעות צמחי מרפא, ארומותרפיה, פרחי באך, שיאצו ודמיון מודרך. מפעילת סדנאות להרזיה, לירידה במשקל ולאורח חיים בריא וטעים. לפרטים נוספים צלצלו: 054-4-666016 או בקרו אותנו באתר http://www.noafroman.co/

עדכונים:

פוסטים: 43

עוקבים: 22

החל מאוקטובר 2015

טו בשבט שמח
עם מתכון לעוגה משגעת, בריאה, בעשר דקות עבודה

נועה פרומן שפית לבישול בריא

 

אז לפני שאתם רצים להכין את העוגה….מספר מילים על פירות מיובשים
המנהג של אכילת פירות מיובשים הוא של יהודי התפוצות שרצו לאכול פירות מאדמת ישראל. לציון התחלת וסיום שנה חקלאית על מנת שהפירות הללו יישמרו כל הדרך מארץ הקודש לארצות הגולה השונות נהגו לייבש אותם ואז לשלוח.וכך התחילו גם בארץ לאכול פירות מיובשים, כיום  חלק מהפירות המיובשים לא מגיעים מאדמת ישראל אלה מיובאים מארצות אחרות.
הייבוש מעלה את ריכוז הסוכר בפרי ובכך מסייע בשמירתו, כיוון שחיידקים לא יכולים לחיות בסביבה שאין בה מים.
דבר המוביל לעלייה בערך הקלורי ודילול של ויטמינים ומינרלים שחלקם נמצאים במרכיב המימי של הפרי.
אך אילו הבעיה הייתה רק בריכוז הסוכר ובהפחתת המינרלים והוויטמינים זה  לא היייתה כזו בעיה, הבעיה היא  בדרכי הייבוש אם פעם היו מייבשים את הפירות בשמש כיום בתהליך הייבוש מוסיפים סוכר וחומרים כמו-
E220  – גופרית דו חמצנית: לתיקון צבע הפרי – משמשת בתעשיית המזון להארכת חיי מדף, שימור, הלבנה וחיטוי של מזון.
E905 : חומר זיגוג. שם נרדף: פרפין. פרפין הוא חומר משלשל המדכא ספיגת שומנים וכתוצאה מכך גם ספיגת ויטמינים מסיסים בשומן (A,D,E,K).
לכן כאשר אנחנו בוחרים פירות מיובשים תמיד נעדיף אורגנים גם אם צבעם  פחות יפה ומבריק. פירות יבשים אורגנים מגודלים ללא דישון וריסוס והם מיובשים בשמש באופן טבעי או בעזרת אוויר חם. ללא גופרית וכימיקלים אחרים.
ו עוד מילה על תמר- התמר הוא לא בדיוק פרי מיובש. הוא פרי דל במים, הוא גדל באופן טבעי למין פרי מיובש ובהחלט אפשר להגדירו כפרי יבש טבעי.
הוא באמת פרי מאד בריא ומרוכז  מכילים כמות גבוהה של מגנזיום , סידן, אשלגן. וסיבים תזונתיים.
אני בהחלט ממליצה לאכול תמרים ופירות מיובשים אורגנים ביחד עם אגוזים אבל להקפיד על מינונים ולזכור שהם מלאים בסוכרים

עכשיו למתכון
תבנית אחת של אינגליש קייק (תבנית מאורכת)
חומרים:
2 ביצים
5 כפות סוכר קנים
7 כפות גודשות של קמח כוסמין (אפשר כל סוג של קמח)
קצת מיץ לימון
קצת קינמון אפשר גם ציפורן (אני פחות אוהבת את הטעם)
150 גרם אגוזים שונים חתוכים גס כגון: אגוזי מלך, שקדים, מקדמיה, פקאנים, פיסטוקים
100 גרם פירות מיובשים חתוכים כגון: צימוקים, תמרים, חמוציות, משמשים, תאנים וכו’
אגוזים ופירות מיובשים אפשר לבחור על פי הטעם או פשוט מה שיש בבית
אופן הכנה:
מחממים תנור ל- 175 מעלות
מערבבים את כל החומרים בעזרת כף
משמנים את התבנית ומעברים את העיסה לתבנית ואופיים 40 דקות .
למראה מבריק מזליפים על העוגה קצת סירופ מייפל טבעי (100 % מייפל)
מגישים קר וחותכים דק דק….

רוצים לקבל ישירות למייל שלכם, טיפים לשמירה על בריאות ומתכונים שיעזרו לכם  בכך הרשמו לניוזלטר האישי שלי כאן

רוצים  שאעזור לכם לעבור לאורח  חיים בריא  עם כל המשפחה לפי מה שמתאים לכם  כאן

נועה פרומן שפית לבישול בריא

עוד מהבלוג של נועה פרומן נטורופתיה, הרזיה, רפלקסולוגיה

תצוגה מקדימה

שומר או שאוהבים או ששונאים לאיזה חלק אתם משתייכים.... ?

הרומן שלי עם שומר הוא ממש חדש.  זה ירק שבילדותי לא הכרתי ולא בישלו אותו בביתי ותמיד חשבתי שאני לא אוהבת עד שבאחת הפעמים בחווה של השף האורגני שבמושב חוגלה, מקום שאני...

תצוגה מקדימה

סלק - זה לא רק צבע, זו ממש תרופה!

חזרתי היום מעוד סדנה בישול שהנחתי בשף האורגני שבחוגלה, בזמן שאני מדגימה ומסבירה על שייקים ירוקים אחד המשתתפים שאל אותי אם אפשר להוסיף גם  סלק.... עניתי שכן והוספתי שבאופן כללי-  סלק הוא מאד בריא... מחוסר זמן לא יכולתי...

תצוגה מקדימה

פטריות אחרי הגשם

אחרי הגשמים הראשונים אני מדמיינת שאני הולכת ביום שמש חורפי  ביער עם ארבעת ילדי ... שלכל אחד יש סלסלה ביד ואנחנו מלקטים בשמחה פטריות טריות ,  חוזרים הביתה מכינים מהם מטעמים ויושבים להשביע את רעבוננו אחרי היום הארוך..... אבל...

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה