הבלוג של נועה פרומן נטורפתיה ותזונה

נועה פרומן נטורופתית ושפית לבישול בריא

אני נטורופתית מוסמכת המתמחה בתזונה ובישול בריא, מלווה אנשים ומשפחות בתהליך של מעבר לאורח חיים בריא ומאושר יותר. מנחת קבוצות מוסמכת בתחום הורות וילדים ואם אוהבת לארבעה ילדים. סתם שתדעו שמלבד סדנאות למשפחות אני גם: -... +עוד

אני נטורופתית מוסמכת המתמחה בתזונה ובישול בריא, מלווה אנשים ומשפחות בתהליך של מעבר לאורח חיים בריא ומאושר יותר. מנחת קבוצות מוסמכת בתחום הורות וילדים ואם אוהבת לארבעה ילדים. סתם שתדעו שמלבד סדנאות למשפחות אני גם: - התגוררתי בשנחאי 5 שנים במסגרתם העשרתי את הידע שלי בנטורופתיה והנחיתי חוגי בישול - אני מנחת הבית לסדנאות בישול בחוות השף האורגני בחוגלה - אני מרצה אורחת לתזונה במסגרת הסדנאות "כל אחד יכול" של מיכל צפיר - אני גם מנחת קבוצות לירידה במשקל ולאורח חיים בריא

עדכונים:

פוסטים: 43

עוקבים: 21

החל מאוקטובר 2015

נועה פרומן שפית לבישול בריא

כן, בהחלט התרגשתי לנסוע לרמת שרון לביתה של מיכל צפיר לסדנה משפחה מבשלת בריאות. מסתבר שגם במשפחת צפיר המפורסמת אוכלים ארוחת ערב וגם שם מחפשים פתרונות בריאים ופשוטים ואני נתבקשתי לעזור !

את מיכל צפיר פגשתי לראשונה לפני שנתיים בחוות השף האורגני שבמושב חוגלה שגם בה אני מעבירה סדנאות בישול בריא. מיכל הגיעה עם משתתפים מהסדנאות שלה ואני גליתי בחורה מאד חמה, חייכנית ואכפתית שמוכנה בדרך אמיצה לחשוף את המסע שהיא עברה  בדרך לחיים הרזים והבריאים שהיא חיה כיום.  שיתוף הפעולה בינינו הלך והתרחב מיכל הגיעה עוד מספר פעמים לחווה ובסדנה האחרונה שלה “כל אחד יכול” לקחתי חלק בתור נטורופתית ושפית לבישול בריא במטרה לתת כלים נוספים למשתתפים בדרך לשינוי באורח חייהם

נועה פרומן שפית לבישול בריא

למיכל יש דרך מיוחדת  ואהבה גדולה למה שהיא עושה וכשהיא הציעה לי לבוא לביתה ולערוך סדנה משפחתית , כמובן שקפצתי על הזדמנות ובהתרגשות רבה נסעתי לפגוש את משפחת צפיר הידועה. התקבלתי בחום רב וישר קפצנו למים או נכון יותר למטבח:
מאיה הבכורה (בת 17)  פחות התעניינת במה שמתרחש בבית, הייתה איתנו קצת דאגה  שלא ללכלך את הבגדים (היא באמת הייתה לבושה יפה) ואז הייתה חייבת לצאת
שירה ( בת 15) דאגה למוזיקה שמחה וקצבית  בזמן שאנחנו עובדים  וכמובן גויסה לעבודה
גילי ( בת 10) שמאד אוהבת לעבוד במטבח ישר התחילה לחתוך, לערבב ולהקפיץ…אבל הודיעה לי מיד  שאת האוכל הזה היא לא אוכלת ( עוד נראה).
יואב קצץ וחתך בחיוך רחב,  הסכים לעזור בכל דבר חוץ מלחתוך בצל- שהתוודע שהוא גם לא אוהב.
לבקשתה של מיכל התמקדנו בפתרונות לארוחות ערב

נועה פרומן שפית לבישול בריא בבית צפירנועהפרומן שפית לבישול בריא עם גילי צפיר

זו בהחלט לא הפעם הראשונה שאני נתקלת בשאלה מה לאכול בערב? זה סוף היום ולא תמיד נשאר לנו אנרגיה. אנחנו בעיקר רוצים  כבר לסיים עם המטבח ולשבת רגע בשקט אבל הילדים וגם אנחנו רעבים ואנחנו רוצים להכין משהו בריא, מזין טעים אבל שיהיה זריז. נשמע מוכר?
עבור משפחות רבות ארוחת ערב היא  הזדמנות לאכול ארוחה משפחתית יחד אבל באמת למי יש כוח להשקיע? אז הבאתי איתי כמה פתרונות למשפחת צפיר שגם אתם מוזמנים לאמץ.

נועה פרומן ומיכל צפיר בסדנה משפחה מבשלת בריאותצנועה פרומן שפית לבישול בריא

באופן כללי בארוחת ערב חשוב לא להכביד על הקיבה או לאכול יותר מדי,  זה מתייחס לכל הארוחות אבל לערב במיוחד כי הדבר יכול להפריע לשינה, לגרום  לצרבות, גזים וכדומה.
כמו תמיד, חשוב שהארוחה תכלול הרבה ירקות טריים ומבושלים ועכשיו בחורף מאד כיף להכין מרקים או אנטיפסטי, בערב יש עדיפות לחלבון שקל לעיכול כמו ביצה, טופו, דג, עדשים מונבטים, פחמימה מלאה ואיכותית.
למשפחת צפיר תכננתי 4 אפשריות לארוחת ערב סופר בריאות וממש טעימות. את חלקם אפשר לעשות בשיתוף הילדים או להכין בצהרים ובמהלך אחר הצהרים:

 1. פאד-תאי – אטריות אורז מוקפצות עם שפעה של ירקות

מנה מאד עשירה בירקות ניתן להוסיף טופו או חזה עוף וכל משפחה יכולה לגוון מעט בירקות על פי הטעם האישי ולפי מה שיש במקרר.
זה דורש קצת זמן של חיתוך והקפצה ובהחלט אפשר לשלב את הילדים בהכנות, צריך להשרות מראש את האטריות אורז, כמה שעות לפני הבישול.

נועה פרומן שפית לבישול בריא בבית צפיר

2. מרק מינסטרונה + לחם כוסמין עם זיתים (בחמש דקות עבודה)
אני אישית בימי החורף הקרים ברגע שיש לי מרק ולחם ועוד טרי…. אני לא זקוקה לכלום.
מרק מינסטרונה- מרק ירקות עשיר שלקוח מהמטבח האיטלקי  שמשמש ארוחה שלמה . אני נוהגת להוסיף שעועית לבנה ופסטה  כוסמין או תירס. מנה גדולה של מרק מספיקה למספר ימים וזה כבר מקל.
טיפ-  את הפסטה תבשלו לחוד ותוסיפו לקערות של המרק רק את הכמות שאתם אוכלים באותו פעם אחרת הפסטה ממשיכה לספוג את הנוזלים ולמחרת זה יהפוך לנזיר פסטה וירקות (גם טעים אבל לא המטרה)

נועה פרומן שפיתלבישול בריא בבית משפחת צפיר

3. לזניה דלורית, פטריות וברוקולי  + סלט ירוק וקישואים בגריל
לזניה טבעונית שדורשת קצת עבודה אבל אפשר לקצר שלבים
אני נוהגת להכין כמות גדולה של רוטב עגבניות ושאני צריכה תמיד יש לי. למי שלא מכין לבד אפשר לקנות.
את הירקות התאמתי לטעם האישי של משפחת צפיר (אפשר לשנות ולגוון)

נועה פרומן שפית לבישול בריא

4. שקשוקה ירוקה טבעונית  + טחינה סגולה ולחם כוסמין עם זיתים
שקשוקה קלילי וזריזת הכנה כמובן שאפשר להחליף את הטופו בביצים. מנה מאד יפה, תשפטו בעצמכם היא מהירת הכנה וסופר בריאה. אחרי שהורדנו את העגבניות והביצים היא לא ממש מזכירה שקשוקה… בהחלט ניתן במקום טופו להשתמש בביצים

חומרים:

1 בצל בינוני, קצוץ קטו
1 כרישה, חתוכה קטן
2 שיני שום, קצוץ
500 עלי תרד
250 עלי מנגולד
2 עגבניות בשלות, חתוכות קטן
1 צ’ילי (לא חובה)
ענפי תימין טרי (או יבש)
2 חבילות טופו
קצת סויה
אופן הכנה:
במחבת רחבה מטגנים את הבצל והכרישה
מפרידים את החלק הקשה של עלי המנגולד מהעלה הירוק. את החלק הקשה הלבן קוצצים ומסיפיים למחבת עם הבצל והכרישה.
חותכים גס את התרד והמנגולד (החלק הירוק)ומוסיפים למחבת,  מערבבים עד שהתרד והמנגולד מצטמצמים מנפחם.
מוסיפים את העגבניות הצ’ילי השום, עלי התימין מלח ופלפל מערבבים היטב.
להכנת הטופו:
חותכים את הטופו לעיגולים (בערך בקוטר 3 ס”מ ועובי 1/2 ס”מ) משרים אותו בקצת סויה וצורבים במחבת עד שיראה קצת שחום.
מסדרים את הטופו במחבת וממשיכים לבשל עוד שתי דקותץ
להכנה עם ביצים
במידה ומכינים עם ביצים יוצרים גומות בתבשיל התרד ושוברים את הביצה קצת מערבבים את החלבון עם התערובת וחוזרים על הפעולה כמספר הביצים שרוצים. מכסים את האש וממשיכים לבשל עד למידת הרצויה של הביצה
מגישים עם לחם טוב…

נועה פרומן שפית לבישול בריא בבית משפחת צפיר

הפתעה- לחם כוסמין עם פצפוצי  שוקולד מריר
אותו בצק כמו של לחם זיתים רק במקום זיתים מוסיפים שוקולד מריר שבור אני מכינה ישר כמות כפולה מחלקת לשניים באחד מוסיפה זיתים ובשני שוקולד.

נועה פרומן שפית לבישול בריא עם מיכל צפיר

רוצים גם אתם לבשל איתי ארוחת מלכים בריאה שמתאימה בדיוק למשפחה שלכם כנסו והרשמו כאן

רוצים לקבל ממני באופן קבוע  מתכונים וטיפים, השאירו לי את הפרטים כאן

עוד מהבלוג של נועה פרומן נטורפתיה ותזונה

תצוגה מקדימה

שומר או שאוהבים או ששונאים לאיזה חלק אתם משתייכים.... ?

הרומן שלי עם שומר הוא ממש חדש.  זה ירק שבילדותי לא הכרתי ולא בישלו אותו בביתי ותמיד חשבתי שאני לא אוהבת עד שבאחת הפעמים בחווה של השף האורגני שבמושב חוגלה, מקום שאני...

תצוגה מקדימה

סלק - זה לא רק צבע, זו ממש תרופה!

חזרתי היום מעוד סדנה בישול שהנחתי בשף האורגני שבחוגלה, בזמן שאני מדגימה ומסבירה על שייקים ירוקים אחד המשתתפים שאל אותי אם אפשר להוסיף גם  סלק.... עניתי שכן והוספתי שבאופן כללי-  סלק הוא מאד בריא... מחוסר זמן לא יכולתי...

תצוגה מקדימה

פטריות אחרי הגשם

אחרי הגשמים הראשונים אני מדמיינת שאני הולכת ביום שמש חורפי  ביער עם ארבעת ילדי ... שלכל אחד יש סלסלה ביד ואנחנו מלקטים בשמחה פטריות טריות ,  חוזרים הביתה מכינים מהם מטעמים ויושבים להשביע את רעבוננו אחרי היום הארוך..... אבל...

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה