הבלוג של נועה פרומן נטורופתיה, הרזיה, רפלקסולוגיה

נועה פרומן נטורופתית ושפית לבישול בריא

נועה פרומן, לחיים בריאים וטובים, מטפלת מוסמכת בעלת ותק של 17 שנים בתחום הרפואה הטבעית ובעלת קליניקה פרטית, הינה נטורופתית מוסמכת (N.D), מומחית בתזונה קלינית טבעית ורפלקסולוגית בכירה. נועה פרומן מטפלת בין השאר באמצעות צמחי... +עוד

נועה פרומן, לחיים בריאים וטובים, מטפלת מוסמכת בעלת ותק של 17 שנים בתחום הרפואה הטבעית ובעלת קליניקה פרטית, הינה נטורופתית מוסמכת (N.D), מומחית בתזונה קלינית טבעית ורפלקסולוגית בכירה. נועה פרומן מטפלת בין השאר באמצעות צמחי מרפא, ארומותרפיה, פרחי באך, שיאצו ודמיון מודרך. מפעילת סדנאות להרזיה, לירידה במשקל ולאורח חיים בריא וטעים. לפרטים נוספים צלצלו: 054-4-666016 או בקרו אותנו באתר http://www.noafroman.co/

עדכונים:

פוסטים: 43

החל מאוקטובר 2015

 הפעם  אני רוצה לשתף אתכם  בסיפור של  משפחת ברק . איתי, יעל ושלושת ילדיהם: תאומות בנות שמונה (כיתה ג’ ) וילד בן חמש (גן חובה). ילדים בריאים שמתפתחים ומתפקדים באופן תקין וגם לא דווח לי על בעיות בריאותית לאף אחד מבני המשפחה! אז למה הגעתי לשם?
הסדנה שלי ‘משפחה מבשלת בריאות’ מורכבת משלושה מפגשים במפגש הראשון אני פוגשת בדרך כלל את ההורה שאחראי על רוב הכנת המזון בבית, בבית משפחת ברק זו יעל. פגשתי את יעל בביתי , יעל סיפרה על תחושת התסכול מהעובדה שילדיה כמעט שלא אוכלים  ירקות . הם מבקשים  את אותו האוכל בכל יום ובכמויות מאוד קטנות וזה  גרם לה לחשוש שיש להם חוסרים תזונתיים ובעיקר שאין להם מספיק חלבון, כי הם מסרבים לאכול קטניות ואוכלים רק כמה ביסים של בשר/עוף.

חשוב לדעת שכאשר אוכלים מכל קבוצות המזון, לרוב לא יהיו חוסרים תזונתיים, במקרה  הזה ההורים שבחרו בצמחונות, נאלצים להשלים את הערכיים התזונתיים שמגיעים בדרך כלל מהבשר ממקורות אחרים, אבל חוסר הרצון של הילדים לנסות ולגוון במאכלים לא אפשרה לכולם ליהנות מאותם המאכלים ולמעשה אילצה את יעל  לבשל לה ולבעלה בנפרד.

נועה פורמן - שפית לבישול בריא

במפגש השני- עוד לפני שנגשתי לתכנן את התפריט היה לי חשוב לעבור תהליך עם יעל ולהפחית את החשש והלחץ סביב נושא האוכל. כשאנחנו בתור הורים לוחצים ומודאגים אנחנו משדרים את זה לילדינו גם במסרים סמויים. מצב זה מצד אחד מרתיע את הילדים ומצד שני נותן להם קלף מיקוח – קלף חזק!

ראשית יעצתי לה כשהילדים מגיעים מביה”ס לא לפתוח טלוויזיה עד אחרי האוכל (היא סיפרה שהם ניגשים ישר לטלוויזיה ואז קשה לה להביא אותם לאכול) , המלצתי לה להרגיל אותם להיות במטבח ביחד איתה ושייקחו חלק בסידור וארגון לארוחת צהרים (לערוך שולחן/לערבב את הסיר, מה שאפשר) ובנוסף, לא פחות חשוב זאת הזדמנות לשיתוף של חוויות שצברו במהלך היום… כך מתיישבים לאכול לא ממקום של ריב אלא ממקום של שותפות וציפייה.

נועה פורמן- שפית לבישול בריא

אני ממליצה שבשולחן ארוחת צהרים יחכו סלט או מקלות ירקות או מרק ירקות חם כשהילדים  מגיעים  באמת רעבים שישבו ויתחילו ישר  עם מנת הירק.
עוד הערה קטנה למרק- מרק בקערה גדולה יכול לשמש כארוחה שלמה לכן כאשר אני מגישה מרק ורוצה שהילדים יאכלו עוד אני אגיש את המרק בכוסות קטנות או בקערות  שאינן מלאות .

עברנו ביחד על חומרי הגלם שיש במטבח – היו מוצרים שהמלצתי ליעל  להחליף כי היה בהם תוספת סוכר וזה מיותר.
סדרנו בחוץ אגוזים לא קלויים ופירות מיובשים כדי לשים זאת בהישג ידם של הילדים ולהציע להם לבחור בנשנוש בריא ומזין.

 במטבחה של יעל, היו מוצרים שהיא קבלה עליהם המלצות מחברות או בחנויות טבע ולא ידעה מה לעשות איתם, הצעתי מתכונים ודרכים שונות לשלב אותם בתפריט, אני בהחלט ממליצה לנסות חומרי בישול חדשים אבל לפני שקונים חשוב לדעת מה בדיוק עושים איתם.

תכננו ביחד את התפריט לסדנת הבישול – היא בקשה להוסיף מספר ממרחים בריאים ואפשרויות לארוחת צהרים/ערב על בסיס קטניות שיתאימו גם לה ובעלה הצמחונים וגם יהיו בריאים וטעימים לילדים.

נועה פורמן - שפית לבישול בריא

השיא של הסדנה הוא מפגש 3- סדנת בישול שכל בני המשפחה לוקחים  בה חלק פעיל.
הגעתי לביתם , עמוסה בסלי מזון והתחלנו במלאכה. הילדים עזבו מהר מאד את הטלוויזיה ולקחו חלק פעיל בהכנות, המטבח התמלא ריחות, צחוקים ותחושה של שיתוף, זאת הייתה חוויה מרגשת לראות איך כל המשפחה שותפה בהכנה  - הילדות עזרו המון ורק סירבו לחתוך את הקישוא (בשל ההתנגדות גם לא השתמשתי עם הקישוא שהיה מתוכנן לפאד תאי, זה בסדר שלא כולם אוהבים הכל) .
התחלנו את הסדנה בהכנת מתוקים-  טרפלס בריא עם פיסטוקים ועוגה בחושה מקמח כוסמיו ותפוחי עץ. הכנתי לילדים ולהורים שוקו מפולי קקאו ושקדיה שיתן להם כוח להמשיך ובשאיפה שיפתח באופן קבוע את הבוקר. חוץ מהילד הקטן השוקו התקבל בברכה ונשתה במלואו.
משם המשכנו להכנת לחמניות מקמח כוסמין אופציה נהדרת ויחסית זולה לכריכים לבית הספר.
ללחמניות הכנו ממרח מעדשים כתומים ובטטות בסגנון חומוס כתום וממרח מאגוזי קשיו בגיוונים שונים – צזיקי , זעתר ואחד טבעי.
המשכו בתבשיל דאל עם אורז חום ואורז לבן. שעועית לבנה ברוטב עגבניות שהגשתי  עם טורטיות, פאד תאי- אטריות אורז מוקפצות עם שפע ירקות וכרובית אפויה  בפרורי לחם.
בסוף הסדנה כולם לקחנו חלק בניקיונות ושאני עזבתי המטבח היה מסודר ועם אוכל לשבוע…..

 הילדים כמו שצפיתי היססו לטעום וגם במהלך הסדנה עשינו טעימות רבות והם כבר היו פחות רעבים המלצתי להורים בכל יום להגיש מנה אחרת ובערב שיאכלו את הלחמניות החמות מהתנור…. יעל סיפרה לי שבסוף הם טעמו מהכל ! זה כבר הישג משמעותי….

בעלה איתי פחות מבשל בבית אבל היה שותף בחוויה מאוד ונראה לו  לשלב את הילדים. היום הוא נהנה מהתוצאות והמנות החדשות.

לאחר מספר שבועות יצרתי קשר עם יעל לעשות מעקב ולראות איזה השפעה הייתה לסדנה וזאת הייתה תגובתה:
“אני מאמינה שאוכל זה בריאות. אם נאכל בריא, מערכת החיסונית תהיה חזקה וכולנו נהיה בריאים. כך אני חיה כבר שנים וכך ידעתי שאהיה עם ילדיי. אבל רצונות לחוד, ומציאות לחוד. הילדים שלי לא אוהבים לאכול. הם יכולים להסתפק במעט וללא גיוון, תסכולים התחילו להיווצר והיה לי קשה לקבל את זה שאני לא אתן לילדיי את הטוב ביותר. ואז, במקרה, פגשתי את נועה. והיא סיפרה לי על מה שהיא עושה וישר נפגשנו. אחרי שני מפגשים נפגשנו שוב בסדנת בישול משפחתית. הילדים חגגו עם שייק שוקו והתחלנו בהכנות: לחמניות, עוגה, טראפלס, פאד תאי, ממרחים, שעועית ברוטב ודאל עדשים, הכל טעים טעים!

הילדים עדיין קצת מהססים, לא משתנים בן רגע. אבל עם נועה קיבלתי את הבטחון להמשיך לנסות ולהתמיד, קיבלתי טיפים איך להגיש וחשוב לא פחות גם לדעת לפעמים לשחרר. יש דברים קטנים שמעלים בי חיוך כמו כשעלה של חסה פתאום נעלם מהשולחן או כשקופסת הקשיו נגמרת, ואז אני מחייכת לעצמי ואומרת שוב “תודה נועה”

אני אישית כמו תמיד נהניתי והתמלאתי סיפוק לראות איך עוד משפחה נכנסת למסלול בריא יותר
גם אתם רוצים? זה אפשרי ואפילו לא מסובך פרטים כאן

ולכל מי שרוצה מתכונים  כולם בפוסט:  המתכונים של משפחת ברק כאן

.

עוד מהבלוג של נועה פרומן נטורופתיה, הרזיה, רפלקסולוגיה

תצוגה מקדימה

שומר או שאוהבים או ששונאים לאיזה חלק אתם משתייכים.... ?

הרומן שלי עם שומר הוא ממש חדש.  זה ירק שבילדותי לא הכרתי ולא בישלו אותו בביתי ותמיד חשבתי שאני לא אוהבת עד שבאחת הפעמים בחווה של השף האורגני שבמושב חוגלה, מקום שאני...

תצוגה מקדימה

סלק - זה לא רק צבע, זו ממש תרופה!

חזרתי היום מעוד סדנה בישול שהנחתי בשף האורגני שבחוגלה, בזמן שאני מדגימה ומסבירה על שייקים ירוקים אחד המשתתפים שאל אותי אם אפשר להוסיף גם  סלק.... עניתי שכן והוספתי שבאופן כללי-  סלק הוא מאד בריא... מחוסר זמן לא יכולתי...

תצוגה מקדימה

פטריות אחרי הגשם

אחרי הגשמים הראשונים אני מדמיינת שאני הולכת ביום שמש חורפי  ביער עם ארבעת ילדי ... שלכל אחד יש סלסלה ביד ואנחנו מלקטים בשמחה פטריות טריות ,  חוזרים הביתה מכינים מהם מטעמים ויושבים להשביע את רעבוננו אחרי היום הארוך..... אבל...

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה