הבלוג של נועה פרומן נטורופתיה, הרזיה, רפלקסולוגיה

נועה פרומן נטורופתית ושפית לבישול בריא

נועה פרומן, לחיים בריאים וטובים, מטפלת מוסמכת בעלת ותק של 17 שנים בתחום הרפואה הטבעית ובעלת קליניקה פרטית, הינה נטורופתית מוסמכת (N.D), מומחית בתזונה קלינית טבעית ורפלקסולוגית בכירה. נועה פרומן מטפלת בין השאר באמצעות צמחי... +עוד

נועה פרומן, לחיים בריאים וטובים, מטפלת מוסמכת בעלת ותק של 17 שנים בתחום הרפואה הטבעית ובעלת קליניקה פרטית, הינה נטורופתית מוסמכת (N.D), מומחית בתזונה קלינית טבעית ורפלקסולוגית בכירה. נועה פרומן מטפלת בין השאר באמצעות צמחי מרפא, ארומותרפיה, פרחי באך, שיאצו ודמיון מודרך. מפעילת סדנאות להרזיה, לירידה במשקל ולאורח חיים בריא וטעים. לפרטים נוספים צלצלו: 054-4-666016 או בקרו אותנו באתר http://www.noafroman.co/

עדכונים:

פוסטים: 43

החל מאוקטובר 2015

מה עושים על מנת לחזק את הגוף לאחר מחלה?אחרי יומיים שלושה של מחלה בבית, אין לנו זמן להסתגל ואנחנו חייבים להסתער על המשימות היומיומיות. אם לא נדע להקשיב לגוף שלנו ולתת לו את מה שהוא זקוק, מהר מאד נהיה עוד פעם חולים או שנמשיך את הצינון והחולשה מספר שבועות, נסבול לעיתים קרובות מכאבי ראש, נזלת כרונית,שיעול ממושך, כאבי בטן, צרידות ועוד צרות, אז מה עושים?

28/12/2016

נועה פרומן נטורפתית ושפית לבישול בריאחום  הגוף ירד, ואנחנו עם הפנים קדימה. חוזרים לשגרה במהירות, לעיתים מהר מדי. אצל ילדים’ נוכל לעיתים לראות שכמה ימים אחרי מחלה עוד אין להם את הכוחות שלהם ושהם ינוחו יותר, אבל מה אייתנו המבוגרים? אחרי יומיים שלושה של מחלה בבית אין לנו זמן להסתגל ואנחנו חייבים להסתער על המשימות היומיומיות. אם לא נדע להקשיב לגוף שלנו ולתת לו את מה שהוא זקוק, מהר מאד נהיה עוד פעם חולים או שנמשיך את הצינון והחולשה מספר שבועות, נסבול לעיתים קרובות מכאבי ראש, נזלת כרונית,שיעול ממושך, כאבי  בטן, צרידות ועוד צרות, מה עושים?

ע”פ הגישה הנטורופתית בכל אחד מאתנו יש מנגנון ריפוי טבעי. הנטורופתיה מעודדת/מגרה את המנגנון הזה לבצע את תפקידו, לרפות, באמצעות תזונה, תוספים, צמחי מרפא, תנועה וספורט. לכל אחד יש את חבילת הטיפול שלו על פי מצבו ויכולתו.
אחרי תקופה של חולי, מומלץ לנקות ולחזק את הגוף, חשוב להבין שמחלות שלא טופלו עד הסוף וחוסר הקשבה לגוף בסופו של דבר עלולים להוביל לשחיקה של הגוף ולהחרפת הבעיה.סתם צינון יכול להפוך לדלקת כרונית, אחרי שפעת ממושכת לעיתים נרגיש כאבים במפרקים או כאבי בטן שלא חולפים ועוד. בנוסף, ילדים שכל הזמן חולים עלולים להיפגע גם בפן החברתי, הלימודי והתפתחותי שלהם.

אני מאמינה שאין כמו שייק ירוק בבוקר לשיקום  הגוף, זו דרך פשוטה יחסית לנקות ולחזק את הגוף ולכן  גם  אני פותחת כל בוקר בשייק ירוק. בסדנאות הבישול שלי אני מוכיחה לא רק שהשייקים סופר בריאים אלא שהם גם טעימים. אחרי שכולם טועמים מהשייק, גם הספקנים הגדולים ביותר מופתעים לטובה ואני בהחלט מתכוונת ללמד אתכם איך עושים שייק ירוק, טעים מאוד ובריא מאוד

למה שייקים?

1. בשייק יש קבוצה של עלים ירוקים: חסה, מנגולד, עלי קייל, תרד, פטרוזיליה,סלרי, נבטי חמניות, נענע ועוד.
העלים הירוקים מכילים:
כלורפיל- החומר שנותן לעלים את הצבע הירוק ומאפשר פוטוסינתיזה מהשמש. הכלורפיל מנקה ומזין כל תא ותא בגופנו ומאד חשוב לשיקום הגוף.
עלים הירוקים עשירים מאד בויטמינים ומינרלים, חומצות אמינו (חלבונים), בטא קרוטן, ברזל, מגנזיום, סידן ואבץ,  יש להם חשיבות הן לאיזון מערכת החיסון והן לשיפור תפקוד מערכת העיכול וחיזוק כולל של הגוף בעקבות שיפור ברמת ההמוגלובין.

העלים הירוקים  עשירים מאד בנוגדי חימצון, שישפרו באופן כללי את תפקוד הגוף. יאטו את תהליכי הזדקנות וישמרו על מראה צעיר לאורך שנים.
הם מכילים הרבה סיבים תזונתיים,שתפקידם לספוח פסולת ולהוציא אותה החוצה.(לסיבים תזונתיים יש גם חשיבות בצמצום הקפיים)
העלים הירוקים בקיבה יוצרים סביבה בסיסית שמאד חשובה לספיגה וניצול מקסימלי של מינרלים.
2. קבוצה של פירות - פירות העונה: תותים, תפוח עץ, בננה, מלון, מנגו, קווי, פפאיה, פירות יער קפואים או טרים.פירות נותנים לנו אנרגיה זמינה ומתיקות לשייק.
3. תמרים – (תחליף מזין יותר לסוכר התעשייתי) לא מספיק מתוק, נוסיף עוד תמרים

4. שומן חיוני- לא לוותר על זה, צריך מינון קטן (משפר את  ספיגה של ויטמינים מססים בשומן),  למשל:חופן אגוזים מלך או שקדים, צ’איה, שקדייה, טחינה, אבוקדו, כף שמן קוקוס.

 5. אפשר אבל ממש לא חובה להוסיף  “מזונות על”- מזונות העל הם בעלי השפעה תרפויטית משמעותית כמו ספירולינה/כלורלה, זרעי צ’איה, ג’וג’ו  ברי, אסאי, קקאו (לכל סופר פוד יש את היחוד שלו וכדאי להתייעץ עם איש מקצוע מה המזון שהכי מומלץ עבורכם).
 6. נוזלים - אני  ממליצה על מים אבל אפשר גם חלב שקדים/ סויה, מיץ תפוזים טרי ועוד
שייק ירוק מחזק קלאסי
שייק קלאסי של נועה פרומן נטורפתית ושפית לבישול בריא
כאשר אתם מכינים שייק ירוק, זכרו, שייק ירוק הוא שילוב של עלים ירוקים עם פירות. למתחילים, היחס המומלץ 3:1 לטובת הפירות
וככל שמתקדמים מומלץ להוסיף יותר עלים ירוקים ויותר מגוון של עלים. כל השאר, לבחירתכם.
 
1 תפוח
1 בננה קטנה
חופן גדול חסה
חופן קטן עלי קייל
2 ענפי פטרוזיליה
ענף נענע
פלח לימון עם הקליפה
2 תמרים
כף צ’איה
כפית ספירולינה
מים +קרח
* לטחון היטב
לרוויה !
אתם מוזמנים לקבל עוד טיפים ומתכונים לחיים בריאים ומאושרים בדף הפייסבוק שלי. ועכשיו אתם מוזמנים להנות ממבצע החורף שלי ממחירים מוזלים במיוחד על חבילות טיפול. אז אם  מרגישים חסרי אנרגיה? תחושה של נפיחות וכאבי בטן? מעוניינים לחזק את הגוף? רוצים לרדת במשקל אבל כבר לא מאמינים שזה אפשרי?
יש לי פתרון בשבילכם, כל הפרטים בלחיצה על התמונה
נועה פרומן נטורפתיתושפית לבישול בריא
 

עוד מהבלוג של נועה פרומן נטורופתיה, הרזיה, רפלקסולוגיה

תצוגה מקדימה

שומר או שאוהבים או ששונאים לאיזה חלק אתם משתייכים.... ?

הרומן שלי עם שומר הוא ממש חדש.  זה ירק שבילדותי לא הכרתי ולא בישלו אותו בביתי ותמיד חשבתי שאני לא אוהבת עד שבאחת הפעמים בחווה של השף האורגני שבמושב חוגלה, מקום שאני...

תצוגה מקדימה

סלק - זה לא רק צבע, זו ממש תרופה!

חזרתי היום מעוד סדנה בישול שהנחתי בשף האורגני שבחוגלה, בזמן שאני מדגימה ומסבירה על שייקים ירוקים אחד המשתתפים שאל אותי אם אפשר להוסיף גם  סלק.... עניתי שכן והוספתי שבאופן כללי-  סלק הוא מאד בריא... מחוסר זמן לא יכולתי...

תצוגה מקדימה

פטריות אחרי הגשם

אחרי הגשמים הראשונים אני מדמיינת שאני הולכת ביום שמש חורפי  ביער עם ארבעת ילדי ... שלכל אחד יש סלסלה ביד ואנחנו מלקטים בשמחה פטריות טריות ,  חוזרים הביתה מכינים מהם מטעמים ויושבים להשביע את רעבוננו אחרי היום הארוך..... אבל...

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה