הבלוג של נועה פרומן נטורופתיה, הרזיה, רפלקסולוגיה

נועה פרומן נטורופתית ושפית לבישול בריא

נועה פרומן, לחיים בריאים וטובים, מטפלת מוסמכת בעלת ותק של 17 שנים בתחום הרפואה הטבעית ובעלת קליניקה פרטית, הינה נטורופתית מוסמכת (N.D), מומחית בתזונה קלינית טבעית ורפלקסולוגית בכירה. נועה פרומן מטפלת בין השאר באמצעות צמחי... +עוד

נועה פרומן, לחיים בריאים וטובים, מטפלת מוסמכת בעלת ותק של 17 שנים בתחום הרפואה הטבעית ובעלת קליניקה פרטית, הינה נטורופתית מוסמכת (N.D), מומחית בתזונה קלינית טבעית ורפלקסולוגית בכירה. נועה פרומן מטפלת בין השאר באמצעות צמחי מרפא, ארומותרפיה, פרחי באך, שיאצו ודמיון מודרך. מפעילת סדנאות להרזיה, לירידה במשקל ולאורח חיים בריא וטעים. לפרטים נוספים צלצלו: 054-4-666016 או בקרו אותנו באתר http://www.noafroman.co/

עדכונים:

פוסטים: 43

החל מאוקטובר 2015

נכון שההגנה הטובה ביותר מפני הצטננות, שפעת ומחלות חורף היא שמירה על מערכת חיסון בריאה אבל מה לעשות אם בכל זאת חלינו. קבלו את חמשת כללי הזהב שלי להתנהלות במחלה, כך שנוכל לעזור לגוף להתגבר עליה ביעילות מירבית!

20/12/2016

נועה פרומן נטורפתיתושפית לבישול בריאבתקופה האחרונה אין כמעט בית שלפחות אחד מבני המשפחה בו חולה בשפעת או מחלת חורף מעצבנת אחרת. נכון שההגנה הטובה ביותר מפני הצטננות, שפעת ומחלות חורף היא שמירה על מערכת חיסון בריאה אבל מה לעשות אם בכל זאת חלינו. קבלו את חמשת כללי הזהב שלי להתנהלות במחלה, כך שנוכל לעזור לגוף להתגבר עליה ביעילות מירבית!

1. לשתות הרבה -  כאשר יש חום גבוה, צינון ונזלת, הדבר הכי חשוב זה לשתות הרבה ולאורך כל היום, בשלוקים קטנים. התייבשות גורמתלקרומים והריריות להתייבש וזה מאפשר סביבה נוחה יותר עבור נגיפים. מומלץ לשתות מים, חליטת תה או מיץ תפוחים ורימונים מדוללים. לא משקאות מתוקים מלאכותיים או מוגזים – מחקרים הראו שצריכת נוזלים עתירים בסוכרים (גם ממקור טבעי) במהלך מחלה מפחיתה את היכולת של כדוריות הדם הלבנות להרוג חיידקים.

2. להמעיט באכילה -  כשיש לנו חום התיאבון פוחת. בעלי חיים בטבע נמנעים מאוכל עד להבראתם. זוהי הדרך של הגוף להתנקות ולהשקיע את האנרגיה במערכת החיסון ולא העיכול, על מנת להלחם במחלה.  לכל האימהות והאבות המודאגים , הילדים תמיד ישלימו ובמהרה את החוסרים התזונתיים כאשר הם ירגישו טוב יותר, בהחלט לא מומלץ ללחוץ על ילד לאכול! (דרך אגב, גם לא כאשר הוא בריא) במידה ויש קצת תאבון, אז נכון לאכול 5-6 ארוחות קטנות ביום כמו: מרק ירקות, מרק עוף, מיצי ירקות ופירות מדוללים, דייסה שיבולת שועל על בסיס מים או חלב צמחי ופירות. לא להכביד על מערכת העיכול, חוסר תאבון מאותת לנו שהאנרגיה של הגוף מופנת למקומות אחרים.

מאותה סיבה כדאי גם להימנע ממוצרי חלב, סוכר לבן/ חום, קפאין וארוחות כבדות במהלך המחלה .

3. לנוח הרבה -  שאנחנו חולים מאד חשוב לנוח ולאפשר לגוף לעשות את מה שהוא יודע. הורדת החום באופן מלאכותי לא תמיד מאפשרת לו. הורדת חום גורמת לאדם להרגיש טוב יותר ולהיות בתנועה, אצל ילדים זה מאד בולט, הם מתמלאים במרץ, משתוללים (אנחנו בתור הורים חושבים שזה סימן טוב) אבל ברגע שההשפעה הכימית נעלמת, הילד/מבוגר יותר מותשים ומוחלשים.

4. חום הגוף – עלייה בחום היא סימפטום למחלה ולא המחלה עצמה, לכן לא צריך להבהל וחשוב להפנים שהעליה בחום הגוף עוזרת למערכת  החיסון להילחם בחיידקים, כאשר אנחנו ממהרים להוריד את החום אנחנו מקשים על הגוף,  ופוגעים בתהליך הטבעי שמתרחש בו. במידה וחום הגוף עלה מעבר ל- 39.5 והילד/ מבוגר לא מגיב ולא שותה זהו כבר מצב שמחייב הורדת חום וביקור אצל רופא.

5. תוספי תזונה -  ישנם תוספי תזונה רבים שיכולים להטיב עם המחלה,  מומלץ לתת דגש רק  על חיזוק מיידי למערכת החיסון ולכן ישנם תוספים ספציפיים שאני אגביר במהלך מחלה כמו – ויטמין סי, אבץ, כלורלה ולעיתים גם צמחי מרפא כמו פרופוליס, אכניאצה.

כשחולים חשוב להקפיד על מנוחה רבה ושתייה מרובה, אוכל על פי תחושה אישית, לא למהר להוריד חום גוף אבל בעיקר לתת הרבה אהבה, תאמינו לי, זה תמיד עוזר!

 אם  אחרי יומים שלושה עם חום גבוה ועדיין אין סימני הטבה  כדאי לגשת לרופא.

 ו עכשיו אני רוצה לשתף אתכם שני מאכלים קלים להכנה ולאכילה ומצוינים לארוחה קלה בזמן המחלה

מרק ירקות קלאסי

נועה פרומן נטורפתיתושפית לבישול בריא

זהו המרק שהכנתי לבני הבכור שגם הוא חלה כן כן… זה לא פסח גם עלינו
אפשר לגוון בירקות להוסיף או להחסיר ירק לפי טעם אישי
חומרים:
1 בצל
1 כרישה
3 גזרים
1 דלורית
1 תפוח אדמה גדול
2 קישואים
3 פטריות פרוטבלו או חבילה פטריות שיטאקי טריות
ראש סלרי
עלי סלרי/ פטרוזיליה/קצת תימין
מלח ופלפל
אופן הכנה:
לחתוך את כל הירקות לריבועים קטן שהיה נעים להכניס לפה
בסיר גדול מחמים קצת שמן זית ומקפיצה קלות את הבצל והכרישה
מוסיפים את כל הירקות ו2 ליטר מים (שכל הירקות יהיו מכוסים היטב)
כשהמרק רותח ננמיך את הלהבה ונמשיך לבשל, בערך שעה, עד שהתפוחי האדמה רכים, לקראת סוף הבישול מוסיפים מלח.

רסק תפוחים קלאסי

נועה פרומן נטורפתית ושפית לבישול בריא

לפחות 5 תפוחים (אפשר גם יותר)

אני ממליצה על תפוחים מסוג גאלה  כי הם בעלי קליפה דקה ומאד ולכן מתאימים לרסק תפוחי עץ, אך ניתן להשתמש גם בכל הסוג אחר.
 אני לא נוהגת לקלף, פשוט חותכת את התפוחים לרבעים ו מכניסה לסיר עם 2 כוסות מים, מביאה לרתיחה ומנמיכה את האש, ממשיכה לבשל בערך 20 דקות  עד שהתפוחים ממש רכים.  במידה ונשארו נוזלים אני מסננת את המים (אל תשפכו את המים,  הם ממש טעימים ובריאים תצננו מעט וזה מוכן לשתייה).
את התפוחים אני מועכת בעזרת  מזלג או במוט חשמלי. מצננת ומגישה.

ניתן להוסיף במהלך הבישול מקל קינמון/ קליפת לימון/ רצועות ג’ינג’ר/ ציפורן ומוסקט.

אפשר להגיש עם קצת צימוקים שבבי שקדים או שיבולת שועל , אצלי בבית הילדים אוהבים את זה בלי כלום, אני משתדלת לשים להם קצת שיבולת שועל.
לבריאות!
ליעוץ טלפוני ללא התחייבות  אתם מוזמנים ליצור עימי קשר  ועכשיו גם להנות מחבילות הטיפולים המוזלות שלי לחורף כל הפרטים כאן
ועד לפעם הבאה תוכלו לקבל עוד טיפים ומתכונים בדף הפייסבוק שלי
שלכם
נועה פרומן  
054-4666016 
נועה פרומן נטורפתיתושפית לבישול בריא

עוד מהבלוג של נועה פרומן נטורופתיה, הרזיה, רפלקסולוגיה

תצוגה מקדימה

שומר או שאוהבים או ששונאים לאיזה חלק אתם משתייכים.... ?

הרומן שלי עם שומר הוא ממש חדש.  זה ירק שבילדותי לא הכרתי ולא בישלו אותו בביתי ותמיד חשבתי שאני לא אוהבת עד שבאחת הפעמים בחווה של השף האורגני שבמושב חוגלה, מקום שאני...

תצוגה מקדימה

סלק - זה לא רק צבע, זו ממש תרופה!

חזרתי היום מעוד סדנה בישול שהנחתי בשף האורגני שבחוגלה, בזמן שאני מדגימה ומסבירה על שייקים ירוקים אחד המשתתפים שאל אותי אם אפשר להוסיף גם  סלק.... עניתי שכן והוספתי שבאופן כללי-  סלק הוא מאד בריא... מחוסר זמן לא יכולתי...

תצוגה מקדימה

פטריות אחרי הגשם

אחרי הגשמים הראשונים אני מדמיינת שאני הולכת ביום שמש חורפי  ביער עם ארבעת ילדי ... שלכל אחד יש סלסלה ביד ואנחנו מלקטים בשמחה פטריות טריות ,  חוזרים הביתה מכינים מהם מטעמים ויושבים להשביע את רעבוננו אחרי היום הארוך..... אבל...

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה