הבלוג של ניסוי וטעימה

עורכת האוכל מנסה מתכונים

המתכונים של בלוגריות סלונה מקבלים יחס חם וטעים מעורכת אוכל שאוהבת לאכול אבל מאותגרת קלות במטבח

עדכונים:

פוסטים: 3

החל מיולי 2015

מתכון שהוא מצד אחד פשוט ומצד שני חגיגי וטעים להפליא, וגם מחשבות על בישול וכפיות טובה, והניסיון להתגבר על הקיבעון ולהתחיל לשאוף לאוכל אמיתי

08/08/2015

קליפות תפוחי אדמה ממולאות. צילום: קרין לויט פרידריך

בתקופה האחרונה התחילה לדגדג אצלי מין כמיהה חדשה ולא מוכרת לאוכל ביתי אמיתי, כזה חם, מבושל, צבעוני וריחני.

לא יודעת מאיפה הוא מגיע, (אולי מאימא? הי אימוש!) ולא בטוחה עד כמה יש נשים נוספות שמרגישות ככה לפעמים, (במחשבה שניה אני בטוחה שיש), אבל נדמה לי שאני לוקה בקיבעון מחשבתי שאומר שלעמוד ולבשל זאת קצת טרחה מיותרת.

על פי התפישה המקובעת הזו, הכנת אוכל ביתי לוקחת המון זמן, מייצרת ערימות כלים ולכלוך, דורשת עמידה ממושכת במטבח ולעולם תלווה בתחושת כפיות טובה ואפילו עלבון מסוים כשהאוכל מתחסל בממוצע בעשירית הזמן שלוקח להכין אותו.

אז אולי זה הגיל, אולי התפתחות רגשית, אולי בכל זאת משהו מהעיסוק היומיומי עם מתכונים ובשלניות הצליח לחדור את מעטה הפיקסציות, אבל בכל אופן היה יום שישי אחד שבו החלטתי שאני מבשלת ארוחת ערב אמיתית, כזאת עם תבשילים וסירים וניחוחות.

אז חיפשתי מתכון שיהיה גם פשוט להכנה וגם קצת חגיגי, כזה שעושה הרגשה של בית אבל בכל זאת מתאים לארוחת שישי, ומצאתי בבלוג המעולה של הגרגרנית בסלונה, שאפשר למצוא בו פנינים קולינריות ותרבותיות לצד מתכונים מיוחדים, את המתכון השווה הבא:

קליפות תפוחי אדמה ממולאות

דרגת קושי בסולם מאותגרות מטבח: 6 מתוך 10.

זמן הכנה בסולם מאותגרות שעון: שעתיים כולל כל הסיבובים לתנור וחזרה

טיפ ממאותגרת פעולות מוטוריות קטנות ורגישות: כדי לא לפגוע בקליפת תפוח האדמה, כדאי להתחיל מלהוציא יחסית מעט מהבפנים.

תגובת הקהל: טעים מאוד אבל אולי קצת הגזמת עם הגבינה (נכון. לא מצאתי פתיתי קשקבל בסופר אז פירקתי גוש קשקבל וזה יצא קצת מוגזם).

קליפות תפוחי אדמה ממולאות. צילום: קרין לויט פרידריך

החומרים (4-6 מנות)

6 תפוחי אדמה בינוניים

3 כפות שמן זית

מלח גס

2-3 פרחי ברוקולי מפורקים לפרחים קטנטנים

1 שן שום כתושה

4 כפות פתיתי גבינת קשקבל

2 כפות פטרוזיליה קצוצה

מלח, פלפל שחור

קליפות תפוחי אדמה ממולאות. צילום: קרין לויט פרידריך

אופן ההכנה

1. שוטפים את תפוחי האדמה היטב, עוטפים ברדיד אלומיניום ומכניסים לתנור שחומם מראש לכ-180 מעלות לכשעה, עד שהם רכים וסכין שננעצת בהם נשלפת בקלות.

2. מוציאים את תפוחי האדמה מעטיפותיהם וחותכים לאורכם, כך שיווצרו סירות שטוחות.

3. מרוקנים בכפית מעט מהתוך של תפוחי האדמה, כך שיתקבל שקע להכנסת המילוי ועם זאת הקליפה לא תיקרע. שמים את תוך תפוחי האדמה המבושלים בצד.

4. מברישים את “סירות” תפוחי האדמה מבפנים ב-2 כפות שמן זית ומפזרים מלח גס מעל

5. מכניסים שוב לתנור לאפיה של 20 דקות, עד שהקליפות הופכות לקריספיות.

6. בינתיים מכינים את המילוי: משתמשים בכמחצית מתוך תפוחי האדמה שהוצאנו (את שאר הפירה אוכלים בתענוג עם קצת חמאה ומלח).

7. מוסיפים פרחים קטנטנים של ברוקולי (אין צורך לבשל אותם), כף שמן זית, שום, 2 כפות קשקבל, פטרוזיליה, מלח ופלפל ומערבבים היטב.

8. מכניסים את המילוי לתוך השקעים שבסירות תפוחי האדמה שיצאו מהתנור.

9. מפזרים מעל את פתיתי הקשקבל שנותרו ומכניסים לתנור לכ-10 דקות נוספות, עד שהגבינה נמסה.

בתיאבון!

עוד מהבלוג של ניסוי וטעימה

תצוגה מקדימה

ניסוי 1: עוגת השזיפים של לייזה

אצלי הזמן הוא מושג גמיש מאוד. וכשאני אומרת גמיש אני מתכוונת ארוך, נמתח, מתמשך, תמיד נגמר מהר מדי. תמיד מרגישה שאני לא מספיקה כלום, שאין לי זמן. אני אוהבת להתבשל עם כל דבר....

שלום עולם!

ברוכים הבאים לבלוג החדש שלי!...

תגובות

פורסם לפני 4 years

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה