הבלוג של ניסוי וטעימה

עורכת האוכל מנסה מתכונים

המתכונים של בלוגריות סלונה מקבלים יחס חם וטעים מעורכת אוכל שאוהבת לאכול אבל מאותגרת קלות במטבח

עדכונים:

פוסטים: 3

החל מיולי 2015

הניסוי המטבחי המצולם הראשון שלי, ובו מתכון נפלא לעוגת שזיפים אדומים שמצאתי בבלוג של לייזה פאנלים, וגם טירונות מטבח מקוצרת באדיבות חמותי

17/07/2015

nisuyveteimapost1plumcake_650c

אצלי הזמן הוא מושג גמיש מאוד. וכשאני אומרת גמיש אני מתכוונת ארוך, נמתח, מתמשך, תמיד נגמר מהר מדי.

תמיד מרגישה שאני לא מספיקה כלום, שאין לי זמן.

אני אוהבת להתבשל עם כל דבר. לא מחליטה מהר, לא מבצעת מהר.

כמובן שכל הדבר הזה בא גם עם יתרון משמעותי בצדו: חשוב לי שהכל יהיה יפה, טעים, מפנק, שהכל יהיה בול.

אז יוצא שאני אישה די איטית. יש שיגידו יסודית (אני), יש שיגידו מטריפה את הדעת עד שהיא זזה (הוא).

ככה זה בבוקר, ככה זה בלילה, ככה זה באוטו, ככה זה בעבודה וככה גם במטבח. ככה תמיד היה וכך כנראה גם תמיד יהיה.

לפני שאני מכינה משהו במטבח, אני אוהבת לקחת את הדברים צעד צעד. לפרוס את כל החומרים מולי, להציץ שוב במתכון, לבדוק מה הצעד הבא.

וככה זה היה גם כשהחלטתי לאפות את עוגת השזיפים ההורסת שראיתי בבלוג של לייזה פאנלים. למעשה במקור זאת עוגה של אהרוני, אבל אני לקחתי את המתכון מהבלוג של לייזה, שמגיע, כמו תמיד, גם עם סיפור מצחיק-מריר על החיים שעושה קצת שמח בלב.

במתכון של לייזה היה כתוב “עוגה קלה הכל בקערה” וזה הספיק לי כדי להחליט שזאת העוגה שתתאים לניסוי המטבחי המצולם הראשון שלי

אצלי הכנת העוגה לוותה בטירונות מטבח קצרה וקורקטית שעברתי בפיקודה המסור של אמא שלו. אמא שלו היא האנטי תזה המושלמת אלי בכל הנוגע ליחס לזמן. האישה הזאת היא כמו פרופלור קטן שאינו נח לרגע וכל שנייה צריך להיות עסוק במשהו אחר.

אם היא לא הספיקה 120 אחוזים מכל מה שהיא תכננה עבור כל יום מבחינתה זה יום מבוזבז. היא עובדת ב-3 עבודות, מתעמלת פעמיים ביום, מתקתקת כל דבר שהיא עושה, ובקיצור – ההפך הגמור ממני.

אז באותו אחר צהריים של יום חמישי חזרתי הביתה והיא היתה שם, יחד עם אבא שלו. הם באו לבקר ולעזור לנו בדירה החדשה (ועל הדרך למלא את המקרר, להעביר סמרטוט על הרצפה, לרוקן את המקרר מדברים שזמנם עבר לדעתה, ולהעביר דברים מארון מטבח אחד למשנהו סתם כדי להעביר את הזמן).

אני הגעתי הביתה נחושה לאפות עוגה לשבת, ולא עניין אותי שההורים שלו הביאו איתם כבר איזה שלוש וחצי עוגות ועוד קופסת עוגיות, ככה סתם, שיהיו לנו.

אז ככה פרסתי את כל החומרים מולי, התכוננתי, הבטתי שוב ושוב במתכון, והיה נראה לי הגיוני שקודם כל מגררים את קליפת הלימון, מכינים אותה ככה יפה בצד ואז מתחילים להכניס את הדברים למיקסר.

החמות, בדיוק כמו הבן הבכור שלה שהוא במקרה גם בעלי, לא יכלה לשאת את חוסר היעילות ופקדה עלי לעשות כמה דברים במקביל. (“קודם תכניסי את הקמח והחמאה, תני להם להתערבל ככה יפה במיקסר ואז תתחילי עם קליפת הלימון”, היא אמרה תוך שהיא עומדת בגבורה רבה בדחף שלה להעיף אותי הצידה ולתקתק כבר את העוגה הזאת לעזאזל)

מרוב בהלה חתכתי אצבע כשניסיתי לגלען שזיף, אבל לא נכנעתי לאתגרים הרבים שהציבה מולי העוגה ויחד אפינו עוגת שזיפים לתפארת.

אז תודה לחמותי היקרה על כל העזרה בבית (באמת, לא היינו עושים את זה בלעדיכם), ושלימדת אותי כמה טריקים חמודים, ותודה ללייזה ולאהרוני על המתכון. בסוף יצאה עוגה לתפארת. גם האורחים אהבו.

המתכון

דרגת קושי בסולם מאותגרות מטבח: 4 מתוך 10.

זמן הכנה בסולם מאותגרות שעון: שעה (לא כולל תנור).

טיפ ממאותגרת תנור: לא להוציא את העוגה מוקדם מדי גם אם זה נראה שהיא אפויה מבחוץ. היא נשארת טיפה רכה מבפנים וזה מבאס.

עוגת שזיפים. צילום: קרין לויט פרידריך עוגת שזיפים. צילום: קרין לויט פרידריך

חומרים לתבנית 24: (אני אפיתי אותה ב-26 והיא יצאה קצת נמוכה מדי)

10 שזיפים מגולענים וחתוכים גס

שתי כפות סוכר (במתכון המקורי כתוב 3 זה היה נראה לי קצת יותר מדי)

שתי כפות ברנדי (למי שרוצה. אני בחרתי להימנע)

3 ביצים

2.5 כוסות קמח

חבילה של אבקת אפייה

כף תמצית וניל (במתכון המקורי כתוב איכותית אבל אני השתמשתי בפושטית כי זה מה שהיה לי בבית)

150 גרם חמאה רכה מאוד

גביע שמנת חמוצה

מיץ מחצי לימון + גרידת לימון (טיפ של מאותגרת שלמדתי על בשרי: קודם צריך לגרר את הקליפה ואחר כך לסחוט את הלימון)

אבקת סוכר לאיבוק

אופן ההכנה:

(שיניתי קצת את סדר הפעולות מהמתכון המקורי אבל לא נראה לי שזה משנה)

1. לגלען ולחתוך את השזיפים ולשים אותם בקערה חמודה עם שתי כפות סוכר ומיץ מחצי לימון.

2. לערבל את הקמח, אבקת האפייה והחמאה.

3. להוסיף את גרידת הלימון.

4. להוסיף ביצה אחרי ביצה.

5. להוסיף שמנת חמוצה ותמצית וניל.

6. מניחים את הבצק בתבנית משומנת ועליו מניחים יפה את השזיפים.

7. מכניסים לתנור שחומם מראש ל-170 מעלות ואופים כשעה או עד שבודקים עם קיסם שהיא מוכנה ויבשה מבפנים.

8. זורים אבקת סוכר מלמעלה.

בתיאבון!

עוד מהבלוג של ניסוי וטעימה

תצוגה מקדימה

ניסוי 2: קליפות תפוחי אדמה ממולאות של הגרגרנית

בתקופה האחרונה התחילה לדגדג אצלי מין כמיהה חדשה ולא מוכרת לאוכל ביתי אמיתי, כזה חם, מבושל, צבעוני וריחני. לא יודעת מאיפה הוא מגיע, (אולי מאימא? הי אימוש!) ולא בטוחה עד...

שלום עולם!

ברוכים הבאים לבלוג החדש שלי!...

תגובות

פורסם לפני 4 years

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה