הבולגרייה שמכינה גונדי פרסי

עלמה בת ה 9 חובבת בישול ואפייה, גונדי פרסי זה המאכל הכי אהוב ומנחם שיש, בעיקר בימי גשם וחורף. הריח שמתפשט בכל הבית, ריח הירק מספר את הסיפור של האווירה המשפחתית, ריח של בית.

קבלו אותה, עלמה חיים בת ה 9.5, תלמידת כיתה ד' בבית הספר ברנר בכפר סבא
עלמה חובבת בישול, אפייה ובכלל התעסקות עם אוכל
כל משפחת חיים אוהבת את העיסוק באוכל, כל אחד מבני המשפחה אוהב אוכל אחר
כולם מאוד אוהבים את המטבח,
לאחרונה אני ממש מרגישה מגורשת מהאזור, מסבירים לי יפה ובעדינות שאין צורך לטרוח,
יש מי שיכין אוכל.

[youtube dcWEl5FXIw4 nolink]

 

עלמה ואני קטם ל]פוסט

למה בחרנו להכין דווקא גונדי?
לאחרונה החלטנו שאנחנו עוברים לבישול בריא, ושומרים על אורך חיים שמשלב איכלה בריאה ופעילות גופנית.
יש מאכלים פרסיים שאנחנו מאוד אוהבים, והמתכון הזה הוא ייחודי, בריא מאוד משלב גם פחמימה וגם המון חלבון וירק, דל שומן ודל נתרן.
זה האוכל שכולם אכלנו כשהיו תינוקות והוא מסמל עבורנו משפחתיות וזיכרון שורשי של בית.
אוכל ביתי, מנחם, חמים וכזה שתמיד עושה ריח של בית, הריחות של הירק המתבשל מציפים את הבית בריח של בית ומשפחתיות.

קטן
והנה המתכון:

1. בסיר גדול נוסיף 6 כוסות מים וחצי כפית מלח להרתחה
2. נוסיף בצל שלם, 2 כרעי עוף ( אפשר כל חלק אחר)
נשאיר אותם לרתוח היטב, נוסיף מלח , פלפל וכורכום
נמשיך להרתיח, לפעמים מצטבר קצף מעל הסיר רצוי להוציא עם כף גדולה ולזרוק.

בינתיים מכינים את הבלילה
חצי קילו בשר הודו/ בקר טחון, בצל גדול מגורד, חופן של פטרוזיליה, שמיר, כוסברה קצוץ , אן פשוט 2 קוביות מכל סוג של דורות.
3/4 כוס אורז יסמין
כף שמן , מלח , פלפל וכורכום
ומערבבים היטב

מכינים קציצות גדולות מהודקות ועגולות, מייצרים גומה ומכניסים פנימה לימון פרסי שלם.
מניחים בתוך המרק הרותח,
מוסיפים תפוחי אדמה בערך 6, חצאים של תפוח אדמה

מנמיכים את האש, מכסים את הסיר ונהנים מהריח שמתפשט בכל הבית
כ 4- דקות בישול
כשהאורז מוכן ומוציא קוצים מהקציצה, האוכל מוכן
בתאבון – חג משפחה שמח לכולם