הבלוג של נירה פרי

לשנות כיוון

נירה פרי ,מאמנת אישית ומאמנת קבוצות מתמחה בהעצמת נשים במעגלי החיים,בלוגרית ,לוכדת רגעים ,חולמת ציורים :) מחייכת לחיים

עדכונים:

פוסטים: 147

החל מפברואר 2011

יצאתי לחפש אנשים שמצאו סיכוי במקום ששנים נחשב לבלתי אפשרי . בקרתי בפרוייקט “המטבח של טוביה” קורס למתמודדים עם פגיעה נפשית שרוצים להתמקצע במסעדנות אפייה וקונדיטוריה, אז מי אמר שאי אפשר להגשים חלומות?

14/08/2014

8

הימים ימי המלחמה , חוסר וודאות זורם באויר ואני בחיפוש אחר משהו אחר מחמם מעודד ,שונה….

יצאתי לחפש אנשים שמצאו סיכוי במקום ששנים נחשב לבלתי אפשרי .

שעה תשע בבוקר ואני בדרכי לבית אנוש בפאתי הפארק הלאומי של רמת גן לראות,לשמוע ולהתרשם ממקור ראשון מקורס שרץ זו הפעם השנייה במסגרת הפרוייקט “המטבח של טוביה” . קורס למתמודדים עם פגיעה נפשית שרוצים להתמקצע במסעדנות אפייה וקונדיטוריה, בישול עבורם זה הרבה יותר מאוכל. זה פתיחת דלת להשתלב בעולם התעסוקה, זה ללמוד ולחוות עבודת צוות, זה להיות שייכים, זה סיבה לקום בבוקר לחייך להרגיש שאתה תורם לחברה, מוערך , יכול, שווה.

נוסעת בשביל בין העצים הגבוהים מימיני ניבט הפארק הלאומי , משמאל חורשה מקסימה וכאן בסמוך לבריכת דג הזהב המיטולוגית ניצב בית אנוש, בית מכיל, אוהב, מעניק, עוטף ומאמין באדם.

הצצה מהחלון למטבח הרוחש עשייה ואני נכנסת ההתרגשות באויר סוחפת ,שמחת העשייה מדבקת, טובלת ברגעי אושר והנה זה קורה החברה סקרנים מקבלים את פני ואני לומר את האמת ממש סקרנית  ומתרגשת מהמפגש .

על השולחן כוסות עם קינוח ולמרות שהבוקר עדיין ניבט בחלון משהו מדגדג בגרון . הקורס רגע לפני סיום תופסת את התלמידים  על הקצה.

 

אבל כאמור באתי ללמוד ,לשמוע להבין ולספר ולטעום בסוף ועוד קינוח16

אחרי ששוחחתי עם המתמודדים הבנתי שאין כמו להביא את הדברים מפי האנשים אז בואו איתי לחוות שעה של התרגשות עם מתרגשים .

בתוך קבוצת הבנים הבחינתי בשירה נערה בת עשרים ושלוש וחצי עם חיוך מזמין

שירה מה הביא אותך לקורס?

על הפנים של שירה חיוך ענק העיניים בורקות

“בגיל קטן 4-5 מבשלת בבית יש לי חלום להיות קונדוטרית . הדמות הנערצת עלי היא מיקי שמו קונדוטור שאפשר ללמוד ממנו המון.

אני אוהבת במיוחד להכין עוגות ומוסים. שירה פונה אל המדריכה  ורד ליפשיץ : “ורד למדתי כאן המון על בצק פריך אסיים את זה בסטז”

ורד: :”כן , הבצק מתאים  לשמש בסיס למגוון מאפים אני בטוחה שהידע ישמש אותך את אוהבת את זה ,אז תהי טובה בזה”

שירה: “”כשאני עצבנית המטבח קורא לי”

“אני מתרגשת מאד מהסטאז מקווה שאצליח ”  את מבט הכמיעה בעיניים אני עדיין זוכרת.

שירה מסיימת ויהודה ניגש אלי

” אני חייב להגיד לך שמי שהמציא את זה הוא גאון , למתמודדים זה הדבר הכי גדול.

דבר שחלמתי עליו . לקום בבוקר ולבוא לפה זה המון. אני מתכנן להמשיך להתפתח להיות שף”

מסתבר ששיש גם תלמידים שהקורס פתח בפניהם עולם חדש של עניין כמו אמיר בן 41 מגיע מעולם ההיטק, לדבריו לא בישל קודם , בעקבות השעורים התחיל לבשל בבית וגילה יכולות שלא הכיר.

ויש גם מי שמצהיר איך ניסו לחתוך לו את החלום ומה הוא חווה עכשיו:

אלאור בן 25 : “החלום שלי להיות קונדיטור מגיל קטן אבל אמרו לי שאני לא יכול. פחדתי להגשים את החלום ואז הגעתי לקפה רייך שם הבנתי שהתחום שלי זה המטבח.

אלהים הביא לי מקצוע ליד, כל מה שאני נוגע בו אני עושה פלא.

יש לי פוטנציאל גבוה,יש לי כוחות שאני לא מוותר לעצמי באש ובמים. אני מקווה לעצמי שאת המטרה שלי אני אגיע אליה ואני אהיה מהקונדיטורים הטובים בעולם. המטבח של טוביה נותן כח ,מוטיבציה, התמדה,יכולת לעבוד בצוות ,שאפתנות להגשים את המטרה”

שאול חיים בן 40 מעיד על עצמו :”לעשות אוכל לאנשים עושה טוב על הלב”

“תמיד רציתי לבשל, הרגשתי צורך לשפר. מצאתי כאן הזדמנות ללמוד דברים שלא ידעתי.יותר להרגיש את הדברים מהצד המסחרי.

הזדמנות לחשיפה מאד גדולה לאנשים. בהתחלה היה יותר קשה, אבל מרגיש שמשתפר עם זה.

הקורס היה נהדר. אוירה אחרת,אנשים אחרים ממה שפגשתי בעבר יותר אנשים יותר צעירים.

אני מאחל לעצמי להצליח לעבור את הקורס. רוצה שתהיה לי עבודה להתקדם ,אני מרגיש שנעצרתי בחיים ואני רוצה ומוכן להתקדם.”

 

ואני מרגישה שמחה מתפרצת , רואה הרבה אור, שומעת תקווה פוגשת העצמה בהתגלמותה ………

 

בקשתי מכל מתמודד לתאר   דגל הוא רוצה להניף, דגל שמבטא את הרגשתו :

המתמודדים בחרו להניף את:

דגל השיפור,דגל הניצחון עם תמונה של לב, דגל הניצחון עם תמונה של בגדי שף, דגל ישראל ודגל ורוד של שירים .

 

גם המורה שפגשתי היום ליפשיץ ורד קונדיטורית ,מתנדבת, יודעת מנסיונה האישי מה משמעות ההשתוקקות להגשמת חלום ומה הגמול שבהגשמה.

ורד “כל החיים רציתי להיות קונדיטורית בעבר הייתי אם בית בפנימיה, שנים חיפשתי משהו שיגע בי  ומצאתי ,יצרתי נישה ,העבודה עם אוכלוסיות מיוחדות עושה לי את זה . במהלך הסדנאות אני רואה את ההפשרה והשינוי באדם וזה מקור לגאווה.

אני רואה איך התלמידים מקבלים יותר ביטחון במטבח ,יותר אורך רוח, יודעים למה הם הולכים, מתמקדים יותר במשימה,לומדים להכיל את ההסברים, יוצרים את הקישורים האסוצייטיביים עם מה שלמדו ,כי זה חשוב להם.

התחושה שהם באים לקחת את מה שעושה להם את זה, אבל מה שהם לוקחים זה אפס לעומת מה שאני מקבלת

תמר מגנזי רכזת הקורס הוסיפה:

“הקורס נבנה אחרי שהבנו שיש צורך בתחום המסעדנות בכח אדם איכותי ומקצועי. יש הרבה מאד תחלופה בתחום הזה ומחפשים אנשים שרוצים להתמקצע. בקורס לומדים אפיה, קונדיטוריה, בישול המגמה לחשוף את המשתתפים לסגנונות שונים. מרצי הקורס עושים את עבודתם בהתנדבות.

התלמידים נחשפו בקורס למטבח האיטלקי (העבירה תמר מגניזי הרכזת, שלמדה בישול ואפייה באיטליה ועבדה במטבחים באיטליה ),

למטבח ההודי (את סודות המטבח הזה לימד  מתמודד שלמד בישול ועבד הרבה שנים במטבחים בהודו),

מטבח בלקני (הועבר ע”י שלי ליפא).

כל שבוע התקיימה סדנת אפיית לחמים עם מאסטר אופה (סער מור).

14

המטבח של טוביה זה: יצירה, עבודת צוות, גילוי עצמי של יכולות, התעסקות בטעמים ובתרבויות, ביקור במסעדות, הזדמנות לראות מה קורה מאחורי הקלעים של עולם המסעדנות. בוגרי הקורס הולכים לסטאג’ למסעדות להתנסות במטבחים מקצועיים .

המטבחים שפתחו את הדלת והלב : שיין אנד שארפ, איטלקיה בפישפשים, רביבה וסיליה, קישריה,קפה לינדוור וגיא מאפים טובים.

אם חשבתם שויתרתי על הקינוח : קרם קוקוס על בסיס גנאש שוקולד חלב מעוטר בפרי ופקאן סיני  אז טעיתם.

יפה, טעים עם טעם של עוד

4

אז מי אמר שאי אפשר להגשים חלומות?

שלכם ובשבילכם,

נירה פרי

חברת הנהגת סניף אנוש ר”ג

חברת מועדון ליונס ר”ג

עוד מהבלוג של נירה פרי

תצוגה מקדימה

"סליחה על ההפרעה" – מופע שפותח זווית אחרת להסתכל על הפרעה נפשית

  מופע הסטנד – אפ "סליחה על ההפרעה" מפתיע, מעצים ומאתגר אותנו החברה לצאת משבלונות וסטראוטיפים ולהמשיך לכוון את העדשה דרכה אנו מסתכלים על  בריאות הנפש, התמודדות עם בעיות...

תצוגה מקדימה

בן ושרה – הצגה המבוססת על סיפור אמיתי

צילום: אילנה בן יעקב "בן ושרה", הצגה המבוססת על סיפור אמיתי שהתרחש בארה”ב, היא מחזה ראשון שעולה לבמה של המחזאית אילת סלומון-עקיבא. בן, בחור נוצרי אמריקאי, ילד פרחים המאמין...

תצוגה מקדימה

"דבר אלי בפרחים" - קאברט מוזיקלי שתאהבו

היה לי העונג להשתתף בערב הגאלה החגיגי של הקאברט המוזיקלי: ”דבר אלי בפרחים" המבוצע על ידי זמרת, שחקנית צעירה ומוכשרת, נעמה פרידמן, בוגרת טרייה של בית צבי. נעמה הגישה מופע...

תגובות

טופ 20 - בלוגים

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה