הבלוג של נירה פרי

לשנות כיוון

נירה פרי ,מאמנת אישית ומאמנת קבוצות מתמחה בהעצמת נשים במעגלי החיים,בלוגרית ,לוכדת רגעים ,חולמת ציורים :) מחייכת לחיים

עדכונים:

פוסטים: 150

החל מפברואר 2011

השתתפתי בסיור בשעות אחה”צ בשוק הפשפשים בהדרכתו של השף רועי רונן הופתעתי לגלות מקומות חדשים נהניתי לטעום מטעמים מעניינים והיו רגעים שדימיתי קפיצה קטנה לחו”ל. שוק הפשפשים עובר מטמורפוזה לפני רדת החשיכה

22/07/2019

P1170407

השעה תשע בערב אני פוסעת בין המסעדות ובתי הקפה של  שוק הפשפשים  שמתכונן ללילה, האורות שהודלקו זה מכבר מלווים אותי. פני מועדות לכיכר השעון,  אני אמורה לחלוף דרכה בדרכי לחניון בית האצ”ל, בו חניתי  לפני כשלוש שעות.

רוח נעימה החליפה  את האוויר החמים שרבץ על השוק , הרוח מלטפת את פני  המחויכות.

ליד חנות קסטרו מתגודדת קבוצה של תיירים ותיירות דוברי אנגלית, אני מפלסת את  דרכי ביניהם.  אחד התיירים שמצביע על שלט  מושך את תשומת ליבי,  אני קולטת שהם מתלבטים במשהו שקשור לשוק. אני עוצרת :  “?May I help you ”  התייר מחייך:” Yes thanks”.

מסתבר שהם מתלבטים אם השוק פתוח בלילה ומנסים לפענח את הכתוב בתמרור. אני שמחה על ההזדמנות לספר להם ששוק הפשפשים מחליף בגדים, יש תפאורת בוקר , יש כזו של  של אחה”צ אותה  ראיתי וטעמתי  היום והיא השאירה אותי מחויכת.  יש את זו שעכשיו מתעוררת לחיים ולאורות, תפאורת הערב. נפרדנו כשהם  יוצאים מאותגרים לראות את השוק בפיג’מה.

חשבתי שאני מכירה היטב את השוק ולכן כל כך שמחתי לגלות שטוב שהסתקרנתי והצטרפתי  לסיור הקולינארי  בהדרכתו של השף  רועי רונן.

P1170406

את רועי פגשתי לראשונה. יצא לנו לשוחח מעט בעוד חברי לאיגוד אכב”י – איגוד כתבי הבלוגרים הישראליים, מגיעים. למדתי שרועי החליט אחרי שנים של עבודה כשף המתמחה באוכל אסייתי  לשלב בין אהבתו לאוכל לאהבתו לסיורים.

הוא מארגן טיולי אוכל וסיורי שף קולינריים בארץ ובעולם. שוק הפשפשים, שוק לוינסקי, חולון הודו וסין הם  חלק מלוח המשחק שלו.

רועי הצליח להדביק אותי ואת יתר חברי הקבוצה בהתלהבות  הגילוי של מקומות, טעמים וצבעים. מרגישים שהאיש אוהב את מה שהוא עושה.

על הסיור

כיכר השעון המתה מקבוצות של דוברי אנגלית.  מסתבר שהכיכר משמשת  כמקום מפגש למסיירים ביפו .

הכיכר  ששימשה  ככיכר השוק הגדול של יפו, נקראת כך בשל מגדל השעון שהוקם  בה בשנת 1903  במרכזה. המגדל הוא אחד משישה מגדלי שעון שנבנו בארץ ישראל לכבוד יובל 25 שנים.

החום הכבד שעטף את הכיכר נחתך מדי פעם על ידי משב רוח שהגיעה מהים.

P1170409

יצאנו מהכיכר  לבקר בשוק שעבר מטמורפוזה בשעות אחר הצהריים,  פנינו מועדות לעבר סימטת “יועזר איש הבירה”  הנמצאת בגב של מסעדת דוקטור שקשוקה.

כאן שכנה מסעדת  ”יועזר בר יין” שנפתחה בשנת 1995 על ידי שאול אברון שהיה עמוד התווך של הקולינריה בארץ ושותפתו  ציפורה. המסעדה פעלה 18 שנה עד לפטירתו של אברון 2012, המסעדה שהייתה מקום של יינות ומנות מיוחדות שימשה מקום מפגש  לבוהמה התל אביבית ולברנז’ה

מסתבר שהשף חיים כהן עבד  כעוזר במסעדה שבהמשך הפכה לסוג של בר.

P1170411

 רגע לפני שאנו  פונים ימינה מהסמטה החשוכה אני מבחינה בכביסה התלויה מעל הרחוב. אני מארגנת את המצלמה, פסיעה נוספת ולפני רחוב הכביסה. בדומה לרחוב המטריות, כאן כביסה תלויה מעל הרחוב. שלל בדים צבעוניים שמתבדרים ברוח שמשו לנו גגון אוורירי לתחנת הטעימות הראשונה.

  MILK  BACERY

רועי נעלם בפתח  הקונדיטוריה והגיח עם מגש פחזניות  במילוי קרם פטיסייר,  מגש מצולח עם  קישוטי פרחים  אמיתיים. תאמינו לי חבל לקלקל. אבל  לפחות אחד בקבוצה זוהה כמכור וגם השאר לא טמנו ידם בצלחת.

P1170413

הטעם טעם גן עדן. אני התענגתי גם על הפרחים  בצבעי הכתום, הופתעתי לגלות שהם טעימים ולא רק יפים.

רועי ריגש אותי  ברגישות. אחת המשתתפות שאכילת בוטנים אסורה עליה  ניסתה לברר עם יש בוטנים בבצק וכשלא  נתקבלה  תשובה ברורה  מהדלפק היא ויתרה. אבל רועי לא, הוא התקשר לקונדוטרית לברר וטוב שכך , להחמיץ כזאת פחזנית טעימה?

התחנה הבאה  מלון בוטיק  “מרקט האוס

THE MARKET HOUSE

P1170417

המלון שוכן במקום שהיה בעבר לב הרובע היווני, בבניין בו שכנו משרדי השב”כ.

P1170418

הלובי של המלון מחופה באבן ירושלמית צחורה, ומואר בתאורה  צהובה מעניינת שמכניסה את המבקר לעולם שונה. עמדתי בפנים וחשבתי על השוני שבין הרחוב לבין  פנים הבניין.

בלובי יש ריצפת זכוכית  שמתחתיה  שרידיה של קאפלה ביזאנטית מהמאה ה-7, ודלפק עם ספרי ם בעלי ערך הסטורי המסקרים פרקים בתולדות המדינה.

P1170419

את קירות הלובי מעטרות יצירות של אמנים ישראליים.

דיוקנאות של דמויות יפואיות בצילומי שחור-לבן מעטרים את קירות המלון.

P1170420

P1170421

בקרנו באחד החדרים ,בחדר שלטו צבעי הלבן-צהוב ושחור, מאוורר עץ תלוי בתקרה . המרפסת קטנה  עוררה אצלי חשק להתרווח בכיסא מעל רחוב השוק ,ללגום כוסית יין כשפס קול של אריק דווידוף מתנגן ברקע.

במלון מגישים ארוחת בוקר בסגנון בופה עשיר. לאורחי המלון הארוחה כלולה. לאורחים מבחוץ העלות 90 שקל לאדם,  רועי המליץ.

מומלץ להזמין שבועיים מראש.

P1170424

ברחובות עם תריסי חנויות מוגפים מעוטרים בגרפיטי פסענו לעבר בזאר הבירה.

בזאר הבירה

P1170427

אני הופתעתי, מוכר לי בזאר הבירה השוכן בכרם התימנים שליד שוק הכרמל, לא ידעתי שיש לו אח בשוק הפשפשים. עוד לפני שהסתכלתי על השם הרגשתי שהמקום מוכר. הקונספט אותו קונספט. במקום יש  מבחר של בירות בטעמים  כשלצידם פופקורן שאף בו יש נגיעה של בירה.

טעמתי מספר סוגי בירה. אני אוהבת את הטעם הפירותי והבירה ממש טעימה לי.

P1170429

יש מנת טעימות של מגוון סוגי בירות, חוויה לאוהבי הבירה ואתגר למתלבטים.

אחרי שלגמנו בירה,קצת יותר עליזים ממה שהיינו בתחילת הסיור, אנחנו בדרכינו לטעום ממנת הדגל של המטבח הגאורגי.

מסעדת טש וטשה

P1170434

במקום שהיה בעבר אורוות סוסים, שוכנת  מסעדת טש וטשה, הקרויה על שם מייסדיה.

פנים המסעדה מזכיר מבנה ירושלמי, קשתות בתקרה,תאורה נעימה. לצד החדר המרכזי יש חדר לאירועים פרטיים.

הכלים , המוזיקה מגאורגיה.

P1170444

את החצ’פורי  הכי טעים שאכלתי  והייתי בגיאורגיה, טעמתי בדוכן הצמוד למסעדה ושייך לה.  מסתבר שיש חצ’פורי במלויים שונים, טעמתי שלושה אהבתי מאד את זה במילוי הגבינות .

P1170440

לגמתי גם מהמשקה הגיאורגי הירוק  בטעם טרגון הזכיר לי עקצוץ של מנטה, אהבתי.

P1170441

את החצ’פורי העשוי מחומרים אותנטיים מכינה אישה גאורגית מסבירת פנים שניצבת מאחורי הדלפק, פשוט, קפיצה קטנה לחו”ל.

מעדנייה מבית פועה

P1170447

החושך התחיל לעטוף את הרחוב, אורות בתי הקפה נדלקו,  במסעדת פועה כבר נצפו סועדים. אבל, אנחנו  בדרכינו לשפרה-מעדנייה מבית פועה, חנות קטנה ומגניבה של מגוון רטבים, גבינות, יינות ועוד,  הצמודה למסעדה. המקום צבעוני עם נחוח של חו”ל, הכול מסודר בטוב טעם ומעורר תאבון.

P1170453

למרות שכבר שבעתי לא הצלחתי לעמוד בפיתוי וטעמתי את הגבינות , המצויינות, הקרקרים המיוחדים. הפטל שקשט את המגשים, הזכיר לי את ילדותי, והקפיץ אותי לעץ התות השחור בסומאל שבאבן גבירול פינת ארלזרוב בתל אביב. ראיתי אותי כזאת קטנה בת שמונה מטפסת לקטוף תותים וחוזרת הביתה מכוסה בכתמים וידיים בצבע בורדו כהה.

P1170454

מהחנות הזאת יצאתי עם גבינה שהתאפקתי  לא לאכול ברמזורים.  אחרי הסיפור של ההיא עם הטלפון והשוטר, אני  נזהרת.

P1170455

מלביה

עכשיו בשוק שלבש פיג’מה והתקשט באורות , רועי הוביל אותנו  לקינוח  במלביה.

P1170456

כאן הכינו לנו מלבי  שסיימתי עד הסוף, למי שמכיר אותי זה אומר המון.

יש במלביה  גם מלבי צמחוני. המלבי מוגש עם סירופ במגוון טעמים,  וטופים שכל אחד יכול להרכיב לפי בחירתו.

P1170457

שמחתי לגלות שבשוק הפשפשים יש הופעות חינם  בימי שני ושלישי.

עכשיו אתם מבינים למה צעדתי בתום הסיור מחוייכת?

לסיכום

כשמאותגרים לגלות וללמוד, אין מקום מוכר . סיפר לי אחד המשתתפים, שראה אותי מצלמת מרפסות, איך גילה רק לאחרונה את שכונת מגוריו. הוא השתתף בסיור מבנים שגרם לו להתבונן במקומות שחלף בהם במיקוד שונה.

נהניתי מההסברים של רועי, הסיור איתו חוויה, אני ממליצה.

צילום: נירה פרי

שלכם ובשבילכם,

נירה פרי

בלוגרית בסלונה , מאמנת המתמחה באימון נשים

עוד מהבלוג של נירה פרי

תצוגה מקדימה

"סליחה על ההפרעה" – מופע שפותח זווית אחרת להסתכל על הפרעה נפשית

  מופע הסטנד – אפ "סליחה על ההפרעה" מפתיע, מעצים ומאתגר אותנו החברה לצאת משבלונות וסטראוטיפים ולהמשיך לכוון את העדשה דרכה אנו מסתכלים על  בריאות הנפש, התמודדות עם בעיות...

תצוגה מקדימה

בן ושרה – הצגה המבוססת על סיפור אמיתי

צילום: אילנה בן יעקב "בן ושרה", הצגה המבוססת על סיפור אמיתי שהתרחש בארה”ב, היא מחזה ראשון שעולה לבמה של המחזאית אילת סלומון-עקיבא. בן, בחור נוצרי אמריקאי, ילד פרחים המאמין...

תצוגה מקדימה

"דבר אלי בפרחים" - קאברט מוזיקלי שתאהבו

היה לי העונג להשתתף בערב הגאלה החגיגי של הקאברט המוזיקלי: ”דבר אלי בפרחים" המבוצע על ידי זמרת, שחקנית צעירה ומוכשרת, נעמה פרידמן, בוגרת טרייה של בית צבי. נעמה הגישה מופע...

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה