הבלוג של נטע בשביל השוקולד

netamula

שף שוקולטייר נשואה לגיל ואמא לשלושה מופלאים ! מאז שאני זוכרת את עצמי שוקולד היה התשובה לכל דבר!!! כילדה גדלתי בבית שבו אופים רוקחים מכינים הכל עוגות קינוחים שמרים ושוקולד... לפני 10 שנים פתחתי את החנות בוטיק שלי במושב... +עוד

שף שוקולטייר נשואה לגיל ואמא לשלושה מופלאים ! מאז שאני זוכרת את עצמי שוקולד היה התשובה לכל דבר!!! כילדה גדלתי בבית שבו אופים רוקחים מכינים הכל עוגות קינוחים שמרים ושוקולד... לפני 10 שנים פתחתי את החנות בוטיק שלי במושב נחלים מקום קסום ומתוק ומשם עברתי למתחם סטודיו עם גלרייה שבו העברתי סדנאות. כיום אני מנחת סדנאות שוקולד לאירועים פרטיים ולחברות הי.טק בבית הלקוח /במקום העבודה לימי הולדת מסיבת רווקות בוקר נשים...sweet 16..יום כיף לצוות עובדים ועוד חיה ונושמת שוקולד כל הסוגים כל הצבעים כל האפשרויות תמיד אותי משמחות. המוטו שלי "מתוך 10אנשים 9 אוהבים שוקולד העשירי תמיד משקר"...

עדכונים:

פוסטים: 23

עוקבים: 2

החל מאוגוסט 2016

הם קטנים מושחתים קרירים וטעימים וצריך אותם תמיד ליד הקפה

02/05/2018

משהו קטן וטוב: כך תכינו את הטראפלס של נטע בשביל השוקולד

הם קטנים מושחתים קרירים וטעימים וצריך אותם תמיד ליד הקפה

טראפלס

טראפלס

 

צילום: נטע בשביל השוקולד

כל ערב שבת כבר כשני עשורים אנו מתארחים אצל ההורים של בעלי לקידוש המסורתי, כשאני אך פוסעת על מפתן הדלת קמים כולם בשמחה מסבירים לי פנים כשבעצם הם שואלים “נטע מה הבאת”? בלי שלום, בלי מה נשמע, בלי חג שמח, ישר “נטע מה הבאת”? אבוי לי אם אשכח לפנק, המבטים הופכים חיש למבוהלים המומים ומאוד עצובים כאומרים לי “על מצפונך” כך הרגלתי והתרגלתי להיות אחראית קינוחים בכל מצב בכל אירוע בכל חג, אגב פעם אחת ביקשו ממני סלט יצא לי סלט גזר מתוק עם חמוציות ופקאן הבינו שעדיף  ממני לבקש רק שוקולד.

 

 

 

 

לענייננו הגיע יום שישי שעת צהרים, אחרי שבוע עבודה מספק רגע לפני כניסת שבת המלכה כשהאווירה משתנה לאט לאט, השקט ברחובות, העיתונים בכל פינה, עוברת לי מחשבה שאולי אתפוס תנומה קלה עם איזה ספר טוב שמחכה לי ליד המיטה, מבט קצר ומהיר במטבח וזה תופס אותי בום, נזכרתי שלא הכנתי קינוח, “אני אספיק” אני אומרת לעצמי בקול “גם קינוח וגם שנ”צ קטן עלי” אני מעודדת את עצמי, לפתע קולה החרישי והמתחנחן של שלי המתבגרת שלי  ”אמא קבעתי ללמוד לבגרות עם נויה את יכולה להקפיץ אותי אליה” וזה אומר להסיע עכשיו לקצה השני של העיר ובחזרה, “אוקי” אני עונה “רק זריז” בינתיים שקלתי שוקולד לבן והוצאתי שמנת מתוקה פשפשתי בארון מזווה, התלבטתי בין האגוזים השונים בסוף בחרתי אגוזי לוז תמיד מנצחים, עוד חיפוש קל ” מה אוסיף הפעם”? עיני נחו על שקית קוקוס “מתאים לי היום קוקוס” הרהרתי בלב “אמא עוד דקה יוצאים” קוראת לי המתבגרת מהחדר ואני שמכירה את הנפשות הפועלות ודקה שלי זה לא דקה של מתבגרת מתאפרת מתארגת חיש חיממתי שמנת מתוקה בסיר על גבי הכיריים את השוקולד הלבן חיממתי בפולסים עדינים במיקרוגל  איחדתי תערובות ערבבתי היטב מזגתי למסה הומוגנית חלקה מבריקה, מפתחות אוטו הקפצה את הילדה הספקנו לקשקש קצת על הא ועל דא קבענו לצאת לריצה בשבת בבוקר.

 

הופ אני כבר חזרה בבית פתחתי את המקרר והוצאתי לימון אני מאוד שילוב מושלם עם שוקולד לבן גירדתי והוספתי לגנש עם שוט של ליקר לימונצ’לו שאותו הבאתי מהטיול באיטליה, לא התאפקתי טעמתי מהגנש וכמעט התעלפתי “טעים היסטרי” ציינתי לעצמי בסיפוק, הכנסתי את הקערה למקרר להתמצקות “יופי” חשבתי בליבי “עכשיו מנוחה” אבל אז גיל בעלי היקר צועק מהמרפסת “נטע את יכולה לבוא לרגע” זה מה שאני אוהבת בבני המשפחה הרגע שלי זה לא הרגע שלהם, בשעה וחצי שעה שלאחר מכן עזרתי לו להנדס את האדניות עם צמחי התבלין החדשים שהביא זה עתה, נענע, בזיליקום, נענע מנטה, מרווה ועוד, ברגע שסיימנו אני מודה המרפסת הפכה לפורחת וריחנית בשלב הזה אני כבר זוחלת למיטה.

 

רק מניחה ראש על הכרית והנייד שלי מצלצל, ליאור האמצעי שלי מדריך בצופים על הקו “אמא” הוא שואג “האוטובוס עבר ולא עצר ואני רעב” ושוב נועלת נעליים לוקחת מפתחות בדרך לאוטו השכנה פוגשת אותי ושואלת “איך הופכים קרם שוקולד לציפוי עוגה מחלבי לפרווה”? אני משיבה בשמחה מפרטת עד לרכב ונפרדות בנשיקות “הצלת אותי נטע” היא מנפנפת לעברי. כשאני אוספת את המתבגר מקשיבה לסיפוריו על הפעולה המעולה שהעביר ועל ההכנות למחנה קיץ חיש עולים הביתה מאני נכנסת למטבח ומערבבת נמרצות את הגנש ויוצרת כדורים קטנים במשקל 15 גרם בתוכם אני מחביאה אגוז לוז סוגרת היטב ומגלגלת בקוקוס קלוי או רגיל. לוקחת לי שניים בצלחת ונכנסת סוף סוף למיטה לשנת צהרים הבעל מתהפך ואומר “מה את זוללת תביאי ביס, טעים טעים” הוא מתמוגג מאושר ומוסיף “אהה אמא שלי התקשרה הם מוזמנים לחברים אז היום נצא למסעדה”.

 

טראפלס שוקולד לבן ולימונצ’לו

550 גרם שוקולד לבן מומס

1 שמנת מתוקה

2 שוט ליקר לימונצלו

קליפת לימון מגורדת

אגוזי לוז

קוקוס לבן או קלוי

אופן ההכנה:

מביאים את השמנת לרתיחה, מוזגים על השוקולד מערבבים למסה הומוגנית חלקה מבריקה מוסיפים את הגרדת לימון והליקר, מכסים ומעבירים למקרר כשהמסה מתקשה מתחילים ליצור כדורים קטנים אפשר לא חובה להטמיע אגוז לוז לגלגל בקוקוס לבן או קלוי אין בעד מה.

 

רוצים לשאול אותי שאלות?

רוצים להזמין אותי לסדנת שוקולד?

סתם בא לכם להגיד שלום?

כתבו אלי [email protected]

אפשר לעקוב אחרי בבלוג

לעשות לי לייק בפייסבוק https://www.facebook.com/netachocolate4u/?ref=bookmarks

עוד מהבלוג של נטע בשביל השוקולד

שלום עולם!

ברוכים הבאים לבלוג החדש שלי!...

תגובות

פורסם לפני 2 years

על אהבה פריז ושוקולד או נשיקה צרפתית

פאריז... אני חוזרת כל פעם להתאהב בשוקולד שם מחדש, אני מתחילה בחיפושים אחר האקלר המושלם אותו מצאתי בשדרות "השאנז אליזה" הפאי הלימון המנצח טעמתי והתמוגגתי במסעדת "הלובר" והקרפ סוזט הנפלא למרגלות "המונמרטר " רובע האמנים של...

תצוגה מקדימה

על שוקולד שוקוליטיירית וחלומות

על שוקולד שוקוליטיירית וחלומות נעים להכיר "מתוך 10 אנשים 9 אוהבים שוקולד העשירי תמיד משקר" זה האני המאמין שלי, נעים להכיר שמי נטע מולה סופר אני שף שוקוליטייר מומחית לסדנאות שוקולד בוטיק ובעלת המותג "נטע בשביל השוקולד",...

תגובות

פורסם לפני 8 months

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה