הבלוג של נטע בשביל השוקולד

netamula

שף שוקולטייר נשואה לגיל ואמא לשלושה מופלאים ! מאז שאני זוכרת את עצמי שוקולד היה התשובה לכל דבר!!! כילדה גדלתי בבית שבו אופים רוקחים מכינים הכל עוגות קינוחים שמרים ושוקולד... לפני 10 שנים פתחתי את החנות בוטיק שלי במושב... +עוד

שף שוקולטייר נשואה לגיל ואמא לשלושה מופלאים ! מאז שאני זוכרת את עצמי שוקולד היה התשובה לכל דבר!!! כילדה גדלתי בבית שבו אופים רוקחים מכינים הכל עוגות קינוחים שמרים ושוקולד... לפני 10 שנים פתחתי את החנות בוטיק שלי במושב נחלים מקום קסום ומתוק ומשם עברתי למתחם סטודיו עם גלרייה שבו העברתי סדנאות. כיום אני מנחת סדנאות שוקולד לאירועים פרטיים ולחברות הי.טק בבית הלקוח /במקום העבודה לימי הולדת מסיבת רווקות בוקר נשים...sweet 16..יום כיף לצוות עובדים ועוד חיה ונושמת שוקולד כל הסוגים כל הצבעים כל האפשרויות תמיד אותי משמחות. המוטו שלי "מתוך 10אנשים 9 אוהבים שוקולד העשירי תמיד משקר"...

עדכונים:

פוסטים: 19

עוקבים: 2

החל מאוגוסט 2016

ובו יסופר על הרגע בו התאהבתי בשוקולד, איך? ומתי? כנסו ותקראו בסיום יש הפתעה מרגשת ומתוקה

24/04/2018

“קצב הליכתה,

קמט בשמלתה

הם שייעדו הם שיגידו

שדבק בה טעם האהבה

עשב בשערה

ושתי עיניה מספרות עליה

שהיא באה מאהבה”…

 בלגיה 2

באה מאהבה

אז זאת אני, למי שעדיין לא מכיר נטע מולה סופר שף שוקוליטיירית מנחת סדנאות שוקולד שבאה מאהבה. את הפעם הראשונה שהכנתי שוקולד לא אשכח לעולם, שיעור פרלינים באקדמייה לשוקולד פאריז צרפת , צפיתי כמהופנטת בפייר שף שוקוליטייר בעל שם עולמי בתחום, מכין פרלינים  בטכניקה אירופאית יוצק גנשים, מזלף מחיות פרי, מטמפרר על השיש, משטח בתבניות ביד אומן ברוגע בשליטה והרגשתי שזה,זה מה שאני רוצה. ברגע האמת פייר הפך את התבנית וכל הפרלינים התנתקו מיד והופיעו על השיש כמו תינוק חדש, עבורי הזמן עצר מלכת הרגשתי את הכח שיש לשוקולד, את העוצמה בטעם של שוקולד שהוכן זה עתה,בפה מתחולל מחול אלוהי ואני לוחשת רק שלא יגמר לעולם, המגע של השוקולד בשילוב הקרם גנש בתוכו הביא אותי להתאהב זה הרגע שדבק בי טעם האהבה.

משימת שוקולד

בהמשך השיעור קיבלתי משימה אישית התבקשתי להכין גנש אישי שלי, הסתכלתי שמאלה הסתכלתי ימינה ראיתי פטל מצאתי בזיליקום ונענע קטפתי כמה עלים חלטתי בשמנת הוספתי מעט מלח ים אטלנטי, טעמתי והתחשמלתי מהטעם כאילו זרקו אותי על כוכב אחר עם מעדן כל כך ערב לחיך לא רציתי שייגמר, ערבבתי הוספתי מעט וויסקי שוב בחשתי עוצמת הטעמים זינקה החוצה ממש,  זילפתי את הגנש לגומות הפרלינים נישקתי את התבנית באהבה והכנסתי למקפיא. כעבור חצי שעה הפרלינים יצאו השף עמד לידי והלב שלי דופק במהירות שיא, בעוד פייר מתפעל מהברק של השוקולד שמעתי אותו אומר:  “עכשיו מבחן הטעימה”  אני זוכרת את המילים ” lets test it “  טעם ביס קטן עוד ביס חיוך קטן החל מתפתל בין שפתיו “מהיכן את” שאל “נטע מישראל” עניתי  “בראבו” הוא הנהן בראשו  “מעולה את נולדת לשוקולד יש בך תשוקה שלא תגמר לעולם” ואני רק רציתי לקפוץ משמחה “thank you chef”  והלב דופק.

 

אני והשוקולד

מאז ועד היום אני מכינה שוקולדים בעבודת יד באהבה רבה ובסבלנות אין קץ, פרלינים קסומים במילוי גנשים המבוססים על פירות טריים אלכוהול ואפילו  תבלינים, טראפלסים מפנקים משוקולד מריר מוקצף מובזק באבקת קקאו אדומה בטעמים משכרי חושים  פטיפורים בטעם קרמל מלוח או צ’ילי מעקצץ מי שמגיע אלי מקשיב לסיפורי השוקולד שלי ואפילו זוכה אבחון מתוק בשוקולד ויודע שאני באהבה מאהבה.

 

אז מי את גברת נטע?

כי עבורי להיות שוקוליטיירית זה

להקסים כל יום מחדש,

להכין באהבה שוקולדים למי שאוהבים

לחלק שמחה וניצוצות בעיניים,

לטעום עולם ומלואו ולחלוק אותו עם כולם

לקבל חיבוקים

לתת חיזוקים,

לשלב טעמים

לפרוץ גבולות

לעמוד באתגרים

להגשים חלומות

ולקחת את כולם איתי כי אני כדברי השיר “באה מאהבה באה מאהבה”

בלגייה

להכנת קוקטיל שוקולטה עם נענע וויסקי:

1 שוט וויסקי

1 שוט ליקר שוקולד או קקאו

4 כפות שמנת מתוקה

מערבלים היטב בשייקר מוזגים

מקשטים בעלי נענע

עוד מהבלוג של נטע בשביל השוקולד

שלום עולם!

ברוכים הבאים לבלוג החדש שלי!...

תגובות

פורסם לפני 2 years

על אהבה פריז ושוקולד או נשיקה צרפתית

פאריז... אני חוזרת כל פעם להתאהב בשוקולד שם מחדש, אני מתחילה בחיפושים אחר האקלר המושלם אותו מצאתי בשדרות "השאנז אליזה" הפאי הלימון המנצח טעמתי והתמוגגתי במסעדת "הלובר" והקרפ סוזט הנפלא למרגלות "המונמרטר " רובע האמנים של...

תצוגה מקדימה

על שוקולד שוקוליטיירית וחלומות

על שוקולד שוקוליטיירית וחלומות נעים להכיר "מתוך 10 אנשים 9 אוהבים שוקולד העשירי תמיד משקר" זה האני המאמין שלי, נעים להכיר שמי נטע מולה סופר אני שף שוקוליטייר מומחית לסדנאות שוקולד בוטיק ובעלת המותג "נטע בשביל השוקולד",...

תגובות

פורסם לפני 5 months

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה