הבלוג של נטע בשביל השוקולד

netamula

שף שוקולטייר נשואה לגיל ואמא שלושה מופלאים ! מאז שאני זוכרת את עצמי שוקולד היה התשובה לכל דבר!!! כילדה גדלתי בבית שבו אופים רוקחים מכינים הכל עוגות קינוחים שמרים ושוקולד... לפני 10 שנים פתחתי את החנות בוטיק שלי במושב נחלים... +עוד

שף שוקולטייר נשואה לגיל ואמא שלושה מופלאים ! מאז שאני זוכרת את עצמי שוקולד היה התשובה לכל דבר!!! כילדה גדלתי בבית שבו אופים רוקחים מכינים הכל עוגות קינוחים שמרים ושוקולד... לפני 10 שנים פתחתי את החנות בוטיק שלי במושב נחלים מקום קסום ומתוק ומשם עברתי למתחם סטודיו עם גלרייה שבו העברתי סדנאות. כיום אני מנחת סדנאות שוקולד לאירועים פרטיים ולחברות הי.טק בבית הלקוח /במקום העבודה לימי הולדת מסיבת רווקות בוקר נשים...sweet 16..יום כיף לצוות עובדים ועוד חיה ונושמת שוקולד כל הסוגים כל הצבעים כל האפשרויות תמיד אותי משמחות. המוטו שלי "מתוך 10אנשים 9 אוהבים שוקולד העשירי תמיד משקר"...

עדכונים:

פוסטים: 19

עוקבים: 2

החל מאוגוסט 2016

כששוקוליטיירית מגיעה לתערוכת יין קורים הרבה קסמים…וכן יש גם מתכון של שוקולד ואלכוהול מפנק!!

17/02/2018

מומלץ וטעים

מומלץ וטעים

שוקוליטיירית מומחית לשוקולד מגיעה לתערוכת יין משובחת קורים הרבה קסמים

כשף שוקוליטיירית אני נהנית לשלב בסדנאות שוקולד הבוטיק שלי, גם יין משובח, אני אוהבת להתנסות שעות במטבח הפרטי שלי ,לערבב לבדוק ולהמציא פרלינים חדשים המבוססים על ליקרים משובחים לצד יינות מפנקים.

כך כשקיבלתי הזמנה אישית ומיוחדת לסקר את אירוע “תערוכת היין הכשר הגדולה בעולם” שבו הוצגו למעלה מ 140 סוגי יינות שונים בחסות “צור  עולם של יין” מצאתי את עצמי פוסעת בערב חורפי לעבר נמל תל אביב גלים הכו מכל עבר כאומרים: “רגע גם לנו מגיע לטעום מכל הטוב הזה”.

 בתורה נאמר “יין משמח אלוהים ואנשים” (שופטים פרק ט פסוק י”ט) ועוד איזה ערב שמח חיכה לי, הגעתי לטראסק אשר בנמל תל אביב, אחד המקומות היפים לטעמי כבר בכניסה הייתה תחושה של מסיבה אחת ענקית, קיבלתי כוס יין אישית שאיתה פסעתי הישר פנימה המקום עוצב כמו בר גדול עם מבחר של דוכני יינות משובחים, כאשר כל יבואן הציג בגאווה בפינה התנוסס דגל ארץ הייצור כך שהרגשתי כמו בסיור קולינרי חובק עולם, נהנית מטעמים מופלאים ומרגשים אחד אחרי השני.

 

                 נטע                  

זאת אני נטע מולה סופר שף שוקוליטיירית (צילום דב מרטן וצור הפקות)

                                      

 חברותי ליין

(צילום דב מרטן וצור הפקות)

אילו הן שותפותי לערב נפלא זה משמאל לאה ליטני סטייליסטית במרכז  אני, ודניאל לוצקי יועצת כלכלית מימין.

התחלתי עם הדוכן של מדינת פורטוגל- הבעלים הנחמדים המליצו על טעימה ראשונה עם ה”פורטו קורדבו” יין פורט אדום מחוזק בעל ניחוח פירותי עשיר המתמוסס בפה ומשאיר טעם של עוד, חיש נמזגה כוס שנייה הפעם “טיו פפה” יין שרי קל מחוזק לבן אקסטרה יבש, הבעלים סיפרו בגאווה כי הענבים נבצרים ידנית. בשלב הזה כבר רקמתי ותכננתי איך לשלבו עם פרלין שוקולד מריר עם אחוזי קקאו גבוהים.

 

      

                                      

                                                       צילום: נטע בשביל השוקולד

 

איטליה- הגענו לשולחנות הליקרים טעמתי מה”ביסרין די ג’נדויוטו” ליקר שוקולד פרווה עם ארומה של אגוז לוז ואף אוסיף שברגע שהבעלים ציין שהליקר דומה לשוקולד ז’נדוייה אורו עיניי חיוך ענק נמתח על פני כי ז’נדוייה שוקולד עם ניחוח אגוז לוז משגע, היה ההשראה עבורי להתחיל לעסוק בשוקולד, טעימה אחת ממנו וכל החושים נסחפים  המערבולת טעמים נפלאה, עוד אציין כי הליקר פרווה ולכן הוא מעולה לסיומת ארוחה בשרית  וחגיגית כשרוצים משהו מתוק וטוב, ליקר נפלא נוסף של אותו יבואן הפעם לחובבי השוקולד הלבן ליקר “ביסרין וויט”  גם פרווה עם 15% אלכוהול המלצה שלי תשלבו אותם על לעוגות גלידות וקינוחים.

 


ליקר שוקולד מריר                                         ליקר שוקולד לבן

צילום: נטע בשביל השוקולד

 

כשהבעלים גילה שאני שף שוקוליטיירית אורו עיניו ותך כדי שיחה קולחת מזג לי כוסית מליקר לימונצ’לו וכאן אגלה לכם שבכל טיול שלי לאיטליה אני חוזרת עם בקבוקי לימונצ’לו  אותם אני מוסיפה לפרלין הלימונים שלי עם נגיעת נענע, פרלין שזכה לביקורות נלהבות, טעם  הלימונצ’לו היה נפלא עם עיקצוץ עדין בסיומת עוד סיפר לי הבעלים כי הלימונצ’לו מבוסס מלימוני סציליה, חיש צללתי למחוזות ארץ המגף ורק קריאות של חברותי “נטע נטע ממשיכים” החזירו אותי למציאות וכך פסעתי לדוכן הבא.

                           

                                     איטליה במיטבה ליקר לימונצ’לו – צילום: נטע בשביל השוקולד

 IMG_20180202_185716_resized_20180205_093550416

  צילום: נטע בשביל השוקולד

בזווית העין הבחנתי בדוכן יינות מצרפת נמשכתי אליו כמו מגנט המלצת היינן איש מקסים ואדיב בשם בוריס היה “קברנה סובניון פאי ד’אוק” יין אדום יבש 2015 אשר מופק מכרמי לנדוק אשר על  חוף הים התיכון ,בטעימה מורגש טעם של דומדמניות שחורות ופירות אדומים יין נפלא שמלווה בשר או גבינות והמלצה אישית שלי לנסות עם פרלין שוקולד במילוי פטל חמוץ מתוק.

 

 

                  

 

הערב רק התחיל והאווירה הייתה כבר מחשמלת, כדי למתן את האלכוהול דאגו בהפקה המושקעת של צור הפקות לכל פרט ופרט מסביב היו עמדות אוכל מצוינות שעם מיטב הפוקצ’ות בליווי ממרחים מיוחדים כמו אנשובי, עדשים, חציל קלוי, ממרח סלומון, עמדת  דים סאם  הישר מהמזרח במילוי ירקות או פטריות ואפילו בטטה, דוכן  סושי נהדר בשילוב סלט אצות רענן ועמדת גריל מפנקת עם אפונת גינה מעל.

                                 

                                                  צילום: נטע בשביל השוקולד

 

 ×ª×™×§×•×Ÿ יין

 

 

 

 

בין לבין פגשתי חבר וותיק מתחום היינות אבנר הבעלים של פרידלנד מכפר סבא שאמר לי ” אירוע ברמה גבוהה מאוד, טעמנו יינות מעולים מכל העולם ומישראל שאפו גדול למארגנים”

                                    

מומלץ מצרפת

מומלץ מצרפת

                                               

 

אני חיבבתי את היינות הצרפתיים וחזרתי הפעם בוריס המליץ על ה”שאטו רוימונט” יין אדום יבש בורדו ללנד דה פומרול צבעו מקסים מורגשות הארומות של פירות אדומים בוריס סיפר שאת היין הזה הוא ממליץ לשלב עם ארוחות גורמה ואכן היין משאיר טעם ארומטי בגרון וחשק לעוד.

     צילום: נטע בשביל השוקולד

            

                                        יינות צרפת ברקע בוריס צילום: נטע בשביל השוקולד

 

 

 

 

 

 

דוכן עם דגל ישראל (גאוות יחידה) משך אותי אליו, בכל זאת הגפן נחשב לאחד משבעת המינים שבהם נתברכה ארצנו  הניחוח הזכיר לי טיול לגליל הנפלא עם אווירה ארץ ישראלית כחול לבן נמשכתי באופן מובן לליקרים הנפלאים של יקב מורד יקב  הדיילת בדוכן בחורה תוססת ומיוחדת נתנה לי טעימה מכל ליקר ובסוד המליצה לי להתחיל עם ליקר הפסיפלורהב מילה אחת “ואוו” הטעם גן עדן כמו הטבע הישראלי מתפרץ כאן עם טעמים מרגשים נפלאים, טעמים נוספים שטעמתי היו ליצ’י, רימונים, תפוחים, אשכולית אדומה, דובדבנים ועוד…

 

                                                

                                                 צילום: נטע בשביל השוקולד

 

לסיום באווירה שמחה וצהלה הגענו לדוכן ארה”ב …ויסקי!! טעים חזק דומיננטי תמיד אוהבת לשלב אות בעוגות לחג.

                                              

                                                ויסקי ארה”ב – צילום: נטע בשביל השוקולד

 

 

 

 

 

 

משם קינחנו בעמדת קפה אספרסו חזק נרגעת מהחוויה הנפלאה  כשברקע מתנגנת מוזיקת ג’אז נפלאה איכשהו היין טעים הרבה יותר

 

                                      

                                              צילום: נטע בשביל השוקולד

 

 

                      

                                 צילום: נטע בשביל השוקולד

 

להתראות באירוע הבא.

 

ולסיום מתכון שוקולדי איטלקי ואלכוהולי- נטע בשביל השוקולד

5 כפות קקאו אמיתי ומשובח

2 כפות סוכר

2 כוסות מים

2 – 4 קוביות שוקולד

שוט ברנדי

כדור גלידת ווניל

מבשלים  קקאו סוכר ומים בסיר עד למסה הומוגנית חלקה, מוזגים ל 2 ספלים מוסיפים 2 קוביות שוקולד מריר מערבבים מוסיפים שוט ברנדי מערבבים היטב ולסיום מוסיפים כדור גלידה ווניל בכל ספל….ונהנים מהחיים הטובים!!!

 

 שוקולטה

 

                                       צילום: מיטל סלומון

 

 

 

אהבתם ?מוזמנים להגיב ולעקוב אחרי  גם ב-

נטע בשביל השוקולד – שף שוקוליטייר מומחית לסדנאות שוקולד

פייסבוק   https://www.facebook.com/netachocolate4u/

אתר www.chocolata.co.il 

 

 

 

עוד מהבלוג של נטע בשביל השוקולד

שלום עולם!

ברוכים הבאים לבלוג החדש שלי!...

תגובות

פורסם לפני 2 years

על אהבה פריז ושוקולד או נשיקה צרפתית

פאריז... אני חוזרת כל פעם להתאהב בשוקולד שם מחדש, אני מתחילה בחיפושים אחר האקלר המושלם אותו מצאתי בשדרות "השאנז אליזה" הפאי הלימון המנצח טעמתי והתמוגגתי במסעדת "הלובר" והקרפ סוזט הנפלא למרגלות "המונמרטר " רובע האמנים של...

תצוגה מקדימה

הרגע שבו התאהבתי

"קצב הליכתה, קמט בשמלתה הם שייעדו הם שיגידו שדבק בה טעם האהבה עשב בשערה ושתי עיניה מספרות עליה שהיא באה מאהבה"...   באה מאהבה אז זאת אני, למי שעדיין לא מכיר נטע מולה סופר...

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה