הבלוג של נטע בשביל השוקולד

netamula

שף שוקולטייר נשואה לגיל ואמא לשלושה מופלאים ! מאז שאני זוכרת את עצמי שוקולד היה התשובה לכל דבר!!! כילדה גדלתי בבית שבו אופים רוקחים מכינים הכל עוגות קינוחים שמרים ושוקולד... לפני 10 שנים פתחתי את החנות בוטיק שלי במושב... +עוד

שף שוקולטייר נשואה לגיל ואמא לשלושה מופלאים ! מאז שאני זוכרת את עצמי שוקולד היה התשובה לכל דבר!!! כילדה גדלתי בבית שבו אופים רוקחים מכינים הכל עוגות קינוחים שמרים ושוקולד... לפני 10 שנים פתחתי את החנות בוטיק שלי במושב נחלים מקום קסום ומתוק ומשם עברתי למתחם סטודיו עם גלרייה שבו העברתי סדנאות. כיום אני מנחת סדנאות שוקולד לאירועים פרטיים ולחברות הי.טק בבית הלקוח /במקום העבודה לימי הולדת מסיבת רווקות בוקר נשים...sweet 16..יום כיף לצוות עובדים ועוד חיה ונושמת שוקולד כל הסוגים כל הצבעים כל האפשרויות תמיד אותי משמחות. המוטו שלי "מתוך 10אנשים 9 אוהבים שוקולד העשירי תמיד משקר"...

עדכונים:

פוסטים: 31

החל מאוגוסט 2016

והיום יסופר על עוגה עסיסית שאי אפשר להפסיק ליישר שחיתות אמיתית, עם הפתעה רק בביס השני נכונה לכם הפתע שילוב מתוחכם של בירה כהה עם שוקולד מריר

05/05/2019

עוגת השוקולד שלי עם בירה בלגית

עוגה עסיסית שאי אפשר להפסיק ליישר שחיתות אמיתית, עם הפתעה  רק בביס השני נכונה לכם הפתעה, שילוב מתוחכם של בירה כהה עם שוקולד מריר

2019תיקון

בלגיה 2010 באחד מימי הלימודי שוקולד באקדמיה לשוקולד בבריסל, שעת ערב מאוחרת כל חברי לקורס ואנוכי סיימנו עוד יום מרתק  ויצאנו לפאב השכונתי, מקום קסום מנורות אדומות משתלשלות מהתקרה מטה, כיסאות ישיבה גבוהים סביב שולחן עגול מעץ, הברמן בחור צעיר עם ניצוץ בעיניים ניגש מחייך ושואל  ”מה תשתו ” אני שואלת “מה ממליץ” ? הוא ממשיך “מה אוהבת ” אני צוחקת “תרגש”  חולצת השף שלי מבצבצת מתחת לצעיף “אהה את שוקולטייה” הוא מצדיע , אני מחייכת  חיוך ענק “יס” , “מהיכן” הוא מתעניין “מישראל” אני משיבה , “וואוו” הוא מתפעל “ביקרתי בישראל לפני שנים חוף ים יפה, אנשים טובים, אני אוהב את ישראל” ומיד ממשיך “אביא לך עוגה שממ עכשיו הכינו אותה, כזאת לא טעמת אבל נראה אם תנחשי מה יש בה” שתיקה סביב השולחן והוא מוסיף  בהחלטיות “שתייה לכולם על חשבון הבית, “רק אם תנחשי” ואני נכנסתי לאתגר כי איך אוכל לאכזב את חברי ?

 בירהתיקון3

ביס ראשון מהעוגה היא נמסה לי בפה הטעמים מתפרצים לי מרגע לרגע , כולם מסביבי שואלים בסקרנות “נו נטע מה יש שם, מה את מרגישה”? אוף קרציות אני חושבת בליבי, תנו לנשום לחשוב להבין, מתעלמת מהרעשים,  מה יש שם אני תוהה מנסה לבחון מקרוב ,התאורה כל כך אדומה קשה לראות ,מריחה קלות את העוגה , הצליח לבלבל אותי הבלגי הזה אני חושבת במהירות, עוד ביס  מחכה כמה שניות, טעם של קפה חזק ממלא את פי כל החושים שלי דרוכים, החיך הרגיש שלי מתעלף עוד רגע , אני קוראת לזה  ’אפטר טסט’  עוצמת הטעמים שמתרחשת בפה דווקא אחרי ביס או שניים, מסביבי צחוקים מעודדים  “האם נטע תגלה”  הברמן ממתין בחיוך מרוצה מרגיש כבר מנצח, אני נושמת במהירות דפיקות הלב שלי מעידות שאני ממש עוד רגע מגלה ” נטע זה לא קפה” זה משהו אחר תתרכזי אני עוצמת עיניים והשפתיים אומרות בקול חד וברור  “בירה” !! הברמן כמעט מפיל את הכוס מידו, שוק הלם תדהמה “איך הצלחת אלופה “  ומסמן למלצרית בירות לכולם על חשבון הבית “כיפק הי על ישראל”!!!!

בירהתיקון1

סוף הערב אני ניגשת בשקט לברמן “אני לא יוצאת מכאן בלי המתכון” הוא מחייך חיוך חצי מובס, מביט בי בחיוך “הרצחת וגם ירשת” מחייך תולש דף מהיומן רושם לי במהירות את המתכון, ומיד מוסיף “תדעי לך שעד היום אף אחד לא עלה שיש בעוגה בירה(!!!) תבטיחי לי שתכיני אותה רק לאירועים מיוחדים” אני מחייכת מרימה כוס בירה לאישור, נפרדנו בחיבוק מנצח.

שבוע לאחר מכן סיימתי את הלימודים ואת הקורס שוקולד הנחשק, קיבלתי בטקס מרגש את הדיפלומה שלי וחזרתי לארץ, בדיוק ליום העצמאות טלפון מחברה צוהלת  ”נטע מה המצב, על האש אצלי בחג, את תביאי עוגה” זה משפט קבוע אחרי שפעם את העזו לבקש ממני סלט גזר ויצא כל כך מתוק, הבינו שממני מבקשים רק קינוחים.

עוגת הבירה פאב בלגי

המצרכים:

3/4 כוס קמח תופח

חצי כוס קקאו בלגי

3/4 כפית קינמון

גרידת מוסקט

250 גרם חמאה רכה

כוס וחצי סוכר חום דמררה

3 ביצים

2 כפיות תמצית ווניל אמיתי

בקבוק בירה בלגית כהה אל תשתמשו  בבהירה

100 גרם מיקס אגוזי לוז ופקאן

2 תבניות אנגלישקייק

או תבנית עגולה קוטר  24

 בירהתיקון

אופן ההכנה:

  1. לחמם תנור ל  170/160 מעלות
  2. בקערה לנפות את הקמח, אבקת קקאו, הקינמון ואגוז המוסקט
  3. במיקסר להקציף חמאה עם וו שטוח במהירות בינונית רק עד קבלת מרקם קרמי זהירות לא יותר מידי
  4. למזוג את הבירה לכוס נפרדת ולהמתין עד שהקצף יעלם (עדיין לא למזוג לתערובת)
  5. לאט לאט להוסיף את הסוכר הדמררה עד קבלת מסה קרמית רכה
  6. מוספים תמצית ווניל
  7. להוסיף את הביצים אחת אחת תוך כדי מהירות נמוכה
  8. ברגע שקצף הבירה נעלם מוסיפים אותו למיקסר במהירות נמוכה מאוד, לסירוגין פעם קצת מהביה ופעם קצת מהקמח
  9. מוסיפים את תערובת האגוזים מקפלים פנימה בעדינות
  10. מעבירים לתבנית ואופים למשך שעה עד שעה ורבע בחום של 160 מעלות
  11. בדיקה עלי ידי קיסם שיוצא יבש
  12. מקרים את העוגה ורק אז מחלצים מהתבנית מצפים בגנש שוקולד 150 מל שמנת מתוקה על 150 גרם שוקולד מריר  שכבה כפולה

בירהתיקון4

קישוט מעל:

עלי שוקולד מוזהבים או

גרידת שוקולד בפומפייה

פולי קפה או אגוזי לוז מקורמלים

לראווה ותגובות WOW לזלף קצפת עם צנטר כוכב ולהוסיף כדור גלידה ווניל ליד

בירהתיקון2טיפים של נטע :

חשוב לא לייבש את העוגה בזמן האפייה , להשגיח היטב

רק שתדעו שאחרי יומיים העוגה עוד יותר נפלאה , אך לא בטוח שתישאר

ניתן לחצות  את העוגה לשניים וליצוק שכבת גנש לסגור את העוגה ושוב לצפות את ולה בגנש

אהבתם ספרו לי איך היה רוצים להגיע לסדנה הקרובה שלי

https://chocolate4u.vp4.me/chocolatepassion

מוזמנים לכתוב לי למייל:  [email protected]

וגם לבקר באתר שלי www.chocolata.co.il

להתפנק בדף הפייסבוק שלי https://www.facebook.com/netachocolate4u/

ליהנות איתי באינסטגרם  שלי https://www.instagram.com/netamulasofer/

תזכרו תמיד שרק אהבה מביאה אהבה

שלכם

נטע מולה סופר

שף  שוקולטייר

עוד מהבלוג של נטע בשביל השוקולד

שלום עולם!

ברוכים הבאים לבלוג החדש שלי!...

תגובות

פורסם לפני 3 years
תצוגה מקדימה

עוד רגע 2019 נכנסת בדלת

עוד רגע... עוד רגע 2019 תדפוק בדלת, תיכנס יפה צעירה חטובה ועליזה תנשק לשלום את 2018  היוצאת חיבוק קטן ליטוף על הלחי.. תגיש לה תה צמחים מחמם כי היא 2018 התעייפה וצריכה חופשה משלה כנראה לקריביים או לאיזה חופים לבנים עם ים טורקיז של...

תצוגה מקדימה

על שוקוליטיירית יין וליקרים וגם מתכון אלכוהולי במיוחד

שוקוליטיירית מומחית לשוקולד מגיעה לתערוכת יין משובחת קורים הרבה קסמים כשף שוקוליטיירית אני נהנית לשלב בסדנאות שוקולד הבוטיק שלי, גם יין משובח, אני אוהבת להתנסות שעות במטבח הפרטי שלי ,לערבב לבדוק ולהמציא פרלינים חדשים...

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה