הבלוג של נטע בשביל השוקולד

netamula

שף שוקולטייר נשואה לגיל ואמא לשלושה מופלאים ! מאז שאני זוכרת את עצמי שוקולד היה התשובה לכל דבר!!! כילדה גדלתי בבית שבו אופים רוקחים מכינים הכל עוגות קינוחים שמרים ושוקולד... לפני 10 שנים פתחתי את החנות בוטיק שלי במושב... +עוד

שף שוקולטייר נשואה לגיל ואמא לשלושה מופלאים ! מאז שאני זוכרת את עצמי שוקולד היה התשובה לכל דבר!!! כילדה גדלתי בבית שבו אופים רוקחים מכינים הכל עוגות קינוחים שמרים ושוקולד... לפני 10 שנים פתחתי את החנות בוטיק שלי במושב נחלים מקום קסום ומתוק ומשם עברתי למתחם סטודיו עם גלרייה שבו העברתי סדנאות. כיום אני מנחת סדנאות שוקולד לאירועים פרטיים ולחברות הי.טק בבית הלקוח /במקום העבודה לימי הולדת מסיבת רווקות בוקר נשים...sweet 16..יום כיף לצוות עובדים ועוד חיה ונושמת שוקולד כל הסוגים כל הצבעים כל האפשרויות תמיד אותי משמחות. המוטו שלי "מתוך 10אנשים 9 אוהבים שוקולד העשירי תמיד משקר"...

עדכונים:

פוסטים: 31

החל מאוגוסט 2016

עוגה חגיגית נפלאה בניחוח תפוחים אגסים באמרטו שקדים וקינמון שתרצו להכין לחג הפסח היא טעימה, קלילה ומשאירה טעם של עוד חג שמח

06/04/2019

שמעו סיפור אמיתי, מאז שאני זוכרת את עצמי אני אוהבת את חג הפסח , נו ברור תכף תגידו “בגלל המצות עם השוקולד”‘ ,נכון מאוד, עם השנים פיתחתי קישורים קולינריים ומתכונים משלי במיוחד לחג הפסח ,לכן כשאני נכנסת בפתח הדלת בערב החג,   אני זוכה לקריאות של  “נטע מה הבאת, תראי תראי” לפעמים יש צדיק אחד שבכל זאת מברך ב”נטע חג שמח” אבל עדיין העיניים מחפשות את הקינוח. טוב נו אתם מתארים לעצמכם שיקפצו על זאת שהביאה סלט כרוב ויצעקו “נו נו נראה מה הבאת”? “תראי תראי תביאי לק”?

 פסחתיקון1

כשאני מגיעה להתארח במשפחה של בעלי אבוי לי אם לא אביא את “עוגת אברהם “. עוגת אברהם את שואלים על שום מה ? על שום חמי היקר אבא של בעלי, איש יקר סבא מפנק בעל ניחוח אירופאי הונגרי רומני, כשאני רוצה שהוא פשוט ישתגע ממני, אני אצה למטבח ומכינה לו את העוגת תפוחים מסורתית טעמה נפלא,  היא לא כבדה מידי ולכן מתאימה בול לסיום ארוחת החג, היא עשירה באגסים ותפוחים בליקר, מרגיש כמו ריבה ביתית  נפלאה  שעטופה  בבצק חמים עם טעם אגוזים וקינמון הכל ביחד בביס מושלם ומעל יש שכבה קריספית של סוכר דק שמתפצח לנו בפה ומשאיר טעם של עוד, כן אני מלמדת את הטריק שלי לכך במתכון המצורף.

שוב חוזרת לאברהם ואיך גיליתי שיש לי כוח לשחד אותו ? בעזרת העוגה הזאת, פעם מזמן כשהילדים היו ממש קטנים ורצינו לצאת לצימר לסופשבוע רומנטי אני והבעלול שלי,  כל מה הייתי צריכה  זה להכין עוגה שכזאת ולצרף להם את 3 הנכדים עם הכלבת שיאצו שלנו ואני מתקבלת תמיד בשמחה ובאהבה עד אין סוף.

 פסחתיקון2

עוגת הפסח שלי:

עוגת תפוחים אגסים ביין עם שקדים וליקר אמרטו

3 תפוחים פרוסים לקויות

3 אגסים פרוסים לקוביות

1/2 כוס ליקר אמרטו

כפית סוכר חום

כפית קינמון

לתערובת:

3/4 כוס שמן

1/2 כוס תפוזים או שמנת מתוקה או שמנת צמחית

גרידת קליפת תפוז שלם

1/4 כוס ליקר אמרטו

2 כוסות קמח תופח לפסח

1/2 כוס קמח שקדים

4 ביצים

3/4 כוס סוכר

2 כפיות קינמון

50 גרם צימוקים – לא חובה

100 גרם אגוזי מלך קצוצים

50 גרם שקדים מולבנים פרוסים חצאי יפים

50 גרם פקאן

תבנית עגולה 26 ס”מ משומנת

  1. הטיפ שלי לבשל בסיר את התפוחים אגסים ליקר אמרטו סוכר חום וקינמון עד לריכוך, מניחים בצד.
  2. מחממים תנור לחום בינוני 180 מעלות
  3. מכניסים לקערה את כל המרכיבים של העוגה (ללא התפוחים והאגסים) מערבבים היטב למסה הומוגונית
  4. מוסיפים את התערובת של האגסים והתפוחים ומערבבים היטב
  5. יוצקים לתוך תבנית טיפ זהב: אני מפזרת לפני כן בתחתית התבנית מעט סוכר חום ומעט קינמון ושקדים מולבנים פרוסים
  6. מפזרת מעל התערובת שוב מעט סוכר חום עם קינמון מסדרת יפה אגוזי פקאן שלמים לקישוט
  7. אופים כשעה ,לשים לב שלא תתייבש, מוציאים גם אם נוצרו סדקים זה בסדר
  8. לפני ההגשה מפזרים אבקת סוכר

תיהנו

חג אביב שמח מלא שוקולד ויין

 פסחתיקון3

אם אהבתם מוזמנים לקרא עוד מהפוסטים שלי כאן בסלונה

הרשמה לניוזלטר ולסדנאות שלי:

https://chocolate4u.vp4.me/chocolatepassion

מוזמנים לכתוב לי למייל:  [email protected]

וגם לבקר באתר שלי www.chocolata.co.il

להתפנק בדף הפייסבוק שלי https://www.facebook.com/netachocolate4u/

ליהנות איתי באינסטגרם  שלי https://www.instagram.com/netamulasofer/

תזכרו תמיד שרק אהבה מביאה אהבה

שלכם

נטע מולה סופר

שף  שוקולטייר

עוד מהבלוג של נטע בשביל השוקולד

שלום עולם!

ברוכים הבאים לבלוג החדש שלי!...

תגובות

פורסם לפני 3 years
תצוגה מקדימה

בואו הצטרפו אלי לסיור קולינרי בשוק הפשפשים - יפו ושוקולטה סחלב שתרצו להכין כבר היום

שוק הפשפשים שישי בבוקר יום יפה אני שותה עוד כוס קפה, מתכננת היום לקנות עציצים במשתלה , לפני ט"ו בשבט אני אוהבת לחדש את העציצים שבמרפסת, חג לאילנות, לפתע הבעלול נכנס בהתלהבות מביא לי את הצ'פחה היומית (חיבוק בשפה שלנו ) "נו לאן...

תצוגה מקדימה

על שוקוליטיירית יין וליקרים וגם מתכון אלכוהולי במיוחד

שוקוליטיירית מומחית לשוקולד מגיעה לתערוכת יין משובחת קורים הרבה קסמים כשף שוקוליטיירית אני נהנית לשלב בסדנאות שוקולד הבוטיק שלי, גם יין משובח, אני אוהבת להתנסות שעות במטבח הפרטי שלי ,לערבב לבדוק ולהמציא פרלינים חדשים...

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה