הבלוג של נטע בשביל השוקולד

netamula

שף שוקולטייר נשואה לגיל ואמא לשלושה מופלאים ! מאז שאני זוכרת את עצמי שוקולד היה התשובה לכל דבר!!! כילדה גדלתי בבית שבו אופים רוקחים מכינים הכל עוגות קינוחים שמרים ושוקולד... לפני 10 שנים פתחתי את החנות בוטיק שלי במושב... +עוד

שף שוקולטייר נשואה לגיל ואמא לשלושה מופלאים ! מאז שאני זוכרת את עצמי שוקולד היה התשובה לכל דבר!!! כילדה גדלתי בבית שבו אופים רוקחים מכינים הכל עוגות קינוחים שמרים ושוקולד... לפני 10 שנים פתחתי את החנות בוטיק שלי במושב נחלים מקום קסום ומתוק ומשם עברתי למתחם סטודיו עם גלרייה שבו העברתי סדנאות. כיום אני מנחת סדנאות שוקולד לאירועים פרטיים ולחברות הי.טק בבית הלקוח /במקום העבודה לימי הולדת מסיבת רווקות בוקר נשים...sweet 16..יום כיף לצוות עובדים ועוד חיה ונושמת שוקולד כל הסוגים כל הצבעים כל האפשרויות תמיד אותי משמחות. המוטו שלי "מתוך 10אנשים 9 אוהבים שוקולד העשירי תמיד משקר"...

עדכונים:

פוסטים: 31

החל מאוגוסט 2016

קחו אותי , שף שוקוליטיירית ,שימו אותי בכל שוק אוכל בארץ או בעולם ואמצא תמיד את הריגושים הקולינריים, בואו והצטרפו אלי למסע מרגש ומשפחתי עם הרבה סיפורי אוכל אהבה ויש גם מתכון לשוקולד תפוז וערמונים

26/01/2019

יהודהתיקון9

יום שישי בבוקר, בין כוס קפה לקיפול כביסה אני מביטה ביומן ” יש אני פנויה” אני שואלת את הבעלול שנכנס זה עתה ” מה בא לך לעשות”? “זורמת”הוא שואל? ” בטח” אני עונה” רק שלא אחזור רעבה” אני צוחקת, רא ערך טיולי ג’יפים ותקיעו

“נוסעים למחנה יהודה” הוא פוסק תוך 3 דקות וקצת אני מארגנת את יורש העצר “יאלה היום יום כיף עם אמאבא, כולל שוקו חם ומאפה בבית קפה שווה כמו שאתה אוהב” הוא מחייך “יופי יופי גם סבתא שושי תבוא איתנו” ורץ לדבר איתה.
נכנסים לרכב הדרך לירושלים תמיד מרגשת, כבר בעליות לשער הגיא צביון הנוף משתנה, אני מרגישה חצי חו”ל, ההרים העצים הגבוהים כמו מרכינים ראש בפני עיר הבירה, האוויר הצלול, הקור שחודר לעצמות, הגענו למחנה יהודה

אני מתלהבת כמו ילדה קטנה,מהגשר הענק, מהרכבת הקלה, עצירה ראשונה בית קפה “חבה” משובח ואיכותי כמו קפיצה לחו”ל לשדרות השאנז אליזה, בוחרים עוגת דובוש ריחנית עם ניחוח קינמון במילוי קרם מסקרפונה, קפוצ’ינו מוקצף ושבלולי שוקולד שקדים לנסיך שלנו, מתלבטים אם לקחת חלה קלועה ואז אני מגלה לחם זיתים מעולה וטרי בחרנו אותו.

ממשיכים לרחבת השוק הגדולה חנות חלבה עם לוטוס עם פולי קפה פיסטוקים רחת לוקום, חנות תבלינים מקלות קינמון בכל הסוגים והגדלים, חליטות תה בטעמים פירות ,גרנולה ביתית “קחי תטעמי אני הכנתי בעצמי” אומר המוכר “נו איך” הוא שואל “טעם גן עדן עם תבלינים של מוסקט וציפורן” הוא מתפעל מהאבחנה הדקה בינתיים אוספת שקית כזאת וכבר מגישים לי כפית טעימה של חלבה עם סילאן, אמא שלי מספרת שבעירק היו אוכלים כל בוקר סילאן עם טחינה זה היה נקרא “סילאן וראשי” כך זה היה נקרא.

יהודהתיקון1

שונה בורקס תרד עם חריף וביצה ליד חלקנו יחד ככה בעמידה, הכי כיף הכי טעים, לפתע חנות ממתקים קורצת לי ,באמת התאפקתי צילמתי רק את שני הסוגים שאני הכי אוהבת בעולם, גומי יין צורות שהטעם הכי אהוב עלי הוא הגומי השחור והאדום, סוג נוסף נקרא פטל דונקרס עם סוכריות קטנות קטנות ,טוב 24 שנה של ניהול חנויות “קנדילנד”, אני מכירה את כל סוגי הסוכריות שיש.

יהודהתיקון3

יהודהתיקון4

קריאה צוהלת מרחוק “נטע” מאיה אחותי

שגרה באזור קפצה לבקר, “בואי בואי מהר יש כאן מקרונים מדהימים” היא מושכת אותי אחריה בהתלהבות, אני מותירה בלב כבד את דוכן הדונטס המפתים כדי לגלות באמת טעמים מדהימים מתלבטת בין פטל, לימון, קפוצ’ינו או סחלב, גיל אומר לנו “עזבי אתכן מצאתי פראנץ’ טוסט אמיתי ” אחרי התלבטות קלה ואן דן דינו שתמיד עוזר במקרים כאלה, בחרנו בטעם בריוש שמרים עם קרם שקדים וקינמון “יוו את לא מאמינה מה זה מזכיר לי” מאיה צוהלת “ברור המאפה בסירקין גבעתיים” אני ישר מטיסה את עצמי

אחורה בזמן לטעמי ילדות שכה אהבנו זיכרונות שעולים לשתינו בפה, בדרך לבי”ס יסודי היינו קטנות מאפה קינמון נפלא מדהים איך טעמים שואבים אותנו לנוסטלגיה מדהימה.

יהודהתיקון7

ממ

ממשיכים בין הדוכנים קצת צפוף אבל יש אווירה שלווה של יום שישי כזה, קריאת צהלה הפעם יוצאת מפי “חכו מצאתי תפוזי דם” אני מאוהבת בטעם של תפוז חמוץ מתוק התפוזי דם באים לבקר לעונה כה קצרה ואם מצאתם ואתם אוהבים פשוט זכיתם ,מאיה מזמינה מיץ סחוט, המוכר האדיב סבא שכזה, עם כובע צמר עד האוזניים וכפפות חצי חצי ,מביט בשתינו ופוסק “אתן אחיות ” אני מהנהנת בשמחה אומנם אנחנו אחיות קצת דומות די שונות, רק עין חדה של אומן מגלה תווי פנים שהן העתק הדבק סיפור חיינו “שתמיד תהיו ביחד” הוא מברך ואנחנו שותות לחיים מהמיץ הטרי והנפלא חולקות קשית אחת נו אחיות.

יהודהתיקון10

ממשיכים ביחד חבורה עליזה וצוהלת, על הדרך קונים עגבניות תמר עסיסיות חסה ירוקה ואבוקדו כי אנחנו מהמכורים , לפתע מגלים שאמא נעלמה, אהה היא מצאה מוכר ערמונים שקולה אותם בטכניקה של סיבוב כפול, יש פחם מסביב והארומה נפלאה, לקחנו מנה משותפת הערמונים מתפצחים בקלות רבה ונשארים שלמים לחלוטין טועמים ומסכימים פה אחד שערמונים זה החייםיהודהתיקון6, חם נימוח מרגש ממש וינה בפה “שוקרן” הוא מודה “עשתידכ” אמא שלי עונה, חוויה קולינרית פורצת גבולות , מקרבת לבבות..

עוברים בסמטאות האוכל הצרות, בני בתי האבן סביב, ירושלים במיטבה, המקום תוסס עם פאבים טאפסים בירות וואו כמה סוגי בירות, המקום מלא בקולות צהלה מכיל חברויות של  צעירים, תיירים, קולות שמחה, שקשוק כוסות הבירה והיין שישי בצהרים שוק מחנה יהודה חוויה לכל החושים..

יהודהתיקון8

חוזרים לשוק קריאות בעלי הבסטה של ” היום יום הבנננננננה היום יום הבננננננננה” ומולו צעקות של “אנננננננס קר אננננננננס קר” הוקסמנו מאופן הקילוף מרב שהיה מקסים אני משתפת את הסרטון

מבריגים ידית לבטן האננס מסובבים וכל הפרי יוצא מפולח לאכילה הוקסמנו כבר אמרתי.

יהודהתיקון8 יהודהתיקון12

לפתע תור ארוך ניגלה לעינינו מסעדת עזורה, מבט קל על השעון מראה את שעת הארוחה, החלטנו להצטרף לתור הארוך , הבעלים רומז לי להתקדם  ”בואי בשקט יש שם שולחן תשבו לפני שיאכלו לי את הראש” יתרונות של משפחה 3 דורות סבתא וזאטוט זוכים להקלה לפינוקים והטבות. התחלנו עם מנת סופיטו בשר וקובה עם קישואים את התבשלים מתבשלים לילה שלם על פתיליה, מה אגיד לכם, טעם ביתי של פעם של הסבתות, קינחנו עם יין הבית ונשמנו אוויר הרים צלול. בדרך לאוטו עוד הספקתי לקנות זר כלניות לשבת מותק כמו שאחת שאני ממש אוהבת תמיד אומרת, הרכבת הקלה עצרה לידנו נפרדנו ממאיה בחיבוקים, כמו דה ז’ה וו מתוק למטרו של וינה, עוד רגע והיא כבר קיפצה לתוכה נבלעה פנימה עם עוד מאות נוסעים חזרה לביתה. המשכנו חבורה עליזה שכמותינו סבתא בעלול זאטוט  ואנוכי פסענו לעבר הרכב נעימת שיר יום הולדת שנוגנה על ידי נגן רחוב, הזכירה לי שכל היום בעצם הסתובבתי עם זר על הראש לכבוד יום הולדתי, נגן הרחוב ראה וניגן לכבודי דבר שתמיד מעלה חיוך ענק “אמא תשמעי איך הוא מנגן לך יפה” מתפעל יהל אז קניתי דיסק נעימות עבורי לאוטו מאותו נגן גיטרה חביב, חזרנו מוקסמים כי חוויה קולינרית לכל החושים ביחד עם יום שמש ועוד בירושלים בירתינו עם מי שאוהבים  תמיד יהודהתיקון11מתקבלת באהבה.

#ככהמקבליםאתשבתמלכה


מתכון משגע להכנת פלחי תפוז בשוקולד עם שברי ערמונים- מאת נטע בשביל השוקולד

פורסים תפוז לפלחים בצורת חצי ירח דקים עם הקליפה

מחמים שוקולד מריר בקערה נפרדת

טובלים כל פלח תפוז עד חציו בשוקולד ומניחים על תבנית עם נייר אפיה, מפזרים מעל השוקולד מעט שברי ערמונים , מכניסים לתוך המקפיא ל 10 דקות מוציאים ומגישים.

אם אהבתם מוזמנים לקרא עוד מהפוסטים שלי כאן בסלונה

הרשמה לניוזלטר ולסדנאות שלי:

https://chocolate4u.vp4.me/chocolatepassion

מוזמנים לכתוב לי למייל:  [email protected]

וגם לבקר באתר שלי www.chocolata.co.il

להתפנק בדף הפייסבוק שלי https://www.facebook.com/netachocolate4u/

ליהנות איתי באינסטגרם  שלי https://www.instagram.com/netamulasofer/

ותמיד לקפוץ להגיד הי.

שלכם באהבה

נטע מולה סופר

שף  שוקולטייר

עוד מהבלוג של נטע בשביל השוקולד

תצוגה מקדימה

יום הולדת לי

יום הולדת לי שעות הערב לחזור הבית אחרי סדנה מרתקת, לצאת מהמעלית לפסוע לכיוון הדלת, לשמוע קולות מעברו השני ולחשושים לסובב את המנעול, הדלת לא נפתחת לדפוק על הדלת קלות עוד כמה קולות נשמעים מעברה של דלת הזזת רהיטים ריצת...

שלום עולם!

ברוכים הבאים לבלוג החדש שלי!...

תגובות

פורסם לפני 3 years
תצוגה מקדימה

עוגת שוקולד בלתי נשכחת כששוקולד בירה ושוקולטיירית נפגשים קורים הרבה קסמים

עוגת השוקולד שלי עם בירה בלגית עוגה עסיסית שאי אפשר להפסיק ליישר שחיתות אמיתית, עם הפתעה  רק בביס השני נכונה לכם הפתעה, שילוב מתוחכם של בירה כהה עם שוקולד מריר בלגיה 2010...

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה