הבלוג של נטע בשביל השוקולד

netamula

שף שוקולטייר נשואה לגיל ואמא שלושה מופלאים ! מאז שאני זוכרת את עצמי שוקולד היה התשובה לכל דבר!!! כילדה גדלתי בבית שבו אופים רוקחים מכינים הכל עוגות קינוחים שמרים ושוקולד... לפני 10 שנים פתחתי את החנות בוטיק שלי במושב נחלים... +עוד

שף שוקולטייר נשואה לגיל ואמא שלושה מופלאים ! מאז שאני זוכרת את עצמי שוקולד היה התשובה לכל דבר!!! כילדה גדלתי בבית שבו אופים רוקחים מכינים הכל עוגות קינוחים שמרים ושוקולד... לפני 10 שנים פתחתי את החנות בוטיק שלי במושב נחלים מקום קסום ומתוק ומשם עברתי למתחם סטודיו עם גלרייה שבו העברתי סדנאות. כיום אני מנחת סדנאות שוקולד לאירועים פרטיים ולחברות הי.טק בבית הלקוח /במקום העבודה לימי הולדת מסיבת רווקות בוקר נשים...sweet 16..יום כיף לצוות עובדים ועוד חיה ונושמת שוקולד כל הסוגים כל הצבעים כל האפשרויות תמיד אותי משמחות. המוטו שלי "מתוך 10אנשים 9 אוהבים שוקולד העשירי תמיד משקר"...

עדכונים:

פוסטים: 19

עוקבים: 2

החל מאוגוסט 2016

מה קורה כשאני מגיעה לאיטליה?

06/10/2017

כשהיינו באיטליה שיגעתי את כולם כי כל רגע כשמצאתי פטיסרי או קונדטוריה נכנסתי פנימה בלי הודעה מוקדמת הם היו מכנים אותי “הנעלמת” ובפנים פשוט עמדתי מוקסמת… מהעיצוב.. מהאווירה… לא ידעה נפשי מרב אושר ולאן להסתכל קודם, המדפים העמוסים בעוגיות בשלל צבעים טעמים וריחות של תוצרת מקומית עם שמות יחודיים, מצוות העובדים הזריז מיומן ומקצועי שמגיש טעימות אורז בקופסאות יפות ומתקתק מכירות, מהשפה הקולחת אוי איטלקית…איזה שפה של תשוקה של אוכל של אהבה..כשפנו אלי ושאלו מה תרצי השתתקתי! כי איך איך אבחר משהו אחד או שניים מהמגון הענק והמשגע? עוגיות עם מרציפן ואולי עוגיות פיסטוק או עוגיות שוקולד ועוגיות שקדים אלוהיות שנמסות בפה…עוגיות עם אבקת סוכר ושבבי אגוזים מתוק ומלוח… אך העוגיה שהכי התמכרתי לה זאת עוגיית ביסקוטי איטלקיות שאלתי את השפית שם מה מקור השם היא ענתה לי ‘שהן קרויות בשם זה משום שאופים אותן פעמיים “biscotti” זה “אפוי פעמים” והן בעיקר מיועדות לטבילה בקפה’ אמרה בחיוך כובש בזמן שהרמתי יד וכבר ביקשתי קפוצינו ליד ‘אפשר לטבול גם ביין’ היא הוסיפה בקריצה שובבה, היא הושיטה לי ביסקוטי לטעימה וברגע שטבלתי בקפה הזמן כמו עצר מלכת התערבלו לו לו לו לו הטעמים בפה של העוגיה עם האגוזים והשקדים בתוכה בשילוב קפוצ’ינו לאטה עולה איטלינו משובח…במילה אחת גן עדן במילה נוספת ממכר!!

לקחתי לדרך בשקית נייר מרשרשת גם ביסקוטי פירות יער וביסקוטי לימונים ועוד אחד בטעם ליקר קפה שיהיה…. איך אומרים כשאתה ברומא…..
יצאתי בלית ברירה מהקונדטוריה לכיוון הוותיקן( בכל זאת האפיפיור מחכה).

התמונה הזאת צולמה מהבוקר בטיול קמפינג סוכות 2017,
השכמה עם קפה שחור בטבע בשילוב עוגיות שהכנתי עם יהל…טבילה בקפה והבוקר הופך להיות איטלקי ונפלא

מצרכים:

1 וחצי כוס סוכר

3 ביצים

1 כפית ליקר אמרטו

2 כוסות קמח תופח

1 כוס שקדים

1/2 כוס אגוזי לוז

1/2 כוס אגוזי מלך או 1/2 כוס חמוציות

אפשר לגוון בתוספות!!!

ההכנה:

אני מחממת תנור ל 180 מעלות, בקערה טורפים את הביצים סוכר והליקר אמרטו מוסיפים את הקמח בהדרגה מערבבים היטב לעיסה הומוגנית מוסיפים את שלושת סוגים האגוזים מבלעים בתערובת מי שאוהבת ניתן להוסיף גם 1/2 כוס חמוציות, יוצרת 2 ככרות אופה בשני שלבים, שלב ראשון בחום של 180 מעלות כחצי שעה מוציאה מצננת ואז פורסת באלכסון לפרוסות של 1/2 ס”מ מסדרת בתבנית על גבי נייר אפייה משומן קלות ואופה בשנית למעשה מייבשת ב 140 מעלות  כ רבע שעה. עד להתקשות והשחמה בהירה.

הכי טעים לטבול כל עוגייה בספל קפוצ’ינו וליהנות מהחיים הטובים!!!!

מוזמנים לעקוב אחרי:  https://www.facebook.com/netachocolate4u/

באתר שלי: www.chocolata.co.il

ובאפליקציה:

http://neta.appiz.co.il

 

 

IMG_20171005_184627_914

 

עוד מהבלוג של נטע בשביל השוקולד

שלום עולם!

ברוכים הבאים לבלוג החדש שלי!...

תגובות

פורסם לפני 2 years

על אהבה פריז ושוקולד או נשיקה צרפתית

פאריז... אני חוזרת כל פעם להתאהב בשוקולד שם מחדש, אני מתחילה בחיפושים אחר האקלר המושלם אותו מצאתי בשדרות "השאנז אליזה" הפאי הלימון המנצח טעמתי והתמוגגתי במסעדת "הלובר" והקרפ סוזט הנפלא למרגלות "המונמרטר " רובע האמנים של...

תצוגה מקדימה

הרגע שבו התאהבתי

"קצב הליכתה, קמט בשמלתה הם שייעדו הם שיגידו שדבק בה טעם האהבה עשב בשערה ושתי עיניה מספרות עליה שהיא באה מאהבה"...   באה מאהבה אז זאת אני, למי שעדיין לא מכיר נטע מולה סופר...

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה