הבלוג של נטע בשביל השוקולד

netamula

שף שוקולטייר נשואה לגיל ואמא לשלושה מופלאים ! מאז שאני זוכרת את עצמי שוקולד היה התשובה לכל דבר!!! כילדה גדלתי בבית שבו אופים רוקחים מכינים הכל עוגות קינוחים שמרים ושוקולד... לפני 10 שנים פתחתי את החנות בוטיק שלי במושב... +עוד

שף שוקולטייר נשואה לגיל ואמא לשלושה מופלאים ! מאז שאני זוכרת את עצמי שוקולד היה התשובה לכל דבר!!! כילדה גדלתי בבית שבו אופים רוקחים מכינים הכל עוגות קינוחים שמרים ושוקולד... לפני 10 שנים פתחתי את החנות בוטיק שלי במושב נחלים מקום קסום ומתוק ומשם עברתי למתחם סטודיו עם גלרייה שבו העברתי סדנאות. כיום אני מנחת סדנאות שוקולד לאירועים פרטיים ולחברות הי.טק בבית הלקוח /במקום העבודה לימי הולדת מסיבת רווקות בוקר נשים...sweet 16..יום כיף לצוות עובדים ועוד חיה ונושמת שוקולד כל הסוגים כל הצבעים כל האפשרויות תמיד אותי משמחות. המוטו שלי "מתוך 10אנשים 9 אוהבים שוקולד העשירי תמיד משקר"...

עדכונים:

פוסטים: 31

החל מאוגוסט 2016

בכל עיראקית יש קצת מהפולניה, בוקר של יום שישי מצאתי את עצמי קצת מקטרת, קצת נעלבת, קצת מתבכיינת פולניה שכזאת. בקיצור בוקר של כיף עם מתכון מטריף לעוף במרינדה וערמונים בתנור

11/12/2018

עוף מתוקן 3יום שישי בבוקר, אני במיטה מתמתחת פוקחת עיניים לאט לאט וחושבת כמה כיף שמגיע יום שישי, לעשות כלום זה הדבר הכי נעים שיש, גיל נכנס לחדר, זורק מבט של למעלה, בדיוק סיים סבב הסעות לתיכונים ולגנים מושיט לי קפה איטלקי כמו שאני אוהבת ומנחית חיוך “יאלה בואי יוצאים לסיבוב” אני בוהה ,בזמן האחרון אני מוצאת את עצמי עושה זאת נפלא ” לאן עכשיו”? שואלת בהיסוס “נוסעים ליפו נעבור דרך נווה צדק ונראה הוא עונה  “הא אני אנוח בקבר” אני חושבת.

תחנה ראשונה אבולעפייה, אי אפשר בלי פיתה זעתר שנאפתה בטאבון ואיזה 2 סופגניות עם סוכר  כאלה לילדים שבבית המוכר מחייך ואומר “תאכלי תאכלי זה טוב בשבילך”

המשכנו לכיוון הסמטאות עצרנו בסחלב  קינחנו במנה אישית (חלקנו יחד)זסחלב חם עם הרבה מי ורדים וקוקוס גיל מושיט לי את הכפית האחרונה וצוחק  ”אם  לא תאכלי איך תגדלי”

מטיילים לנו בנחת שוק הפשפשים, מצאתי חנות מדליקה שנקראת “הפולניה” חיש רכשתי שטיח סף לדלת הכניסה עם משפט מלבב “עכשיו באים”?

בינתיים הילה חברתי מתקשרת “נטע שומעת מחר יוצאות לסרט” אני מופתעת ולפני שאני מספיקה לענות היא ממשיכה ” ניסע ביחד ” “סבבה” אני עונה חושבת איך תמיד  מודיעים לי ברגע האחרון “למה לא מספרים לי שום דבר”

עוף ערמונים 1_800x637 (1) מתוקן 2

חוזרת הביתה מתחילה להכין ארוחת צהרים לכל המשפחה,  יורש העצר חוזר מהגן, היה טקס אבא של שבת ובידו שקית ממתקים אני ישר קופצת ואומרת “ממתקים זה לא אוכל” אני קוצצת בצל תפוחי אדמה ומסדרת את העוף, יהל מעקם את האף  ומושך בכתפיים אני מציינת עובדה  ”לא אומרים איכס על אוכל”  גם למתבגר יש מה להעיר “אולי נזמין סושי “? ,” זה יותר טעים ” אני עונה מיד  ”איך אתה יודע שלא טעים אם לא טעמת”

מאיה אחותי היקרה מתקשרת ומספרת שהייתה בשוק של ראש העין, כאן לידי, אני מתפרצת ישר וצועקת “הייתם באזור ולא באתם לבקר”?

אני מסיימת לארגן את הבית אוספת עוד נעל זרוקה, מפנה כוסות מהשולחן בסלון , מיישרת את הווילון, אוספת את כל העיתונים לערמה אחת  מסתכלת על צאצאי ואומרת  “אתם מכירים אותי שאני אף פעם לא מתלוננת” משפט שמלווה בצחוק ענק “אבל תאספו את הדברים שלכם”

העוף כבר יצא מהתנור הבית מתמלא בריחות נפלאים תוך דקה ושליש לא נשאר לאיש, אני מחכה מחכה מחכה ובסוף אומרת “יעלה לכם בבריאות להגיד מילה טובה פעם אחת”

מתוקן עוף 1

הם מתפוצצים מצחוק עושים כיף אחד לשני, מסתבר שהתערבו ביניהם שזה משפט שאגיד.

“אמא את הכי טובה בעולם” אומר לי ליאור בחיוך ענק,  טוב אני מושכת כתפיים “מה בסך הכל אמרתי”?

 אז אולי יצאתי אמא פולניה ביננו מי לא?

שישי בצהרים איזה הרגשה מיוחדת, הזמן עוצר מלכת, אחרי בוקר של סדורים בקלות אני מכינה את ארוחת הצהריים לבני המשפחה, מתכון מנצח שכולם אוהבים, מערבבת את התבלינים למרינדה, מוזגת על נתחי העוף שיספגו את הטעמים, מסדרת מסביב תפוחי אדמה הבית מתמלא בריחות של בית של יום שישי בצהרים החורף מגיע

עוף ערמונים_800x487 (1)מתוקן

מתכון מפנק של עוף וערמונים בתנור ברוטב מרינדה מתקתק ,עם תפוחי אדמה בעשבי תיבול בגריל

 המצרכים:

10 שוקיים

חצי כוס שמן זית

3 קוביות שום -דורות

1 עשבי תיבול איטלקי -דורות

1 בזילקום – דורות

2 בצל מטוגן – דורות

כפית וחצי פפריקה מתוקה

4 כפות רוטב צילי מתוק

כף סויה

רבע כוס סילאן או דבש

שקית ערמונים

תפוחי אדמה פרוסים לאורך

אופן ההכנה:

  1. לערבב את כל חומרים של המרינדה בקערה גדולה
  2. להשרות את נתחי העוף במרינדה מכל הצדדים
  3. לפזר את הערמונים במרינדה במגש.
  4. לקלוף את התפוחי אדמה, לפרוס למקלות, לשטוף לייבש  לסדר על המגש
  5. להכניס ל 3 שעות למקרר בכלי סגור
  6. להדליק תנור ל 200 מעלות
  7. לסדר את העוף בתבנית לסדר את התפוחי אדמה סביב
  8. למזוג את הרוטב מעל שנותר
  9. לכסות בנייר אלומיניום
  10. להכניס לתנור למשך שעה וחצי
  11. להסיר את הנייר אלומיניום להעביר את התנור למצב גריל ולצלות לעוד 4-5 דקות עד לקבלת צבע חום שחום.

אם אהבתם מוזמנים לעקוב אחרי הפוסטים שלי כאן בסלונה,  יש לסמן עוקב וברגע שעולה פוסט חדש שלי לאוויר תקבלו התראה וכך לא תפספסו אותי. לסדנאות שלי:

https://chocolate4u.vp4.me/chocolatepassion

מוזמנים לכתוב לי למייל:  [email protected]

וגם לבקר באתר שלי www.chocolata.co.il

להתפנק בדף הפייסבוק שלי https://www.facebook.com/netachocolate4u/

וליהנות איתי באינסטגרם  שלי https://www.instagram.com/netamulasofer/

ותמיד לקפוץ להגיד הי.

שלכם באהבה

נטע מולה סופר

עוד מהבלוג של נטע בשביל השוקולד

שלום עולם!

ברוכים הבאים לבלוג החדש שלי!...

תגובות

פורסם לפני 3 years
תצוגה מקדימה

בואו הצטרפו אלי לסיור קולינרי בשוק הפשפשים - יפו ושוקולטה סחלב שתרצו להכין כבר היום

שוק הפשפשים שישי בבוקר יום יפה אני שותה עוד כוס קפה, מתכננת היום לקנות עציצים במשתלה , לפני ט"ו בשבט אני אוהבת לחדש את העציצים שבמרפסת, חג לאילנות, לפתע הבעלול נכנס בהתלהבות מביא לי את הצ'פחה היומית (חיבוק בשפה שלנו ) "נו לאן...

תצוגה מקדימה

על שוקוליטיירית יין וליקרים וגם מתכון אלכוהולי במיוחד

שוקוליטיירית מומחית לשוקולד מגיעה לתערוכת יין משובחת קורים הרבה קסמים כשף שוקוליטיירית אני נהנית לשלב בסדנאות שוקולד הבוטיק שלי, גם יין משובח, אני אוהבת להתנסות שעות במטבח הפרטי שלי ,לערבב לבדוק ולהמציא פרלינים חדשים...

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה