הבלוג של נטע בשביל השוקולד

netamula

שף שוקולטייר נשואה לגיל ואמא לשלושה מופלאים ! מאז שאני זוכרת את עצמי שוקולד היה התשובה לכל דבר!!! כילדה גדלתי בבית שבו אופים רוקחים מכינים הכל עוגות קינוחים שמרים ושוקולד... לפני 10 שנים פתחתי את החנות בוטיק שלי במושב... +עוד

שף שוקולטייר נשואה לגיל ואמא לשלושה מופלאים ! מאז שאני זוכרת את עצמי שוקולד היה התשובה לכל דבר!!! כילדה גדלתי בבית שבו אופים רוקחים מכינים הכל עוגות קינוחים שמרים ושוקולד... לפני 10 שנים פתחתי את החנות בוטיק שלי במושב נחלים מקום קסום ומתוק ומשם עברתי למתחם סטודיו עם גלרייה שבו העברתי סדנאות. כיום אני מנחת סדנאות שוקולד לאירועים פרטיים ולחברות הי.טק בבית הלקוח /במקום העבודה לימי הולדת מסיבת רווקות בוקר נשים...sweet 16..יום כיף לצוות עובדים ועוד חיה ונושמת שוקולד כל הסוגים כל הצבעים כל האפשרויות תמיד אותי משמחות. המוטו שלי "מתוך 10אנשים 9 אוהבים שוקולד העשירי תמיד משקר"...

עדכונים:

פוסטים: 23

החל מאוגוסט 2016

בעודי רכונה על ספרי ההיסטוריה לומדת למבחן, גיל נכנס לחדרי בסערה “בואי נלך לשתות מרק גולאש רומני אמיתי” הבטתי עליו כמו משוגע “השתגעת, אני לומדת” וכך התחילה מהומה רבה שנגמרה בסערה ובמתכון למרק משגע שתרצו להכין כבר היום

13/11/2018

גיל ואני

את גיל אני מכירה מאז ימי התיכון העליזים. אני הייתי שמיניסטית ילידת גבעתיים, שקועה בשנה של מבחנים ובגרויות, הוא היה חייל לקראת סוף השירות כמש”ק בצריפין, רגל אחת והוא כבר משתחרר. המתכונת הזוגית שלנו הייתה כשהוא חוזר הביתה, גיל מתקשר אלי ואומר “אני יוצא אליך, תחכי לי למטה” נו לא היה נייד לתאם, הכל היה ניסוי ותהיה האם אהיה מוכנה בזמן? בד”כ הוא המתין והרבה. אך כשהגעתי פצחנו במסעותינו הקולינריים, תחביב שנשאר איתנו כבר למעלה מ 30 שנה. היינו פוסעים בסמטאות יפו העתיקה והרומנטיות עם סחלב חם ביד אחת ובייגלה שומשום ביד השנייה,  או יושבים ב”בלינצ’ס ההונגרי של שושנה” בקצה רמת גן, כאשר ברקע מנעים לנו הפסנתרן הקבוע את הארוחה, נוגסים בבלינצ’ס גבינה מוקרם במילוי פטריות בכל ביס הגבינה המותכת נמתחת קראתי לו  “הביס המושלם”ולקינוח שתינו ליקר ביצים מהמם בכוסות אישיות או כשחשקה נפשנו בבורקס אמיתי היינו קופצים ליהוד אוכלים בעמידה עם רסק עגבניות בפנים והרבה חריף הכי טעים שיש. כבר אז אני משכתי אותו למחוזות מתוקים כמו מסעדת “היפופוטם” אוכל צרפתי בצפון תל אביב, שולחנות עגולים מפות לבנות ומפיות שחורות ממש כמו טוקסידו קטן. מנת הפתיחה הייתה של פטה כבד ביין אדום.  הכי אהבתי את “יהודית בגן העיר” עם דלפק זכוכית  ארוך ארוך מלא בעוגות, עוגיות, מיני פטיפורים  ממש כמו בחנות תכשיטים, עמוסה במגדנות, מבחר של מוסים בזיגוג פירות, זילופים שונים, רולדות, מרציפנים וכמובן עוגת הדובוש המפורסמת.

מתוקן1

 נצא לתל אביב

ערב חורפי אחד גיל הגיע אלי בעודי רוכנת על ספרי ההיסטוריה, מסכמת בהיסטריה את מאורעות פריצת מלחמת העולם הראשונה ורצח יורש העצר, נעמד בפתח חדרי ומכריז “הי בייב יוצאים,  תזרקי עליך איזה בגד הורס ונצא”. כיווצתי עיניים “השתגעת אני לפני מבחן בהיסטוריה מלחמה, סיכומים, לילה לבן זוכר את זה”? אני עונה בלי להרים מבט מהספר ומוסיפה “וחוץ מזה עומד לרדת גשם ואני עם פן”  גיל כבר מרים אותי מהשטיח, מוציא אותי מהספרים, נושק לאפי ואומר ” איזה גשם מתוקה שלי זאת קונספירציה של אנשי התחזית עם מוכרי המטריות, בואי נצא, שעה זה כל הסיפור  ואני מחזיר אותך ,היום נשתה מרק  גולאש הונגרי אמיתי” ישר עיקמתי את האף , אני עיראקית גאה אני חיה נושמת ואוכלת בין הסירים והמטעמים של אמא שלי  קובה במיה, תביט, סמבוסק,  אורז אדום, מה עכשיו גולאש ? מאכלים עם  שמות כאלה מלחיצים אותי: גולאש, קומפוט, צ’ימאס, דג מלוח , כבד קצוץ (רק אגיד שמאז עברו הרבה מים בנהר ואני אוהבת ומכורה להכל מהכל,)  אחרי מספר רב של שכנועים גיל מצליח לנתק אותי מהמפזר-חום אהוב ליבי, מספרי ההיסטוריה שלי, אני מתעטפת במעיל הדובון, צעיף צמר, לובשת פרצוף חצי כועס  ופולטת “טוב שעה הפסקה ואתה מחזיר אותי הביתה ישר,אני חייבת ללמוד” אני מושיטה את היד למטרייה גיל  עוצר אותי בהחלטיות “אפ אפ אפ השתגעת איזה גשם בראש שלך,סתם לסחוב, תנשמי את האוויר הריח סתיו במיטבו”.

מתוקן2

 

מרק גולאש אמיתי

צפון תל אביב, רחוב ירמיהו, גיל ואני פוסעים ברחובות תל אביב שקט מסביב, מגיעים למסעדה, שלט ענק מואר באור ניאון צבעוני “מסעדה הונגרית מקורית”  בעלת הבית אישה חביבה בשמלה מנוקדת ושל צמר צבעוני על כתפיה מברכת אותנו במבטא הונגרי מחמם לב  ”ערב טוב גברת, ערב טוב אדון”, מגישה לנו תפריטים, מדליקה לנו נר על השולחן. הלהבה מרצדת בתוך מעמד זכוכית אדום, שומעים שקשוק צלחות מהמטבח והיא מיד חוזרת עם שתי צלחות עמוקות של מרק גולאש חם מלא ריחות טובים, מגישה  חלה רכה לטבול במרק. אני טועמת ונשמתי נעתקת. אני זוכרת את הטעם המחמם והמרגש המרק בשילוב תבלינים פפריקה, קימל וכוסברה. שילוב מושלם, הבשר שמרגיש כמו חמאה רך ומלטף, הירקות סביב מרק שמחמם את הלב ומשמח מאוד , המרק יורד במורד הגרון משאיר לנו טעם של עוד. החריפות מתפשטת בכל הגוף הטעם של הפפריקה החריפה עם טעם הקימל שילוב מפנק ומרגש, טובלת עם החלה שליד גיל מחייך ואומר כמנצח ” היה שווה הא”.

מתוקן3

 

מהומה רבה

סיימנו לאכול שילמנו ויצאנו מהמסעדה, כבר בדרך חזרה אני ממהרת להגיע לרכב,  גיל תופס לי היד “רגע בייב לא בריא לרוץ אחרי מרק שכזה בואי נטייל תנשמי את הסתיו הוא כבר כאן” אני מאיטה את צעדי רק שנינו באושר אחד גדול שמרק יכול לעשות, לפתע אני מרגישה טיפה על קצה אפי  וברק ענק מפלח באור חזק את השמיים השחורים. אנו ממשיכים לצעוד במתינות לעבר הרכב עוד טיפה ועוד טיפה, “יודעת מה” אומר גיל ” חכי כאן אני ארוץ אביא את הרכב תביאי לי את המפתחות ” רעם ענק מרעיד אותי אבל לא בשמיים אלא בתוך בטני ,מסוג המשפטים שמשתקים אותך כמו מכת ברק “אהה המפתחות” אני מגמגמת “היה לי חם במסעדה הורדתי את המעיל ,המפתחות בכיס של המעיל” גיל מביט בי המום, חוזרים בריצה מטורפת למסעדה, הגשם מתחזק בעוצמות מטורפות, אני כבר רטובה לחלוטין השיער דבוק לי למצח, גיל ואני עומדים המומים בפתח המסעדה  הדלת נעולה,  הכיסאות הפוכים על השולחנות, שלט הניאון  שהאיר עד לא מזמן כבוי וחושך בפנים וחושך בחוץ אנו דופקית על הדלת “הלו יש שם משהו” אני מצמידה את אפי הרטוב לזכוכית ,על הקולב במסעדה המעיל שלי עם המפתחות בפנים. רעם חזק מרעיד לנו את האוזניים, נפתחו ארובות השמיים. גיל מושך אותי אליו “בואי בואי” הוא מנסה לחבקני ולהסתיר אותי מהגשם ,אב ילדי לעתיד, לוחש לאוזני “לו רק הייתה לנו מיטרייה”.

מיותר לציין שלמחרת שכבתי 3 ימים חולה במיטה עם שיעולים מנוזלת וחום, בסופו של דבר קיבלתי להגיש עבודת סיכום בהיסטוריה  במקום לגשת למבחן.

מתוקן4

מרק גולש מתכון – נטע בשביל השוקולד

1 ק”ג שריר בקר פרוס לקוביות בגודל 3 ס”מ

3 כפות שמן

2-3 בצלים קצוצים

1 גזר קצוץ

1 פלפל אדום חתוך לקוביות

4 עגבניות קלופות מרוסקות

2 וחצי כפות פפריקה הונגרית

2 כפות רסק עגבניות

4 שיני שום

1 כף מיורן טרי

מלח פלפל טחון

1/2 כפית קימל טחון

חצי כפית פפריקה חריפה

1 כפית זרעי כוסברה

1 כפית סוכר

1 כפית אריסה

4 כוסות מים

להגשה פטרוזיליה טרייה או כוסברה וחלה טרייה

אופן ההכנה:

  1. בסיר רחב מחממים את השמן ומטגנים את הבצלים עד לקבלת צבע זהוב
  2. מערבבים ומוספים את קוביות הבשר עד שהבשר נסגר  ומשנה את צבעו
  3. מוסיפים את הפפריקה
  4. מוסיפים פלפל וגזר מטגנים ומערבבים
  5. מוסיפים את התבלינים את העגבניות והרסק מערבבים ומבשלים 5 דקות יל אש נמוכה
  6. מוסיפים את המים מביאים לידי רתיחה, מכסים את הסיר ומבשלים שעה וחצי לשים לב שיש מים
  7. מוסיפים את התפוחי אדמה וממשיכים לבשל עוד כ חצי שעה אם צריך מוסיפים מים לטעום אם יש צורך מתבלים עוד כי התפוחי אדמה סופחים טעמים.
  8. מגישים עם פטרוזיליה או כוסברה קצוצה וחלה טרייה ליד

אם אהבתם מוזמנים לעקוב אחרי הפוסטים שלי כאן בסלונה,  יש לסמן עוקב וברגע שעולה פוסט חדש שלי לאוויר תקבלו התראה וכך לא תפספסו אותי. לסדנאות שלי:

https://chocolate4u.vp4.me/chocolatepassion

מוזמנים לכתוב לי למייל:  [email protected]

וגם לבקר באתר שלי www.chocolata.co.il

להתפנק בדף הפייסבוק שלי https://www.facebook.com/netachocolate4u/

וליהנות איתי באינסטגרם  שלי https://www.instagram.com/netamulasofer/

ותמיד לקפוץ להגיד הי.

                                                                                                                                                      שלכם באהבה

                                                                                                                                                      נטע מולה סופר

עוד מהבלוג של נטע בשביל השוקולד

שלום עולם!

ברוכים הבאים לבלוג החדש שלי!...

תגובות

פורסם לפני 2 years

על אהבה פריז ושוקולד או נשיקה צרפתית

פאריז... אני חוזרת כל פעם להתאהב בשוקולד שם מחדש, אני מתחילה בחיפושים אחר האקלר המושלם אותו מצאתי בשדרות "השאנז אליזה" הפאי הלימון המנצח טעמתי והתמוגגתי במסעדת "הלובר" והקרפ סוזט הנפלא למרגלות "המונמרטר " רובע האמנים של...

תצוגה מקדימה

על שוקולד שוקוליטיירית וחלומות

על שוקולד שוקוליטיירית וחלומות נעים להכיר "מתוך 10 אנשים 9 אוהבים שוקולד העשירי תמיד משקר" זה האני המאמין שלי, נעים להכיר שמי נטע מולה סופר אני שף שוקוליטייר מומחית לסדנאות שוקולד בוטיק ובעלת המותג "נטע בשביל השוקולד",...

תגובות

פורסם לפני 8 months

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה