הבלוג של נטע בשביל השוקולד

netamula

שף שוקולטייר נשואה לגיל ואמא לשלושה מופלאים ! מאז שאני זוכרת את עצמי שוקולד היה התשובה לכל דבר!!! כילדה גדלתי בבית שבו אופים רוקחים מכינים הכל עוגות קינוחים שמרים ושוקולד... לפני 10 שנים פתחתי את החנות בוטיק שלי במושב... +עוד

שף שוקולטייר נשואה לגיל ואמא לשלושה מופלאים ! מאז שאני זוכרת את עצמי שוקולד היה התשובה לכל דבר!!! כילדה גדלתי בבית שבו אופים רוקחים מכינים הכל עוגות קינוחים שמרים ושוקולד... לפני 10 שנים פתחתי את החנות בוטיק שלי במושב נחלים מקום קסום ומתוק ומשם עברתי למתחם סטודיו עם גלרייה שבו העברתי סדנאות. כיום אני מנחת סדנאות שוקולד לאירועים פרטיים ולחברות הי.טק בבית הלקוח /במקום העבודה לימי הולדת מסיבת רווקות בוקר נשים...sweet 16..יום כיף לצוות עובדים ועוד חיה ונושמת שוקולד כל הסוגים כל הצבעים כל האפשרויות תמיד אותי משמחות. המוטו שלי "מתוך 10אנשים 9 אוהבים שוקולד העשירי תמיד משקר"...

עדכונים:

פוסטים: 22

עוקבים: 2

החל מאוגוסט 2016

טיול חלומי בעקבות חלום ילדות ומתכון אגדי לשניצל וינאי

01/11/2018

שניצל_מתוקן 1

.בבית הורי הייתה ספרייה ענקית מלאה בספרים אנציקלופדיות, ספרי קריאה לכל גיל, כל הסדרה של חסמב”ה, דני דין, ספרים ספרים ספרים.
יום אחד בעודי מחפשת ונוברת, מזיזה ספרים נפל מהמדף הספר “אורה הכפולה” של אריך קסטנר. מי זה הסופר גיחכתי, איזה שם מוזר מעולם לא נתקלתי בו. לרגע קט חשבתי האם משיך ולחפש את יהושוע נון חברנו ולכתוב עבודה כיצד תכנן וכבש את ארץ כנען, הנחתי את הספר בצד אך בזווית העין המשכתי להביט בו. משהו לא נתן לי מרגוע ציור של אישה צעירה מחבקת את בתה “אקרא רק עמוד אחד ודי” חשבתי. התחלתי לקרא עמוד ועוד עמוד ועוד עמוד, צללתי לתוך הסיפור הקסום. תאורי הנוף, המנהגים המקומיים אי שם בוינה, אווירת העיר הקסומה, שבו את ליבי

וינה הקסימה אותי, התיאורים על החיים שם הפעילו אצלי את כל החושים; מרק גולש, קונצרטים, שניצל וינאי מפורסם בבית הקפה המפואר, תזמורת שמנגנת בבית האופרה, אומצת עגל, הכנת משקה שוקולטה חמה וכשהאמא מרגישה שביתה מתרחקת ממנה (היא כמובן לא יודעת שמדובר באחותה), היא מחליטה לקחת פסק זמן  ולצאת  איתה לטיול בנות. הן מטיילות בשדות הירוקים והבלתי נגמרים עולות בשירה על ההרים טובלות ומשתכשכות באגם הציורי, מנגנות במפוחית פה  ישנות בהוטל כפרי עם מיטה גדולה אחת משותפת  אוכלות פנקייקים נוסעות ברכבת.  הבטחתי לעצמי שיום אחד אעשה זאת  עם ביתי הקטנה

נובמבר .2017 אני ושלי בכורתי אהובתי טסנו לוינה היפה והקסומה.  בכל מקום אווירה של חג המולד המתקרב ובא העיר מנצנצת . אנו מטיילות ומתפעלות מבתי הקפה, מהעוגות מהשוקולדים. טועמות יין מתובל וחם,  מטיילות בין החנויות הסמטאות המפותלות. בכל מקום עצי אשוח גבוהים ושווקי חג המולד הססגוניים עם דוכנים עמוסי מתנות וממתקים. גילינו מאפיה שמכינה קיורטוש על פחמים וממול רוכל עם כפפות חצאיות מוכר ערמונים מהאש.  שמחתי שעצרתי הכל וטסנו, ככה שתינו, בדיוק כמו שחלמתי בילדותי.

את היום האחרון שלנו בוינה השארנו לקניות. בצהריים התגנב הרעב לבטננו. קפה לנדטמן המפורסם. המלצר, כולו הוד והדר, המליץ על מנת הדגל – שניצל וינאי. ואז הגיעו הצלחות עם שניצל דק דק, פריך ומתפצח ולצידו מניפת תפוחי אדמה אפויים, מטובלים עשבי תיבול והטעם – גן עדן. אחרי שבוע חלומי, שבנו הביתה שבעות ועליזות ואני מיהרתי למטבח, לשחזר את המתכון

מתכון לשניצל וינאי  landtmann

שניצל  מתוקן 2

מתכון המקורי לשניצל וינאי  עם נתח שייטל (החלק האחורי הרך והעסיסי) של העגל בעובי של 1 ס”מ אפשר גם עם חזות עוף

המצרכים

9 חזות עוף פרוסים דק מקומחים קלות

פירורו לחם –להוסיף כף שומשום ומעט טימין

שמן לטיגון חצי שמן רגיל וחצי שמן זית

לטבילה

1 ביצה

2 כפות פסטו – דורות

כף חרדל דיז’ון עם גרגירים

4 כפות שמן זית

4 כפות מיץ לימון

פלפל שחור או מעט צ’ילי

כפית גרידת לימון

שן שום – דורות

כף פטרוזיליה – דורות

אופן ההכנה

מקמחים את החזה עוף במעט קמח משני צדדיו, מניחים בצלחת

-מכינים בקערה עמוקה את המשרה מערבבים הכל עד קבלת מסה אחידה

-טובלים את החזה עוף ומשרים אותם לשעה במקרר

-בצלחת שטוחה מערבבים את פירורי לחם עם השומשום ומעט טימין יבש

-טובלים כל חזה עוף בתערובת של הפירורי לחם מצפים היטב

-במחבת עמוקה מחממים שמן בגובה של  1 ס”מ

-כשהשמן חם מניחים 3 חזה עוף המצופים במחבת מטגנים 3-4 דקות עד להזהבה

-מניחים בקערת רשת עם צלחת מתחת  שכל שאריות השמן יטפטפו מטה

-מעבירים על נייר סופג

מניפת תפוחי אדמה ובטטות

1 בטטה

3 תפוחי אדמה

לתיבול

1/4 כוס שמן זית

 שום דורות

מלח גס

פלפל שחור גרוס

פטרוזיליה

עשבי תיבול איטלקיים

בצל מטוגן

 אופן ההכנה

חותכים את התפוחי אדמה והבטטות כמו מניפה אך לא עד הסוף מסדרים בתבנית

-מערבבים את כל התבלינים בקערה ומברישים בין בפלחים שנוצרו כך שהתיבול יחלחל עמוק בפרוסות מברישים גם מעל ומהצדדים היטב למיזוג טעמים

מכסים את התבנית היטב בנייר כסף ומכניסים לתנור שחומם מראש ל 180 מעלות כ 40 דקות  -

-מסירים את הנייר כסף וממשיכים  לאפות לעוד כרבע שעה התפוחי אדמה והבטטות יקבלו צבע שחום יפה  מחוץ קריספי מפנים רך  .

-שניצל מתוקן 3

 

אם אהבתם מוזמנים לעקוב אחרי הפוסטים שלי כאן בסלונה,  יש לסמן עוקב וברגע שעולה פוסט חדש שלי לאוויר תקבלו התראה וכך לא תפספסו אותי.

לסדנאות שלי:

https://chocolate4u.vp4.me/chocolatepassion

מוזמנים לכתוב לי למייל:  [email protected]

וגם לבקר באתר שלי www.chocolata.co.il

להתפנק בדף הפייסבוק שלי https://www.facebook.com/netachocolate4u/

וליהנות איתי באינסטגרם  שלי https://www.instagram.com/netamulasofer/

ותמיד לקפוץ להגיד הי.

שלכם באהבה

נטע מולה סופר

שף  שוקולטייר

עוד מהבלוג של נטע בשביל השוקולד

שלום עולם!

ברוכים הבאים לבלוג החדש שלי!...

תגובות

פורסם לפני 2 years

על אהבה פריז ושוקולד או נשיקה צרפתית

פאריז... אני חוזרת כל פעם להתאהב בשוקולד שם מחדש, אני מתחילה בחיפושים אחר האקלר המושלם אותו מצאתי בשדרות "השאנז אליזה" הפאי הלימון המנצח טעמתי והתמוגגתי במסעדת "הלובר" והקרפ סוזט הנפלא למרגלות "המונמרטר " רובע האמנים של...

תצוגה מקדימה

על שוקולד שוקוליטיירית וחלומות

על שוקולד שוקוליטיירית וחלומות נעים להכיר "מתוך 10 אנשים 9 אוהבים שוקולד העשירי תמיד משקר" זה האני המאמין שלי, נעים להכיר שמי נטע מולה סופר אני שף שוקוליטייר מומחית לסדנאות שוקולד בוטיק ובעלת המותג "נטע בשביל השוקולד",...

תגובות

פורסם לפני 7 months

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה