הבלוג של נטע בשביל השוקולד

netamula

שף שוקולטייר נשואה לגיל ואמא לשלושה מופלאים ! מאז שאני זוכרת את עצמי שוקולד היה התשובה לכל דבר!!! כילדה גדלתי בבית שבו אופים רוקחים מכינים הכל עוגות קינוחים שמרים ושוקולד... לפני 10 שנים פתחתי את החנות בוטיק שלי במושב... +עוד

שף שוקולטייר נשואה לגיל ואמא לשלושה מופלאים ! מאז שאני זוכרת את עצמי שוקולד היה התשובה לכל דבר!!! כילדה גדלתי בבית שבו אופים רוקחים מכינים הכל עוגות קינוחים שמרים ושוקולד... לפני 10 שנים פתחתי את החנות בוטיק שלי במושב נחלים מקום קסום ומתוק ומשם עברתי למתחם סטודיו עם גלרייה שבו העברתי סדנאות. כיום אני מנחת סדנאות שוקולד לאירועים פרטיים ולחברות הי.טק בבית הלקוח /במקום העבודה לימי הולדת מסיבת רווקות בוקר נשים...sweet 16..יום כיף לצוות עובדים ועוד חיה ונושמת שוקולד כל הסוגים כל הצבעים כל האפשרויות תמיד אותי משמחות. המוטו שלי "מתוך 10אנשים 9 אוהבים שוקולד העשירי תמיד משקר"...

עדכונים:

פוסטים: 20

עוקבים: 2

החל מאוגוסט 2016

“בואי לרומא”, ענת אמרה. “אני לא ספונטנית”, עניתי מיד. את מה שקרה ברומא אחשוף עוד מעט. מאמא מיה באיטליה

03/10/2018

האם אני ספונטנית?

“יאללה קופצים לרומא למאיר יש יום הולדת” ענת אומרת לי נחרצות “השתגעת אני לא ספונטנית” אני עונה לה מיד “עזבי אותך מתירוצים זה יהיה מושלם אנחנו נתחיל בקוליסאום משם נמשיך לאכול פיצה במקום שקיים כבר 5 דורות” ענת ואני סיפור אהבה קולינרי ולא רק, היא יודעת איך לפתות אותי תמיד, פיצות הן אהבת חיי. אני פותחת יומן, בודקת, מזיזה, משנה, טלפון לסבתות לתגבורים, ממלא מקרר עם צידה לחודשיים. מפה לשם משם לפה מצאתי את עצמי שבוע לאחר מכן אורזת את עצמי ואת הבעלול ונוחתים ברומא.

פיצה תיקון 1

רומא אהבה שלא נגמרת

אי אפשר שלא להתאהב ברומא השפה האיטלקית מליאת התשוקה, הסמטאות הצרות והציוריות, חנויות הבגדים המותגים והאוכל מאמא מיה איזה אוכל פסטות שמוכנות בדקות מבצק טרי, צ’יפסים מטוגנים במבחר מטבלים, גלידריות עם תור ארוך שמסתרך עד לכניסה, עוגיות ביסקווטים מעולות עם שקדים ומרציפן ,פיצות לפי משקל עם תוספות שונות, סלטים מרעננים עם בלסמי גבינות עגבניות ועלים ירוקים.

פיצה תיקון 4

בערב הראשון שלנו ישבנו במסעדת שף איטלקית גילו לי בסוד שהמתכון עובר כבר5 דורות ,המסעדה  נמצאת באחת הסמטאות הכי רומנטיות שיש ,על  השולחנות פרוסים מפות משובצות בצבע אדום ולבן, מקלות גרסינים מתובלים בשום ומוצרלה מוגשים עם יין מקומי, ריח של פיצה באוויר, נגן שמנמן אוחז באקורדיון ומנגן  שירים נפלאים מרגישה כמו בסרט הסנדק תרה בעיני אחרי דון  אל פאצינו סביבי ,בינתיים הפיצה מגיעה הזמנו עם מוצרלה ופטריות הביס הראשון ואני מתעלפת אבל הפעם על באמת שילוב מושלם של בצק שנאפה בטאבון אשר מתפצח בפה בקול קראנציות נפלאה עם רוטב אדום בניחוח בזיליקום  שאין לתאר ומעל גבינות איטלקיות מותכות אשר נמתכות מהפה לפיצה כרשת דייגים  אני מתענגת על כל ביס וביס.

פיצה תיקון 3

שף אנגילו

השף  אנג’ילו עובר בין הסועדים כולו חיוכים , דור חמישי לשפים איטלקיים ,מביט בשולחן הצוהל שלנו, נו בכל זאת  2 בקבוקי יין אדום עושים את העבודה, שואל בלבביות אם אנו נהנים ומהיכן אנו?  ”מישראל” אני ישר עונה “פיצה פסטה מאמא מיה” מרימה כוס יין ופורצת בצחוק ענק, הוא מביט מחייך קורץ ומספר שביקר בישראל לפני יותר מ 20 שנה התאהב באנשים בשפה בחיים שם, אך חזר לעסק המשפחתי. “יש לי מקום חם בלב לישראל” אומר בקול מאוהב, לפתע שף אנג’ילו מביט בצלחת שלי במבט אלכסוני ושואל בתדהמה “למה לא סיימת את הפיצה”? “אני מפוצצת”  אני עונה במבוכה  ומיד מוסיפה “היא מעולה אקח אותה למלון” הוא צוחק ומהנהן בראשו ופוסק “זאת פיצה שמסיימים אותה כאן” אחרת אין קינוח גברת צעירה” אני מחייכת במבוכה וחושבת בליבי, ידע איפה ללחוץ עלי אדון שף “קינוחים זאת אהבת חיי” אני עונה ובין ביס לביס “באמת גן עדן”  אני מהממת “המממ שנייה כשף לשף אתה חייב לגלות לי מה סוד הרוטב המושלם הזה” ? השף אנג’ילו מרים גבות בחצי חיוך ועונה “אם אגלה לך אצטרך להרוג אותך” גיל הבעלול הפרטי שלי מתפוצץ מצחוק הוא יודע כשאני נחושה לגלות מתכון כלום לא יעצור אותי ,השף מצביע על כרזה ואומר  ”מחר יש סדנת מאפים איטלקיים עם יין תבואו”  מרים אצבע באוויר ורומז למלצר להגיש לנו טירמיסו איטלקי עשיר ומשובח עם קפה חזק ליד “על חשבון הבית” מוסיף בחיוך.

למחרת הצטרפנו לסדנה מרתקת של מאפיים איטלקיים בעבודת יד, בין לבין לישה וניחוח עגבניות עם בזילקום ענת אהובתי אמרה “נו אז שווה להיות ספונטנית הא”? חייכתי חיוך ענק “הכי שבעולם” עניתי והוספתי “יש לך קמח על הלחי”

ללא עיכובים נוספים הרי המתכון המקורי לפיצה האלוהית שלימד אותנו שף אנג’ילו ממסעדת מאמא אנג’לינה רומא איטליה.

פיצה תיקון דורות

החומרים לשתי פיצות עגולות:

500 גרם קמח

2 כפיות של שמרים יבשים

כפית סוכר

1/2 כפית מלח

3/4 כפיות שמן זית איכותי

כוס ועוד  1/3  כוס מים פושרים

לרוטב הסודי שעובר מדור לדור אני שיפצתי אותו בניחוח ישראלי מיוחד:

מעט שמן זית

3 עגבניות קלופות קצוצות

5שיני שום דורות

בזיליקום של דורות

רוטב פיצה של דורות

1/2 כפית סוכר

מעט מלח

2 כפות רסק עבניות

1 כפית אורגנו יבש

הגבינות דגש על איכות:

300 גרם גבינה מגורדת

4 פרוסות מוצרלה

תוספות פטריות זיתים תירס בולגרית ועוד…

ההכנה:

מערבבים את הקמח השמרים והסוכר יוצרים גומה ושופכים ךתוכה את המים עם שמן והמלח ומתחילים ללוש רצוי שיר איטלקי ברקע תוך כדי לישה מליאת אהבה וסבלנות אין קץ להוסיף בהדרגה את ה 1/3 כוס מים הנוספת עד קבלת בצק רך וגמיש יוצרים מהבצק כדור מקמחים קלות מחזירים לקערה עוטפים וממתינים כ1/2 שעה עד להתפחה

לאחר מכן על משטח מקומח או נייר אפייה הפןרסים את הבצק מרדדים אותו לצורת עיגול דק (לא עבה מידי) מעיבירם למגש ולוחצים את הבצק בדפנות ממש משטחים אותו היטב.

הכנת הרוטב:

מבשלים את השמן זית העגבניות והשום כמה דקות תוך ערבוב מתמיד מוספים את הבזיליקום ושאר התבלינים עם הרסק מסירים מהאש

הלבשת הפיצה

מברישים את קצוות הבצק בשמן זית מורחים מהרוטב בנדיבות מפזרים ביד מיומנת את הגבינה פרוסות מוצרלה ותוספות מכניסים לתנור שחומם מראש ך אפייה

כדי לעקוב אחרי הפוסטים שלי כאן בסלונה,  יש לסמן עוקב וברגע שעולה פוסט חדש שלי לאוויר תקבלו התראה וכך לא תפספסו אותי.

לסדנאות שלי:

https://chocolate4u.vp4.me/chocolatepassion

מוזמנים לכתוב לי למייל:  [email protected]

וגם לבקר באתר שלי www.chocolata.co.il

להתפנק בדף הפייסבוק שלי https://www.facebook.com/netachocolate4u/

וליהנות איתי באינסטגרם  שלי https://www.instagram.com/netamulasofer/

ותמיד לקפוץ להגיד הי.

שלכם

נטע מולה סופר

שף שוקוליטייר

שבאה מאהבה

עוד מהבלוג של נטע בשביל השוקולד

שלום עולם!

ברוכים הבאים לבלוג החדש שלי!...

תגובות

פורסם לפני 2 years

על אהבה פריז ושוקולד או נשיקה צרפתית

פאריז... אני חוזרת כל פעם להתאהב בשוקולד שם מחדש, אני מתחילה בחיפושים אחר האקלר המושלם אותו מצאתי בשדרות "השאנז אליזה" הפאי הלימון המנצח טעמתי והתמוגגתי במסעדת "הלובר" והקרפ סוזט הנפלא למרגלות "המונמרטר " רובע האמנים של...

תצוגה מקדימה

על שוקולד שוקוליטיירית וחלומות

על שוקולד שוקוליטיירית וחלומות נעים להכיר "מתוך 10 אנשים 9 אוהבים שוקולד העשירי תמיד משקר" זה האני המאמין שלי, נעים להכיר שמי נטע מולה סופר אני שף שוקוליטייר מומחית לסדנאות שוקולד בוטיק ובעלת המותג "נטע בשביל השוקולד",...

תגובות

פורסם לפני 6 months

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה