הבלוג של נטע בשביל השוקולד

netamula

שף שוקולטייר נשואה לגיל ואמא לשלושה מופלאים ! מאז שאני זוכרת את עצמי שוקולד היה התשובה לכל דבר!!! כילדה גדלתי בבית שבו אופים רוקחים מכינים הכל עוגות קינוחים שמרים ושוקולד... לפני 10 שנים פתחתי את החנות בוטיק שלי במושב... +עוד

שף שוקולטייר נשואה לגיל ואמא לשלושה מופלאים ! מאז שאני זוכרת את עצמי שוקולד היה התשובה לכל דבר!!! כילדה גדלתי בבית שבו אופים רוקחים מכינים הכל עוגות קינוחים שמרים ושוקולד... לפני 10 שנים פתחתי את החנות בוטיק שלי במושב נחלים מקום קסום ומתוק ומשם עברתי למתחם סטודיו עם גלרייה שבו העברתי סדנאות. כיום אני מנחת סדנאות שוקולד לאירועים פרטיים ולחברות הי.טק בבית הלקוח /במקום העבודה לימי הולדת מסיבת רווקות בוקר נשים...sweet 16..יום כיף לצוות עובדים ועוד חיה ונושמת שוקולד כל הסוגים כל הצבעים כל האפשרויות תמיד אותי משמחות. המוטו שלי "מתוך 10אנשים 9 אוהבים שוקולד העשירי תמיד משקר"...

עדכונים:

פוסטים: 23

עוקבים: 2

החל מאוגוסט 2016

“מה זה הריח הזה”? אמא שלי שאלה :משהו נשרף תפתחי מהר את החלון” אני מביטה בעצב בתנור העוגה נשרפה כליל

17/09/2018

את העוגה הראשונה שלי שרפתי, הכנתי אותה לשרון חברתי היקרה שבדיוק התגייסה לצבא, ערכנו לה מסיבת גיוס מאולתרת ואני התנדבתי להכין את העוגה’ פתחתי ספר בישול של אימי שברתי ביצים ערבבתי קמח קקאו וכל שאר המצרכים והופ לתנור אפיתי בגריל, הריח בבית היה נורא אמא שלי זינקה מהסלון פתחה את דלת התנור, העשן קפץ החוצה בכזאת בהלה בעצמו לא רצה להישאר כלוא שם, “לא נורא את תצליחי בפעם הבאה” חייכה אימי ונשקה לי על הלחי “לא עושים את אותה טעות פעמיים”  הגעתי למסיבה עצובה עצובה כי איך שרון תדע שאני אוהבת אותה? ומאחלת לה בהצלחה ואני כל כך רציתי להפתיע לרגש.

תיקון עוגת שוקולד 1

עם השנים גדלתי התבגרתי יצאתי ללימודי שוקולטייה בארץ ובחו”ל קיבלתי תארים ועוד שמות ותארים משונים, השתתפתי בתחרויות, קיבלתי תעודות,  אבל עד היום לפני כל סדנה או כשאני עולה לבמה ולא משנה אם זה מול 20 או 300 איש, אני נזכרת באותה ילדה שהייתי ואיזה דרך היא עשתה מאז ,אני מחפשת אותה בקהל ורוצה לחבק אותה ולהגיד לה “שיהיה בסדר” כי בסוף היעוד שלי זה ללמד אנשים איך להגשים את עצמם דרך קינוחי wow בקלות בשמחה בבטחן ובהנאה.

ההצלחה שלי התחוללה בינואר האחרון בבריסל הרחוק,  באקדמיה לשוקולד קורס שוקולטייר רמה 3 . אימי הצטרפה אלי למסע הקולינרי המרתק, הלימודים היו מאוד אינטנסיביים משעות הבוקר המוקדמות עד שעות הערב המאוחרות, ההרגשה של חלום כי לשמוע ולהתאהב בשוקולד בשפה זרה זה הכי רומנטי שיש, לעמוד עם שפים מקצועיים לערבב להמיס לשקול להקשיב לרשום לטעום להתרגש ולצפות כל הזמן  שאת המבחן אעבור בגדול.

ואני נטע מישראל מקשיבה לשף, קוראת את תנועת ידיו מתרגמת מתכונים, שוקלת חמאת קקאו גלוקוזה ומערבבת. השמש מציצה מהחלונות הגבוהים בלגיה היפה מתגלה במלא הדרה עם נוף סגרירי ועצי שלכת מסביב, כמו מציצים לעברי בודקים את תנועותיי, אני שולחת סלפי למשפחה שלי עם מבט עייף וברגע אחד אני מבינה שאני פה ועלי להיות נוכחת מרוכזת במיטבי, מתאפסת עם כל כאבי העמידה הממושכת מוציאה את המתכון שלי טועמת, מוסיפה מתרוצצת בחדר מוצאת את אשר חיפשה נפשי , מוסיפה מערבבת מקרמלת עוד נגיעה של מקלות ווניל מנשקת לשלום את התבנית ומכניסה למקפיא. רגע האמת הגיע החיתוך הסופי נעשה כמו סכין חד שחותך את האוויר  המתוח, טבילה נוספת עיצוב פרזנטציה מרשימה ע השולחן , השף עובר בין כולם נעצר לידי, טועם מהנהן, זווית שפתיו עולה אט אט מעלה מחייך קורץ ומניף בוהן מעלה “בואו לטעום”  הוא קורא  לכולם בצרפתית מתוקה ומוחא לי כפיים,  הצלחתי אני נושכת שפתיים באושר רב  בלגיה אהבה את השוקולד שלי אני מביטה מעלה לעבר חדר האח”מים אמא שלי שם מחייכת חיוך ענק מנופפת לי לשלום מפריחה נשיקה באוויר ומהנהנת בראשה ואומרת לי ” אמרתי לך”.

תיקון עוגת שוקולד

מתכון עוגת הסופלה שלי:

נולדה ביום ההולדת של בעלי’ בשנה הראשונה לנישואין שלנו . מאז כל שנה זאת העוגה שהוא הכי מחכה לה, אפשר לאפות בתבנית עגולה בקוטר 20,אני  הכי ממליצה על מנות אישיות כ 10 יח.

לגאנש שוקולד

100 מ”ל חלב

200 גרם שוקולד מריר  משובח 60% קקאו קצוץ

60 מ”ל ברנדי איכותי או קוניאק

30 גרם חמאה

הסופלה

 250 גרם שוקולד מריר 60% קקאו קצוץ

200 גרם חמאה

6 חלמונים

6 חלבונים

50 גרם סוכר

מעט מלח

ההכנה

את הגנאש

  1. שמים את השוקולד הקצוץ בקערה אח, בינתיים  בסיר נפרד מרתיחים את החלב
  2. מוזגים את החלב החם על השוקולד משאירים לדקה, מערבבים היטב עד קבלת מסה הומוגנית חלקה מבריקה מחכים שהמסה תתקרר.
  3. מוסיפים את הליקר והחמאה ,מעבדים היטב עם בלנדר מוט עד קבלת מרקם אחיד.
  4. מוזגים את המסה לתבנית סיליקון ומקפיאים למשך 4 שעות.

הסופלה:

  1. מחממים תנור ל 180 מעלות ,ממיסים את השוקולד והחמאה ומערבבים עד לקבלת מסה אחידה ,מוסיפים את החלמונים ומערבבים היטב עד שהם נטמעים היטב בתערובת.
  2. מקציפים את החלבונים עם הסוכר והמלח לקצף אחיד
  3. מקפלים את קצף החלבונים לתוך תערובת השוקולד
  4. יוצקים מתערובת הסופלה לתבניות אישיות עד מחצית מגובה התבנית
  5. מחלצים את הגנשים מהתבנית סיליקון שכבר קפאו
  6. בכל סופלה אישי מטמיעים קוביית גנאש אחת הפתעה!!
  7. יוצקים מעל עוד מהתערובת של הסופלה עד 3/4 מגובה התבנית
  8. אופים 12 דקות בדיוק חשוב מאוד
  9. מגישים מהר לפני שייגמר
  10. אפשר להוסיף קצפת לא ממותקת ותותים ליד  , נכון יום הולדת מתוק!

אם אהבתם מוזמנים לעקוב אחרי הפוסטים שלי בסלונה

לכתוב לי:  [email protected]

באתר שלי www.chocolata.co.il

פייסבוק https://www.facebook.com/netachocolate4u/

אינסטגרם https://www.instagram.com/netamulasofer/

ותמיד לקפוץ להגיד הי.

עוד מהבלוג של נטע בשביל השוקולד

שלום עולם!

ברוכים הבאים לבלוג החדש שלי!...

תגובות

פורסם לפני 2 years

על אהבה פריז ושוקולד או נשיקה צרפתית

פאריז... אני חוזרת כל פעם להתאהב בשוקולד שם מחדש, אני מתחילה בחיפושים אחר האקלר המושלם אותו מצאתי בשדרות "השאנז אליזה" הפאי הלימון המנצח טעמתי והתמוגגתי במסעדת "הלובר" והקרפ סוזט הנפלא למרגלות "המונמרטר " רובע האמנים של...

תצוגה מקדימה

על שוקולד שוקוליטיירית וחלומות

על שוקולד שוקוליטיירית וחלומות נעים להכיר "מתוך 10 אנשים 9 אוהבים שוקולד העשירי תמיד משקר" זה האני המאמין שלי, נעים להכיר שמי נטע מולה סופר אני שף שוקוליטייר מומחית לסדנאות שוקולד בוטיק ובעלת המותג "נטע בשביל השוקולד",...

תגובות

פורסם לפני 8 months

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה