הבלוג של נטע בשביל השוקולד

netamula

שף שוקולטייר נשואה לגיל ואמא לשלושה מופלאים ! מאז שאני זוכרת את עצמי שוקולד היה התשובה לכל דבר!!! כילדה גדלתי בבית שבו אופים רוקחים מכינים הכל עוגות קינוחים שמרים ושוקולד... לפני 10 שנים פתחתי את החנות בוטיק שלי במושב... +עוד

שף שוקולטייר נשואה לגיל ואמא לשלושה מופלאים ! מאז שאני זוכרת את עצמי שוקולד היה התשובה לכל דבר!!! כילדה גדלתי בבית שבו אופים רוקחים מכינים הכל עוגות קינוחים שמרים ושוקולד... לפני 10 שנים פתחתי את החנות בוטיק שלי במושב נחלים מקום קסום ומתוק ומשם עברתי למתחם סטודיו עם גלרייה שבו העברתי סדנאות. כיום אני מנחת סדנאות שוקולד לאירועים פרטיים ולחברות הי.טק בבית הלקוח /במקום העבודה לימי הולדת מסיבת רווקות בוקר נשים...sweet 16..יום כיף לצוות עובדים ועוד חיה ונושמת שוקולד כל הסוגים כל הצבעים כל האפשרויות תמיד אותי משמחות. המוטו שלי "מתוך 10אנשים 9 אוהבים שוקולד העשירי תמיד משקר"...

עדכונים:

פוסטים: 22

עוקבים: 2

החל מאוגוסט 2016

היא עומדת עם הטלפון ביד ובוכה איך אספיק להכין דגים לחג? הבנתי שאני חייבת לבוא לעזרתה עם מתכון מנצח לחג שתצא מלכה

29/08/2018

הדס חברה שלי מתקשרת אלי בהיסטריה “יווו את לא מבינה בראש השנה אני מתארחת אצל אייל אחי, כל שנה אני מביאה את הסלט הירוק המפורסם שלי עם התאנים והרימונים והרוטב הסודי שלי, הפעם ביקשו ממני לגוון ולהביא דגים” אני שותקת כי אני יודעת שתכף תבוא הפצצה “ד-ג-י-ם” היא זועקת  ”איפה קונים, איך מכינים? איך מנקים, מטגנים אותם או אולי מבשלים” ? ובנשימה אחת ממשיכה כמו קטר “לא אני לא מאמינה שזה קורה לי”

הדס ואני מגיל 6 ביחד היא אישה מאוד עסוקה, יפה כזאת ארוכה חתיכה ,תפקיד בכיר בחברת הי-טק, אשת קריירה  מוערכת, מפקחת על 20 אנשי צוות, מתקתקת פרויקטים בתקציבים גבוהים, כשהיא עוברת במסדרון מצדיעים לה, בחורה עסוקה עושה כושר רצה מרתונים מדוושת על אופנים אבל כשזה מגיע להכנת אוכל היא נחלצת נכנסת לחרדות ולמתח ואז היא מתקשרת אלי.

“קודם כל תנשמי אבל ממש תנשמי” אני עונה לה בקור רוח “קחי דף ועט אני אלמד אותך להכין מתכון קצר מנצח  קל טעים מצוין ואפילו בריא” אני שומעת את קצב נשימותיה עולה ויורד אני ממשיכה בנחישות “בינתיים תפתחי בקבוק יין תמזגי כוס” …”אה דגים ביין” היא פורצת לדברי בשמחה גדולה מליאת תקווה “לא מתוקה, אני עונה  ”היין הוא עוברך כדי שתרגיעי, ובעיקר שתקשיבי לי” הס שקט דממה אני יכולה להתחיל באמת תודה רבה.

“דבר ראשון תרשמי לקנות נתחי דגי סלמון, תבלינים של דורות פטרוזיליה כוסברה ירקות לימון אספרגוס” כך אני ממשיכה בקצב שלה הכתבה הדס כותבת כל מילה “בבוקר ערב החג אחרי אימון הכושר שלך את חוזרת” אני מתחילה בהסבר  “את מוציאה את הדגים, בכלי קטן את מערבבת את התבלינים של דורות יחד עם שום דבש חרדל” וכך בהסבר קצר וקולע אני מגיעה לשלב האחרון “לסיום את מערבבת את הרוטב מורחת מכניסה לתנור מכינה אספרגוס ליד ויוצאת מלכה”.

שקט הס “הדס את שם הלו”? אני שואלת לאן היא נעלמה אני תוהה אולי התעלפה, “לא את מלכה” היא צוחקת בשמחה “אני אקבל כאלה מחמאות בזכותך” אני מחייכת מתכון מנצח הסברה נכונה  ”לחיים אהובה שלי” אני עונה.

טיפ מנצח אם נשאר מהדג אני אוהבת לחתוך אותו לפרוסות קטנות ולהוסיף כחתיכות לסלט.


 


 דורות 6_800x450 (2) תיקון

מתכון חגיגי לנתחי סלמון בתנור:

מנה אלגנטית עם הרבה רושם

המצרכים :

6-8 נתחי דג סלמון

לרוטב:

4 כפות שמן זית איכותי

3 כפות חרדל דיג’ון

3 כפות דבש נו ראש השנה

3 כפות מיץ לימון

1 כף סויה מתוקה

3 קוביות פטרוזיליה

2 קוביות כוסברה

לתיבול:

מלח

פלפל

מעט עלי טימין

שבבי צ’ילי חריפים

תוספת:

עגבניות תמר פרוסות

להגשה:

18 גבעולי אספרגוס

מלח

2 כפות שמן שומשום

1 שום

מיץ לימון

גרידת קליפת לימון

כף פירורי לחם

שקדים פרוסים

 דורות 4_800x450 תיקון

ההכנה:

  1. את נתחי דג הסלמון מסדרים במרווחים, בתבנית פיירקס עם רדיד אלומיניום מטה כשהצד של העור כלפי מטה.
  2. בכלי קטן מכינים את הרוטב ערבבים את השמן חרדל דבש מיץ לימון פטרוזיליה וכוסברה למרקם מסה הומוגנית.
  3. למרוח את הרוטב על הדג לכסות מכל הכיוונים גם בצדדים
  4. להוסיף מעל מלח פלפל ושבבי צ’ילי חריפים
  5. לסדר את העגבניות סביב הדג
  6. לטפטף על העגבניות מעט מהרוטב וגם מלח פלפל טימין וצ’ילי
  7. להכניס לתנור שחומם מראש ל 220 מעלות ל רבע שעה עד 20 דקות הדג מקבל מראה שחום שזוף, והחלק הפנימי של הדג נשאר רך .
  8. מכינים את האספרגוס מרתיחים סיר עם מים מוסיפים מעט מלח חצי כפית שמן מכניסים את האספרגוס לסיר חולטים כ  3דקות מוציאים מסננים.
  9. במחבת יוצקים מעט שמן שומשום מקפיצים את האספרגוס עם גרידת לימון מיץ לימון ופירורי לחם כ 3 דקות
  10. צלחות מסדרים את גבעולי האספרגוס מפזרים שקדם קלופים מניחים נתח דג סלמון ועגבניות מזלפים מעל מהרוטב שנשאר.

 דורות 2_800x450 תיקון

החג הזה הולך להיות טעים במיוחד עם דורות

שנה טובה מתכון חגיגי יצאתי מלכה

אם אהבתם מוזמנים לעקוב אחרי הפוסטים שלי בסלונה

לכתוב לי:  [email protected]

באתר שלי www.chocolata.co.il

פייסבוק https://www.facebook.com/netachocolate4u/

אינסטגרם https://www.instagram.com/netamulasofer/

ותמיד לקפוץ להגיד הי.

עוד מהבלוג של נטע בשביל השוקולד

שלום עולם!

ברוכים הבאים לבלוג החדש שלי!...

תגובות

פורסם לפני 2 years

על אהבה פריז ושוקולד או נשיקה צרפתית

פאריז... אני חוזרת כל פעם להתאהב בשוקולד שם מחדש, אני מתחילה בחיפושים אחר האקלר המושלם אותו מצאתי בשדרות "השאנז אליזה" הפאי הלימון המנצח טעמתי והתמוגגתי במסעדת "הלובר" והקרפ סוזט הנפלא למרגלות "המונמרטר " רובע האמנים של...

תצוגה מקדימה

על שוקולד שוקוליטיירית וחלומות

על שוקולד שוקוליטיירית וחלומות נעים להכיר "מתוך 10 אנשים 9 אוהבים שוקולד העשירי תמיד משקר" זה האני המאמין שלי, נעים להכיר שמי נטע מולה סופר אני שף שוקוליטייר מומחית לסדנאות שוקולד בוטיק ובעלת המותג "נטע בשביל השוקולד",...

תגובות

פורסם לפני 7 months

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה